Перейти до змісту

Укртелеком

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

він або брехун, або просто не в курсі, за що він платить :) (або платить зовсім не він)

Поки що Укртелеком інтернет без телефону не дає.

• Відповідей 2,9 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я плачу і за інет і за телефон просто все на одному дроті а так як сплітер поламаний то вибрав інет хоч можу включити і телефон

• 2 місяця потому...
Опубліковано

На селі в батьків нарешті Укртелеком провів та підключає інтернет.

Питання до користувачів -

на що перше звернути увагу, коли спеціаліст прийде тестувати лінію

чи доцільно в них брати модем за 1 грн

і загалом - які типові проблеми можуть виникнути з провом

Опубліковано

Укртелеком провів та підключає інтернет.

тобто "укртелеком провів інтернет"? Раніше в батьків не було телефону, а зараз провели? І на цей номер включають інтернет? Чи телефон був раніше, а інтернет підвели в село, і тепер включають абонентам?

Якщо телефон в них давно, то лінія яка була, така вже і є... на що ж ти тут звернеш увагу... Лінію ж міняти він (той, хто прийде тестувати) тобі не буде... Що вже натестує, таку й швидкість вони дадуть (вірніше, такий "потолок" по швидкості встановлять).

Правда, він може натестувати що взагалі неможливо надати швидкості (що лінія не дозволяє), то тоді тобі відмовлять у підключенні інтернету на твій номер... Їм то простіше відмовити, ніж потім регулярно виїжджати на твої скарги.. Тому краще бути в той біля нього і "посприяти", щоб результат тестування "вдався" ;)

Брати чи ні модем за гривню? Якщо альтернативи ніякої не передбачається протягом двох років (ніякий інтернет-провайдер, наприклад, не планує зайти в село) і інтернетом плануєте користуватись постійно (протягом цих двох років, на які укладається "договір"), то звичайно брати.

А які проблеми з дротом? :) Які і можуть бути з будь-яким дротом - може порватись, може пошкодитись ізоляція і т.д. Бажано, щоб дріт, котрий йде від хати до кабельного ящика, був без скруток, суцільний.

Опубліковано

На селі в батьків нарешті Укртелеком провів та підключає інтернет.

Питання до користувачів -

на що перше звернути увагу, коли спеціаліст прийде тестувати лінію

чи доцільно в них брати модем за 1 грн

і загалом - які типові проблеми можуть виникнути з провом

Цікаво, в якому селі почав підключати Укртелеком?

Опубліковано

Сєрьога, це звичайний АДСЛ-інет. Такого, як ти подумав, Укртелеком ще ніде не дає і навіть не планує. Оптику зара вже багато в які села вони затягнули, але там далі все як тут - АДСЛ модем по старій "парі", по старому телефону. А ті ящики, що вони розставляють, це там ставлять якраз АДСЛ обладнання, щоб не тулити його на АТС. Тобто, вони тобі не конкуренція :)

Опубліковано

Сєрьога, це звичайний АДСЛ-інет. Такого, як ти подумав, Укртелеком ще ніде не дає і навіть не планує. Оптику зара вже багато в які села вони затягнули, але там далі все як тут - АДСЛ модем по старій "парі", по старому телефону. А ті ящики, що вони розставляють, це там ставлять якраз АДСЛ обладнання, щоб не тулити його на АТС. Тобто, вони тобі не конкуренція :)

Ну чому не конкуренція, наприкла в с. Боратин провели оптику до своєї АТС і підключають людей. Їхній плюс - це підключка за 60 грн, але за 105 грн дають 2 Мбіт/сек, у нас підключка 1200 грн, але за 100 грн даємо 20 Мбіт/сек.

Опубліковано

Так, але

1. швидкість в них ДО 2-х,

2. плюс це АДСЛ (тобто, на віддачу там буде десь не більше 0,3 мегабіта),

3. плюс інет дають тільки в тим, в кого є телефон (а це ще плюс абонплата за телефон),

4. плюс старі лінії, а це значить постійні пошкодження, нестабільність (типу "дощ - інету нема") і т.д.

Короче, не думаю я, що це конкуренти :) Укртелеком МІГ би бути конкурентом, але... чомусь він не хоче...

Опубліковано

Так, укртелеком, на жаль, не самий кращий варіант провайдера, особливо тим, хто "рубається" в онлайні. При тарифному плані до 20 Мбіт/с( 80 гр в місяць), пінг скакає від 30 до 75))) Але, за відсутністю кращого, і те хліб))). Той самий Боратин в "свинячому" екстазі, бо іншого варіанта просто нема. Так, ті пропозиції, про які писав Сергій : у нас підключка 1200 грн, але за 100 грн даємо 20 Мбіт/сек.(с). суперові. АЛе тим укртелеком і "бере", що 1200 за підключення, нехай і ДУЖЕ шикарного інтернету,не кожен може собі дозволити. 2 роки "бівся", шукаючи нормального провайдера на Володимирській( приватний будинок), і ніяк)))

Опубліковано

bublik007 в тебе останні місяці 3-4 в тебе сума оплати не збільшилась за нет?

Ти знаєш, ще не знаю, бо тільки місяць як підключився до укртелеком адсл, а до того був на "бездротовому". Тому і радію як дитина, від одного слова - БЕЗЛІМІТНИЙ))))))
Опубліковано

jack74, з того шо знаю: АТС-ка нова , телефон підключений "лапшою"(метрів 6-7) до невеликої коробочки(розміри 25х15х4см, ущільнювач напевно), від ущільнювача йде провід 10-ка, чорний, мідний до АТС.

Бувший діал-ап видавав мені аж 3кбайта/сек. =)

А модемом цікавлюсь через те, що тут була історія з модемом від київстара за 1 грн з яким користувач довбався в плані гарантії. Тому думаю краще придбати окремо, з окремою гарантією.

?

Опубліковано

jack74, з того шо знаю: АТС-ка нова , телефон підключений "лапшою"(метрів 6-7) до невеликої коробочки(розміри 25х15х4см, ущільнювач напевно), від ущільнювача йде провід 10-ка, чорний, мідний до АТС.

Бувший діал-ап видавав мені аж 3кбайта/сек. =)

А модемом цікавлюсь через те, що тут була історія з модемом від київстара за 1 грн з яким користувач довбався в плані гарантії. Тому думаю краще придбати окремо, з окремою гарантією.

?

Брав модем за 1 гривню. " Вумний дядько тестив", ту швидкість, яку вони пропонують він витягує. Я не є спеціалістом, і тонкощів не знаю, можливо, але, фай-фай забирає 2 точки( ноутбук+ смарт Сонька), один комп підвішаний на лан і нічого, тормозяк не спостерігав. Хоча, повторю - в онлайні не рубаюсь. Ну, якось так.
Опубліковано

Так, укртелеком, на жаль, не самий кращий варіант провайдера, особливо тим, хто "рубається" в онлайні. При тарифному плані до 20 Мбіт/с( 80 гр в місяць), пінг скакає від 30 до 75))) Але, за відсутністю кращого, і те хліб))). Той самий Боратин в "свинячому" екстазі, бо іншого варіанта просто нема. Так, ті пропозиції, про які писав Сергій : у нас підключка 1200 грн, але за 100 грн даємо 20 Мбіт/сек.(с). суперові. АЛе тим укртелеком і "бере", що 1200 за підключення, нехай і ДУЖЕ шикарного інтернету,не кожен може собі дозволити. 2 роки "бівся", шукаючи нормального провайдера на Володимирській( приватний будинок), і ніяк)))

Підключаємо у розстрочку, 1200 грн ділимо на 12-ть місяців = 100 грн/місяць.

Результат:

1. швидкість на прийом та віддачу до 100 Мбіт/сек (обладнання дозволяє отримати швидкість до 1000 Мбіт/сек);

2. пінг на Київ 6 мс, на Росію 25 мс.

Опубліковано

amadey777, яке село?

Тип АТС в даному випадку значення не має (воно мало значення при діал-апі).

Під "лапшою" що ти маєш на увазі? В телефоністів "лапша" - це ТРП (жовтий чи прозоро-рожевий плоский дріт, яким ведеться проводка всередині пиміщення), а тут від когось я вже чув, що "лапшою" обзивали ПРППМ (чорний товстий, яким ведуть "повітряні" лінії, по стовпах і до хати)... але це, в принципі,неважливо...

Важливіше те, що ти про "коробочку" згадав. Якщо це дійсно ущільнювач,то інету ти мати не будеш. Але я поки не впевнений, що це ущільнювач, тому що, по-перше, в хаті в абонента їх, зазвичай не ставлять, а по друге, ущільнювач, це та штука, яка декілька абонентських номерів "втискає" в одну мідну "пару", в один кабель... Тобто, якби це був ущільнювач, то від нього мало б виходити не тільки твоя лінія (до телефону), а й ще мінімум одна...

Опиши точніше ту коробочку,якщо маєш натхнення. А ще краще, якби було фото.

(а про модем за гривню не переймайся, там все нормально, і з гарантією теж. В мене вже тих "гривневих" модемів штуки три назбиралося :), бо кожні наступні два роки брав знову акційного "грвневого" :))

Опубліковано

Підключаємо у розстрочку, 1200 грн ділимо на 12-ть місяців = 100 грн/місяць.

Результат:

1. швидкість на прийом та віддачу до 100 Мбіт/сек (обладнання дозволяє отримати швидкість до 1000 Мбіт/сек);

2. пінг на Київ 6 мс, на Росію 25 мс.

Дякую Сергій, але, трохи пізно я взнав про Ваші можливості. Але, на разі, дякую, буду мати на увазі.
Опубліковано

навчилися на Укртелекомі впарювати додаткові послуги. Проблеми з інтернетом?

1. Дзвінок на гарячу лінію, описав проблему, отримав відповідь, давайте оформимо заявку на виклик майстра за 55 грн. Кажу зараз вечір п'ятниці, інет потрібен зараз і на вихідні, а не в понеділок в обід, коли майстер прийде. Оператор: ну ок, давайте подивимось. Перевірив параметри, запитав про налаштування ТСP/IP, змінили адресу днс-сервера і все запрацювало. Хоча хз чого були проблеми, до цього і зі старою адресою все було гуд.

2. сьогодні знову, аналогічна пропозиція про майстра, після відмови сказав почекати, щось поклацав і інтернет з'явився. Зі своєї сторони я не міняв нічого, навіть модем не перезавантажував.

нова схема по заробітку?

залишав заявку на перевірку лінії, обіцяли розглянути і протягом 24 год. передзвонити - тиждень ні слуху, ні духу.

Опубліковано

за виклик майстра 55 грн?! :_09: вперше чую... мож ти що незрозумів? Чи він тебе незрозумів і вирішив, що тобі потрібно зробити налаштування обладнання...?

Опубліковано

за виклик майстра 55 грн?! вперше чую... мож ти що незрозумів? Чи він тебе незрозумів і вирішив, що тобі потрібно зробити налаштування обладнання...?

що ж тут незрозумілого? в 1 випадку мені сказали: Проблема на Вашій стороні. Кажу ок, давайте в телефонному режимі, будемо дивитися, що не так (налаштування модема, тсп/ір і т.д.). Мені відповіли: давайте краще майстер прийде і подивиться. Я питаю: скільки коштує? Вони: 55 грн. Відповідаю: коли прийде? вони: не раніше понеділка, протягом дня. Я: так сьогодні вечір п'ятниці та і 55 грн. - це дорого. Вони: ну тоді ок, давайте поробуємо налаштувати. Результат вище.

випадок 2 - одразу пропонують виклик майстра, і знову на понеділок. сьогодні ж неділя. і знову за 55 грн. Я офігєл з тої наглості. Одним словом вони щось робили зі своєї сторони і через 20 сек. нет з'явився.

Опубліковано

Прикольно... Тобто, вони вже бачили, що проблема не на лінії, а суто в налаштуваннях??? Бо за виклик монтера на пошкодження лінії плата не береться, це 100%. А яка проблема з інетом була?

Опубліковано

Прикольно... Тобто, вони вже бачили, що проблема не на лінії, а суто в налаштуваннях??? Бо за виклик монтера на пошкодження лінії плата не береться, це 100%. А яка проблема з інетом була?

100% бачили. тож писав, перший раз змінив адресу на іншмй днс-сервер, другий - взагалі нічого не робив, лише почекав і все запрацювало.

А проблема хз яка - писало "нельзя соединиться с удаленнім сервером" чи щось типу того

Опубліковано

На скільки я знаю, то якщо проблема в лінії, то треба робити заявку на проблему на лінії, а не "в мене немає інтернету". Такі заявки на проблемні лінії якраз безкоштовні. А от поскільки Укртелеком гарантує інтернет тільки до місця логіну (до wifi модема наприклад), то вже для компютера, який зєднується з ним - вже не гарантує, і от для цього вже майстер буде платний. Тому якщо є проблема з інтернетом, то залишайте заявку на погану лінію (вона безкоштовна). Ну а вже тоді, якщо не вийшло, платний виклик майстра. Хоча можна спробувати попросити збити настройки модема і його налаштувати віддалено, то по ідеї така послуга безкоштовна, то якщо в мережі не ходить інтернет і проблема або в модемі, або в лінії і їх вирішили, то можна виправити інтернет і безкоштовно.

Опубліковано

:)

На скільки я знаю, то якщо проблема в лінії, то треба робити заявку на проблему на лінії, а не "в мене немає інтернету".

А звідки звичайній людині, яка може навіть не пам'ятати закону Ома визначити, що де проблема?!

Нема такого. Ти дзвониш на загальний номер (0-800-506-800) і лишаєш заявку. Якщо відразу причина їм не зрозуміла, то вони спочатку присилають монтера, він переконується в справності лінії, і вже тоді йде процес далі.

Зрозуміло, що якщо в тебе на модемі горить DSL, то це вже говорить про справність лінії і етап "монтер перевіряє лінію" вже пропускається, і вони починають гнути свою стандартну лінію, що причина в тебе.

Можна залишати заявку на 1508 автоматичну "приймалку", а вже потім (коли подзвоните повторно і вас з'єднає з живим диспетчером) пояснити ситуацію.

Хоча можна спробувати попросити збити настройки модема і його налаштувати віддалено, то по ідеї така послуга безкоштовна,

це якщо працює по DHCP, а якщо ще "по-старінкє" (РРРоЕ), то вони доступу до твого модема не мають.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...