Перейти до змісту

Укртелеком

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 2,9 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Може хто підкаже, яка максимально можлива швидкість на такій лінії?

Downstream Upstream

SNR Margin (dB): 16.9 14.0

Attenuation (dB): 39.0 20.2

Output Power (dBm): 12.2 18.9

Attainable Rate (Kbps): 11184 1263

Rate (Kbps): 4904 927

Опубліковано

Звідки такий високий SNR Margin при нормі 10? Хоча, в мене він теж скаче від 9 до 35, але тільки на download.

Опубліковано

скоріш за все - фігова ізоляція між жилами та землею.

на нормальних лініях вона має бути від 200МОм (в ідеалі - пара ГОм)

Опубліковано

Звідки такий високий SNR Margin при нормі 10? Хоча, в мене він теж скаче від 9 до 35, але тільки на download.

походу, ты не в теме - советую покурить мануалы

SNR = Signal to Noise Rate. то бишь соотношение сигнал-шум. чем оно выше, тем лучше. при более высокой скорости соединения это соотношение как раз приближается к "граничным" 10 децибелам. но у меня и на 9/10 (и даже на 8/10) вполне еще прилично работает

далее, Attenuation - это затухание сигнала в линии. тут чем меньше, тем лучше. и хорошо, если показатели постоянные и не зависят от погоды и времени суток. затухание "на прием" обычно выше, чем "на передачу"

лечение почти аналогично тому, что применялось 10 и 20 лет назад с обычными модемами. улучшать сопротивление линии (чем поменьше) и изоляции (чем побольше), добиваться отсутствия скруток и неизолированных соединений (они рано или поздно окислятся и параметры линии поплывут), прокладывать подальше от высоковольтной проводки и сигнализаций (у них тоже AnnexA, наводки вполне ощутимые), менять модем на более качественный (Callisto, Zyxel)

говорю это как радиолюбитель в далеком прошлом и фидошник в недалеком :smile3:

Опубліковано

походу, ты не в теме - советую покурить мануалы

Дякую, Кеп, за "лікбез"! Ці мануали давно прокурені до фільтра, так само як і ogo.in.ua ;)

Опубліковано (змінено)

да я не сомневался особенно. просто вводишь людей в заблуждение зачем-то

насчет "ликбеза". сравни свое сообщение и мое. почувствуй разницу.

кстати, alexvvv, при хорошем модеме с поддержкой AnnexM вполне можешь расчитывать на 14-16 мегабит download и 2 мегабита upload

Змінено користувачем Shkoder
Опубліковано

Може хто підкаже, яка максимально можлива швидкість на такій лінії?

Downstream Upstream

Attenuation (dB): 39.0 20.2

Output Power (dBm): 12.2 18.9

Attainable Rate (Kbps): 11184 1263

Rate (Kbps): 4904 927

Базовою величиною е Attenuation. Меньше - краще. До 20-ти - линия хороша. Залежить вид физичного стану линии: довжина линии вид АТС, скрутки, якисть кабелю (особливо ретельно треба перевирити вид "останньои ящика" Телекому, спаяти скрутки, заминити радянську "лапшу" на якистий кабель).

В даному випадку з твоими 39/20 бильше 12/1.5 розраховувати не варто (мабуть, до АТС километра 3,5-5, або линия погана). Критична величина ~40, при бильших значеннях стабильно працювати не буде.

Також слид увагу звернути на Output Power. Теж залежить вид стану линии. В тебе 12/18 це знову ж таки вказуе, що довга линия.

Мало хто розумие, що SNR margin и SNR - ризни речи. Вище Shkoder описав, що таке SNR. А ось SNR margin - це МЕЖА спиввидношень шумив. Т.е. на неи звертати увагу треба в останню чергу. Головне, щоб SNR Margin був бильше 6-ти и не "скакав".

SNR Margin залежить вид стану линии и вид настройок DSLAMу (обладнання провайдера, вид вибраного там профилю и настройок). Наприклад, якщо модуляция G.DMT и фиксований профиль (зажата швидкисть), на SNR Margin можна ориентуватися як на показник якости линии (меньше - краще, SNR Margin плавае). А ось якщо профиль Ультра - там привязка йде до SNR Margin - вин заданий фиксовано (8) и пид нього модемом по технологии SRA автоматично пидганяеться швидкисть (швидкисть плавае).

Практично нихто не звертае увагу на килькисть помилок - а ось на них треба звертати увагу в першу чергу :) Бувае, при великих Attenuation и маленькому SNR Margin все працюе чудово. Помилки и обриви можуть виникати навить при наявности паралельних кабелив з АДСЛ (сусиди). Наприклад, якщо 2-3 линии йдуть паралельно з одинаковими модуляциями - вони будуть один одному заважати. Переключивши одного-двох з них на Ультровський профиль з AnnexM зазвичай все виправляеться.

А, взагали, в кожному конкретному випадку треба дивитися. Лог модему, вси настройки модему, вся информация, замири линии треба.

Опубліковано

да я не сомневался особенно. просто вводишь людей в заблуждение зачем-то

насчет "ликбеза". сравни свое сообщение и мое. почувствуй разницу.

кстати, alexvvv, при хорошем модеме с поддержкой AnnexM вполне можешь расчитывать на 14-16 мегабит download и 2 мегабита upload

Хотілося б почути думку на рахунок новіх тарифів на послугу «ОГО!» для абонентів у Києві,

в обласних центрах, Сімферополі та Севастополі, а саме цікавить швидкість передавання інформації від споживача до 3 Mбіт/с, чи можуть наші модеми витянути таку віддачу...той самий d-link dsl-2640u, наприклад? Дякую.

Опубліковано

привіт, слухайте як здати лінію на ремонт чи в чому може бути проблема??

має бути 4 мбіта, вони в мене були але за два дня впало до 2.5 я позвонив в телеком мені поміняли модуляцію з ADSL2 на G.DMT і тепер не піднімається вище 2.8 але стабільно...а раніше було 2.5-3.5 зато обриви кожну годину, підкажіть пліз...

Statistics -- ADSL

Mode: G.DMT

Type: Interleave

Line Coding: Trellis On

Status: No Defect

Link Power State: L0

Downstream Upstream

SNR Margin (dB): 6.3 6.0

Attenuation (dB): 56.0 31.5

Output Power (dBm): 12.5 18.4

Attainable Rate (Kbps): 2976 992

Rate (Kbps): 2688 896

K (number of bytes in DMT frame): 85 29

R (number of check bytes in RS code word): 16 16

S (RS code word size in DMT frame): 2 8

D (interleaver depth): 16 4

Delay (msec): 8 8

Опубліковано

привіт, слухайте як здати лінію на ремонт чи в чому може бути проблема??

має бути 4 мбіта, вони в мене були але за два дня впало до 2.5 я позвонив в телеком мені поміняли модуляцію з ADSL2 на G.DMT і тепер не піднімається вище 2.8 але стабільно...а раніше було 2.5-3.5 зато обриви кожну годину, підкажіть пліз...

Statistics -- ADSL

Mode: G.DMT

Type: Interleave

Downstream Upstream

SNR Margin (dB): 6.3 6.0

Attenuation (dB): 56.0 31.5

Output Power (dBm): 12.5 18.4

Attainable Rate (Kbps): 2976 992

Rate (Kbps): 2688 896

K (number of bytes in DMT frame): 85 29

R (number of check bytes in RS code word): 16 16

S (RS code word size in DMT frame): 2 8

D (interleaver depth): 16 4

Delay (msec): 8 8

Скоріш за все, треба ремонтувати лінію. Дзвони 0-800-506-800 (цілодобово, з "дерев'яного" - безкоштовно), там по голосовому меню *125 (станом на сьогодні), розпитають твоє ім'я, номер телефону, і на кого зареєстрований. За сутки поремонтують.

Проблема може бути й в модемі, але дочекайся ремонту лінії - не завадить :)

Опубліковано

KOTuK дякую ))

сьодні все такі дойшли руки комп переставити в коридор і кабель від телефону увімкнути в модем))) зразу все стало на місця....=)

пішов купив новий кабель і тепер все добре) навіть 4.2 мбіта)))

898236876.png

Опубліковано

SPARQ, тобі повезло лише кабель до модема поміняв, а в мені треба всю лінію міняти :( параметри фе :_20: замість кабеля "лапши" положив виту пару то трохі покращилось но не дуже, ще треба контакти на лінії біля коробки почистити можливо це ще допоможе.

Downstream Upstream

SNR Margin : 22.5 : 13.5 db

Line Attenuation: 45.8 : 27.9 db

Data Rate : 1248 : 604 kbps

Max Rate : 7608 : 879 kbps

POWER : 15.9 : 11.3 dbm

CRC : 403 : 1

Опубліковано (змінено)

думав повезло....ось повний опис проблеми...

поміняли на 4 мбіта, було добре 1 день...на другий стало 3 мбіта.....на третій 2.5 і вище вже не було....поїхав на закарпаття, приїхав (1.5 тижня комп ніхто не трогав)

стало знову 4 мбіта, на другий день 3 мбіта, на третій 2.5, до сьогодні не мінялося, поставив кабель в коридорі від телефона стало:

Rate (Kbps): 4832 896

купив новий кабель, замінив так само

посидів 3 години вже:

Rate (Kbps): 4032 896

може я десь його пошкодив що воно падає?, але ж здається все акуратно робив і ніде нічого не пережав...

думаю не дуже повезло знов через через три дня впаде до 2.5......я вже думав то в мене кабель, чи я проклав знов не так???

а слухай nikolas де ти купував виту пару і стільки вона коштує?

Змінено користувачем SPARQ
Опубліковано

Знайомий працює в офісі, що арендує приміщення в Укртелекомі. Проскочила інфа, що і в райони піднімуть швидкість при збереженні старих цін. Він говорив з нач дільниці. Думаю чи правдива інфа.

Опубліковано

SPARQ, на форумі є багато користувачів які продають кабелі і можуть помогти в настройках наприклад ( jeck, Tum@n, ptk ).Надіюсь що інфа нащод районів це буде правдою ато якось несправедливо виходить

Опубліковано (змінено)

to SPARQ скоріш за все просто процесор модема гріється, тим більше, якщо в тебе ще якийсь Д-Лінк!

Спробуй модем "друга" (бажано Зюксель)

Змінено користувачем Ukrainec
Опубліковано (змінено)

не знаю що сталося, може лінію відремонтували але дані трішки змінилися)

Mode: ADSL2+

Downstream Upstream

SNR Margin (dB): 34.0 9.5

Attenuation (dB): 18.5 8.2

Output Power (dBm): 12.6 0.0

Attainable Rate (Kbps): 24600 1024

Rate (Kbps): 4896 924

Змінено користувачем SPARQ
Опубліковано

в модемі треба дивитися,

якщо детальніше де саме, запитай в SPARQ наприклад, він бач скік понаписував.

Опубліковано

Callisto 821+ ( я заходив через ай пі модема в налаштування, але там таких даних не бачив((( )

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...