D@ve Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:06 #1 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:06 Знач так, маємо комп, широкоформатний телевізор (ШТ) і домашній кінотеатр (ДК). Задача - крутити фільми зі звуком 5.1 з компа на телевізор, як наслідок - перегляд фотографій і тд. ДК: 5 колонок, саб; двд-програвач/ресівер в одному корпусі, колонкі приєднані до нього. Це добро зєднане з ШТ через інтерфейс HDMI. Відеокарта - GeForce 9600, HDMI на ній немає, але в комплекті йде перехідник HDMI-DVI. Пробували - зображення передає, в системі просто зявляється ще один монітор. Питання в наступному - як подати на цю систему звук. Наскльки я знаю, HDMI здатен передавати і відео, і аудіо в одному потоці, причому, як мені відомо, звук повинен іти As Is, без додаткових перекодувань. Проблема в тому, що в двд-прогавачі/ресівері є тільки 2 стерео входи, а хочеться дивитись кіно в 5.1 Поки бачу 2 виходи: 1. Купити відяшку з HDMI, і спробувати подати через цей же інтерфейс звук. Проте, він же якось повинен попасти на неї? 2. Більш вигідним бачу підключення через Display Port, тим більше що у ДК і є такий вхід(/вихід?), але ні разу з ним не стикався, і, знову ж таки, як завернути на нього звук з інтегрованої звукової плати? Чекаю порад від гуру домашніх кінотеатрів і не тільки
keepo Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:27 #2 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:27 Наскільки я зрозумів, то в ссилці з відеокартою звук з твоєї звукової по оптичному каналу буде йти на карту, а та сама буде добавляти його до відеопотоку. В дорожчих є свій контроллер звуковий і в плеєрі вибираєш пристрій для виведення звуку (не бортову звукову, а звукову карти) Можливо є ще якийсь ізврат з перехідниками, але без мікросхем там явно не обходиться.
Zheny@ Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:56 #3 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 11:56 А в ДК є входи ще якісь? можна фото його "заду" ? бо я колись грався із підключенням комп'ютерного 5,1 до ДВД - зробив.
D@ve Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 12:05 Автор #4 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 12:05 Фото заду не вийде, ця вся балалайка в товариша. З усіх входів знайшов тільки стерео тюльпани (і стерео джек на морді).Так, на відяшці по ссилці є SPDIF, але я щось не зрозумів - то вхід, чи вихід.Якщо вихід, то що за плата на ній розпаяна? І якиої якості звук можна буде пропустити?
Zheny@ Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 12:18 #5 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 12:18 Стерео-тюльпани - а скільки штук? має бути штук 6 не менше. тоді можна буде на картинці
keepo Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 13:23 #6 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 13:23 Так, на відяшці по ссилці є SPDIF, але я щось не зрозумів - то вхід, чи вихід.Якщо вихід, то що за плата на ній розпаяна? І якиої якості звук можна буде пропустити?з їх опису:На задней планке расположились разъёмы HDMI, Display Port, два порта DVI-I Dual Link и вход оптического интерфейса S/P-DIF.що за плата і яка якість звуку - треба рити форуми типу руборди
D@ve Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 13:33 Автор #7 Опубліковано 24 Листопада, 2008 в 13:33 вход оптического интерфейса S/P-DIF.Хм. Цікаво.Ну, плату точно не памятаю, але S/P-DIF там є. Тобто, наскільки я собі юявляю, вихід звуковї карти зєднуємо з входом відяшкі, а далі відео/аудіо в одному потоці подаємо по Display Port. Треба буде спробувати.
hatab Опубліковано 15 Січня, 2009 в 06:52 #8 Опубліковано 15 Січня, 2009 в 06:52 Знач так, маємо комп, широкоформатний телевізор (ШТ) і домашній кінотеатр (ДК). Задача - крутити фільми зі звуком 5.1 з компа на телевізор, як наслідок - перегляд фотографій і тд. ДК: 5 колонок, саб; двд-програвач/ресівер в одному корпусі, колонкі приєднані до нього. Це добро зєднане з ШТ через інтерфейс HDMI. Відеокарта - GeForce 9600, HDMI на ній немає, але в комплекті йде перехідник HDMI-DVI. Пробували - зображення передає, в системі просто зявляється ще один монітор. Питання в наступному - як подати на цю систему звук. Наскльки я знаю, HDMI здатен передавати і відео, і аудіо в одному потоці, причому, як мені відомо, звук повинен іти As Is, без додаткових перекодувань. Проблема в тому, що в двд-прогавачі/ресівері є тільки 2 стерео входи, а хочеться дивитись кіно в 5.1 я избавился от этих проблем по другому, может захочешь: 1. Купил ресивер http://www.pioneer.eu/eur/products/archive...16-S/index.html у него есть 2 цифровых аудио входа (помимо прочих) и по этому каналу поключил к цифровому выходу аудио в мамке 2.Видео подал с HDMI сразу на TV, но почему-то звука по HDMI у меня не появилось (видяха - ASUS EAH4870) , надо поинтересоваться мож чё нетак, особо ненужно, но пусть будет Вот такой вариант, ресивер кстати на то время бул крут, есть даже ЮСБ вход ,можно с флэшки, с мобилы слушать MP3, может в новых моделях уже MPEG поддерживает... Удачи.
spqr Опубліковано 15 Січня, 2009 в 10:50 #9 Опубліковано 15 Січня, 2009 в 10:50 hatabв настройках аудио переключі звук і піде на тв
hatab Опубліковано 15 Січня, 2009 в 16:24 #10 Опубліковано 15 Січня, 2009 в 16:24 hatabв настройках аудио переключі звук і піде на тв спасибо,попробую. честно говоря не понял где ? В телике нет ничё такого,в ауди настройках копаюсь, ненарыл
Plum Опубліковано 15 Січня, 2009 в 19:31 #11 Опубліковано 15 Січня, 2009 в 19:31 для початку уточни яка ОС
California Опубліковано 15 Січня, 2009 в 20:37 #12 Опубліковано 15 Січня, 2009 в 20:37 hatabв настройках аудио переключі звук і піде на тв спасибо,попробую. честно говоря не понял где ? В телике нет ничё такого,в ауди настройках копаюсь, ненарыл ХР,тута вроді
hatab Опубліковано 21 Січня, 2009 в 09:32 #13 Опубліковано 21 Січня, 2009 в 09:32 hatabв настройках аудио переключі звук і піде на тв спасибо,попробую. честно говоря не понял где ? В телике нет ничё такого,в ауди настройках копаюсь, ненарыл ХР,тута вроді ну уж не на стлько ламер,первым делом там глядел и дрова перставлял,забросил, особо не надобно,так как звук идёт по цифре с мамки на пионерчик,на 5 колонках и сабвуфере куда приятнее а вообще всё-таки надо разобраться будет..ысё равно спасибо откликнувшимся. для початку уточни яка ОС окна ХР
VaLeRa Опубліковано 26 Березня, 2009 в 08:56 #14 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 08:56 От хочу так само підєднати ТВ до компа, але хтілося шоб та ТВ йшов окремо звук коли дивлюсь Фільм, а малому шоб звук ішов в навушники коли він одночасно грає в гру. Таке реально? Відеокарта GeForce 9600. ТВ має купу входів на хадній панелі: Разъемы: S-Video - 1 шт., композитный - 1 шт., компонентный - 1 шт., Scart - 2 шт., HDMI - 1 шт., вход ПК (15-контактн. D-Sub) - 1 шт., выход на наушники - 1 шт.; Такий кабель допоможе вирішити таке завдання? Чи треба другу аудіокарту ставити?
Zheny@ Опубліковано 26 Березня, 2009 в 09:23 #15 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 09:23 він лише передасть зображення.Для звуку треба щось думати окремо.
VaLeRa Опубліковано 26 Березня, 2009 в 18:37 #16 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 18:37 Zheny@ а не підкажеш що саме треба думати окреме?
Plum Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:19 #17 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:19 Zheny@, ти не зовсім правий. Якщо відеокара з серії Radeon HD, то через DVI видається і звук, відяшка має власний аудіотракт. Особисто в мене так і підключено.Єдине АЛЕ -- не всі кабелі для цього однаково корисні. Наприклад мій старий кабель DVI-HDMI не передавав звук (видно сумісний зі старішою версією HDMI), довелось взяти перехідник DVI-HDMI, який йшов в комплекті з відяхою (Radeon HD 4870) і купити 5-метровий кабель HDMI-HDMI. Після цього підлючений LCD телевізор Sony в Catalyst Control Centre почав визначатись саме як підключений по HDMI (зі старим кабелем писало що по DVI). Одне але -- я довго мучився з драйверами, поки заставив все це працювати. Довелось ставити якісь Realtek AMD HDMI Audio драйвери. Google допоможе.Потім я поставив Media Portal і налаштував його на відтворення картинка на другий вихід і відтворення звуку через відяху, а всі системні звуки відтворюються через набортну звуковуху. Телевізор і комп в мене стоять в різних кімнатах. Media Portal керується за допомогою пульта Microsoft MCE Remote, кабель якого разом з HDMI кабелем проведений через дірку в стіні. Тепер діти дивляться мультики і керують їх відтворенням за допомогою пульта, а я в той самий час нормально працюю за компом, слухаю музику через колонки і т.д.З іграми правда не зовсім все добре. Коли я запускаю в себе ігрушку (пробував одну чи дві, я не особо граюсь), то на телевізорі замість мультиків чорний екран. Видно якийсь конфлікт при відтворенні в оверлей.
mix_forever Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:23 #18 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:23 Скоріш за все тре другу звуковушку. ПОтім в настройках гри/фільму вибереш на який девайс виводити звук. Але то збочення... Вже краще для відео скласти окремий тихенький компик з об"ємним вінчестером, інтегрованою відашкою, та гігом, двома ОЗУ. І буде тобі щастя. А малий хай собі і далі грається в ігри.
Plum Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:43 #19 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:43 якщо відяшка GeForce, то з виводом звуку через DVI не все так просто -- тільки деякі старші моделі це вміють, і то не власними силами, а підключившись до звуковухи. А от Radeon в цьому плані набагато продвинутіша штука. Тут є швидше проблеми з розділенням відео, а не звуку (я вище писав про чорний екран).
mix_forever Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:53 #20 Опубліковано 26 Березня, 2009 в 19:53 Угу. Радеончики ставлять в систему свій власний звуковий девайс, на який мона вивести звук.
VaLeRa Опубліковано 27 Березня, 2009 в 17:50 #21 Опубліковано 27 Березня, 2009 в 17:50 Мені здається коли я ставив відеокарту, то підєднував фішку до материнки. Хдається там було написано що це для передачи звуку. Треба інструкцію глянути.
Plum Опубліковано 27 Березня, 2009 в 21:29 #22 Опубліковано 27 Березня, 2009 в 21:29 Навіть якщо ти під'єднував GeForce до звуковухи, то туди буде подаватись той же звук, що в тебе зараз подається прямо на колонки. Більшість інтегрованих звуковух мають лише один аудіо тракт і не вміють ділити звук від різного софта на різні виходи. В такому випадку спасе лише друга звуковуха. Ну або друга відяха, яка має власний аудіо тракт (radeon). Але перш ніж щось купувати -- позич в кого-небудь і потестуй, чи ти отримаєш бажаний результат.
VaLeRa Опубліковано 28 Березня, 2009 в 09:57 #23 Опубліковано 28 Березня, 2009 в 09:57 Маю тільки звукових карт парочку. Але треба ще й кабель мати, от і визначаюсь який тип кабелю краще купити.
Plum Опубліковано 28 Березня, 2009 в 14:16 #24 Опубліковано 28 Березня, 2009 в 14:16 з відяхою в комплекті є перехідник DVI-HDMI? Якщо є, то купуй кабель HDMI-HDMI, буде більш універсально і надійно (щоб не виникла ситуація, як з моїм старим кабелем DVI-HDMI). Хочеш -- можу дати на день-два на потестити свої п'ятиметрові кабелі (HDMI-HDMI і DVI-HDMI).
VaLeRa Опубліковано 28 Березня, 2009 в 16:02 #25 Опубліковано 28 Березня, 2009 в 16:02 Plum так - в мене є такий перехідник. І ще є перехідник на звичайний вихід, а ще якйсь перехідник з S-Video на три тюльпани. Якщо є така можливість навіть просто на вечір дати на пробу - буду вдячний Зможу заїхати в любу точку Луцька або в обідню пору або вечором в будній день.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.