Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Можливо після сьогоднішнього грибного дощика, щось десь дай повилазить, чи то виросте. Мо хто відзвітується. Чекаєм з нетерпінням.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

ну що Панове, щось чути по літньому білому після дощиків, чи глухо?

Я орієнтуюсь по базару: є гриби в продажу - є гриби в лісі.

Позавчора на ринку було глухо.

Опубліковано

то не ті дощі, щоб гриби лізли влітку. І рівень води впав суттєво. ВИдно по Стирю.

Хоча, це не засушливе минуле літо.

Сподіваюся на вересень.

Опубліковано

маслюки будуть лізти. їм така спека - саме то.

Варто 2-3 дні зачекати. Щось повинно з'явитися.

кілька білих знайдуть однозначно, бабок, і красногловців.

Само собою лисички та маслюки.

Опубліковано

був в Світязьких лісах - грибів немає, треба грибні дощі, дуже сухо зараз. В молодих соснових посадці потрохи появляються маслюки. Рівень Світязя до речі, теж впав - місцеві кажуть що на півметра

Опубліковано

Минулого року грибів було нормально ;)

нормально - це не багато. Позаминулого року - було багато!

Опубліковано

Вчора на північному ринку бачив жіночка продавала 2 відра маслюків. думаю що після зливи вночі і тепла вдень в суботу на молоді посадки та за маслюками.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Збираюсь в карпати в франківську область на білі гриби перший раз, з якого матеріалу повинне бути взуття rozetka.com.ua/men_shoes/lowa/c721654/v13617 щоб гадючка зміючка не прокусила, та де реально можна купити антидот гюрза, вразі чого самому вколоти, в наших лікарнях як завжди може не бути...

Lowa Renegade одна з найкращих моделей,зефіри,z8,z6 не бери в їх підошва жостка ніби 70% складається із пластмаси.Mountain для високогір'я,походів важкої складності.

Опубліковано

один дід з села казав що цього року грибів дуже мало буде, каже грибниці повигоряли, і надія на густі ліси

я вот не знаю, грибниці взагалі можуть вигоряти ?

Опубліковано

Розмовляв вчора з колегоюз Франківська. Питав за гриби в нього, він сказав, що їх мабуть не буде бо сухо, хіба десь в горах, іто дуже слабенько. Жарко для них сильно.

Опубліковано

я вот не знаю, грибниці взагалі можуть вигоряти ?

Та її частина, що найближче до поверхні. 10-15 см в глибину. на місці де була пожежа, кілька років може не бути грибів. Особливо в посушливий рік.

Якщо буде достатньо вологи (сирості) то грибниця відновиться швидше. І гриби, таки, виростуть.

Будемо молитися грибному богу, щоб дав теплого дощу :) І щоб ліси нас радували такими врожаями!:

07526542.jpg

Опубліковано

Сподіваюся на вересень.

Минулого року грибів було нормально ;)

Саша, надумаєш їхати на гриби, набери мене ))) На бензу і т.д. скинусь ... Вільний постійно ...

Опубліковано

знайшов 2 красноголовці... в середині лісу можна знайти синяків.

березовий ліс доволі вологий, зарості молодими осиками всохли, листя жовте та скручене, мох є лише сухий...

Опубліковано

в середині лісу можна знайти синяків.

Синяки то справжні синяки? Чи ти їх (як і більшість) з польськими плутаєш??

Тумани були трошки, то в лісі може й вологіше.

Чекаю завтра та на вихідних дощу!

Опубліковано

Zheny@,

ні саме синяки, вони будовою шляпки відрізняються. польських у мене в селі мало, майже нема.

польські не так синіють? бо поки принесеш синяки то вони майже чорні

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...