Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ну якщо судити по тому що на трасі починають продавати гриби тільки починаючи від Колок, то мабуть врядлі щось біля Ківерець толкове є.

Опубліковано

А мене навпаки з малку вчили виривати гриби, потім пішла тема, що їх треба зрізувати. Опять же нашлись сторонники виривання, так як зрізавши, почне гнити корінь, що залишився в землі і загниється вся грибниця.

ПС. А які Ваші, грибники, варіянти? Цікаво послухати, щоб знову сформувати метод збирання, так сказать

як на мене то немає різниці, грибниця ж знаходиться не суто під грибом а в радіусі декількох метрів, і якщо його й вирвати, то якої шкоди це може їй завдати?

але змалку теж казали, що потрібно зрізати, щоб далі росли на цьому місці :) та це і зручніше, так як менше сміття і піску збирається в кошику і на самих грибах. а на рахунок того, що через це загниється грибниця взагалі якось смішно, вони ж і самі рано чи пізно згниють :)

на вихідних хочу побродити, зараз має вже бути багато синяків (польських).

Опубліковано

Ну почему меня учили срезать, а не вырывать, так это то, что повреждённый участок грибницы год-два не будет плодоносить, соответственно грибное место будет утрачено.

Опубліковано

Єдиної думки на рахунок вириватичи зрізати немає. Але дивіться яка штука получається, хтось ріже, а хтось рве, так? А гриби то ростуть і ростуть :0151: .

ПС. на рахунок зрізання то точно жирний +. Остання вилазка показала, що роботи дома НАБАГАТО менше.

Доречі, саме так, польські почали рости. А цей дожчик що зараз йде (тай в лісі він теж буде) тільки в + нам

Опубліковано

Грибув немерянно!!!!

Колега по роботі родом з Порська (по Ковельській трасі, за Переспопою),зараз у відпустці в селі.Казав,що вже дікілька підходів робив по два-три кошика: правдиві і польські.

Інший родом з с.Оконськ,Маневицький р-он. Теж телефонували родичі,казали білих-тьма!

На вихідних сам їду.Або в Порськ,або Софіянівка-Череваха.Звіт з мене.

Опубліковано

Я - далі! Післязавтра,на Манєвичі! (скорше всього)

ЗЮ. На рахунок Ківерець і районів.В Журавичі тре їхати.Але там місцевий хтось має бути.Ну або той,хто там бував.Гриби там є.Але місця! Треба знати.

Опубліковано

В пвдтвердження, на одному сайті знайшов "Большинство микологов доказывают, что гриб следует выкручивать из земли, словно винт, иначе срезанная часть ножки останется в почве, загниёт и погубит грибницу." На іншому "Возьмите гриб за ножку и вращательным движением, раскачав его, выдерните так, чтобы полностью отделилась ножка от субстрата. Если ножка хрупкая и ломкая, подденьте ее ножом или пальцами и вытолкните его вверх из земли. Оставшуюся ямку следует засыпать землей или мхом, чтобы обнаженная грибница напрасно не высыхала". Ще на інших, що потрібно зрізати і засипати...

ПС. Буду зьирати 50/50. Такі якась версія да й буде вірною.

то що, всі завтра на Колки і далі? ;)

Скидаємось на автобус? :D і полетіли?

Блін, як би не картошка, вже завтра полетів би. :0156:

Питання до своїх: Скільки ж її тра???? Свиня за зиму стільки не зїсть, і я не подужаю :0156:

Опубліковано

Минулого тижня за годину вдвох назбирали кошик маслюків на бетонці між Ковелем і Любомлем, при чому не з ранку (перед нами там вже хтось побував), і стільки ж само - десь між Любомлем і Згорянами.

За грибами їдьте зранечку.

Опубліковано

.

В пвдтвердження, на одному сайті знайшов "Большинство микологов доказывают, что гриб следует выкручивать из земли, словно винт, иначе срезанная часть ножки останется в почве, загниёт и погубит грибницу." На іншому "Возьмите гриб за ножку и вращательным движением, раскачав его, выдерните так, чтобы полностью отделилась ножка от субстрата. Если ножка хрупкая и ломкая, подденьте ее ножом или пальцами и вытолкните его вверх из земли. Оставшуюся ямку следует засыпать землей или мхом, чтобы обнаженная грибница напрасно не высыхала". Ще на інших, що потрібно зрізати і засипати...

ПС. Буду зьирати 50/50. Такі якась версія да й буде вірною

Ну ви блін,дайотє.Я,звісно,теж ЗА,щоб все було кашерно.Але наші предки,літ100-150 тому, навіть більше,певно грибув не різали-тільки висмикували.І нічого,правдиві не перевелися.Як росли так і ростуть.Особисто я,польського можу зрізати,маслюка,красноголовця,бабку...Але як побачу правдивого-не можу.Звиняйте,витягую з землі.Аж надто він хотоший,особливо боровик.Зріжеш,половина ноги в землі лишається.

Опубліковано

Багато білих можна назбирати у Копиллі, а польських більш у Колках (якщо недалеко від Луцька).

Р.S. Сьгодні були у Старовижівських лісах, то зовсім можна сказати немає справжніх.

Опубліковано

Хух,нарешті вдома!!! Година ,як приїхав.Все по порядку.

В 5.00 виїзд з Луцька.Двома машинами перли,загалом 8 чоловік.Всі дядьки,колеги по роботі.

Об 6.00 були в с.Яблунька."Поздоровалися з грибами" (по 50-ть :) ),пішли шукати.До 9.00 кожен мав по відру всього і всяких: правдиві,польські,сироїжки,решетняки.

Потім лісами на Соф"янівку.Я вже років 7 туди їзджу,тому певні місця знаю,як своїх п"ять пальців.Певне ще по відру того самого.Спочатку двоє згубилося-знайшли.Потім ще один тлумак побрів на далекі села.Теж,мало горло не зірвали,знайшли.Дали пІZдун*в,сіли обідати.

По дорозі заскочили в Череваху.Знав я там одне місце... І воно не підвело!!! Низина,трохи болота.Кожен набрав бабок (підберезовиків) в посадці,березовій.Хто відро,хто половину.

Була 15.00. Потомилися,вирішили їхати на Луцьк.По традиції,я завжди заїзджаю в Копилля,але тут вже ні в кого сили не було лазити по лісі.Як годиться,в Колках 0.7 л. для повного щастя і "на хаус".

Ось якось так.Я задоволений.На двох з батьком відра три.Я б сказав,що скоріше грибів немає,ніж є.На тих місцях минулі роки збиралося набага-а-а-то більше.Будемо надіятися,що сезон тільки почався і все попереду.

Ліпше ніж на дивані лежати.

post-11231-0-10009100-1347208332_thumb.j

post-11231-0-20083500-1347208343_thumb.j

post-11231-0-59282700-1347208354_thumb.j

Опубліковано

Зараз само перехідний період між літніми та осінніми грибами, до того ж нема дощів тому грибочків малувато.

ось знайшов фото маслючків що збирав два тижні тому

post-11163-0-44918600-1347254374_thumb.j

Опубліковано

У мене схожа ситуація, як і у zigorkа . 09.09. виїзд. Початок - 3 по 50 в лісі. Було і згублене одне. Воно ж годину ходило блукало, і лише по голосу в мобільному, я почув що щось ні то. Силою витягнув з нього фразу "я заблудив". Думаю, ну фсьо, гриби кончились, і Шуріка не буде. Два дні назад як приїхав блудяга з Лондона, ще не все розповів про свою поїздку, і таке сталось. "А скільки нерозказаного про Англію він забере з собою. Блін, краще б я його на рибалку витягнув" думав я про себе:).

Значить, розмовляємо по мобільному (по сонцю виводив його, марно), повезло, що він попав до електроопор, потім на ж/д колію. Я стою на колії і думаю, як би то йому знак подати, щоб він пішов у правильному напрямку, а не в іншу сторону. І тут осіяло мене сонце прямо в гоко, яке вийшло із-за хмар. Я став, :smoke:, потягнув :beer:, задумався на троха і вигукнув "Бінго!!!". В машині була штукенція від сонця (на скло ліпиться), я її хвать і на колію "зайчики пускати". Оказується, далеко було видно! Як ми потім вирахували по табличках, кум був від мене більш як 4 км. Колія, на щастя, була в тому місці пряма. От так-то.

Ну і звичайно фото: post-13697-0-50536800-1347280781_thumb.j post-13697-0-02503700-1347280796_thumb.j

post-13697-0-86900000-1347280804_thumb.j post-13697-0-45620900-1347280818_thumb.j + 2 відра в машині.

Опубліковано

А ще на табличках вказані кілометри і можна про це сказати по мобілці.

Коли я говорив про км на табличках кум знаходився десь по середині "своїх" табличок.

Опубліковано

ну, малувато трохи грибів... може ми не там шукали :)

але в принципі, назбирати можна, раз біля траси продають

Опубліковано

Ось сьогодні вранці за дві години відерко красенів назбирав - білі, красноголовці, підберезовики.

Але мушу зазначити що грибів зараз малувато, суха погода. Ждем хороших дощів.

post-11163-0-00265100-1347377334_thumb.j

post-11163-0-01599000-1347377381_thumb.j

post-11163-0-87693300-1347377420_thumb.j

post-11163-0-41175400-1347377516_thumb.j

post-11163-0-04368000-1347377564_thumb.j

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...