Перейти до змісту

Дули нацистам-патриотам!

difoto

Рекомендовані повідомлення

2. Він знає латвійську мову. Стає громадянином Латвії і виконує мрію дитинства ;)

Все абсолютно вірно!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 154
  • Створено
  • Остання відповідь
...То ЩО він може навчити ЛАТВІЙСЬКИХ дітей, не розмовляючи їхньою мовою?

В какомто произведении видел/читал:

-зачем мне учиться, если я сам могу других учить:)

Ну возможно я слегка неудачный пример привел с Латвией ;)

Про Латвию забыли(помним только Рижский бальзам)

ЗЫ Хотя когда я еще там жил(1982-1986), там уже в те советские времена говорили что русских надо убивать

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

-зачем мне учиться, если я сам могу других учить :)
"Чукча не читатель, чукча писатель!" ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну возможно я слегка неудачный пример привел с Латвией ;)

да нет.

там таки знание языка получения гражданства не гарантирует.

как раз пример правильный.

ты мог родиться там, всю жизнь прожить, знать язык, историю и пр.

а гражданства - не получишь по причине шестой графы в паспорте...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там таки знание языка получения гражданства не гарантирует.
Як і в США, і в багатьох інших країнах.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И всетаки объясните, что плохого в лице русскоговорящей национальности, живущим конкретно в Луцке конкретно вам?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И всетаки объясните, что плохого в лице русскоговорящей национальности, живущим конкретно в Луцке конкретно вам?

Брат, дело ли в русском языке? Ну так, честно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лично меня, в жизни, никогда не касалась проблема языка. Её просто не существует. Я слабо понимаю почему специально нагнетается обстановка вокруг языка. Типа все в стране ауенно, вот только русский язык искореним и все проблемы сами порешаются ;)

ЗЫ Я вообще случайно в этот топик забрел. Очень название колоритное :) Стараюсь ни в инете в политику не встревать, ни по телеку на этих падлюк не смотреть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Я вижу, заседание стихийно продолжается..."

difoto, ти часом сам у своїй темі не заблукав? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На цьму форумі в основному обговорюються штучні проблеми, спеціально створені нашою владою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Trener, вже навіть не знаю скільки разів я казав, в тому числі тут на форумі, і продовжую казати -- мене не хвилює російська мова і російськомовні українці. Мене турбує те, що українською мовою доступно далеко не все те ж, що російською. Я про журнали, газети, фільми, програмне забезпеченні, інструкції для побутової техніки і т.д. Фактично, моїх дітей ЗАСТАВЛЯЮТЬ вчити російську мову, хочуть вони того чи ні. Наголошую -- ЗАСТАВЛЯЮТЬ, тому що жити на Україні не знаючи російської мови по сьогоднішній день повноцінно не можна.

Підтвердити свої слова можу прикладом. Моя двоюрідна сестра виїхала з батьками в США, коли їй ще не було року. І поверулась звідти в віці 8 років, чудово володіючи українською і англійською мовами, але абсолютно не володіючи російською. І коли вона сюди приїхала, то не могла толком ні мультфільми дивитись, ні з деякими людьми спілкуватись, бо банально не розуміла мови, хоч вона і схожа на українську (ми її розуміємо чудово, бо звикли за все життя, а для неї вона приблизно як польська -- деякі слова схожі, а в цілому зрозуміти не може). Коли вона (дівчинка 8 років) в одному магазині В ЛУЦЬКУ чистою українською мовою сказала продавцю, що не розуміє російської, то її чуть не обматюкали і відмовились з нею говорити. Вони ж не в курсі були, що вона РЕАЛЬНО не розуміє російської, бо все своє життя прожила в США, і думали що вона придирається. Хіба це нормальна ситуація?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да для дівчинки, це проблема бо вона не розуміє. А для тих хто розуміє проблеми не бачу. Діти з дитинства скільки хоч мов можуть вивчити без напряга.

Я за те, щоб вчити українську і не забувати російську. Наприклад в нас по роботі приходиться звонити в Білорусію, Грузію. І знати російську просто зручно, не більше не менше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Trener, вже навіть не знаю скільки разів я казав, в тому числі тут на форумі, і продовжую казати -- мене не хвилює російська мова і російськомовні українці. Мене турбує те, що українською мовою доступно далеко не все те ж, що російською. Я про журнали, газети, фільми, програмне забезпеченні, інструкції для побутової техніки і т.д. Фактично, моїх дітей ЗАСТАВЛЯЮТЬ вчити російську мову, хочуть вони того чи ні. Наголошую -- ЗАСТАВЛЯЮТЬ, тому що жити на Україні не знаючи російської мови по сьогоднішній день повноцінно не можна.

Підтримую і доповнюю. Десь я мав російську мову коли мені тут на укр. мішають говорити і не розуміє або штучно робить вигляд що не розуміє російсько мовне населення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да для дівчинки, це проблема бо вона не розуміє. А для тих хто розуміє проблеми не бачу. Діти з дитинства скільки хоч мов можуть вивчити без напряга.

Я за те, щоб вчити українську і не забувати російську. Наприклад в нас по роботі приходиться звонити в Білорусію, Грузію. І знати російську просто зручно, не більше не менше.

Я згідний, що багато знати корисно, інколи зручно... Але разом з тим я ПРОТИ того, щоб якусь мову мені чи моїм дітям нав'язували. Колись був в мене знайомий, Кай -- німець, який приїхав в Луцьк, в свій час видавав тут один з луцьких журналів... то він мені казав "А зачем мне учить украинский язык, если всё-равно придется знать русский?". Оце така повага в людей з-за кордону до української мови і до України в цілому.

А при можливості вибору, я б краще волів, щоб мою дитину так завзято вчили польській мові, а не російській -- Польща під боком, туди навіть за покупками чи на екскурсію/відпочинок прокататись можна, до Варшави їхати стільки ж як до Києва, а ціни там значно менші на переважну більшість товарів, ніж в нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кто ЗАСТАВЛЯЕТ Ваших детей учить русский? Вы же взрослый человек, а говорите такие нелепости. Какой процент русских школ у нас в Луцке? Или Ваши дети учаться по журналам, газетам, фильмам?

Насчет той же продукции. Всё очень просто, - есть рынок, что на рынке пользуется спросом, то и производится в большей мере. Я очень удивлен что Вы не понимаете таких элементарных вещей.

Я згідний, що багато знати корисно, інколи зручно... Але разом з тим я ПРОТИ того, щоб якусь мову мені чи моїм дітям нав'язували. Колись був в мене знайомий, Кай -- німець, який приїхав в Луцьк, в свій час видавав тут один з луцьких журналів... то він мені казав "А зачем мне учить украинский язык, если всё-равно придется знать русский?". Оце така повага в людей з-за кордону до української мови і до України в цілому.

Чистый прагматизм. Легче выучить язык который понимает всё постсоветское пространство, чем тратить время на изучения языка каждой страны в отдельности. Немец предприниматель и чхал он на то что обидно его мнение кому-то или нет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кто ЗАСТАВЛЯЕТ Ваших детей учить русский? Вы же взрослый человек, а говорите такие нелепости. Какой процент русских школ у нас в Луцке? Или Ваши дети учаться по журналам, газетам, фильмам?

Насчет той же продукции. Всё очень просто, - есть рынок, что на рынке пользуется спросом, то и производится в большей мере. Я очень удивлен что Вы не понимаете таких элементарных вещей.

Я бы немного перефразировал Plumа - не заставляют, а незнать русский в теперешней Украине просто неудобно и некомфортно. Хотя практически все "белые" поставки техники идут с украинскими инструкциями(во всяком случае обязаны идти). Про газеты и журналы скромно умолчу;), так как не изучал глубоко этот рынок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какой процент русских школ у нас в Луцке?

0% русских школ.

Чистый прагматизм. Легче выучить язык который понимает всё постсоветское пространство, чем тратить время на изучения языка каждой страны в отдельности. Немец предприниматель и чхал он на то что обидно его мнение кому-то или нет.

+1

Сомневаюсь, что кто-то учит, наример китайский язык перед поездкой на отдых (равно как и по работе) в Китай. Все знают, что можно обойтись английским или русским.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слава Богу в нас появились власні негри. Швидко станемо Америкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только в роли негров пока "чистокровные" украинцы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Логика и ничего более.

Сам посуди - я, Шура и Тренер не выставляют к вам никаких требований - мы живем на своей земле , работаем, растим детей ,проч. А вы в чем-то нас обвиняете, что-то хотите стребовать, вообще мало понятно - что?

Так кто получается в роли "угнетенных"? Кто флагами машет "свободу украинцам"?

Опровергни, пожалуйста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вчаться, але живуть з ними. Все ж таки, ми не в кам'яний вік живемо. А за Вашою логікою, щоб не знати російської мені потрібно було б жити на віддаленому хуторі, не мати ні радіо, ні телебачення, не читати газет і журналів, нічим не цікавитись.
Я впевнений, що продажі українських версій таких видань як "ДПК", "Компьютерное обозрение", "Mobility" і багатьох інших були б досить значними. Але видавцю не зручно видавати журнал на двох мовах, та і для чого, якщо і так захавається, бо альтернативи немає. Хоча україномовне населення все ж складає більшість в Україні. Я дуже здивований, що Ви не розумієте таких елементарних речей...

Далі -- з "білою" технікою повинні поставлятись інструкції по користуванню українською мовою. Згідний, зараз в 90% випадків зараз так і є. А хто мені назве хоча б один пристрій, до якого існує драйвер з україномовним інтерфейсом? Хто скаже, де на Україні можна в магазині вільно купити ноутбук (або будь-який інший комп'ютер) зі встановленою операційною системою з українським інтерфейсом? В комплекті з яким мобільним телефоном йде диск з україномовним програмним забезпеченням? Який кишеньковий ПК має україномовний інтерфейс? Коли останній раз Ви тримали в руках CD/DVD-R диск, пояснення до якого на звороті дубльоване українською? Чому стартові сторінки на сайтах самих крупних в Україні банків не українською мовою? Чому, звонячи на гарячі лінії тих же банків і багатьох інших утсанов ми чуємо голос "робота" не українською мовою?

Прикладів можна назвати безліч, і вони не притягнуті за вуха. Це реальні приклади того, що на Україні, нажаль, практично нереально існувати, не знаючи російської мови і не стикатись з нею на кожному кроці.

А візьміть ту ж Польщу. Населення (те ж що і попит в даному випадку) в кілька разів менше, ніж на Україні. Але при цьому в них преса польською мовою, програмне забезпечення польською мовою, інструкції і драйвери до всього що продається в магазинах польською мовою. Чому? Адже вигідніше було б заставити поляків вивчити, наприклад, англійську і мотивувати це тим, що знати багато мов або хоч одну інтернаціональну -- корисно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А візьміть ту ж Польщу. Населення (те ж що і попит в даному випадку) в кілька разів менше, ніж на Україні. Але при цьому в них преса польською мовою, програмне забезпечення польською мовою, інструкції і драйвери до всього що продається в магазинах польською мовою. Чому? Адже вигідніше було б заставити поляків вивчити, наприклад, англійську і мотивувати це тим, що знати багато мов або хоч одну інтернаціональну -- корисно...

если бы в польше жило столько англоязычных, как русскоязычных в украине- так бы оно и было...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вчаться, але живуть з ними. Все ж таки, ми не в кам'яний вік живемо. А за Вашою логікою, щоб не знати російської мені потрібно було б жити на віддаленому хуторі, не мати ні радіо, ні телебачення, не читати газет і журналів, нічим не цікавитись.

...........и не заходить в интернет, а про зону .ру вообще забыть (поставить фильтр в фаерволе)...

альтернатива хутору - бункер. :_40:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

треба трохи змінити тему а то якийсь флуд пішов

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...