Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Бабок в бюджеті нуль. Скоро на повітря будуть вводити податок.

Напевно того самого чого й на посилки, олх, болт, уклон, глово і т.д.

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
  • Відповідей 419
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 09.04.2026 в 10:56, WebTraveller сказав:

Бабок в бюджеті нуль. Скоро на повітря будуть вводити податок.

Напевно того самого чого й на посилки, олх, болт, уклон, глово і т.д.

Ну то зрозуміло, що бюджет треба наповнювати.

Але ж це ненормально, коли одні платять податки, а інші ні.

• +1 1
Опубліковано
В 08.04.2026 в 23:29, Unknown сказав:

Ну як мінімум дорожню інфраструктуру вони використовують, але ніяких внесків не платять. Колись же податок був, в потім в ціну пального включили кошти на утримання доріг...

Потім буде як в Англії зараз роблять. При щорічному тех огляді перевірятимуть одометр і на відстань, яку проїхало авто виставлятимуть податок. Що як на мене є досить чесно. 

Опубліковано
В 09.04.2026 в 11:03, volks сказав:

Ну то зрозуміло, що бюджет треба наповнювати.

Але ж це ненормально, коли одні платять податки, а інші ні.

На адміністрування цих податків вони витратять більше коштів ніж прийде в бюджет.

От як ти будеш моніторити олх? Коли 2 людини домовляються в переписці про купівлю якоїсь б/у шки. Компа якогось, ноута чи ще шось. Ну знайшлись вони там, з руки в рук гроші передали і всьо.

І який нафіг податок в такому випадку? За цю б/у шку вже були сплачені всі податки, коли її купляли в магазині новою.

• +1 2
Опубліковано
В 09.04.2026 в 11:10, Dima4s сказав:

Потім буде як в Англії зараз роблять. При щорічному тех огляді перевірятимуть одометр і на відстань, яку проїхало авто виставлятимуть податок. Що як на мене є досить чесно. 

Нічого не маю проти. Дорогами всі користуються. Тому й платити мають всі.

Тільки якби ж були ті дороги. І щоб була якась відповідальність, коли ти влітаєш в яму, б"єш колеса/підвіску і влітаєш на велику суму бабок. Відповідальний за дану ділянку дороги має повернути тобі кошти на ремонт.

Але в реальності, ти цього хрін доб"єшся

• +1 1
Опубліковано
В 09.04.2026 в 11:34, WebTraveller сказав:

От як ти будеш моніторити олх? Коли 2 людини домовляються в переписці про купівлю якоїсь б/у шки. Компа якогось, ноута чи ще шось. Ну знайшлись вони там, з руки в рук гроші передали і всьо.

І який нафіг податок в такому випадку? За цю б/у шку вже були сплачені всі податки, коли її купляли в магазині новою.

Самому цікаво як воно має працювати. Там же претензія не до тих, хто свої старі речі продає, а до бізнесменів.

Опубліковано
В 09.04.2026 в 12:05, volks сказав:

Самому цікаво як воно має працювати. Там же претензія не до тих, хто свої старі речі продає, а до бізнесменів.

Там ліміт на рік 36 тищ.Якщо більше - плати податок. І пофіг бізнесмен ти чи любитель))

Опубліковано
В 09.04.2026 в 12:10, WebTraveller сказав:

Там ліміт на рік 36 тищ.Якщо більше - плати податок. І пофіг бізнесмен ти чи любитель))

Ну таке

Опубліковано (змінено)

Як просувається ремонт? Цікаво як в зараз в Україні відбувається оформлення самого дтп, як працює ремонт по страховці, як і кому страховка оплачує за ремонт, тобто гроші тобі на руки чи одразу майстерні за роботу, і чи звичайна автоцивілка повністю покриває весь ремонт? Доречі, яка ціна автоцивілки і на яку максимальну суму вона покриває?

Змінено користувачем Waver
Опубліковано (змінено)
В 09.04.2026 в 11:10, WebTraveller сказав:

Там ліміт на рік 36 тищ.Якщо більше - плати податок.

Це щось в проекті чи звідки інфа? На скільки я знаю, за актуальним законодавством платити ПДФО з будь яких доходів фізособа має починаючи з першої гривні, питання в тому, що моніторити готівку немає як. Але ж більшість продажів через платіжні системи, а вони вже під ковпаком (нова-пей, пром-оплата, олх-оплата, розетка.....), бо там чітко фіксується кому йдуть гроші, і це все на серверах податкової збирається, а обробити вони можуть з певним лагом.  Ніби як два чи три продажі на рік дозволяється фізособі (без прив'язки до суми) , а далі це вважають бізнесом незареєстрованим. То я одного толкового бухгалтера читав, якщо цікаві деталі, то знайду де саме, і сюди закину. 

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано
В 09.04.2026 в 10:10, Dima4s сказав:

При щорічному тех огляді перевірятимуть одометр і на відстань, яку проїхало авто виставлятимуть податок.

В наших реаліях буде ще один стимул крутити одометри регулярно. Така собі прив'язка. Справедливо, але трохи складно.

Опубліковано

Можна закласти податок на дороги електричкам в ціну електрики, Більше зарядив, значить більше проїхав. Як і з паливом, В літрі вже є акциз.

Опубліковано
В 10.04.2026 в 00:14, Nokian сказав:

Можна закласти податок на дороги електричкам в ціну електрики, Більше зарядив, значить більше проїхав. Як і з паливом, В літрі вже є акциз.

А ти будеш готовий платити той податок на електрички, гріючи вранці бутерброд в мікрохвильовці? Ти ж ніяк не визначиш скільки кіловат зжер холодильник, скільки "тепла підлога", а скільки електричка. Хіба що законодавчо зобов'язати всіх власників електричок встановлювати на авто електролічильники, але це майже нереально

• +1 1
Опубліковано
В 09.04.2026 в 22:48, Unknown сказав:

Це щось в проекті чи звідки інфа? На скільки я знаю, за актуальним законодавством платити ПДФО з будь яких доходів фізособа має починаючи з першої гривні, питання в тому, що моніторити готівку немає як. Але ж більшість продажів через платіжні системи, а вони вже під ковпаком (нова-пей, пром-оплата, олх-оплата, розетка.....), бо там чітко фіксується кому йдуть гроші, і це все на серверах податкової збирається, а обробити вони можуть з певним лагом.  Ніби як два чи три продажі на рік дозволяється фізособі (без прив'язки до суми) , а далі це вважають бізнесом незареєстрованим. То я одного толкового бухгалтера читав, якщо цікаві деталі, то знайду де саме, і сюди закину. 

Цитата

Що передбачає законопроєкт?

Неоподатковуваний ліміт – продавати товари чи послуги можна на суму до 12 прожиткових мінімумів на рік (приблизно 36,3 тисяч гривень) без податків.

Важливо! При перевищенні ліміту доведеться сплачувати 5% ПДФО та 5% військового збору. Утримання податків із платежів почнеться з 2026 року. Якщо наприкінці року загальний дохід не перевищить неоподатковуваний поріг, кошти будуть повернуті.

https://ces.org.ua/taxes-rozetka-olx/

Опубліковано
В 09.04.2026 в 21:19, Waver сказав:

Як просувається ремонт? Цікаво як в зараз в Україні відбувається оформлення самого дтп, як працює ремонт по страховці, як і кому страховка оплачує за ремонт, тобто гроші тобі на руки чи одразу майстерні за роботу, і чи звичайна автоцивілка повністю покриває весь ремонт? Доречі, яка ціна автоцивілки і на яку максимальну суму вона покриває?

Ждем кошти від страхової. По закону в них є 60 днів. Експерт був, "побої" зняв)) Але що там нарахували хз.

Страхова може заплатити як напряму на СТО, так і тобі на карту

Страхова зараз виплачує власнику, раніше було що платила протилежній стороні.

Ціна автоцивілки зараз 5000+. Має покривати 250 000 грн. Як воно буде в реальності, що там порахували, скоро буде ясно.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 10.04.2026 в 06:47, vampirich сказав:

А ти будеш готовий платити той податок на електрички, гріючи вранці бутерброд в мікрохвильовці? Ти ж ніяк не визначиш скільки кіловат зжер холодильник, скільки "тепла підлога", а скільки електричка. Хіба що законодавчо зобов'язати всіх власників електричок встановлювати на авто електролічильники, але це майже нереально

В 07.04.2026 в 08:56, vampirich сказав:

Він не тактик. Він стратег

:D

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
On 4/9/2026 at 11:01 PM, WebTraveller said:

Ждем кошти від страхової

Дякую. Теж мав страхові випадки і не раз, тому цікаво порівняти як воно працює...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 10.04.2026 в 06:01, WebTraveller сказав:

Страхова зараз виплачує власнику, раніше було що платила протилежній стороні.

Був у мене досвід здається у 2019. Винний був я (точніше дружина), то страхова мені не те що гроші не виплачувала (а напряму потерпілому), а навіть інфою дуже обмежено ділилася.

Опубліковано
В 10.04.2026 в 14:16, Unknown сказав:

Був у мене досвід здається у 2019. Винний був я (точніше дружина), то страхова мені не те що гроші не виплачувала (а напряму потерпілому), а навіть інфою дуже обмежено ділилася.

Якщо винен то я не в курсі як там. 

В даному випадку я потерпілий, то зі мною моя страхова розбирається.

Опубліковано
В 10.04.2026 в 14:56, WebTraveller сказав:

Якщо винен то я не в курсі як там. 

В даному випадку я потерпілий, то зі мною моя страхова розбирається.

Може у вас однакові страхові. Бо в мене були випадки, і казали звертатися в страхову того, хто винен.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...