Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 14.03.2026 в 21:14, Unknown сказав:

А вам його вистачає на трьох? Як ділите? Може графік який склали, хто коли має право їздити  :)

Тільки син ним їздить. Молодим дорогу)) Заробляє собі і на навчання і для себе. В мене нічого не просить. Мене влаштовує.

Жінка сонатою їздить.

А мені нікуда не треба. Я вдома))

В планах продати 2 ДВЗ і купити жінці щось менше електричке на роботу їздити. Типу ліфа

А собі вже, як закінчиться війна, відкриється все, шось велике ДВЗ. Або, скоріше за все, гібрида.

• Дякую! 1
  • +1 2
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
В 14.03.2026 в 20:37, WebTraveller сказав:

щось менше електричке на роботу їздити. Типу ліфа

На скільки розумію, не старого? :)

На Фіат 500е не дивився, по місту приємна машинка. Батарея 24 з заводу, але якщо живий екземпляр взяти, то по місту з головою вистачає (100-150 км бігає). В якщо вже 2 генерацію брати, то там є 42 батарейки, там 250-300 по місту влітку. Але прайс інший :)

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)
On 3/14/2026 at 1:41 PM, WebTraveller said:

Претензії в мене до Рено Мастер. Водій в якому гандон гумовий виріб, в телефоні за кермом сидить. І от результат:

Жесть... співчуваю, новеньке авто на роки і в перші ж його місяці попався такий дурень... досить неприємно. 

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 15.03.2026 в 02:53, Waver сказав:

Жесть... співчуваю, новеньке авто на роки і в перші ж його місяці попався такий дурень... досить неприємно. 

Та да. Є такі тридвараси... Малий зупинився пішохода пропустити на переході. А той ззаду влетів. В телефоні сидів

Опубліковано
В 14.03.2026 в 23:31, Unknown сказав:

На скільки розумію, не старого? :)

На Фіат 500е не дивився, по місту приємна машинка. Батарея 24 з заводу, але якщо живий екземпляр взяти, то по місту з головою вистачає (100-150 км бігає). В якщо вже 2 генерацію брати, то там є 42 батарейки, там 250-300 по місту влітку. Але прайс інший :)

Не старого але й не нового. Останнє покоління, року 22-23. З 62-ю батарейкою. Батарейка з запасом щоб була. Бо як оце хєрачили і постійно не було світла, то велика батарейка дуже добре. Раз в тиждень зарядив і забув.

Фіат 500е мені такий самий страшний як Нісан Жук :D Як деколи мені треба буде проїхатись, то навіть стидно буде в нього сісти :blush:

Опубліковано (змінено)
В 15.03.2026 в 08:12, WebTraveller сказав:

Фіат 500е мені такий самий страшний як Нісан Жук :D Як деколи мені треба буде проїхатись, то навіть стидно буде в нього сісти :blush:

Ну ти і порівняв...

Фіат – цікава колоритна тачка. А жук – дійсно дивний страшко. 

Питання смаку таки складне і багатогранне :)

З приводу "бата з великим запасом", то не оптимальний підхід в електро як на мене.  Якщо тобі 95 % по місту кататись і для цього ~100 км достатньо, то батка на гарантованих 200-250 з головою , як на мене. Тягати постійно зайву сотню півтори кілограмів , щоб мати запас на 500 в такому випадку нелогічно. Це ж і динаміка, і керованість, і розхід енергії...  Але кожному своє :)

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)
В 15.03.2026 в 10:40, Unknown сказав:

З приводу "бата з великим запасом", то не оптимальний підхід в електро як на мене.  Якщо тобі 95 % по місту кататись і для цього ~100 км достатньо, то батка на гарантованих 200-250 з головою , як на мене. Тягати постійно зайву сотню півтори кілограмів , щоб мати запас на 500 в такому випадку нелогічно. Це ж і динаміка, і керованість, і розхід енергії...  Але кожному своє :)

Великий запас мав на увазі щоб хоча б тиждень можна було їздити по місту на одній зарядці.

І не залежати від того є вдома світло чи немає. Тим більше ціни на такі ліфи не сильно зараз і відрізняються. Різниця в батарейці на 40 і 60 тисячі 2 доларів

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
On 3/15/2026 at 3:06 AM, WebTraveller said:

Та да. Є такі тридвараси... Малий зупинився пішохода пропустити на переході. А той ззаду влетів. В телефоні сидів

Повне каско маєш? Підлогу в багажнику зігнуло? Тут би такий ремонт був би біля $15 000 і я би вимагав зі своєї страховки щоб забирали її собі а мені гроші на нову... колись вже таке мав і навіть не раз. Цікаво скільки обійдеться такий ремонт та як зараз працюють страховки в Україні?

Опубліковано
В 15.03.2026 в 15:08, Waver сказав:

Тут би такий ремонт був би біля $15 000

Аж прямо цікаво побачити перелік робіт з цінами.

Опубліковано
В 15.03.2026 в 15:08, Waver сказав:

Повне каско маєш? Підлогу в багажнику зігнуло? Тут би такий ремонт був би біля $15 000 і я би вимагав зі своєї страховки щоб забирали її собі а мені гроші на нову... колись вже таке мав і навіть не раз. Цікаво скільки обійдеться такий ремонт та як зараз працюють страховки в Україні?

Повного каско звичайно нема. Звичайна цивілка. Ждем шо там страхова заплатить.

Тому й на аукціонах американських куча дешевих авто, бо такий ремонт оцінюють в 15 000)) 

Сюди їх потім везуть і умільці в гаражах в 5 раз дешевше ремонтують))

А поміняти тут бапмер, підсилювач бампера і ляду. Всі фари цілі, камери цілі, парктроніки цілі. 

Думаю в 3 тищі зі всім можна вкластись. Якшо всі запчастини нові замовляти

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 3/15/2026 at 10:46 AM, WebTraveller said:

Повного каско звичайно нема. Звичайна цивілка. Ждем шо там страхова заплатить.

Тому й на аукціонах американських куча дешевих авто, бо такий ремонт оцінюють в 15 000)) 

Сюди їх потім везуть і умільці в гаражах в 5 раз дешевше ремонтують))

А поміняти тут бапмер, підсилювач бампера і ляду. Всі фари цілі, камери цілі, парктроніки цілі. 

Думаю в 3 тищі зі всім можна вкластись. Якшо всі запчастини нові замовляти

Це так оцінюють ремонти на офіційних дилерських чи сертифікованих страховою американських майстернях... в наших Українських шапах це роблять в 2-3 рази дешевше. Мені 2 роки тому фуру два рази з двох боків подерли - то за кожну сторону я взяв не менше... і одразу продав так як було бо на ремонт дали більше ніж та вся фура на той момент коштувала. Але так не завжди та не у всіх, бо багато хто, особливо наші - шукають та купують страховки не за рейтингом компанії, виплат і т.д., а за найнищою ціною, тобто аби було найдешевше і ні на що більше не дивляться... а потім ниють коли півень в дупу клюне а страхова не платить..., і такого тут реально багато.

• +1 1
Опубліковано
В 15.03.2026 в 09:06, WebTraveller сказав:

Оця смуга горизонтальна підсвітка червона, вона відключається?

Опубліковано (змінено)
On 3/16/2026 at 3:15 PM, Nokian said:

Якщо їдеш за таким авто з увімкненою смугою- то потім важко зреагувати на загоряння стопів. 

Якщо вже важко зреагувати на зміну світлового сигналу - то може вже час перестати їздити? Дуже багато нових авто з такими світловими смужками, а в Dodge Charger які використовує в штатах поліція уже років з 10, такі задні смужки уже десятиліття нікому не заважають і навпаки - машину видніше і стопи ще набагато яскравіші ніж в інших авто.

jbw981iscopc1.jpeg

images.jpeg

• +1 2
Опубліковано
В 16.03.2026 в 22:15, Nokian сказав:

Якщо їдеш за таким авто з увімкненою смугою- то потім важко зреагувати на загоряння стопів. 

Якщо дивитись на стопи а не на попи в телефон, то нема ніяких проблем

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано

Прикол помітив, в сучасних авто, коли ти вмикаєш поворот, частина тої стоп-смужки, вимикається і вмикається зак повороту. 

Опубліковано

Ну тут троха згоден з Нокіаном але по іншій причині, бо у мене за скільки років мозок вже звик до стандарту "габарити, фари, стопи, повороти", що коли їдеш в потоці і десь в зеркалі або краєм ока помічаєш якесь нестандартну підсвітку чи бликання то включається в голові "алярм", типу щось не так, може швидка, може поліція, може щось сталося і якось треба реагувати... Коротше то часом змушує напрягтися, а я скотиняка лініва, не люблю напрягатися :)

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 3/17/2026 at 8:53 AM, vampirich said:

Ну тут троха згоден з Нокіаном але по іншій причині, бо у мене за скільки років мозок вже звик до стандарту "габарити, фари, стопи, повороти", що коли їдеш в потоці і десь в зеркалі або краєм ока помічаєш якесь нестандартну підсвітку чи бликання то включається в голові "алярм", типу щось не так, може швидка, може поліція, може щось сталося і якось треба реагувати... Коротше то часом змушує напрягтися, а я скотиняка лініва, не люблю напрягатися :)

В сучасному світі просто мусово реагувати на всі зміни та швидко адаптовуватись... ось ці всі вчора вчасно не зреагували на зміни дорожнього покриття, тобто вчасно не зреагували на раптові снігові намети на певних ділянках швидкісної траси - то там і залишилися… тобто, хтось не зменшив вчасно швидкість, хтось не вимкнув круїз-контроль, хтось не завершив вчасно розмову по телефону а хтось не вимкнув голосну музику щоб вчасно почути та зреагувати на раптовий підйом обертів двигуна...  і це тільки маленька частина того що було за день.

IMG_9890.jpeg

IMG_9896.jpeg

IMG_9900.jpeg

IMG_9880.jpeg

• +1 1
Опубліковано
В 17.03.2026 в 16:11, Waver сказав:

В сучасному світі просто мусово реагувати на всі зміни та швидко адаптовуватись...

я мушу спочатку побурчати по дідівськи, перш ніж адаптуюсь :)

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
On 3/17/2026 at 9:25 AM, vampirich said:

я мушу спочатку побурчати по дідівськи, перш ніж адаптуюсь :)

Та ти не переживай, ти не один такий... я теж спочатку можу побурчати після чергового апдейту на айфоні бо там уже знову шось не так як було раніше, але побурчиш і швидко звикаєш та адаптовуєшся.:D Ось за що я так люблю свою незмінну 20-ти літню Нокію…

IMG_9914.jpeg

• Ха-ха 1
  • +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...