Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 15.02.2026 в 08:10, Nokian сказав:

Цифри на рахунку взагалі то не збільшуються самі по собі.

А від того, що вчасно купив, вчасно продав, і купив те, що треба та продав те, що не треба.

Людина отримує задоволення, що робить це досконало, точніше прагне до цього.

Що в цьому поганого?

Хтось хоче пробігти сто метрів швилше за всіх, хтось підняти штангк більшу за всіх.

Ті хто пробіг швидше за всіх чи підняв штангу більше за всіх - поза тренуваннями і змаганнями живуть звичне життя, розтринькуючи гроші, які заробили за перші місця, а не трясуться над кожним доларом щоб випадково нерозумного його не потратити :)

А ти впевнений що баффет отримує від того задоволення, і що то не патологічне хворобливе нав'язливе бажання все більшого і більшого? ;) хоча з іншої сторони можливо такі патологічні хворобливі бажання може й можуть приносити задоволення...

• +1 1
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 14.02.2026 в 21:57, Nokian сказав:

Це все зі слів Бафета . І чомусь я йому вірю.300 000 000 000 доларів. Це в нього лише готівкою.

Нулів трохи прибери :D

Всі його статки оцінюються в 150 мільярдів. А в тебе тільки готівки 300 вийшло

Чи в тебе якась інша інформація?)

Ну а 300 мільйонів це таке.. В любого поважаючого себе наркотоговця готівки більше)))

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 2/14/2026 at 11:57 PM, WebTraveller said:

Нулів трохи прибери :D

Всі його статки оцінюються в 150 мільярдів. А в тебе тільки готівки 300 вийшло

Чи в тебе якась інша інформація?)

Ну а 300 мільйонів це таке.. В любого поважаючого себе наркотоговця готівки більше)))

Здається мені, без того шоб шось не спиздіти - він і жити не може... аби тільки знову не повернувся зі своїм Бафетом...:D

Змінено користувачем Waver
  • Ха-ха 1
Опубліковано
В 15.02.2026 в 08:47, vampirich сказав:

Ті хто пробіг швидше за всіх чи підняв штангу більше за всіх - поза тренуваннями і змаганнями живуть звичне життя, розтринькуючи гроші, які заробили за перші місця, а не трясуться над кожним доларом щоб випадково нерозумного його не потратити :)

А ти впевнений що баффет отримує від того задоволення, і що то не патологічне хворобливе нав'язливе бажання все більшого і більшого? ;) хоча з іншої сторони можливо такі патологічні хворобливі бажання може й можуть приносити задоволення...

Ну є таке бажання в багатьох людей , робити щось самим ідеальним чином.

Хтось рибу хоче зловити ідеально, хтось збудувати , хтось напитися, ну а хтось купити і продати.

• 4 тижня потому...
Опубліковано

В 2024 году средняя цена на подержанный Volkswagen e-Golf 2015 года выпуска в Украине варьируется в диапазоне $9 000 — $12 000

В 2025 году средняя цена на Volkswagen e-Golf 2015 года выпуска на вторичном рынке Украины составляет приблизительно $7 000 – $8 500

Тобто бв  електричка в рік втрачає 2000уо

2000х43=86000/48=1790 літрів соляри, при розході мого буса цього вистачить на майже 24000км.

Навіть,якщо її взагалі не заряджати і наїжджати менше 24тис км в рік, то дизель виходить економніший, чи я щось не так рахую?...

Опубліковано (змінено)
В 13.03.2026 в 19:08, Серега89 сказав:

Тобто бв  електричка в рік втрачає 2000уо ......

Такий собі висновок.

Чому ти взяв за аксіому, що саме цей період є презентабельно і відповідає довгостроковій тенденції? Може воно так і є, але більш ймовірно, що в силу багатьох факторів, то досить рандомне падіння.

Купівельна спроможність населення дуже впала, авторинок в принципі майже зупинився. Щоб хоч якісь наближені до реальності висновки зробити, треба подивитись в цілому на динаміку подібних ДВЗ автомобілів років за 5, подивитись на загальні умови економіки в країні по кожному з тих років і тоді сякі-такі висновки робити. Знову ж таки, яка була пропозиція на ринку саме таких гольфів і скільки угод по них (може там немає і близько нормальної статистичної бази). Які аналогічні показники по подібних конкурентах? Ціни з твого повідомлення – то ціни реальних угод, ци цінники на майданчиках? Може бути, що то просто цінники, і в 2024-му продавці ще багато хотіли, бо по інерції не готові були продавати дешевше, хоча фактично угоди відбувались рідко, а вже в 2025-му зрозуміли, що то нереально  і відкоригували хотілки.  Тобто питань набагато більше, і висновок може бути зовсім інший.

upd.

Он сонату автор теж продає довго, і ціну відносно смішну ставить у порівнянні з тим, яка раніше була – то виходить, що ДВЗ теж багато втрачають? Я веду до того, що в такій складній і динамічній ситуації, як зараз на авторинку України, треба нормальний комплексний аналіз робити, щоб мати якісь наближені до реальності висновки.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 13.03.2026 в 20:08, Серега89 сказав:

Тобто бв  електричка в рік втрачає 2000уо

2000х43=86000/48=1790 літрів соляри, при розході мого буса цього вистачить на майже 24000км.

Навіть,якщо її взагалі не заряджати і наїжджати менше 24тис км в рік, то дизель виходить економніший, чи я щось не так рахую?...

А бус твій виходить з року в рік тільки дорожчає?)))

В 13.03.2026 в 22:22, Unknown сказав:

upd.

Он сонату автор теж продає довго, і ціну відносно смішну ставить у порівнянні з тим, яка раніше була – то виходить, що ДВЗ теж багато втрачають? Я веду до того, що в такій складній і динамічній ситуації, як зараз на авторинку України, треба нормальний комплексний аналіз робити, щоб мати якісь наближені до реальності висновки.

Саме так. Навіть за 9 брати не хочуть. А брав за 13 тищ 2.5 роки тому

Перекупи максимум 8 дають. Така сама втрата якщо не більша

Будь-яка машина втрачає в ціні. Крім ретро і колекційних.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 13.03.2026 в 19:46, Dima4s сказав:

яка була середня швидкість?

а хз. Не звертали уваги. Маленька) Пробки

Ну але такий розхід думаю буде десь і на 70-80

Змінено користувачем WebTraveller
Опубліковано
В 14.03.2026 в 08:58, WebTraveller сказав:

А бус твій виходить з року в рік тільки дорожчає?)))

В 2013 році взяв свого за 8600 

Спойлер
AUTO.RIA.COM

Продаю на AUTO.RIA Renault Master 2006 року, (СЕ1496СТ) мінівен білого кольору, двигун 2.5 л. дизель, пробіг 290 тис. км. ціна 11 500 $ Продавець Саша на AUTO.RIA
AUTO.RIA.COM

Продаю на AUTO.RIA Renault Master 2006 року, (АН8844ЕL) вантажопасажирський фургон білого кольору, двигун 2.46 л. дизель, пробіг 490 тис. км. ціна 9 600 $ Перевірений продавець Павло на...

виходить, що так...

Опубліковано

Такий собі висновок.

Зявилось бажання щось легкове докупити, от і думаю чи є сенс дивитись в сторону електро.

дивлюсь в сторону мерса в 212 кузові або рено талісман

от і цікавить питання рентабельності, дивився експеремент з бехою, електро, гібрид, і бенза в аналогічних кузовах, то там здається бенза була найвигіднішою для покупки.

от і думаю щоб 4літровий мерс не виявився в підсумку вигіднішим придбанням відносно лєктрички:D

Опубліковано

@Серега89 хотілки на авто-ріа то таке. Сферичний кінь у вакуумі. Я теж за сонату починав хотіти 12 000. А в результаті і за 9 не беруть

Збоку ще епіка стоїть, її і за 4 брати не хочуть.

Таке враження, що десь є місце, де машини безкоштовно роздають. Взнати б де))

• +1 2
Опубліковано

Чому ти взяв за аксіому, що саме цей період є презентабельно

ось наприклад 22, В 2022 году в Украине цена на б/у Volkswagen e-Golf 2015 года выпуска в основном варьировалась в диапазоне от $13 000 до $17 000,

це для прикладу навів старіше авто, бо в новіших роках падіння в ціні ще більше.

з 22 до 25 року ціна впала на 8000, це вже 2600уо в рік

егольф часто входить в топ авто з європи, правильніше буде порівнювати з аналогічним топом а не з американською сонатою на двз.

Опубліковано
В 14.03.2026 в 17:13, WebTraveller сказав:

Таке враження, що десь є місце, де машини безкоштовно роздають. Взнати б де))

моніторю тойоту авенсіс, рено талісман інколи меган, мерседеси C,E то не сказавби що ринок мертвий, рух є трохи.

можливо справа тут в самих моделях.

Я, ось, америку взагалі не розглядав навіть як варіант...

Опубліковано (змінено)
В 14.03.2026 в 17:48, Серега89 сказав:

ось наприклад 22, В 2022 году в Украине цена на б/у Volkswagen e-Golf 2015 года выпуска в основном варьировалась в диапазоне от $13 000 до $17 000,

Я б за е-гольф 15го року і 2000 вже не дав би напевно. Це ж одні з перших електричок. Батареї там дохлі. Мал того того, що вона там всього 24 кВт (є версії на 35 вроді), так вони вже й деградували за цей час процентів на 20-30. Він і 100 км зараз не проїде напевно. Нафіга воно отаке))

А за 15 тищ зараз можна взяти Ліфа з батарейкою на 62 кіловата. Року так 21-22.

Їх понавозили тисячі з америки поки розтаможка безкоштовна була. А зараз не знають де подіти))

Опубліковано
В 14.03.2026 в 17:10, Серега89 сказав:

от і думаю щоб 4літровий мерс не виявився в підсумку вигіднішим придбанням відносно лєктрички:D

Ну якшо візьмеш мерса якому 15+ років то через 5 років +/- за те саме і продасиш

Якщо візьмеш 5-ти річного, то ще через 5 років забирай ще півціни)

Мерс новий скільки процентів вартості втрачає за 10 років? Процентів 70 напевно, а може і більше? Так само і електричка. Але на електричці рахуй безкоштовно катаєшся, при умові що є домашня розетка

Опубліковано

Ще електрички падають в ціні бо кожного року виходять новіші моделі, з потужнішими і більшими батареями, з більшим терміном служби. То зрозуміло що старі моделі будуть сильно падати в ціні.

Беремо той самий е-гольф. Чат-жпт каже шо новий коштував 35 тищ в 2015 році.

Зараз новий Ліф коштує таку саму ціну із в два рази більшою батарейкою.

І так буде ще довго. То ДВЗ вже зупинилися в ціні, далі нема куда дешевшати. А електрички з року в рік покращуються і дешевшають.

Я кілька сторінок назад наводив приклад з телевізорами.

Колись давно за 3 тищі баксів брав 55 дюймів, зараз за ту саму ціну 100 можна взяти.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 14.03.2026 в 19:21, WebTraveller сказав:

Беремо той самий е-гольф. Чат-жпт каже шо новий коштував 35 тищ в 2015 році.

Зараз новий Ліф коштує таку саму ціну із в два рази більшою батарейкою.

А якщо не боятись китайців, то я от взяв за 26 тищ з батарейкою на 87!!! кВт. То є різниця з отим гольфом з його 24 см кВт?)) Як швидко все розвивається і падає в ціні.

Причом машина в 2 рази більша)) Причом з вічною LFP-батарейкою.

І претензій до китайців поки нема ніяких. Ні в мене, ні в знайомих що їх експлуатують вже кілька років

Претензії в мене до Рено Мастер. Водій в якому гандон гумовий виріб, в телефоні за кермом сидить. І от результат:

image.thumb.png.58a6c495888ba7b101f488d1757812e2.png

• Збентежений 1
  • Cумний 4
Опубліковано
В 14.03.2026 в 16:13, WebTraveller сказав:

Збоку ще епіка стоїть, її і за 4 брати не хочуть

То ж синова машина ніби була. Чи йому вже набридла?

Опубліковано
В 14.03.2026 в 19:41, WebTraveller сказав:

А якщо не боятись китайців, то я от взяв за 26 тищ з батарейкою на 87!!! кВт. То є різниця з отим гольфом з його 24 см кВт?)) Як швидко все розвивається і падає в ціні.

Причом машина в 2 рази більша)) Причом з вічною LFP-батарейкою.

І претензій до китайців поки нема ніяких. Ні в мене, ні в знайомих що їх експлуатують вже кілька років

Претензії в мене до Рено Мастер. Водій в якому гандон гумовий виріб, в телефоні за кермом сидить. І от результат:

image.thumb.png.58a6c495888ba7b101f488d1757812e2.png

Щось дуже слабкий огляд через таке замурзане заднє скло.  Непродумано.

Біда з Бідом.(

Опубліковано
В 14.03.2026 в 19:27, WebTraveller сказав:

В сина тепер BYD)

А вам його вистачає на трьох? Як ділите? Може графік який склали, хто коли має право їздити  :)

Опубліковано (змінено)
В 14.03.2026 в 20:58, Nokian сказав:

Щось дуже слабкий огляд через таке замурзане заднє скло.  Непродумано.

Біда з Бідом.(

Це якраз як тільки сніг зійшов. На дорогах жах що було... 

А з оглядом все добре. Там же камери 360. Дивись собі з любої сторони куда треба)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...