Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 05.01.2026 в 04:28, Waver сказав:

Дивився про новий Toyota RAV4 в штатах... так от, проста бензинова версія - від $30 000. А так званий "дуже економний" Plug-In Hybrid - від $45 000. Але ще... податок на покупку та реестрацію авто у штатах близько 8-10% і фінансування близько 4% річних, тобто плаг-ін гібридна версія обійдеться дорожче мінімум на $17 000, а то і всі $18 000... Але, з ДВЗ за 8 років звичайного користування для сім'ї (без роботи в таксі та великих пробігів) - за весь цей час на бензин, стільки як різниця в ціні - я навіть і близько не витрачу, а тим часом при продажі ціна 8-10-ти річного такого авто майже зрівняється з бензиновим (тільки $2-3 тисячі буде різниця) через зношеність батарей... Так яка економія за 8 років користування?

Якщо з китайцями та з їхніми цінами на нові авто це ще може і варіант, то з тойотами - ніякої економії.

Ну і ще, як раз тільки вийшло цікаве відео про ринок електроавтомобілів... тобто все як я і описував раніше, тобто якщо є дешева домашня зарядка, авто планується використовувати тільки для міста чи недалеких поїздок і також це другий автомобіль в сім'ї  і є запасний з ДВЗ - то такий автомобіль цілком підходить та економить.  В усіх інших варіантах - краще вже з ДВЗ, або тільки трошки дорожчим але звичайним гібридом, бо за 8-10 років користування загальна сума витрат за користування автомобілем виходить приблизно однакова, а нервів через різні обмеження - з'їсть набагато більше... 

Різницяв тому  що твоя сім"я 8 років їздить на файній машині, мені гібрид економить 1.5-2к дол в рік + динаміка  . 

• Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

В НІмеччині подібний BYD з запасом ходу 500км, вартує більше 35 тисяч Євро. 

412км - в районі 30+-.  Можна в кредит під мізерні відсотки (що й роблять). А ще, батареї беруть в оренду, щоб не купувати, в місяць 50-75Є чи типу того. І на заряджання рахуй. 

60Є (в середньому за оренду), це в районі 35 літрів бензину. При розході ~7л/100км, це 500 км. 1000км, десь ~70л це ~120Є. 

Заряджання по ціні ~0,33Є вийде десь ~5Є/100км то 500 км = ~25Є. 1000 км =~ 50Є і оренда батареї = майже те ж саме

Оренда не варіант, хіба що вона складає 1/3 вартості авто. Тоді можна задуматися. 

Опубліковано
On 1/5/2026 at 2:43 AM, WebTraveller said:

У тойоти 2 гібрида є. Звичайний і плагін. Звичайний від бензинової по ціні не дуже відрізняється.

А плагін вже да, дорожче набагато. Але не бачу смислу його брати. Там батарейка всього 18 кВт. Далеко на такій не заїдеш

Так і я глянув, з тим плагіном точно немає сенсу навіть зв'язуватися... шось вони реально з ціною намудрували 

Опубліковано (змінено)
On 1/5/2026 at 4:29 AM, NoGood said:

Різницяв тому  що твоя сім"я 8 років їздить на файній машині, мені гібрид економить 1.5-2к дол в рік + динаміка  . 

Це якщо дуже багато їздити, бо у мене в загальному витрачається до 1-1.5к дол в рік на звичайний бензиновий двигун, тому і не бачу ніякої економії... це я про той RAV4 плагін-гібрид який обійдеться дорожче на 17-18к. А звичайний гібрид, той що тільки трошки дорожчий - так, вартує, дійсно хороша економна та відносно інших - не дуже дорога машинка, у нас на таких багато хто навіть на убері підробляє... хоча для великих швидкостей такі машинки точно не купують, підвіска там зовсім не для того. А так - дійсно хороший варіант, навіть розглядаю для себе як друге авто в сім'ю замість Q5 яка за 6 років своє уже майже від'їздила і яка дорожча по паливу бо заливати потрібно тільки преміум бензин, і як виявилось - доволі дорога в обслуговуванні та майбутніх ремонтах, бо всі ці преміальні німці - перші 6-7 років добре їздиш, а потім потрібно добряче витрачатись щоб вони знову так само добре їздили.  Тому й розглядаю щоб замінити на другу Хонду чи навіть Тойоту, щоб взяти на наступні 8-10 років користування і забути. 

Але ж знову таки, мені авто потрібне як для міста так і для дальніх дистанцій та ще й щоб тягати трейлер... а це трошки інші задачі та інша тема.

Змінено користувачем Waver
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
On 1/4/2026 at 11:41 AM, WebTraveller said:

І для цікавості пробували заряджатись на швидкій зарядці:

Приймає максимум що видавала станція, в даному випадку 120 кВт (на скріні видно). Ну але ціни кусаються. При такій ціні на кіловати - те саме що на ДВЗ їздити

Не так давно бачив у фейсбуці ролик, де чувак з Луцька власник Сімейної Фортеці зі своєю великою родиною їздив в Карпати на двох авто: електричний Rivian та здається, Toyota Sienna, електричку заряджали на заправці на швидкій зарядці... то така поїздка туди і назад електричкою вийшла майже в два рази дорожче ніж на бензині...

Доречі, як саме ти вдома заряджаєшся - через звичайну розетку на 220 вольт чи щось тре було доробляти? Бо наприклад, чув щоб тут вдома заряджати Теслу - тре отримати спеціальний дозвіл і потім щоб ліцензійний електрик щось там переробив, і коштує це все близько $1000-1200 в залежності від містечка...

Опубліковано
В 05.01.2026 в 20:03, Waver сказав:

Не так давно бачив у фейсбуці ролик, де чувак з Луцька власник Сімейної Фортеці зі своєю великою родиною їздив в Карпати на двох авто: електричний Rivian та здається, Toyota Sienna, електричку заряджали на заправці на швидкій зарядці... то така поїздка туди і назад електричкою вийшла майже в два рази дорожче ніж на бензині...

Доречі, як саме ти вдома заряджаєшся - через звичайну розетку на 220 вольт чи щось тре було доробляти? Бо наприклад, чув щоб тут вдома заряджати Теслу - тре отримати спеціальний дозвіл і потім щоб ліцензійний електрик щось там переробив, і коштує це все близько $1000-1200 в залежності від містечка...

Чув, що від 220В - заряджається всю ніч, як не довше. 

Але якщо переробити, то  можна й швидше. 

Але, це цікаво лише для 2-3-тарифних лічильників. Інакше - сенс пропадає. 

Заряджати авто на "заправках" - то не діло. Простіше їздити на бензині. Реально втричі економиш. 

Від Луцька в Карпати +- 500км = одна зарядка. 

А назад? Скільки лишиш грошей для повного заряджання? 

Ото ж бо. 

Опубліковано (змінено)
On 1/5/2026 at 6:13 PM, Zheny@ said:

Ото ж бо. 

Якщо ти не знав, то люба електричка при навантаженнях їзди в горах - використовує в рази більше електроенергії ніж по рівному в місті... і ті заявлені 500км запасу ходу - дуже швидко перетворюються на 200-250км. Це так само як на Флориді масово тягають Теслами причепи, по рівному бо Флорида дуже рівна, і у всіх ті заявлені по паспорту 350 миль запасу ходу -  одразу перетворюються на 120-150 миль...

53499959_10219030382493295_7987489515189043200_n.jpg

500706949_24510083588593106_3274244524965179098_n (1).jpg

484095109_10233277190564677_1601566164489966232_n.jpg

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 06.01.2026 в 01:13, Zheny@ сказав:

Заряджати авто на "заправках" - то не діло. Простіше їздити на бензині. Реально втричі економиш. 

Ото ж бо. 

На заправках якщо, то те саме що й бензин.

20 грн/кВт. ну нехай машина бере 25 кВт на 100 км. Це 500 грн

ДВЗ на ті самі гроші буде 8-9 літрів бензину. Тобто розхід по грошах +/- однаковий. Тільки час зарядки довший

Змінено користувачем WebTraveller
Опубліковано
В 06.01.2026 в 08:55, WebTraveller сказав:

Тобто розхід по грошах +/- однаковий. Тільки час зарядки довший

Думаю, це мінус. 

Поки електричка заряджається, то бензиновий проїде кілька десятків, а  то й сотні км.

Для себе роблю висновок: електричка для їзди по місту і на невеликі відстані. Щоб заряджати авто дома. Тоді так - вигідно. 

Все решта - бензин. Кинув каністру 20л в багажник і проблем не знаєш. До заправки ТОЧНО доїдеш. І за 5хв заправишся. 

Павербанк для електрички ще не винайшли :)

Опубліковано (змінено)
В 06.01.2026 в 12:15, Zheny@ сказав:

Думаю, це мінус. 

Поки електричка заряджається, то бензиновий проїде кілька десятків, а  то й сотні км.

Для себе роблю висновок: електричка для їзди по місту і на невеликі відстані. Щоб заряджати авто дома. Тоді так - вигідно. 

Все решта - бензин. Кинув каністру 20л в багажник і проблем не знаєш. До заправки ТОЧНО доїдеш. І за 5хв заправишся. 

Павербанк для електрички ще не винайшли :)

З таким розрахунком я і брав. Все-рівно вдома потрібно 2 авто. А 2 бензинові нафіг не потрібні. Коли одне з них за межі міста ніколи й не виїде напевно. 

А так по місту безкоштовно. Та й навіть на світязь і назад однієї зарадки вистачає. Хоч кожен день можна їздити купатись))

• +1 2
Опубліковано
On 1/6/2026 at 2:52 AM, WebTraveller said:

Заряджаюсь комплектною зарядкою. 5-6 кВт дає за годину

Ти її впихаєш просто в звичайну розетку?

Опубліковано
В 06.01.2026 в 15:30, Waver сказав:

Ти її впихаєш просто в звичайну розетку?

Ні. Там окремий автомат на 32А ставиться і під"єднується до щітка окремим кабелем.

Є ще в комплекті така, що просто в розетку. Але вона тільки 2 кВт видає

• +1 1
Опубліковано
В 04.01.2026 в 21:20, Unknown сказав:

Так там описані лише 50 км, може не наступав на педальку сильно тих 50 км?

Шось в мене є відчуття що китаєць триндить. Бо фізику не обманеш. То двох тонна машина, її тупо пхнути треба купа енергії.

Опубліковано (змінено)

За містом на трасі вже пробував? Які витрати якщо наприклад певний час дати 120-140км/год ? Розумію що це буде більше ніж за звичай бо авто не для таких задач, але все-таки для розуміння - скільки будеш мати запасу ходу і на що можна розраховувати якщо все-таки прийдеться злітати десь далі і трохи поспішати...?

Опубліковано
В 07.01.2026 в 20:00, Waver сказав:

За містом на трасі вже пробував? Які витрати якщо наприклад певний час дати 120-140км/год ? Розумію що це буде більше ніж за звичай бо авто не для таких задач, але все-таки для розуміння - скільки будеш мати запасу ходу і на що можна розраховувати якщо все-таки прийдеться злітати десь далі і трохи поспішати...?

Не пробував, поки нема де. Зима, слизько)

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 07.01.2026 в 13:07, Dima4s сказав:

Шось в мене є відчуття що китаєць триндить. Бо фізику не обманеш. То двох тонна машина, її тупо пхнути треба купа енергії.

Незнаю де триндьож, але розхід показує правильно. На дистанції 5000+ км це вже видно.

Сьогодні син їздив у Львів (майже, чуть ближче) і назад.

На повній батареї виїжав, проїхав 300 км, повернувся з 30% залишком батареї. 

Все в снігу, то швидко звичайно не поїдеш. Казав 80-90 їхав. Але навіть так, 20 кВт на сотню зимою я думаю дуже достойний результат.

І ці 30 відсоків залишку то теж не міфічні, не китайські. Перевіряли, їздив по місту на такому заряді, розряджали до менше 5-ти відсотків. Близько 150 км виходило пробігу з такого залишку

• +1 4
Опубліковано
В 06.01.2026 в 16:21, WebTraveller сказав:

Ні. Там окремий автомат на 32А ставиться і під"єднується до щітка окремим кабелем.

Є ще в комплекті така, що просто в розетку. Але вона тільки 2 кВт видає

А скільки в тебе на дім кіловат по паспорту , точніше по договору підведено?

Опубліковано (змінено)
В 07.01.2026 в 21:31, WebTraveller сказав:

Незнаю де триндьож, але розхід показує правильно. На дистанції 5000+ км це вже видно.

Сьогодні син їздив у Львів (майже, чуть ближче) і назад.

На повній батареї виїжав, проїхав 300 км, повернувся з 30% залишком батареї. 

Все в снігу, то швидко звичайно не поїдеш. Казав 80-90 їхав. Але навіть так, 20 кВт на сотню зимою я думаю дуже достойний результат.

І ці 30 відсоків залишку то теж не міфічні, не китайські. Перевіряли, їздив по місту на такому заряді, розряджали до менше 5-ти відсотків. Близько 150 км виходило пробігу з такого залишку

а в тебе немає якогось додатку де видно скільки з розетки пішло енергії на зарядку?
20квт - це чудовий результат для зими. Мені прям цікаво як вони зробили обігрів машини з такою малою витратою.

Змінено користувачем Dima4s
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
On 12/10/2025 at 12:00 AM, vampirich said:

Було б бажання :)

zaryadka_electromobilya_kyiv.jpg

Якщо заряджати з квартири - то теж 5-6 кіловат на годину, чи тільки 2?

Здається, починаю розуміти для чого потрібен дозвіл на встановлення вдома зарядки для електричок, особливо в багатоквартирних будинках чи таунхаузах...

Опубліковано
В 07.01.2026 в 23:22, Waver сказав:

Здається, починаю розуміти для чого потрібен дозвіл на встановлення вдома зарядки для електричок, особливо в багатоквартирних будинках чи таунхаузах...

Бо коли робили лінію/ставили стовпи навіть, не було стільки споживання та будинків навіть... А зараз на кожному клаптику будівництво

Опубліковано
В 07.01.2026 в 21:48, Nokian сказав:

А скільки в тебе на дім кіловат по паспорту , точніше по договору підведено?

По договору 10. Реально більше (набагато)). То довга історія про моє підключення до електромереж. Колись тут теж писав про проблеми

Опубліковано (змінено)
В 07.01.2026 в 22:24, Dima4s сказав:

а в тебе немає якогось додатку де видно скільки з розетки пішло енергії на зарядку?
20квт - це чудовий результат для зими. Мені прям цікаво як вони зробили обігрів машини з такою малою витратою.

Додатку немає. Як кажуть з розетки йде процентів на 5 більше. Але це проблема всіх електричок. Не тільки китайців. Десь там по дорозі втрачається. В інеті можна пошукати причини) Я вже не пам"ятаю

На рахунок обігріву:

Цитата

BYD Song Plus EV оснащений тепловим насосом, що є ключовою інноваційною функцією для підвищення енергоефективності в холодну погоду, дозволяючи автомобілю ефективно обігрівати салон та батарею, використовуючи тепло довкілля, силового агрегату та акумуляторів, замість того, щоб споживати багато енергії для обігріву, що значно зменшує витрати енергії порівняно з традиційними системами без теплового насоса.

Основні переваги теплового насоса в BYD Song Plus:
  • Енергоефективність: Тепловий насос працює як холодильник, але в зворотному напрямку, переносячи тепло ззовні всередину салону та батареї, споживаючи мінімум енергії для обігріву.
  • Зниження споживання енергії: Це суттєво зменшує втрату запасу ходу взимку, що є критично важливим для електромобілів.
  • Ефективність у широкому діапазоні температур: Система працює ефективно в різних умовах, включаючи низькі температури.
  • Технологія прямого нагріву: Додатково підвищує ефективність теплообміну, забезпечуючи безпеку та комфорт. 
Як це працює (для розуміння):
Тепловий насос використовує принцип роботи кондиціонера навпаки, «витягуючи» тепло з навколишнього повітря (навіть коли там прохолодно) або від інших компонентів автомобіля (як батарея та електроніка), концентрує його і подає в салон для обігріву, а також використовує для підігріву акумуляторної батареї, що покращує її продуктивність

І тепер розумію що це не маркетинг. І воно реально працює

• +1 2
Опубліковано
В 07.01.2026 в 23:22, Waver сказав:

Якщо заряджати з квартири - то теж 5-6 кіловат на годину, чи тільки 2?

Я думаю і 2 не дасть) в старі квартири всього заведено 4-5 кВт потужності. Як з новобудовами не в курсі. Але думаю не набагато більше в квартири заводять.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...