Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 18.10.2025 в 15:06, volks сказав:

На місці розберемось. Ну і знову ж. Це проблеми іноземців. Думаю, німців більше турбує більше як їм допомогу надають.

@volks, уявіть ситуацію. Вам раптово стало зле десь за кордоном. Дуже зле. Ви бігом у лікарню, а там вам: заповніть анкету, потім буде лікування. Офігеть. Добре що не склеїте ласти під час заповнення анкети, особливо якщо там буде якесь питання, якого ви геть не знаєте.

До чого тут іноземці та незнання реалій? Болить однаково що аборігену що прибульцю.

Я зрозумів що хтів довести @Zheny@. Поки виконуєш якусь процедуру, твій стан може погіршитись так, що зміни стануть невідворотні. І лікування тоді влетить просто ппц у яку копійку. І зараз в Україні медицина поступово також йде до цього стану. Все через сімейного, до якого треба попасти, який має тебе направити кудись. Воно може й добре працює, але не у екстрених івипадках. Добре що ще є швидка, яка реагує на екстрені випадки. Як я зрозумів, @Zheny@, звернувся у НЕВІДКЛАДНУ ДОПОМОГУ! НЕВІДКЛАДНУ, бл.. Офігеть нах.. така невідкладна потрібна.

Дружина у Польщі, якби не своєчасно звернулась до лікаря і дякую Боже!, що лікар, визначивши діагноз, дуже оперативно почав лікувати, а не по звичній процедурі, пролікувалась, і почувається слава Богу нормально. Інакше б наслідки могли бути набагато гірші, якщо не сказати фатальні!  

А є часті випадки, коли людина, звернувшись по процедурі, пройшовши бюрократичне пекло, попадає до лікаря, а той, розвівши руками прописує "грязєві ванни" щоб паціент почав звикати до землі.. Бо втрачено дорогоцінний час..

• +1 1
  • Відповідей 431
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 19.10.2025 в 14:05, Electronshik сказав:

уявіть ситуацію. Вам раптово стало зле десь за кордоном. Дуже зле. Ви бігом у лікарню, а там вам: заповніть анкету, потім буде лікування. Офігеть. Добре що не склеїте ласти під час заповнення анкети, особливо якщо там буде якесь питання, якого ви геть не знаєте.

Цікаво, скільки людей склеює ласти в Німеччині, заповнюючи анкети.

Все через сімейного, до якого треба попасти, який має тебе направити кудись. Воно може й добре працює

Так

але не у екстрених івипадках

Ідеш на приймальне в лікарню

Як я зрозумів, @Zheny@, звернувся у НЕВІДКЛАДНУ ДОПОМОГУ! НЕВІДКЛАДНУ, бл.. Офігеть нах.. така невідкладна потрібна.

Наче ж допомогли 

Опубліковано (змінено)
В 19.10.2025 в 14:34, Electronshik сказав:

І через скільки часу?

Там не написано. Але якби нормально знав німецьку, то значно швидше.

Змінено користувачем volks
  • -1 1
Опубліковано
В 19.10.2025 в 13:48, volks сказав:

Цитата

30 хвилин. Дійшла черга, описую ситуацію. Дає папірець - заповнюй. Ок, що зміг заповнив. А є таке, що я в душі не їбу, що там писати. Приніс - ні, не те, допишіть. Пишу знайомим і питаюся, що від мене хочуть - ніхто не в курсі. 

Відклали мою бумагу зі словами, дочекайтеся, поки всі пройдуть (а це ще чоловік 12) і тоді розберемося. 

Прийшла ще одна тьотка, давай щось питати. Типу, ви не дуже розумієте німецьку, кажу, ну так, не дуже. Каже, прийдіть завтра, з перекладачем! Я кажу, ви не охуїли? Мені потрібна допомога ВЖЕ і ЗАРАЗ. ЧИ ви мені відмовляєте?  (А це порушення законів!), каже ні, щось бурмотіла. На фіналі, з горем навпіл заповнили всі бюрократичні папери, вияснили, що то виробнича травма, хоча я про це казав одразу. 

Ще хвилин 40 очікування. Прийом, зазирнув лікар в око, бризнув анастетиком, щось там шліфував в оці, дістав шматочок металу (звісно мікроскопічний). Кажу, болить під повікою. Там щось є. Каже, ніфіга, то такі відчуття. Ок. 

Дав (безкоштовно)  5 тюбиків крапель (один тюбик на день), 5-6 разів в день капати. 

Я довольний виходжу, все ок. Нічого не болить, думаю, ну ЗБС! (все це було хвилин 5).

Час приблизний. Насправді я вийшов звідти десь годин через 2,5 чи більше. 

Швидше було б хвилин на 10-20. 

А у мене екстрений випадок. Чужорідне тіло в оці.  Але ж тобі все одно не дійде.. 

• +1 1
Опубліковано
В 16.10.2025 в 11:56, Zheny@ сказав:

1. Мова, не менше С1. 

2. Підтвердження дипломів і т.д. Муторно це все. 

З рештою, знаючи мову на рівні С1, можна і на навчання піти по новій. 

Алк все одно тобі одразу купу грошей не дасть. 

Тому так, як є. 

А ти не вмієш варити оптику/прокладати мережі? Чого питаю, бо знайомий в Німеччині, на таку роботу влаштувався з досить мінімальними знаннями по мові.

Опубліковано
В 19.10.2025 в 13:48, volks сказав:

Оптику не паяв ніразу. 

Був на роботі по прокладанні кабелів для інтернету. Але то тупо земляні роботи...

Зняти бруківку, Вирити канаву, закласти для кабелю пусту пластикову форму, в яку потім під тиском оптику заводять. 

Засипати, закласти бруківкою назад. 

Важко... 35+ жара і т.д. А зима то ще більша жесть. 

В мене мелньке містечко. 65 000 населення. Тут своїх вистачає "спєців". А міняти землю я не готовий. 

Поки що. 

На все є свої причини. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...