Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

On 9/29/2026 at 9:50 PM, Zheny@ said:

В перші дні (години) війни, коли на Луцьк прилетіли перші ракети, на аеродром. 

Хлопців звідти більш як місяць не випускали. 

Вхід-вихід по спец пропусках. 

це дуже "розумно" було не випускати, щоб ос був постійно в одному місці і ракети били куди треба

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 03.10.2026 в 06:30, case_l сказав:

Це не від зеленського залежить, а від безпосереднього командира на місці 

А хто ж головнокомандувач? 

В 04.10.2026 в 17:28, case_l сказав:

це дуже "розумно" було не випускати, щоб ос був постійно в одному місці і ракети били куди треба

інші кажуть, що треба було вичислити "крота". 

Бо дууууже уже було прицільно. 

Хлопці спали в тих самих бетонних ангарах, звідки мали літаки злітати. 

Літаки звідти вивели за 3 дні до..  всі все знали. 

Поляки відкрили кордони для ВСІХ ще 19 лютого. Тобто за 3 дні до 22го числа, міг вийти/виїхати хто завгодно. 

отакі справи

• +1 1
Опубліковано
В 04.10.2026 в 20:40, Zheny@ сказав:

Поляки відкрили кордони для ВСІХ ще 19 лютого. Тобто за 3 дні до 22го числа, міг вийти/виїхати хто завгодно. 

Тільки людей "забули" попередити...

Опубліковано
В 05.10.2026 в 10:28, volks сказав:

З кожної праски говорили протягом тижня

А "офіційні джерела" що?

В тому числі влада

Опубліковано
On 10/5/2026 at 12:27 PM, INVICTUS said:

А "офіційні джерела" що?

В тому числі влада

а те що війна йде з 14 року не напрягало?

• Збентежений 1
Опубліковано
В 05.10.2026 в 14:15, volks сказав:

Ти віриш тому, що каже влада? Не сміши

Не міг уявити такого рівня цинізм і пофігізм, через які загинуло стільки людей, які могли врятуватися. Звісно, що винна росія, але жертв могло б бути менше якби людей попередили.

Я ніби і готувався, що щось буде і чуйка підказувала, але зробив дурість і повівся на байки від офіційних осіб.

Але, виходячи з твоєї логіки, нахіба тоді людям така влада, яка бреше прямо в очі, лишаючи їх на смерть? Представники якої (мусора, тцк та інша гниль) спєрдаляють (як дуже любить казати @case_l) за декілька днів із міст, до яких підходить ворог.

Колись ще жевріла надія на нормальну країну, але за останні роки на 100% стало зрозуміло, що там усе брехня і обман.

• Збентежений 1
Опубліковано
В 05.10.2026 в 12:28, case_l сказав:

а те що війна йде з 14 року не напрягало?

Як і тебе 

Але я, як уже казав, збирався з думками, планував та готувався до еміграції

Опубліковано
В 05.10.2026 в 18:24, WebTraveller сказав:

а були варіанти з того що пропонувалось?

Знову ж таки, самі таку систему за 35 років збудували

Опубліковано
В 05.10.2026 в 17:35, volks сказав:

Тоді питання до тих, кому 50+... Я з цим побудованим "щастям" стикнувся уже постфактум 

Опубліковано
В 05.10.2026 в 22:11, INVICTUS сказав:

Тоді питання до тих, кому 50+... Я з цим побудованим "щастям" стикнувся уже постфактум 

Це так не працює. Всі разом будували. Тобі не 10 років. 

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 05.10.2026 в 18:35, volks сказав:

Розкажи як ти боровся і що зробив, щоб було по іншому? Чи просто сидів і чекав?

А заднім числом всі розумні висновки робити....

• +1 4
Опубліковано
В 06.10.2026 в 08:19, WebTraveller сказав:

Розкажи як ти боровся і що зробив, щоб було по іншому? Чи просто сидів і чекав?

А заднім числом всі розумні висновки робити....

Не робив. Але і не перекладаю на відповідальність на інших. Ми всі в одному човні. Крім тих, хто спєрдаляв в Європу, де вже все зробили до них.

• -1 2
Опубліковано (змінено)
В 06.10.2026 в 07:12, volks сказав:

Це так не працює. Всі разом будували. Тобі не 10 років. 

Намагався щось робити, постійно натикався на: "а воно персонально тобі заважає?", "не лізь куди не треба", "так завжди було і ти нічого не зміниш" та повну незацікавленість інших у спробах викрити дерибан, навести лад хоча б в своєму мікрорайоні.

Тобто "країна мрій" вже була збудована до мене

В 06.10.2026 в 08:21, volks сказав:

Не робив. Але і не перекладаю на відповідальність на інших. Ми всі в одному човні. Крім тих, хто спєрдаляв в Європу, де вже все зробили до них.

Чия б корова мичала

В адекватних людей три шляхи:

1) кинути марні спроби щось змінити на краще, якщо уже не віриш в це і переїхати туди, де все працює та можна з часом і самому щось покращити

2) йти і міняти щось у себе в країні (фронт, викриття корупції, громадські ініціативи тощо)

3) зізнатися собі та навколишнім, що страшно туди або туди і чекати, доки затихне, розуміючи та поважаючи вибір інших 

Є ще слимаки, які ні туди і ні сюди, спердаляють декілька років від тцк, поки їх не зловлять та бризкають жовчю на тих, кому стало сміливості прийняти рішення про своє майбутнє та будувати все з нуля десь, або перти до талого проти системи в своїй країні. Трапляються також перевзуті - спєрдаляють від тцк, засуджують, що відбувається. Але як їх зловлять і після знатного промивання мізків стають "великими патріотами"

Змінено користувачем INVICTUS
Опубліковано

Після закінчення війни, багато питань буде не до тих хто лишився за кордоном, а до тих, хто повернеться. 

Ті, хто давно хотів виїхати з України, і по якимось причинам не зміг цього зробити, отримали шанс. 

Спрощені процедури для ВНЖ чи громадянства. Знову ж таки робота, безплатні мовні курси і все таке. 

Он Мікс з Туманом вже давно виїхали в Польщу і там живуть. 

В Тумана свій бізнес, МІкс не знаю чим займається. Живий чи ні. Колись зустрічав його пости на ФБ, тепер не бачу. 

Може видалив мене з друзів, але то не біда. :)

В 06.10.2026 в 08:21, volks сказав:

То якого милого ти пишеш таку дурню? 

Ти з розряду людей, які вважають, що всі, хто їздив на заробітки в ЄС чи поїхав туди жити, одразу гроші гребуть лопатою. 

І тут ніфіга не легко жити. Краще, ніж в Україні, бо працюють закони для людей, а не для тих, хто їх написав! 

Як і все решта. 

Так само, як і в Україні, хочеш щось мати - працюй дофіга. 

Але щоб купити старе корито (авто) не потрібно карячитися кілька років, купиш за відкладені гроші з 2-3-х ЗП.

Як і відпочинок. 

Я писав, Мальдиви - якщо живеш сам для себе - 2 ЗП і на 2 тижні в Рай. 

Німці люблять Турцію і Італію. Всі туди літають відпочивати. Шукають тури без іноземців, щоб в готелях ні арабів нв рузкіх і т.п. 

Тому не треба гнати на тих, хто виїхав туди де краще, а не лишився там, де треба було виживати. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 06.10.2026 в 13:04, Zheny@ сказав:

МІкс не знаю чим займається. Живий чи ні

Живіший всіх живих. Просто в нього 2 акаунти, на один він забив. Вженився рік тому там знову. Працював спочатку зварювальником, зараз не знаю, але теж щось технічне, бо то щось з 3д принтером робив, то фотку викладав в якійсь майстерні... Часом перекидуємось словом в коментарях ФБ

Змінено користувачем vampirich
Опубліковано
В 06.10.2026 в 12:04, Zheny@ сказав:

Після закінчення війни, багато питань буде не до тих хто лишився за кордоном, а до тих, хто повернеться.

Що ти маєш на увазі? Можеш деталізувати трохи?

Опубліковано
В 06.10.2026 в 13:54, Unknown сказав:

А він без сім'ї виїхав ?

Я вже точно не пам"ятаю. Спочатку ніби сам, потім і сім"ю підтягнув, але щось там в них видно не зійшлись зорі і розійшлись

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...