Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 26.09.2026 в 19:25, case_l сказав:

Чим менше дають - тим краще, більше на зп залишиться і менше корупції на закупках. Ти ж як на роботу ходив тебе там не одягали/годували? Уяви якби так.

Ніби й маєш рацію, якби кошти, призначені на закупівлю цього, додавали в зп...

З іншого боку, для прикладу, зараз працюю і усе необхідне для роботи купує фірма. Курси, навчання платить фірма. Іноді навіть годують, напої будь-які безкоштовно весь час. І це ніяк не впливає на зарплату 

Ба, навіть в Україні останній роботодавець надавав усе необхідне.

Але порівняння з роботою - таке-собі. Робота, в більшості, без ризику для здоров'я і життя.

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 1
  • Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 26.09.2026 в 20:25, case_l сказав:

Чим менше дають - тим краще, більше на зп залишиться

А ти відмовився від того забезпечення суто з економічної точки зору, чи годували хріново? Бо ті ж, кого згадував вище, кажуть що годують нормально і їх цілком влаштовує. Хоча чув що є місця (учєбки наприклад) де помиями годують. І враховуючи що зараз на добу 144 грн забезпечення на харчування одного солдата то 4500 в місяць якщо самому все купувати - то іще питання чи економніше виходить...

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 26.09.2026 в 21:52, vampirich сказав:

А ти відмовився від того забезпечення суто з економічної точки зору, чи годували хріново? Бо ті ж, кого згадував вище, кажуть що годують нормально і їх цілком влаштовує. Хоча чув що є місця (учєбки наприклад) де помиями годують. І враховуючи що зараз на добу 144 грн забезпечення на харчування одного солдата то 4500 в місяць якщо самому все купувати - то іще питання чи економніше виходить...

ну якшо так грубо прикинути, то 4500 ( 145 грн/ день) на місяць це півкіло мняса на день (200 грн/кг) + гарнір (каші, макарони)...Якщо купляти самому і не оптом. Опт набагато дешевше.

У нас в сім"ї наприклад м"ясо якесь є кожен день без вийнятку майже. І я не скажу що за день з"їдаю більше як пів кг. А про жінку і дітей взагалі нема що говорити..

Тому, на мою думку, 4500-5000 чисто на харчування, враховуючи супер-оптові партії має хватити з запасом

Змінено користувачем WebTraveller
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Так якщо підвозять їм продукти Нрк - то думається що  не факт що у них холодильник є, і що щодня можна робити замовлення. Тоді "стандартний набір продуктів" мабуть таки різниться від того, до чого ми звикли. Ну мені так принаймні здається

Змінено користувачем vampirich
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
On 9/27/2026 at 6:13 PM, vampirich said:

Так якщо підвозять їм продукти Нрк - то думається що  не факт що у них холодильник є, і що щодня можна робити замовлення. Тоді "стандартний набір продуктів" мабуть таки різниться від того, до чого ми звикли. Ну мені так принаймні здається

видають ковбаси, м'ясо, сардельки, сметану, яйця, соки, сири, молоко, йогурти, овочі, яйця, крупи, хліб  ітд ітп, звісно на позицію мало  що взяти з цього

Змінено користувачем case_l
  • +1 2
Опубліковано
В 27.09.2026 в 18:40, case_l сказав:

видають ковбаси, м'ясо, сардельки, сметану, яйця, соки, сири, молоко, йогурти, овочі, яйця, крупи, хліб  ітд ітп, звісно на позицію мало  що взяти з цього

Ок. Все це супер. Але знову ж таки виникає те ж саме "але". 

Якщо постачальники знають про те, що час від часу, чатина  із Вас йде на "нуль", і НІХТО з Вас не може взяти із собою 

В 27.09.2026 в 18:40, case_l сказав:

сметану, яйця, соки, сири, молоко, йогурти, овочі, яйця, крупи

• +1 1
Опубліковано

Тоді чому для Вас не готують сухпайки? 

Тушонки чи подібне? 

я на 10 000% впевнений, що воно ТОЧНО знають, що ви тупо не в змозі приготувати щось на позиції! 

Бо у вас Штурм, зачистка, оборона і купа всього того, про що я не здогадуюся. 

Якого хєра,  для вас не готують необхідне саме для вас? 

Щось я не уявляю собі, щоб було типу:

- Хлопці, пожарте нам яєшню з беконом, і відваріть гречки! Бо ми на позицію йдемо! 

І так, йогурт не забудьте покласти! Без нього ніяк! 

А ще бутери з яловичиною і сиром, хлопці, часом, зранку під час мінометного обстрілу, з кавою дуже люблять! 

(сарказм, якщо що). 

• +1 1
Опубліковано
В 26.09.2026 в 13:01, case_l сказав:

Ми на позиції замовляємо з магазинів, нрк підвозять. Логістиці немає різниці яке походження провізії

Погодься, ти, як воїн, повинен розуміти, що це не твоя проблема - провізя. 

Спокон віків це був обов'язок Держави - годувати армію. 

Тому, якщо ти зараз витрачаєш свої "кровні" (в прямому сенсі), то в мене для тебе погані новини. 

Ти повинен витрачати зароблені на сім'ю, якщо є. Якщо немає, то на "шлюх і Блек Джек ". Сарказм... 

Я не хочу з тобою сперечатися, ти розумний чоловік. Знаю тебе по твоїм постам, хоча, ніби, не мали честі зустрічатися особисто. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
В 27.09.2026 в 22:27, Zheny@ сказав:

Тому, якщо ти зараз витрачаєш свої "кровні" (в прямому сенсі), то в мене для тебе погані новини

Ну так він же написав, що держава його забезпечує провізією.

Опубліковано
On 9/27/2026 at 10:27 PM, Zheny@ said:

Тому, якщо ти зараз витрачаєш свої "кровні" (в прямому сенсі), то в мене для тебе погані новини. 

Ти повинен витрачати зароблені на сім'ю, якщо є. Якщо немає, то на "шлюх і Блек Джек ". Сарказм... 

Я не хочу з тобою сперечатися, ти розумний чоловік. Знаю тебе по твоїм постам, хоча, ніби, не мали честі зустрічатися особисто. 

Дає держава одяг, їжу, боєприпаси, дрони, зради немає. Є хлопець, що любить ящик коли замовити на позицію (йому ще 25 немає), але вона зникла 2 тижні тому в місцевому атб

• Подобається 1
Опубліковано
В 28.09.2026 в 21:03, case_l сказав:

Дає держава одяг, їжу, боєприпаси, дрони, зради немає. Є хлопець, що любить ящик коли замовити на позицію (йому ще 25 немає), але вона зникла 2 тижні тому в місцевому атб

Чекай. Мова спочатку йшла про те, що ви витрачаєте зароблені гроші на те, щоб купити провізію. Чи я щось не так прочитав?  

Чи мова йшла виключно про свої особисті витрати, як то Віскі, кола, морозиво і марципани? 

Опубліковано
В 26.09.2026 в 19:25, case_l сказав:

Ти ж як на роботу ходив тебе там не одягали/годували? Уяви якби так.

Є багато фірм, і в Україні і за кордоном, які видають робочий одяг і взуття (а за кордоном це ОБОВ'ЯЗКОВО), і ще, окрім того, забезпечують працівників харчуванням. Один раз в день (обід) точно. Як мінімум, дууууже дешева столовка, де можна за копійки наїстися. 

В ЛУцьку я обслуговував одну фірму, невеличку, вони продавали запчастини до авто. Так от, до них в офіс приходила тітка, яка готувала їм на обід їсти. Так, вони там скидалися копійками (чисто на продукти для їжі) і вона готувала. Звісно, що шеф нагодував мене безкоштовно, але факт. 

Тому так, і одягали і годували. 

• +1 1
Опубліковано
On 9/29/2026 at 12:37 PM, Zheny@ said:

Чекай. Мова спочатку йшла про те, що ви витрачаєте зароблені гроші на те, щоб купити провізію. Чи я щось не так прочитав?  

Чи мова йшла виключно про свої особисті витрати, як то Віскі, кола, морозиво і марципани? 

Мова була про те , що в принципі якщо щось не влаштовує в харчуванні від держави то можна самому прохарчуватись

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...