Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 14.08.2026 в 07:55, vampirich сказав:

Цікаво, а багато лишилось біженців з України, які ніц не роблять і живуть за рахунок допомоги? Без урахування тих, хто дійсно не може працювати.

Недавно читав статистику, що десь в районі 50% працевлаштовані із працездатних. Ще десь в районі 15-20% навчаються (університети, професійна підготовка тощо). Ще, думаю, відсотків 5% тих, хто на даний момент відвідує мовні курси.

З мого кола спілкування, майже всі на роботі/навчанні. Добра половина - працюють за фахом, або на іншій кваліфікованій посаді тут

• +1 2
  • Відповідей 1,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 11.08.2026 в 12:28, Zheny@ сказав:

До слова сказати. В моєму регіоні, однушка, яку я знімаю, 36мвартує коло 25000Є.

будинок 1978 року. 

І скільки ти платиш оренди ?

Цікаво:

чисто оренда,

опалення і

все решту 

Опубліковано
В 11.08.2026 в 12:28, Zheny@ сказав:

Так він вже сказав, що після війни повернеться. 

Які основні причини?, що найбільше не подобається там?

Опубліковано
В 14.08.2026 в 15:15, Unknown сказав:

І скільки ти платиш оренди ?

Цікаво:

чисто оренда,

опалення і

все решту 

Я писав.

280Є - оренда, куди входить опалення і кілька кубів гарячої і холодної води. 

40Є світло. Окремо. 

Ну і за бажанням інтернет і телефон. окремо ще 45-50Є. 

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
В 14.08.2026 в 17:02, Unknown сказав:

Які основні причини?, що найбільше не подобається там?

Сказав, що повернеться на батьківщину. ... 

Типу таке собі. 

Опубліковано
В 15.08.2026 в 11:39, Zheny@ сказав:

Я писав.

280Є - оренда, куди входить опалення і кілька кубів гарячої і холодної води. 

40Є світло. Окремо. 

Ну і за бажанням інтернет і телефон. окремо ще 45-50Є. 

Ну оренда з опаленням і комуналкою недорого зовсім, як на мене. 

Світло зазвичай напряму договір з постачальником послуг , тому для порівняння не цікаво скільки ставлять місячний платіж,   бо потім всерівно по факту споживання перераховують (тут більше сам тариф цікавий (скільки центів за кіловат і скільки додатково місячна абонплата за підключення)). 

Ну Інтернет трохи дорожчий, зазвичай ніби в районі 40євро.

Опубліковано (змінено)

Хтось може показати своє житло, тобто за що ви платите цю суму за оренду? Виникло питання, бо за десятиліття, завжди бачу хто та яке, та за яку суму орендує житло у сша чи канаді, але чомусь, жоден блогер чи біженець в європі...  ніколи не показує що та за яку суму орендує та в якому районі... - на стільки все погано що ніхто не показує та не хоче показувати свої умови проживання?

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 18.08.2026 в 07:31, Waver сказав:

жоден блогер чи біженець в європі...  ніколи не показує що та за яку суму орендує та в якому районі..

Після твого посту теж щось задумався, що у багатьох відео на ютубі бачив як люди показують своє житло, але без Європи.  Але оце глянув свої підписки по емігрантах і США, Канада, Еквадор, Аргентина, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Корея та навіть Філіпіни є, а європейських блогерів немає. Чи контент в них нецікавий мені виявився, чи мало їх... ХЗ чого я такі мене не зацікавили, хоча тема "як наші живуть за кордоном" мені взагалі цікава

Змінено користувачем vampirich
  • +1 1
Опубліковано
В 18.08.2026 в 09:15, vampirich сказав:

європейських блогерів немає

А в мене один блогер в підписках. І той європейський. І він якраз показував свою орендну квартиру в Польщі.

Ще дивився в одного блогера як живуть в селах Європи. І там як мінімум один українець показував своє орендне житло в Нідерландах. 

Тому тут як попаде

Опубліковано
В 18.08.2026 в 06:31, Waver сказав:

Хтось може показати своє житло, тобто за що ви платите цю суму за оренду?

Ну хіба в приват. 

Але то на вихідних, як срач приберу в свой берлозі :)

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 18.08.2026 в 17:25, Zheny@ сказав:

Ну хіба в приват.

То ж прибирати зібрався, якшо прибереш то вже можна і не в приват)

Опубліковано
В 18.08.2026 в 06:31, Waver сказав:

Хтось може показати своє житло, тобто за що ви платите цю суму за оренду?

Та що показувати?, :)

Стандартно житло в Німеччині здають абсолютно без меблів і техніки, навіть кухня часто порожня. Люстри відсутні, і навіть може  патрона з лампочкою не бути. Тільки у ванній кімнаті і в туалеті сантехніка на місці (унітази, умивальники, біде...).

Кухні вбудовані часом залишають попередні орендарі новим, якщо домовляться про ціну і нових орендарів вона влаштовує.

Винятки бувають (що житло не геть порожнє) але ніби як не часто. Ну і перед виселенням орендар зазвичай має зробити косметичний ремонт (стіни пофарбувати в колір, що був при вселенні, може шпалери переклеїти, і таке подібне..), то вже який договір підписав раніше. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...