Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 11.06.2026 в 17:58, volks сказав:

Так а якщо він не вміє заощаджувати і відкладати, то яким чином при німецькій схемі він відкладе, якщо він цього не вміє?

Ну він і не матиме змоги витратити неіснуюче (видане наперід), тому не матиме потім просідання фінансового.

• +1 2
  • Відповідей 1,2 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
В 11.06.2026 в 21:49, Nokian сказав:

Багатою Німеччина була, поки щільно сиділа на дешевому москалському газі.

А що буде в Німеччині через рік , коли до влади прийде АФД і зажадає виходу Німеччини з Євросоюзу- дуже цікаве питання. 

Ну дорожчий газ трохи погіршив конкурентоздатність, але запас міцності великий, мають усі шанси переформатувати економіку. 

Щодо AfD  , то це примітивний хайп. В них мізерні шанси стати владою на наступних виборах. І пройдуть ті вибори не за рік, в набагато пізніше.

Щодо виходу із Євросоюзу:

вже Великобританія вийшла (це в них  була своя валюта, в не євро)... Гарний приклад для багатьох інших гарячих голів.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 12.06.2026 в 10:43, Unknown сказав:

Ну він і не матиме змоги витратити неіснуюче (видане наперід), тому не матиме потім просідання фінансового.

Ну якщо  з такого боку дивитись, то згоден))

Опубліковано
В 12.06.2026 в 09:50, Unknown сказав:

Ну дорожчий газ трохи погіршив конкурентоздатність, але запас міцності великий, мають усі шанси переформатувати економіку. 

Щодо AfD  , то це примітивний хайп. В них мізерні шанси стати владою на наступних виборах. І пройдуть ті вибори не за рік, в набагато пізніше.

Щодо виходу із Євросоюзу:

вже Великобританія вийшла (це в них  була своя валюта, в не євро)... Гарний приклад для багатьох інших гарячих голів.

підпишуся під кожним словом! 

1. Газ є не лише в рашці. Варіантів багато. По ціні +- - один хуй. 

2. АФД.. Це як партія януковича.  Багато пилу, шуму, диму - по факту - пшик.. Пляшуть під дудку путіна.  їхні голоси = 0,хуй десятих відсотка. 

3. Німеччина  - НІКОЛИ не вийде з ЄС. Це країна основоположник. Фактично - фона і є ЄС! 

ВСі, хто кричать про вихід Німеччини  з ЄС - підстилки путіна. 

Я писав там вище, кілька сторінок тому. 

Продажний  препиздент Польщі - продався рашці.  І теж заверещав про Polexit. АЛе!  Біда а тому, що Польща без ЄС -0 .

Не маю бажання розписувати все. І  так зрозуміло.

• +1 1
Опубліковано

по факту ящко з ЄС викинуть країни в яких слабка економіка, або та мде корупція і які не вміють заробляти бабло то ЄС буде ще сильнішим.

Також ЄС і створили для противагу трьом країнам, Китай, США, рашка. Але США прочухали "тєму" і їм стало не вигідно, тому насадили в ЄС країни які живуть на дотаціях, і толку від них мало крім дешевої робочої сили по факту.

ЄС якби забрати всі дотаційні країни була б значно сильнішою в рази.

Опубліковано
В 13.06.2026 в 15:46, MACCEN сказав:

Також ЄС і створили для противагу трьом країнам, Китай, США, рашка.

То щось ти надто гониш... :)

По-перше:  ЄС виріс з економічного об'єднання у 50-х роках, де спочатку кілька країн було, а потім воно розширювалося. Саме ЄС офіційно у 1993 році створений , і  я запитав геміні про 10 найбільших економік (+рашка і Китай) за ВВП на той час. 

Так от Китай + рашка тоді сукупно були менші відсотків на 10-15 за економіку  наприклад Італії  або Великобританії, а Німеччина була ще в два рази більшою за Італію. А ще Франція 1,3*Італії ... Сукупно ВВП всіх країн ЄС тоді фактично дорівнював ВВП США , в зараз вже ні (близько 2/3 від США). Тут треба добавити, що тоді ВБ рахувались, в зараз ні, але ж і країн багато добавилось, і вони сукупно трохи  більший ВВП на 2025-й рік мають, ніж Британія. Європа по темпу відстає від США...   :(

А ще тоді Японія була монстром з ВВП 2/3 від США (а на 2025 рік лише біля 14%, бо в Японців номінальний ВВП мінімально навіть впав, а в америкосів виріс майже у 4,5 раза).

Опубліковано
В 14.06.2026 в 00:17, Unknown сказав:

То щось ти надто гониш... :)

По-перше:  ЄС виріс з економічного об'єднання у 50-х роках, де спочатку кілька країн було, а потім воно розширювалося. Саме ЄС офіційно у 1993 році створений , і  я запитав геміні про 10 найбільших економік (+рашка і Китай) за ВВП на той час. 

Так от Китай + рашка тоді сукупно були менші відсотків на 10-15 за економіку  наприклад Італії  або Великобританії, а Німеччина була ще в два рази більшою за Італію. А ще Франція 1,3*Італії ... Сукупно ВВП всіх країн ЄС тоді фактично дорівнював ВВП США , в зараз вже ні (близько 2/3 від США). Тут треба добавити, що тоді ВБ рахувались, в зараз ні, але ж і країн багато добавилось, і вони сукупно трохи  більший ВВП на 2025-й рік мають, ніж Британія. Європа по темпу відстає від США...   :(

А ще тоді Японія була монстром з ВВП 2/3 від США (а на 2025 рік лише біля 14%, бо в Японців номінальний ВВП мінімально навіть впав, а в америкосів виріс майже у 4,5 раза).

Противага не тільки економічна але і військова.

Опубліковано (змінено)
В 14.06.2026 в 08:26, MACCEN сказав:

Противага не тільки економічна але і військова.

То ти мабуть з НАТО сплутав , який був створений невдовзі після закінчення 2СВ для протистояння союзу , але там США в одній компанії з країнами ЄС.

А ЄС - це не про військо, то чиста економіка була завжди. І л ише останні кілька років є рухи у щось більш гробальне, хоча поки неясно, що з того вийде.

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано
На сьогодні рейтинг ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) на загальнонаціональному рівні коливається в межах 27–29%. За даними багатьох соціологічних інститутів, партія стабільно утримує перше місце, випереджаючи консервативний блок ХДС/ХСС на 4–7 відсоткових пунктів. [1, 2, 3, 4]
Детальні результати останніх федеральних опитувань провідних соціологічних служб Німеччини виглядають наступним чином:
  • AfD (Альтернатива для Німеччини): 27 – 29%
  • CDU/CSU (ХДС/ХСС): 22 – 24%
  • Grüne (Зелені): 12 – 14%
  • SPD (СДПН): 11 – 14%
  • Die Linke (Ліві): 10 – 12%
  • FDP (Вільні демократи): 3 – 5%
  • BSW (Союз Сари Вагенкнехт): 3% [1, 2, 3, 4]
Ключові тенденції:
  • Рекордні показники: Підтримка AfD досягла історичних максимумів на фоні зростаючого невдоволення виборців економічною ситуацією в країні та рейтингами чинного уряду (коаліції). [1, 2, 3]
  • Різниця по регіонах: Рівень підтримки AfD на сході Німеччини значно вищий, у деяких східних федеральних землях (наприклад, у Саксонії та Тюрингії) партія має підтримку понад 35–40%. [1, 2]
Опубліковано
В 15.06.2026 в 09:27, Nokian сказав:
На сьогодні рейтинг ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) на загальнонаціональному рівні коливається в межах 27–29%. За даними багатьох соціологічних інститутів, партія стабільно утримує перше місце, випереджаючи консервативний блок ХДС/ХСС на 4–7 відсоткових пунктів. [1, 2, 3, 4]
Детальні результати останніх федеральних опитувань провідних соціологічних служб Німеччини виглядають наступним чином:
Ключові тенденції:
  • Рекордні показники: Підтримка AfD досягла історичних максимумів на фоні зростаючого невдоволення виборців економічною ситуацією в країні та рейтингами чинного уряду (коаліції). [1, 2, 3]
  • Різниця по регіонах: Рівень підтримки AfD на сході Німеччини значно вищий, у деяких східних федеральних землях (наприклад, у Саксонії та Тюрингії) партія має підтримку понад 35–40%. [1, 2]

А чому ж ти це не скопіював в ШІ ? 

Цитата
Головні політичні тенденції 2026 року
  • Історичний пік AfD: Політсила демонструє стрімке зростання електоральних симпатій не лише у східних, а й у західних федеральних землях. Через радикальну та антиконституційну риторику в країні тривають активні юридичні та суспільні дискусії щодо процедури можливої заборони партії AfD. [1, 2, 3]
  • Криза довіри до уряду: Робота теперішньої коаліції зазнає жорсткої критики з боку населення. Рівень задоволеності діяльністю чинного канцлера Фрідріха Мерца опустився до рекордно низьких показників. [1, 2]
  • Посилення лівого крила: На тлі падіння рейтингів соціал-демократів (SPD), свої позиції помітно покращила «Ліва партія», яка вперше за довгий час зрівнялася в опитуваннях з електоральним результатом SPD. [1]

Опубліковано
В 15.06.2026 в 09:28, Nokian сказав:

Про те що робиться зараз в Польщі, взагалі мовчу.

і про що ти мовчиш? ? 

Ніби ти хоч якесь маєш поняття, що там насправді робиться чи робилося! 

Я там прожив кілька років - і я ТОЧНО знаю, що там і як. 

дЖЕМІНІ ЧИ чАТжпт не дають реальної картини. 

тому видихай. А краще - протрезвій. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 15.06.2026 в 17:51, Zheny@ сказав:

Так само як про опалення в Німеччині?)))

• +1 1
Опубліковано
В 15.06.2026 в 17:51, Zheny@ сказав:

і про що ти мовчиш? ? 

Ніби ти хоч якесь маєш поняття, що там насправді робиться чи робилося! 

дЖЕМІНІ ЧИ чАТжпт не дають реальної картини. 

тому видихай. А краще - протрезвій. 

Не суди по собі. В першу чергу за протверезіння. 

Достатньо почитати і пописати  простим і не простим полякам у фейсбуці. Це все живі люди. І їх настрійвідчувається дуже добре. 

Польща розколота надвоє.

Така вже природа.

• Ха-ха 2
Опубліковано

Мені цікаво чи за кордоном об'єднуються українці? Хто має досвід.

Я знаю як інші національності то да, зокрема грузити та вірмени, в них міцна діаспора. Помагають один одному.

В наші нашим?

Чи як в Канаді друг казав як приїхав з сім'єю, кажу тобі діаспора українська допомогла, каже ні. Допомогли італійці, канадці всі крім своїх. Канадець дав своє авто каже без авто ти тут загнешся на питання як же ремонтувати бабла то немає, каже якщо щось то скажеш я відремонтую за свій кошт. На рік дали хату з умовою що через рік будуть самі платити за комуналку і інші витрати. 

По фільмам то дивишся є райони китайські те там своїм допомагають, і т.д. 

По факту це круто коли ти приїздиш в іншу країну де тобі можуть допомогти як не матеріально при потребі, так порадою і т.д.

Після того як колись знайомий розказав (це був якийсь 2015 рік загубив закордонного паспорта, прийшов в посольство наше то сказали треба бабло щоб відновити, якого в нього на той час не було, ну так сталось. Добре що секретарка в посольстві зважилась дала бабок, які він хотів віддав їй. Для мене був реально шок, щоб я в чужій країні прийшов у свою хату (да посольство вважається як територія країни, якій воно належить), в мені кажуть давай бабло, немає йди звідси :)

• +1 1
Опубліковано
В 15.06.2026 в 09:27, Nokian сказав:
Спойлер
Ключові тенденції:
  •  

Вибори трохи більше як рік тому були, до нових майже 3 роки. Влада не особливо зараз про вибори думає наступні, тому може здійснювати потрібні і непопулярні кроки. Ще є такий момент, що навіть якби умовно твої цифрибули результатами виборів, то з ким АфД можуть уряд сформувати? Погугли показові кейси Нідерландів й Австрії останніх року-двох...

Не читай "жовту" пресу і хайпові заголовки. Замість них краще нормальну якісну аналітику типу:

https://t.me/resurgammmm

• +1 2
Опубліковано
В 15.06.2026 в 17:02, volks сказав:

Так само як про опалення в Німеччині?)))

Новобудови (а це будинки відносно нові, років 45-50, в порівнянні із будинками яким по 100-130-150-170 років, і вони цілі і відремонтовані!!!), опалюються централізовано.

Будинки які я озвучив вище, побудовані в поза-минулому столітті також опалюються або газом, або твердим паливом. Залежить від району, регіону і т.п.

Замість газу і дров може бути мазут або мастило/олива, злита з двигунів чи олива високого тиску, після ремонту тракторів чи іншої техніки. 

90% квартир і будинків НЕ використовують газ для приготування їжі - ВИКЛЮЧНО ЕЛЕКТРИКА! 

Населення, якого понад 80 млн осіб, в повсякденному житті газ не використовує. 

Великі підприємства, отаке, де я працюю - використовують.  Хоча менше, ніж хочеться думати. Більше електрики. 

До 203Х-якого року, подібні підприємства зобов'язали перейти на використання електричних печей! Індукційних або дугових. 

• +1 1
Опубліковано
В 15.06.2026 в 23:01, MACCEN сказав:

Мені цікаво чи за кордоном об'єднуються українці? Хто має досвід.

Я знаю як інші національності то да, зокрема грузити та вірмени, в них міцна діаспора. Помагають один одному.

В наші нашим?

Чи як в Канаді друг казав як приїхав з сім'єю, кажу тобі діаспора українська допомогла, каже ні. Допомогли італійці, канадці всі крім своїх. Канадець дав своє авто каже без авто ти тут загнешся на питання як же ремонтувати бабла то немає, каже якщо щось то скажеш я відремонтую за свій кошт. На рік дали хату з умовою що через рік будуть самі платити за комуналку і інші витрати. 

По фільмам то дивишся є райони китайські те там своїм допомагають, і т.д. 

По факту це круто коли ти приїздиш в іншу країну де тобі можуть допомогти як не матеріально при потребі, так порадою і т.д.

Після того як колись знайомий розказав (це був якийсь 2015 рік загубив закордонного паспорта, прийшов в посольство наше то сказали треба бабло щоб відновити, якого в нього на той час не було, ну так сталось. Добре що секретарка в посольстві зважилась дала бабок, які він хотів віддав їй. Для мене був реально шок, щоб я в чужій країні прийшов у свою хату (да посольство вважається як територія країни, якій воно належить), в мені кажуть давай бабло, немає йди звідси :)

@Waver вже про це питав. 

Я відповів коротко: Якщо будуть бити одного араба, через 15 хв прибіжить ще 50 (з ножами) захищати свого. 

Якщзо будуть бити українця, то свої ж його і битимуть. І всім буде похуй. 

Якщо коротко. 

• +1 2
Опубліковано
В 16.06.2026 в 09:12, Unknown сказав:

Вибори трохи більше як рік тому були, до нових майже 3 роки. Влада не особливо зараз про вибори думає наступні, тому може здійснювати потрібні і непопулярні кроки. Ще є такий момент, що навіть якби умовно твої цифрибули результатами виборів, то з ким АфД можуть уряд сформувати? Погугли показові кейси Нідерландів й Австрії останніх року-двох...

Не читай "жовту" пресу і хайпові заголовки. Замість них краще нормальну якісну аналітику типу:

https://t.me/resurgammmm

Там риторика змінилася в перший місяць після виборів. 

рашка має бабло для купівлі президентів.  їм похуй. Ярд - 2 - 5 - десять. Головне, щоб продався. 

Типовий приклад тієї ж Польщі. 

2010й рік. Розбилася в літаку ВСЯ верхівка Польщі. Разом із президентом. Дивним чином в рашці. 

Кому це було вигідно??  Вірно, от їм і було. 

Прийшов до влади сірий кардинал Ярослав Качинський, рідний брат того ж Леха Качинського, президента. 

Кажуть він в останній момент відмовився від польоту. 

Його партія "Право і Справедливість"(так званий "ПіС") - керувала Польщею довгих 20 років. 

Вони були копією "Партії регіонів" януковича. 

Один в один. Міняли неугодних суддів і керівництво і.т.д. 

Мінялися президенти а ПіС керував країною. 

Президентам давали на підпис документи і закони, а вони, навіть не мали права глянути, що підписують (це про попереднього, Дуду). 

Все крутилося навколо колосальних грошей! 

А брали вони ті гроші - звідусіль, хто давав, в того й брали. 

Ярослав продав понад 250 000 віз іноземцям 

Цитата
Вартість нелегального отримання візи через корупційні схеми посередників коливалася від кількох тисяч до кількох десятків тисяч доларів (або євро) за один документ, залежно від країни та терміновості. [1, 2]
Офіційне розслідування та журналісти виявили такі розцінки:
  • Середня ціна за робочу або шенгенську візу: найчастіше хабарі посередникам на місцях становили від $3 000 до $5 000. [1]
  • Експрес-оформлення та складні випадки: для громадян певних країн Азії (наприклад, Індії) суми могли сягати до $25 000 – $40 000. За ці гроші мігрантів навіть вписували до фіктивних знімальних груп під виглядом "боллівудських кінематографістів", щоб вони могли безперешкодно та швидко отримати багаторазові візи для виїзду до Шенгенської зони або далі в США. [1, 2]
  • "Студентський" трек: у межах розслідування також виявили схему через приватні польські виші. Іноземці купували право на в'їзд та роботу за ціною року фіктивного навчання, що обходилося приблизно в €2 000 – €3 500. [1]
Для порівняння, офіційний консульський збір за оформлення польської візи на той час становив лише €90–€135. Детальний перебіг розслідування цієї справи можна відстежувати у хроніках міжнародного скандалу на Wikipedia. [1, 2, 3]

Уяви масштаби корупції і розкрадання! 

По цьому ж шляху (продаж віз) пішла й білорусь. 

Але поляки вчасно зреагували. НЕ пустили основну масу "мігрантів". 

за те всі, хто по "візі" приїхав в Польщу (тоді), Всі уже по всьому ЄС порозбрідалися. БІльшість по воз'єднанню сім'ї всю свою свору притягнула (все село), і не одне. 

До чого там рашка? Бо рашка протягом усього цього часу постійно міняла риторику Польщі. 

Качинський гроші взяв - уряд пляше. І т.д. 

Трошки змінилося після 2022 року. 

Народ трошки протверезів.  Ненадовго. Далі знову зомбоящик і гівно з екрану.. .

Про закиди теперішнього президента про ПолЕкзіт, я вже писав. 

Там з кремля вудку закинули - нах тобі той ЄС, ми тобі тут насиплемо грошей, ринок збуту: 139 млн голодних дебілів, зжеруть і куплять все! Ти головне вези багато і вчасно! 

Але ситуація має 2 кінця. Порве з ЄС - лишиться гола і боса країна як на початку 90-х. Застав сам. Іздив на гєлду в Варшаву :) А ЄС вливає в Польщу колосальні кошти! Дороги, логістика, освіта, медицина - ВСЕ. 

забагато вже тексту. 

Хто мав зрозуміти - той зрозумів. 

Хто ні - то то вже діагноз. 

• +1 3
Опубліковано
В 16.06.2026 в 17:29, Zheny@ сказав:

забагато вже тексту. 

Хто мав зрозуміти - той зрозумів. 

Хто ні - то то вже діагноз. 

Той з діагнозом всеодно буде вважати, що йому з екранів пропаганди видніше))

У мене тут є знайомі, які виїхали в 22-му. Їм показуєш звірства тцк, корупційні скандали (дивом, але чомусь до них такі новини не доходять), а вони такі: "а при чому тут зеленський?". Коли питаєш прямо: "хто такий Вова з плівок міндіча", - впадають в ступор.

Ще один такий же, тільки сидить досі в Україні вважає на повному серйозі, що нас почали депортувати з ЄС.

Клініка блін. І доводити щось марно, бо як об стіну 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 6/16/2026 at 11:23 AM, Zheny@ said:

@Waver вже про це питав. 

Я відповів коротко: Якщо будуть бити одного араба, через 15 хв прибіжить ще 50 (з ножами) захищати свого. 

Якщзо будуть бити українця, то свої ж його і битимуть. І всім буде похуй. 

Якщо коротко. 

А як в Європі зі зброєю для самооборони, при нападі толпи стріляти в них можна?

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 16.06.2026 в 21:10, Waver сказав:

А як в Європі зі зброєю для самооборони, при нападі толпи стріляти в них можна?

В Німеччині дозволено використовувати усі підручні засоби, які є в момент нападу, якщо вони є необхідними для відвернення загрози, в залежності від її масштабу (від ручки до цеглини). Але зброя заборонена (вогнепал, холодна), можна перцевий балончик з маркуванням "від агресивних тварин". Також необхідна оборона має припинитися одразу після закінчення небезпеки. За добивання - сам строк зловиш.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 6/17/2026 at 12:07 PM, INVICTUS said:

Також необхідна оборона має припинитися одразу після закінчення небезпеки. За добивання - сам строк зловиш.

Та в штатах теж не можна добивати... особливо після використання всього магазину чи декількох пострілів в голову. Тому, в більшості, ніхто ніде ні на кого з кулаками не нападає...

Змінено користувачем Waver
  • Дякую! 1
  • Ха-ха 4

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...