Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 05.12.2025 в 13:30, vampirich сказав:

Дивний тим, що одиничний випадок найшвидшого залізничного сполучення (отут уточню що їх є три з половиною штуки на всю Україну, бо ти зараз скажеш "а он є ж іще один"), який ти протиставляєш найповільнішому європейському сполученню, не міняє картину сраки в залізниці вцілому :)

Я нічого нікому не протиставляю.  Женя сам ці ділянки привів для прикладу.

• Відповідей 640
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 04.12.2025 в 21:18, volks сказав:

А то ти сам не знаєш скільки кілометрів.

Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч

де? Маршрут, кілометраж?  Я тобі привів все з картами і доказами, а ти лише фразою. 

То де доказ? 

Обґрунтуй!

І не забудь про зручності ок? 

• +1 1
Опубліковано

Транспортна інфраструктура в ЄС ДУУУЖЕ розвинена. 

Згадаю банальний FlixBus, який уже запустив свій FlixTrain, ага, потяг! 

За кілька-десять Євро можна проїхатися із умовної Прибалтики до умовних Нідерландів. 

Або автобус, або й потяг. 

Між іншим. Я ще не зустрічав таких таких поїздів як в Україні. Типу оці з купе і платцкартом...

Більшість поїздів  - сидячі місця. Типу, "а нєхуй оце тут спати, сидиш - сиди і їдь.." 

Ще прикол, колії для швидкісних поїздів, не лише пасажирських, на окремих станціях (де він не стає, бо там окремі колії), нахилені! Вони не паралельні землі, а нахилені вбік. Бо коли поїздь їде 150+ км/год, і проноситься понад тобою на повороті, то колії трошечки мають нахил. Я аж охуїв, коли побачив. Поїзд Intercity , по такій колії на зупинці пронісся.... 

• +1 1
Опубліковано
В 04.12.2025 в 21:18, volks сказав:

А то ти сам не знаєш скільки кілометрів.

Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч

цього. 

Опубліковано
В 05.12.2025 в 21:03, volks сказав:

Доказ чого?

Ти мені намагаєшся довести, що в Україні ЗД сполучення не гірші ніж у ЄС. Слабо виходить. 

Дуже слабо. 

Wifi безкоштовний є ? По всій трасі? 

Швидкість потягу? 

• +1 1
Опубліковано
В 05.12.2025 в 22:13, Zheny@ сказав:

Ти мені намагаєшся довести, що в Україні ЗД сполучення не гірші ніж у ЄС.

Я наче не адвокат, щоб доводти те, що не відповідає дійсності

Опубліковано
В 05.12.2025 в 21:20, volks сказав:

Я наче не адвокат, щоб доводти те, що не відповідає дійсності

тоді навіщо такі потуги?

Опубліковано
В 05.12.2025 в 23:07, Zheny@ сказав:

тоді навіщо такі потуги?

Які потуги? Я просто показав тобі, що до Києва можна заїхати менше ніж за 6 годин, а не теліпатись всю ніч.

• +1 1
Опубліковано
BUSINESSUA.COM

Європа стрімко старішає, а третина тих, хто виїхав з України, — це діти та підлітки. Якби країни Європи не компенсували своє...

"ЄС не відпустить українців назад додому після війни"

Цікава стаття. Яка підтверджує все, що я вище писав. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано

Перше враження, коли Німеччина починає привідкривати ширму можливостей - вау, скільки всього, про таке можна було мріяти... Але потім вона ж перед носом ту ширму і зачиняє - Deuche Lerne, bitte. 

• +1 1
Опубліковано

Хто більше мізковитий, поясніть мені будь ласка першу статтю конституції Німеччини. 

Людська гідність це база і основа всього, але це як? Як з цим жити? 

P.S. Я серйозно, щоро хочу збагнути це. 

Опубліковано (змінено)
В 11.12.2025 в 23:12, HWman сказав:

Хто більше мізковитий, поясніть мені будь ласка першу статтю конституції Німеччини. 

Людська гідність це база і основа всього, але це як? Як з цим жити? 

P.S. Я серйозно, щоро хочу збагнути це. 

Багато кому з України це дивно. Можливо тому що це прописана заборона державі робити з громадянами та мешканцями  Німеччини те, що українська робить із своїми громадянами постійно, а зараз особливо.

Гідність – це:

право бути людиною і не бути приниженим

право на повагу

заборона катувань, нелюдського поводження

заборона використання людини як «засобу» для чужих цілей.

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 1
Опубліковано
В 11.12.2025 в 22:58, HWman сказав:

Перше враження, коли Німеччина починає привідкривати ширму можливостей - вау, скільки всього, про таке можна було мріяти... Але потім вона ж перед носом ту ширму і зачиняє - Deuche Lerne, bitte. 

Без мови всюди ніяк, куди не поїдь. З нею ти свій. І свій настільки, наскільки ти її знаєш

• +1 3
Опубліковано (змінено)

Українська діаспора в Німеччині велика? Є великі чи компактні райони проживання де багато наших церков, бізнесів, банків, клубів, дитячих садочків, гуртків, літніх таборів і т.д., наприклад як у США чи Канаді? 

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 18.12.2025 в 19:11, Waver сказав:

Українська діаспора в Німеччині велика? Є великі чи компактні райони проживання де багато наших церков, бізнесів, банків, клубів, дитячих садочків, гуртків, літніх таборів і т.д., наприклад як у США чи Канаді? 

Немає в ЄС такого поняття як "діаспора", стосовно українців. 

Всі живуть як вовки. Ніхто нікому не допомагає. Навпаки - здають, обкрадають підставляють і т.д. 

Про все решта мовчу. 

Клуби по інтересам ніби є. Часом хтось там десь збереться. 

Але то в контексті малого містечка, де я живу. 

Райони проживання? Де дали хату - там живеш. Краще з німцями в районі жити, ніж з українцями. 

Церкви, ніби, є. Але і то рускі. 

Немає згуртованості... 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
В 18.12.2025 в 19:11, Waver сказав:

Та в США і Канаді діаспора (з церквами клубами , дитсадками...) коли почала формуватись і скільки часу це зайняло?  На скільки в розумію (можу помилятись)  кістяк – це переселенці першої хвилі більше ніж сторічної давності. Люди туди приїхали в основному з Галичини і околиць, які були більш однорідними і згуртованими ніж теперішні мігранти в Європу. Крім того умови  тоді і розвиток держави були на іншому рівні, що більше сприяло гуртуванню за національною ознакою. Потім на цю базу нашаровувались нові іммігранти і громада росла. А в Європі, принаймні те, що я бачу, приблизно так, як Женя описав. Нажаль.  Хоча час від часу взаємодопомога безкорислива зустрічається.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
On 12/19/2025 at 3:56 AM, Zheny@ said:

Всі живуть як вовки. Ніхто нікому не допомагає. Навпаки - здають, обкрадають підставляють і т.д. 

Про все решта мовчу. 

Немає згуртованості... 

Все приблизно те ж саме, єдине що дійсно можна розділяти, так це ту стару, стальної закалки, справжню Українську діаспору та їхніх потомків вихованих ними же в їхніх традиціях, і новоприбулих, тобто за останні 1-20 років свіжих емігрантів... Спочатку, по приїзду в Чикаго теж з таким зіштовхнувся і вважав приблизно так само як і ти... але, потім розумієш що всі люди різні і серед них є як погані так і хороші, і серед всіх також обов'язково є такі як і ти та навіть кращі і дійсно є від кого навіть повчитися. І з часом моя думка трохи змінилась, хоча би через те що зрозумів, що чим більша спільнота наших Українців і чим більше вони об'єднані чи навіть сам спробуєш об'єднати - тим легше знайти людей зі схожим світоглядом, інтересами та вихованням, тобто саме тих хто виріс та вихований в такому середовищі що всі ці вищеописані пороки - для них також не звичні та неприпустимі, і для більшості таких людей, за звичай це теж працює як магніт... І потім, з часом, навіть далеко за кордоном, коли твоє основне коло спілкування дружби і т.д. саме з таких людей - то якось це життя змінюється, все відчувається по іншому і такої великої різниці шо живеш десь далеко за кордоном - уже так не відчуваєш, бо живеш серед таких же людей як сам і з тим же менталітетом та... якщо можна так сказати - кодом виховання, маєш те ж саме коло спілкування,  маєш ті з самі свята та звичаї, так само їздиш в гості і так само приймаєш гостей, святкуєш всі свята та ДН та ще й навіть трохи більше бо добавились ще й американські свята... так само разом виїжаєш на природу, на відпочинок, на рибалку, так само коли потрібно виручаєш один одного маленькими дрібницями типу забрати дітей зі школи чи ще допомогти з чимось... а ще, окремо знаходиш людей які мають спільні хоббі, тобто цікавих людей яким твої інтереси теж цікаві - і тоді з'являються вже спільні цілі та навіть зовсім інші можливості заробітку і знаєш і маєш з ким ці можливості розвивати...  але так, в новому місці це важко, і інколи, коли дороги ще немає то цю дорогу прокладаєш сам, тобто сам огранізовуєш, сам збираєш та об'єднуєш людей в тих же соцмережах та навіть сам створюєш відповідні групи  по інтересах в тому ж фейсбуці чи навіть там же той же цікавий та ексклюзивний свій власний контент який допомагає об'єднувати - і з десятків тисяч земляків, навіть новоприбулих, сила магніту завжди спрацьовує і хороших людей завжди знаходиш, але ще раз - багато чого мусиш робити сам... потім ще буде

• +1 1
Опубліковано
В 19.12.2025 в 17:02, Waver сказав:

Все приблизно те ж саме, єдине що дійсно можна розділяти, так це ту стару, стальної закалки, справжню Українську діаспору та їхніх потомків вихованих ними же в їхніх традиціях, і новоприбулих, тобто за останні 1-20 років свіжих емігрантів... Спочатку, по приїзду в Чикаго теж з таким зіштовхнувся і вважав приблизно так само як і ти... але потім розумієш що всі люди різні і серед них є як погані так і хороші, і серед всіх також обов'язково є такі як і ти, і з часом, моя думка трохи змінилась, хоча би через те що чим більша спільнота наших Українців і чим більше вони об'єднані чи навіть сам спробуєш об'єднати - тим легше знайти людей зі схожим світоглядом, інтересами та вихованням, тобто саме тих хто виріс та вихований в такому середовищі що всі ці вищеописані пороки - для них також не звичні та неприпустимі, і для більшості таких людей, за звичай це теж працює як магніт... І потім, з часом, навіть далеко за кордоном, коли твоє основне коло спілкування дружби і т.д. саме з таких людей - то якось це життя змінюється, все відчувається по іншому і такої великої різниці шо живеш десь далеко за кордоном - уже так не відчуваєш, бо живеш серед таких же людей як сам і з тим же менталітетом та... якщо можна так сказати - кодом виховання, маєш те ж саме коло спілкування,  маєш ті з самі свята та звичаї, так само їздиш в гості і так само приймаєш гостей, святкуєш всі свята та ДН та ще й навіть трохи більше бо добавились ще й американські свята... так само разом виїжаєш на природу, на відпочинок, на рибалку, так само коли потрібно виручаєш один одного маленькими дрібницями типу забрати дітей зі школи чи ще допомогти з чимось... а ще, окремо знаходиш людей які мають спільні хоббі, тобто цікавих людей яким твої інтереси теж цікаві - і тоді з'являються вже спільні цілі та навіть зовсім інші можливості заробітку і знаєш і маєш з ким ці можливості розвивати...  але так, в новому місці це важко, і інколи, коли дороги ще немає то цю дорогу прокладаєш сам, тобто сам огранізовуєш, сам збираєш та об'єднуєш людей в тих же соцмережах та навіть сам створюєш відповідні групи  по інтересах в тому ж фейсбуці - і з десятків тисяч земляків, навіть новоприбулих, сила магніту завжди спрацьовує і хороших людей завжди знаходиш, але ще раз - багато чого мусиш робити сам... потім ще буде

Я тобі казав. Ти надто довго живеш в Америці. 

В сучасних реаліях, це перша хвиля переселенців з України. АЛЕ! Це не ті переселенці, що тікали до кращого життя. Це ті, хто тікає для "пересидіти", в переважній більшості. Тут немає впевненості, що через 1,5 року їх (нас)  не виженуть за поребрик. 

І менталітет - кардинально різний.. ті, хто тікав від репресій і переслідувань - мали спільну мету. Зараз же - мета у всіх різна. Ціль одна - с'їбатися. 

Спетляли з України. Чекають. А що далі?  Дозволять лишитися чи ні? Дадуть ВНЖ чи ні. 

Порохова бочка. 

Ти, якби перечитав мої пости/відповіді в цій темі, не читаючи флуду, багато б зрозумів. І твоє питання не виникло би. 

Так, дохуя сторінок. Але вибирай мої пости і читай питання на мої відповіді з цитатами. Також тут ще кілька людей відписалися щодо життя тут. 

коротко про українців за кордоном - homo homini lupus est!

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Можу тільки сказати, що зараз, після повномаштабного вторгнення, більшість наших сьогоднішніх друзів - ті що як раз таки зараз, тобто за останні три роки і приїхали, і у них тут всі ті самі виклики що ти описав і в такому ж підвішеному стані неясності... але, люди працюють, дехто продовжує свій той самий бізнес що був в Україні, діти навчаються, дехто вже навіть придбав нерухомість, робить ремонти і т.д... але всі ті труднощі що з документами та неясністю - абсолютно не заважають гуртуватися, так навіть легше... 

Опубліковано

Конкретно у моїй ситуації, за пів року я вперше знайшов україномовну сімейну лікарку(hause Ärztin) і та сказала, що нових людей не приймає.

Опубліковано
В 19.12.2025 в 22:49, HWman сказав:

Конкретно у моїй ситуації, за пів року я вперше знайшов україномовну сімейну лікарку(hause Ärztin) і та сказала, що нових людей не приймає.

Мені поталанило. 

11 місяців тому мені зателефонував знайомий, і сказав: " Кидай все, їдь за вказаною адресою, там лікар приймає, записує до себе на прийом, російськомовний. (Виявилося - болгарин)

Кинув усе, а я в той час навчався на інтеграційних курсах, сказав вчительці (вона українка замужем зі німцем), що так і так, сказала - бігом біжи - ти лотерею виграв. Бо такого шансу спіймати - це фарт. Ще одна жіночка підтягнулася зі мною. 

Ми прибігли - записалися. ЩАСТЯ! 

Знайти тут, в тому ж місті "російсько/українсько/польсько-мовного лікаря - це просто лотерея! Я виграв. 

В сина дитячий лікар в сусідньому місті. Треба їздити, раптом що.. 

Коротше кажучи. Тут все просто лотерея. 

Повезло із чимось - тихесенько радій - і не пизди нікому. 

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Поставив смайлик бо теж є схожі ситуації, тільки не повезло а сам до цього прийшов...

Опубліковано
В 20.12.2025 в 00:40, Zheny@ сказав:

Повезло із чимось - тихесенько радій - і не пизди нікому. 

Нагадалась історія, як один наш "аргентинець" збирався влаштовуватися кудись на роботу відносно просту і яка не вимагала специфічних навичок, і ввечері ляпнув про це сусіду. Коротше коли він вранці прийшов на зазначений час, йому сказали "в вакансія вже закрита" і виходячи він побачив того сусіда, який завзято вже тягав якісь коробки

• Ха-ха 4

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...