volks Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 12:24 #576 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 12:24 В 05.12.2025 в 13:30, vampirich сказав: Дивний тим, що одиничний випадок найшвидшого залізничного сполучення (отут уточню що їх є три з половиною штуки на всю Україну, бо ти зараз скажеш "а он є ж іще один"), який ти протиставляєш найповільнішому європейському сполученню, не міняє картину сраки в залізниці вцілому Я нічого нікому не протиставляю. Женя сам ці ділянки привів для прикладу.
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 19:46 Автор #577 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 19:46 В 04.12.2025 в 21:18, volks сказав: А то ти сам не знаєш скільки кілометрів. Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч де? Маршрут, кілометраж? Я тобі привів все з картами і доказами, а ти лише фразою. То де доказ? Обґрунтуй! І не забудь про зручності ок? 1
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:00 Автор #578 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:00 Транспортна інфраструктура в ЄС ДУУУЖЕ розвинена. Згадаю банальний FlixBus, який уже запустив свій FlixTrain, ага, потяг! За кілька-десять Євро можна проїхатися із умовної Прибалтики до умовних Нідерландів. Або автобус, або й потяг. Між іншим. Я ще не зустрічав таких таких поїздів як в Україні. Типу оці з купе і платцкартом... Більшість поїздів - сидячі місця. Типу, "а нєхуй оце тут спати, сидиш - сиди і їдь.." Ще прикол, колії для швидкісних поїздів, не лише пасажирських, на окремих станціях (де він не стає, бо там окремі колії), нахилені! Вони не паралельні землі, а нахилені вбік. Бо коли поїздь їде 150+ км/год, і проноситься понад тобою на повороті, то колії трошечки мають нахил. Я аж охуїв, коли побачив. Поїзд Intercity , по такій колії на зупинці пронісся.... 1
volks Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:03 #579 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:03 В 05.12.2025 в 21:46, Zheny@ сказав: То де доказ? Доказ чого?
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:11 Автор #580 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:11 В 04.12.2025 в 21:18, volks сказав: А то ти сам не знаєш скільки кілометрів. Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч цього.
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:13 Автор #581 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:13 В 05.12.2025 в 21:03, volks сказав: Доказ чого? Ти мені намагаєшся довести, що в Україні ЗД сполучення не гірші ніж у ЄС. Слабо виходить. Дуже слабо. Wifi безкоштовний є ? По всій трасі? Швидкість потягу? 1
volks Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:20 #582 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 20:20 В 05.12.2025 в 22:13, Zheny@ сказав: Ти мені намагаєшся довести, що в Україні ЗД сполучення не гірші ніж у ЄС. Я наче не адвокат, щоб доводти те, що не відповідає дійсності
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 21:07 Автор #583 Опубліковано 5 Грудня, 2025 в 21:07 В 05.12.2025 в 21:20, volks сказав: Я наче не адвокат, щоб доводти те, що не відповідає дійсності тоді навіщо такі потуги?
volks Опубліковано 6 Грудня, 2025 в 07:00 #584 Опубліковано 6 Грудня, 2025 в 07:00 В 05.12.2025 в 23:07, Zheny@ сказав: тоді навіщо такі потуги? Які потуги? Я просто показав тобі, що до Києва можна заїхати менше ніж за 6 годин, а не теліпатись всю ніч. 1
HWman Опубліковано 8 Грудня, 2025 в 22:03 #585 Опубліковано 8 Грудня, 2025 в 22:03 Німеччина, Баварська земля 2
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2025 в 11:18 Автор #586 Опубліковано 9 Грудня, 2025 в 11:18 Ð�С не вÑ�дпÑ�Ñ�Ñ�иÑ�Ñ� Ñ�кÑ�аÑ�нÑ�Ñ�в назад додомÑ� пÑ�Ñ�лÑ� вÑ�йни | Ð�Ñ�знеÑ� новини УкÑ�аÑ�ни | Ð�Ñ�знеÑ� UA BUSINESSUA.COM Європа стрімко старішає, а третина тих, хто виїхав з України, — це діти та підлітки. Якби країни Європи не компенсували своє... "ЄС не відпустить українців назад додому після війни" Цікава стаття. Яка підтверджує все, що я вище писав. 1 1
HWman Опубліковано 11 Грудня, 2025 в 21:58 #587 Опубліковано 11 Грудня, 2025 в 21:58 Перше враження, коли Німеччина починає привідкривати ширму можливостей - вау, скільки всього, про таке можна було мріяти... Але потім вона ж перед носом ту ширму і зачиняє - Deuche Lerne, bitte. 1
HWman Опубліковано 11 Грудня, 2025 в 22:12 #588 Опубліковано 11 Грудня, 2025 в 22:12 Хто більше мізковитий, поясніть мені будь ласка першу статтю конституції Німеччини. Людська гідність це база і основа всього, але це як? Як з цим жити? P.S. Я серйозно, щоро хочу збагнути це.
INVICTUS Опубліковано 12 Грудня, 2025 в 22:19 #589 Опубліковано 12 Грудня, 2025 в 22:19 (змінено) В 11.12.2025 в 23:12, HWman сказав: Хто більше мізковитий, поясніть мені будь ласка першу статтю конституції Німеччини. Людська гідність це база і основа всього, але це як? Як з цим жити? P.S. Я серйозно, щоро хочу збагнути це. Багато кому з України це дивно. Можливо тому що це прописана заборона державі робити з громадянами та мешканцями Німеччини те, що українська робить із своїми громадянами постійно, а зараз особливо. Гідність – це: право бути людиною і не бути приниженим право на повагу заборона катувань, нелюдського поводження заборона використання людини як «засобу» для чужих цілей. Змінено 12 Грудня, 2025 в 22:28 користувачем INVICTUS 1
INVICTUS Опубліковано 12 Грудня, 2025 в 22:27 #590 Опубліковано 12 Грудня, 2025 в 22:27 В 11.12.2025 в 22:58, HWman сказав: Перше враження, коли Німеччина починає привідкривати ширму можливостей - вау, скільки всього, про таке можна було мріяти... Але потім вона ж перед носом ту ширму і зачиняє - Deuche Lerne, bitte. Без мови всюди ніяк, куди не поїдь. З нею ти свій. І свій настільки, наскільки ти її знаєш 3
Waver Опубліковано 18 Грудня, 2025 в 18:11 #591 Опубліковано 18 Грудня, 2025 в 18:11 (змінено) Українська діаспора в Німеччині велика? Є великі чи компактні райони проживання де багато наших церков, бізнесів, банків, клубів, дитячих садочків, гуртків, літніх таборів і т.д., наприклад як у США чи Канаді? Змінено 18 Грудня, 2025 в 18:32 користувачем Waver
Zheny@ Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 10:56 Автор #592 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 10:56 В 18.12.2025 в 19:11, Waver сказав: Українська діаспора в Німеччині велика? Є великі чи компактні райони проживання де багато наших церков, бізнесів, банків, клубів, дитячих садочків, гуртків, літніх таборів і т.д., наприклад як у США чи Канаді? Немає в ЄС такого поняття як "діаспора", стосовно українців. Всі живуть як вовки. Ніхто нікому не допомагає. Навпаки - здають, обкрадають підставляють і т.д. Про все решта мовчу. Клуби по інтересам ніби є. Часом хтось там десь збереться. Але то в контексті малого містечка, де я живу. Райони проживання? Де дали хату - там живеш. Краще з німцями в районі жити, ніж з українцями. Церкви, ніби, є. Але і то рускі. Немає згуртованості... 1 2
Unknown Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 12:58 #593 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 12:58 (змінено) В 18.12.2025 в 19:11, Waver сказав: Українська діаспора в Німеччині велика? Є великі чи компактні райони проживання де багато наших церков, бізнесів, банків, клубів, дитячих садочків, гуртків, літніх таборів і т.д., наприклад як у США чи Канаді? Та в США і Канаді діаспора (з церквами клубами , дитсадками...) коли почала формуватись і скільки часу це зайняло? На скільки в розумію (можу помилятись) кістяк – це переселенці першої хвилі більше ніж сторічної давності. Люди туди приїхали в основному з Галичини і околиць, які були більш однорідними і згуртованими ніж теперішні мігранти в Європу. Крім того умови тоді і розвиток держави були на іншому рівні, що більше сприяло гуртуванню за національною ознакою. Потім на цю базу нашаровувались нові іммігранти і громада росла. А в Європі, принаймні те, що я бачу, приблизно так, як Женя описав. Нажаль. Хоча час від часу взаємодопомога безкорислива зустрічається. Змінено 19 Грудня, 2025 в 13:05 користувачем Unknown 3
Waver Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 16:02 #594 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 16:02 (змінено) On 12/19/2025 at 3:56 AM, Zheny@ said: Всі живуть як вовки. Ніхто нікому не допомагає. Навпаки - здають, обкрадають підставляють і т.д. Про все решта мовчу. Немає згуртованості... Все приблизно те ж саме, єдине що дійсно можна розділяти, так це ту стару, стальної закалки, справжню Українську діаспору та їхніх потомків вихованих ними же в їхніх традиціях, і новоприбулих, тобто за останні 1-20 років свіжих емігрантів... Спочатку, по приїзду в Чикаго теж з таким зіштовхнувся і вважав приблизно так само як і ти... але, потім розумієш що всі люди різні і серед них є як погані так і хороші, і серед всіх також обов'язково є такі як і ти та навіть кращі і дійсно є від кого навіть повчитися. І з часом моя думка трохи змінилась, хоча би через те що зрозумів, що чим більша спільнота наших Українців і чим більше вони об'єднані чи навіть сам спробуєш об'єднати - тим легше знайти людей зі схожим світоглядом, інтересами та вихованням, тобто саме тих хто виріс та вихований в такому середовищі що всі ці вищеописані пороки - для них також не звичні та неприпустимі, і для більшості таких людей, за звичай це теж працює як магніт... І потім, з часом, навіть далеко за кордоном, коли твоє основне коло спілкування дружби і т.д. саме з таких людей - то якось це життя змінюється, все відчувається по іншому і такої великої різниці шо живеш десь далеко за кордоном - уже так не відчуваєш, бо живеш серед таких же людей як сам і з тим же менталітетом та... якщо можна так сказати - кодом виховання, маєш те ж саме коло спілкування, маєш ті з самі свята та звичаї, так само їздиш в гості і так само приймаєш гостей, святкуєш всі свята та ДН та ще й навіть трохи більше бо добавились ще й американські свята... так само разом виїжаєш на природу, на відпочинок, на рибалку, так само коли потрібно виручаєш один одного маленькими дрібницями типу забрати дітей зі школи чи ще допомогти з чимось... а ще, окремо знаходиш людей які мають спільні хоббі, тобто цікавих людей яким твої інтереси теж цікаві - і тоді з'являються вже спільні цілі та навіть зовсім інші можливості заробітку і знаєш і маєш з ким ці можливості розвивати... але так, в новому місці це важко, і інколи, коли дороги ще немає то цю дорогу прокладаєш сам, тобто сам огранізовуєш, сам збираєш та об'єднуєш людей в тих же соцмережах та навіть сам створюєш відповідні групи по інтересах в тому ж фейсбуці чи навіть там же той же цікавий та ексклюзивний свій власний контент який допомагає об'єднувати - і з десятків тисяч земляків, навіть новоприбулих, сила магніту завжди спрацьовує і хороших людей завжди знаходиш, але ще раз - багато чого мусиш робити сам... потім ще буде Змінено 19 Грудня, 2025 в 18:46 користувачем Waver 1
Zheny@ Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 19:11 Автор #595 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 19:11 В 19.12.2025 в 17:02, Waver сказав: Все приблизно те ж саме, єдине що дійсно можна розділяти, так це ту стару, стальної закалки, справжню Українську діаспору та їхніх потомків вихованих ними же в їхніх традиціях, і новоприбулих, тобто за останні 1-20 років свіжих емігрантів... Спочатку, по приїзду в Чикаго теж з таким зіштовхнувся і вважав приблизно так само як і ти... але потім розумієш що всі люди різні і серед них є як погані так і хороші, і серед всіх також обов'язково є такі як і ти, і з часом, моя думка трохи змінилась, хоча би через те що чим більша спільнота наших Українців і чим більше вони об'єднані чи навіть сам спробуєш об'єднати - тим легше знайти людей зі схожим світоглядом, інтересами та вихованням, тобто саме тих хто виріс та вихований в такому середовищі що всі ці вищеописані пороки - для них також не звичні та неприпустимі, і для більшості таких людей, за звичай це теж працює як магніт... І потім, з часом, навіть далеко за кордоном, коли твоє основне коло спілкування дружби і т.д. саме з таких людей - то якось це життя змінюється, все відчувається по іншому і такої великої різниці шо живеш десь далеко за кордоном - уже так не відчуваєш, бо живеш серед таких же людей як сам і з тим же менталітетом та... якщо можна так сказати - кодом виховання, маєш те ж саме коло спілкування, маєш ті з самі свята та звичаї, так само їздиш в гості і так само приймаєш гостей, святкуєш всі свята та ДН та ще й навіть трохи більше бо добавились ще й американські свята... так само разом виїжаєш на природу, на відпочинок, на рибалку, так само коли потрібно виручаєш один одного маленькими дрібницями типу забрати дітей зі школи чи ще допомогти з чимось... а ще, окремо знаходиш людей які мають спільні хоббі, тобто цікавих людей яким твої інтереси теж цікаві - і тоді з'являються вже спільні цілі та навіть зовсім інші можливості заробітку і знаєш і маєш з ким ці можливості розвивати... але так, в новому місці це важко, і інколи, коли дороги ще немає то цю дорогу прокладаєш сам, тобто сам огранізовуєш, сам збираєш та об'єднуєш людей в тих же соцмережах та навіть сам створюєш відповідні групи по інтересах в тому ж фейсбуці - і з десятків тисяч земляків, навіть новоприбулих, сила магніту завжди спрацьовує і хороших людей завжди знаходиш, але ще раз - багато чого мусиш робити сам... потім ще буде Я тобі казав. Ти надто довго живеш в Америці. В сучасних реаліях, це перша хвиля переселенців з України. АЛЕ! Це не ті переселенці, що тікали до кращого життя. Це ті, хто тікає для "пересидіти", в переважній більшості. Тут немає впевненості, що через 1,5 року їх (нас) не виженуть за поребрик. І менталітет - кардинально різний.. ті, хто тікав від репресій і переслідувань - мали спільну мету. Зараз же - мета у всіх різна. Ціль одна - с'їбатися. Спетляли з України. Чекають. А що далі? Дозволять лишитися чи ні? Дадуть ВНЖ чи ні. Порохова бочка. Ти, якби перечитав мої пости/відповіді в цій темі, не читаючи флуду, багато б зрозумів. І твоє питання не виникло би. Так, дохуя сторінок. Але вибирай мої пости і читай питання на мої відповіді з цитатами. Також тут ще кілька людей відписалися щодо життя тут. коротко про українців за кордоном - homo homini lupus est! 1
Waver Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 21:20 #596 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 21:20 (змінено) Можу тільки сказати, що зараз, після повномаштабного вторгнення, більшість наших сьогоднішніх друзів - ті що як раз таки зараз, тобто за останні три роки і приїхали, і у них тут всі ті самі виклики що ти описав і в такому ж підвішеному стані неясності... але, люди працюють, дехто продовжує свій той самий бізнес що був в Україні, діти навчаються, дехто вже навіть придбав нерухомість, робить ремонти і т.д... але всі ті труднощі що з документами та неясністю - абсолютно не заважають гуртуватися, так навіть легше... Змінено 19 Грудня, 2025 в 21:23 користувачем Waver
HWman Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 21:49 #597 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 21:49 Конкретно у моїй ситуації, за пів року я вперше знайшов україномовну сімейну лікарку(hause Ärztin) і та сказала, що нових людей не приймає.
Zheny@ Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 22:40 Автор #598 Опубліковано 19 Грудня, 2025 в 22:40 В 19.12.2025 в 22:49, HWman сказав: Конкретно у моїй ситуації, за пів року я вперше знайшов україномовну сімейну лікарку(hause Ärztin) і та сказала, що нових людей не приймає. Мені поталанило. 11 місяців тому мені зателефонував знайомий, і сказав: " Кидай все, їдь за вказаною адресою, там лікар приймає, записує до себе на прийом, російськомовний. (Виявилося - болгарин) Кинув усе, а я в той час навчався на інтеграційних курсах, сказав вчительці (вона українка замужем зі німцем), що так і так, сказала - бігом біжи - ти лотерею виграв. Бо такого шансу спіймати - це фарт. Ще одна жіночка підтягнулася зі мною. Ми прибігли - записалися. ЩАСТЯ! Знайти тут, в тому ж місті "російсько/українсько/польсько-мовного лікаря - це просто лотерея! Я виграв. В сина дитячий лікар в сусідньому місті. Треба їздити, раптом що.. Коротше кажучи. Тут все просто лотерея. Повезло із чимось - тихесенько радій - і не пизди нікому. 2 1
Waver Опубліковано 20 Грудня, 2025 в 02:51 #599 Опубліковано 20 Грудня, 2025 в 02:51 (змінено) Поставив смайлик бо теж є схожі ситуації, тільки не повезло а сам до цього прийшов... Змінено 20 Грудня, 2025 в 02:55 користувачем Waver
vampirich Опубліковано 20 Грудня, 2025 в 06:10 #600 Опубліковано 20 Грудня, 2025 в 06:10 В 20.12.2025 в 00:40, Zheny@ сказав: Повезло із чимось - тихесенько радій - і не пизди нікому. Нагадалась історія, як один наш "аргентинець" збирався влаштовуватися кудись на роботу відносно просту і яка не вимагала специфічних навичок, і ввечері ляпнув про це сусіду. Коротше коли він вранці прийшов на зазначений час, йому сказали "в вакансія вже закрита" і виходячи він побачив того сусіда, який завзято вже тягав якісь коробки 4
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти