Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

О, 225-й штурмовий полк, це всім відоме м*ясна частина.

Змінено користувачем xPON
  • +1 2
  • Відповідей 534
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 25.11.2025 в 19:01, Nokian сказав:

Поспішав, не закріпив банку

Ти б ще закріпив, звідки ти це зкопіпастив. 

Бо за останніх 3 роки стільки самозванців прикриваються "бригадами", "полками" і т.д.

А як почнеш шукати - НЕ ІСНУЄ. Розформували. Розбили і т.д. 

• +1 1
Опубліковано

Сьогодні на роботів трапилася неординарна ситуація. Доволі прикра. 

Працюємо, все ок. 

Раптом бригадир показує ливарникам  знак "Стоп".  І робота стає. Виключає машину (для очистки деталей) і вказує всім на вихід зі словами "газ". 

Одна з очисних машин, (а їх на заводі просто безліч, запаху від заводу в місті НЕМАЄ) в одному вузлі стала працювати навпаки.  Замість видувати СО (чадний газ), стала його задувати в приміщення. Автоматика не спрацювала і одна заслонка якась десь "заглючила". 

Одному працівнику стало зле. Його відносно вчасно помітили, бо він вже не стояв і не сидів - лежав. 

Там просто такий участок роботи, що це трошки в кутку, далеко від усіх, бо дуууже специфічна ділянка роботи, і важко помітити що з людиною. 

Фінал. 

Його вивели на двір, за ним приїхали. Усіх працівників заводу були негайно евакуйовані (вигнали всіх тупо на двір). 

Заміри СО показали понад 1000 одиниць при нормі 0-50!  Поруч на ливарні факт становив 500+ одиниць. 

Приїхав шеф,(він же і власник), відповідні люди, заміри і т.д.

Завод зупинили одразу, через годину нам дозволили зайти і продовжити роботу, весь цей час провітрювання, контрольні заміри щопівгодини і т.д. Шеф особисто ходив на контрольні заміри, вийшов і дав дозвіл на роботу далі. Бо спочатку всіх хотів розпустити додому. 

Завтра усунення несправностей. Працюємо, але в іншому режимі. 

Організація на випадок подібних ситуацій - просто я в шоці. Я б сказав миттєво. 

Похуй на продукцію і збитки - життя людей - на першому місці. 

Злили метал... доробили те, що було розлите у форми і те що лишилося в автоматі. 

В Україні було, сирена - тривога... Куди пішли? Яке сховище - всі працюємо, я працюю і ви теж повинні. 

... 

• Дякую! 1
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:31, Zheny@ сказав:

В Україні було, сирена - тривога... Куди пішли? Яке сховище - всі працюємо, я працюю і ви теж повинні. 

Не всюди. В нас на роботі при оголошенні тривоги. і я знаю ще декілька фірм, де працюють знайомі та друзі, робота припиняється і всі йдуть у бомбосховище.

• +1 4
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:31, Zheny@ сказав:

В Україні було

В тебе була в Україні ситуація, коли були викиди СО, від яких знепритомніли люди, а тебе змушували працювати?

• Збентежений 1
Опубліковано
On 11/26/2025 at 1:31 AM, Zheny@ said:

Одному працівнику стало зле. Його відносно вчасно помітили, бо він вже не стояв і не сидів - лежав. 

датчик чадного газу з сиреною коштує копійки, ставив собі такого біля котла, дивно що на виробництвах такого немає, якось це неадекватно

• +1 1
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:16, Zheny@ сказав:

Ти б ще закріпив, звідки ти це зкопіпастив. 

Бо за останніх 3 роки стільки самозванців прикриваються "бригадами", "полками" і т.д.

А як почнеш шукати - НЕ ІСНУЄ. Розформували. Розбили і т.д. 

Це наша група у Юванті вайбер. 

Всіх знаю особисто.

Там ще фото є, але трохи , поранення на обличчі завше виглядають  ... не дуже приємно.

Нічого , живем!

Опубліковано
В 26.11.2025 в 11:47, case_l сказав:

датчик чадного газу з сиреною коштує копійки, ставив собі такого біля котла, дивно що на виробництвах такого немає, якось це неадекватно

Датчик є, але він не там. Тобто не втому місці, звідки може бути реальна загроза. 

Тут просто щось поламалося. Думаю, що після цього випадку, їх напхають скрізь. 

В 26.11.2025 в 05:36, Electronshik сказав:

Не всюди

Я й не казав, що скрізь. 

• +1 1
Опубліковано

Виявилося, що заслонка на видув заклинила і створила ефект зворотної тяги. 

Вже все зробили, працюємо далі в штатному режимі. 

В нас там, до речі, дуже складна система вентиляції і фільтрації. 

Реально павутина із труб над головою. 

В наступному році ставлять ще один додатковий фільтр (вже лежить куплений, готовий, кілька місяців), чекали на демонтаж старої якоїсь машини, демонтували. Вентиляційні канали змонтовані. Лишиться тільки фільтр встановити. Це така дура здорова, метрів 6-8 в висоту. метрів 2 в ширину і товщиною десь метр. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...