Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 8/8/2025 at 2:38 PM, Zheny@ said:

Знаю людей, які виїхали до Канади, по оцій халявній візі на 10 років. 

То, певно, половина людей повернулися назад. Багато відосиків було і в тік-току і в інших соцмережах на цю тему. 

@paksivatova, ти ж також, ніби до Америки виїздила? 

вона мабуть і з форуму також виїхала 

• Відповідей 163
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 08.08.2025 в 13:53, case_l сказав:

але ще не так давно питалася про житло у новому ЖК. Та й писала з Луцька. 

Навряд чи в неї VPN :) 

Опубліковано (змінено)
On 8/8/2025 at 1:46 AM, vampirich said:

А це ти про що? Про те що Трамп мігрантам гайки прикрутив чи щось інше?

Про відношення зарплат до того скільки сім'ї потрібно на життя а не прожиття, і про те як як взагалі  змінилось це відношення за останні 20 або 10, чи навіть останні 3-4 роки, бо в америці з цим всім зараз дупа...

Змінено користувачем Waver
  • +1 2
Опубліковано (змінено)

Цікавить реальна ситуація в Європейских країнах... на скільки легко чи важко на сьогоднішній день самому придбати свій власний свіжий хоч і невеличкий але більш-менш сучасний будинок з власною землею на сьогоднішні зарплати звичайних працівників (без умови відкривати якийсь бізнес) і при цьому ще й мати змогу утримувати сім'ю? Які у вас зараз відсотки на кредити на нерухомість, який середній річний відсоток зростання цін на ту ж нерухомість, які в Німеччині податки на землю і яка у вас середня річна інфляція за останні роки? Ну і, жити в свому будинку - це жити по краях міста чи навіть в пригородах чи просто в маленьких містечках і для мобільності обов'язково потрібне авто чи навіть два для сім'ї... які у вас зараз відсотки на такі споживчі товари і який для цього всього потрібен дохід на сім'ю і чи взагалі у вас це можливо на даний час по відношенню доходів до витрат? Звісно, якщо знаєш когось з наших хто там живе трошки довше і недавно придбав свій власний будинок з землею і може поділитися з тобою цією інформацією, щоб ти теж міг поділитися... і просто прояснити на що зараз можна розраховувати в Німеччині на майбутнє життя своєї сім'ї якщо все-таки вирішиш залишитись  назавжди.

Опубліковано
В 08.08.2025 в 14:53, case_l сказав:

Є вона, вернулася ;)

Там де жила писала що недуже, в Луцьку безпечніше типу...

Опубліковано
В 07.08.2025 в 08:18, vampirich сказав:

То в нас корупція звичайна, така ж як у всьому світі, і така ж як у тій же Німеччині, я вірно зрозумів?

В німців мабуть теж ставлять кращі оцінки тому учню, батько якого купив принтер у клас, чи краще лікують того піцієнта, який конвертик лікарю в кишеню запхав, я вірно розумію хід твоїх думок?

Ну ти хоч би без коми скопіював би, не так палівно було б ctrl+c ctrl+v :)

Ти напевно давно лікувався , ну це добре, будь здоровим.

Але щиро вважаєш,що у нас є ген корупції, а в німців нема?

• -1 2
Опубліковано
В 08.08.2025 в 21:11, Waver сказав:

Цікавить реальна ситуація в Європейских країнах... на скільки легко чи важко на сьогоднішній день самому придбати свій власний свіжий хоч і невеличкий але більш-менш сучасний будинок з власною землею на сьогоднішні зарплати звичайних працівників (без умови відкривати якийсь бізнес) і при цьому ще й мати змогу утримувати сім'ю? Які у вас зараз відсотки на кредити на нерухомість, який середній річний відсоток зростання цін на ту ж нерухомість, які в Німеччині податки на землю і яка у вас середня річна інфляція за останні роки? Ну і, жити в свому будинку - це жити по краях міста чи навіть в пригородах чи просто в маленьких містечках і для мобільності обов'язково потрібне авто чи навіть два для сім'ї... які у вас зараз відсотки на такі споживчі товари і який для цього всього потрібен дохід на сім'ю і чи взагалі у вас це можливо на даний час по відношенню доходів до витрат? Звісно, якщо знаєш когось з наших хто там живе трошки довше і недавно придбав свій власний будинок з землею і може поділитися з тобою цією інформацією, щоб ти теж міг поділитися... і просто прояснити на що зараз можна розраховувати в Німеччині на майбутнє життя своєї сім'ї якщо все-таки вирішиш залишитись  назавжди.

От ти даєш.

Задай ці питання ШІ, не треба навіть чат жпт закачувати, просто в свіжому андроїді вже вбудовано.

І він тобі розкаже детально та глибоко.

І миттєво. 

Ну крім того, чи залишиться Женя в Німеччині.

• Збентежений 1
  • -1 1
Опубліковано
В 08.08.2025 в 20:11, Waver сказав:

Друже, про це поговоримо за рік. Щонайменше. Я лише рік тут і т о на "птічіх правах". 

З понеділка на роботу, то далі я це питання вивчу трошки більш детальніше. Ти там вже доволі давно, то маєш право задавати подібні питання. а я ... Тому все згодом, куплю власне житло, авто - тоді розповім :)

Опубліковано
On 8/8/2025 at 2:53 PM, Nokian said:

От ти даєш.

Задай ці питання ШІ, не треба навіть чат жпт закачувати, просто в свіжому андроїді вже вбудовано.

І він тобі розкаже детально та глибоко.

І миттєво. 

Ну крім того, чи залишиться Женя в Німеччині.

Так, по кожному окремому питанню воно тобі дасть відповідь, але... ти досі віриш в те воно тобі видасть реальну загальну ситуацію краще ніж той хто недавно мав реальну справу з усіма цими дрібницями і може справді поділитися своїм власним досвідом? Фантазер.

Опубліковано
В 08.08.2025 в 21:47, Nokian сказав:

Я там вище тоді задавав питання: в яких країнах ти взагалі був? 

Ок. Навіть як турист. 

Дай відповідь на питання! 

Опубліковано (змінено)
On 8/8/2025 at 4:03 PM, Zheny@ said:

Друже, про це поговоримо за рік. Щонайменше. Я лише рік тут і т о на "птічіх правах". 

З понеділка на роботу, то далі я це питання вивчу трошки більш детальніше. Ти там вже доволі давно, то маєш право задавати подібні питання. а я ... Тому все згодом, куплю власне житло, авто - тоді розповім :)

Моє побажання - цікався цим всім побільше і вже зараз, і чим швидше тобі вдасться знайти того хто там уже тривалий час і зможе з тобою приватно поділитися своїм реальним досвідом в цих питаннях, та взагалі усіма маленькими дрібницями про які тобі навіть ші не скаже - тим легше тобі там потім буде.

Опубліковано
В 08.08.2025 в 23:14, Waver сказав:

Моє побажання - цікався цим всім побільше і вже зараз, і чим швидше тобі вдасться знайти того хто там уже тривалий час і зможе з тобою поділитися своїм реальним досвідом в цих питаннях - тим легше тобі там потім буде. 

Є люди. Але цікавитися без реального інтересу, ну, таке собі.. 

Коли будуть гроші на купівлю авто в кредит - скажу. Хоча на б.в. авто попит великий. Особливо на такі, обслуговування яких мізерне. Skoda Fabia 2008-2010 - топ авто. Їх тут просто вагон! ремонт - копійки. 

Багато Tesla. Багато Skoda, бо Чехія за 15 км :)

Житло вискочило в ціні з появою українців. "Бідних"... 

Опубліковано
В 08.08.2025 в 22:47, Nokian сказав:

Ти напевно давно лікувався , ну це добре, будь здоровим.

Давай я опущусь до твого рівня і твоєю ж мовою спробую пояснити.

У нас алкатель 5053d а у німців гелексі s25 ультра. Але ти щиро вважаєш що у нас подібні смартфони, бо з камерами, сенсорні, на андроіді, вміють то само?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...