Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 01.08.2025 в 19:40, Nokian сказав:

Між тим Нацбанк прогнозує повернення українців з 27 року.

Хто? Куди? 

Ті, хто асимілювалися за кордоном, хєр повернуться. Помалу вивчать мову, знайдуть роботу. В кого діти тут пішли в школу, то знають мову краще, ніж батьки. І в Україну вони фіг повернуться. Бо їх там нічого не чекає, No Fate! 

Тут перспективи ширші. Зп кращі, всі сфери кращі. Вони побачать краще життя і не повернуться. 

Ждуни повернуться, бо вони просто ждуни, сидять на соціалці і ждуть, що закінчиться війна. То таких випруть першими. Бо вони не потрібні будуть в ЄС. 3 роки сидять тут ні мову не вчать, ні на роботу не ходять: Ой, а мы же здесь нинадолга. Вот тока всё это закончится и мы сразу назад. 

А хто і куди повернеться? в багатьох містах половини будинків цілих немає. Їм повертатися немає куди. (я розповідав про  одногрупницю з Харкова).

Повернуться баби, які у Львові і області здають квартири по 15 000-20 000 грн/міс, а самі за кордоном на роботі працюють. 

Пенсіонери, якщо будинки цілі. Не знаю хто ще. 

В 01.08.2025 в 19:40, Nokian сказав:

От тоді ціни на квартири зростуть ще сильніше

Це станеться при одній умові, що ті, хто повернуться, матимуть гроші на житло. А це не трудові мігранти, це біженці, не плутай. 

В Польщі друг лишився, він дома не був з часів Ковіду. Дома сім'я лишилася. То все, що заробляє, то додому відправляє. Бо жінка в селі живе і зп там не фонтан. І таких як він вистачає. Як вважаєш, що він привезе додому, якщо схоче повернутися? На квартиру грошей не буде. 

Так, ціни скочать, їх штучно піднімуть, в надії на те, що будуть купувати житло ті, хто приїде. 

А потім впадуть. Бо почнуть масово відбудовувати все, що зруйнувала війна . І житла буде в надлишку. А чому? Причина в першій частині повідомлення. Не всі повернуться додому. 

Бо не зробить держава мінімальну ЗП навіть на рівні Польщі, не кажучи про інші країни. На це підуть роки. 

Економічного дива не станеться - менталітет не той. 

• +1 1
  • Відповідей 105
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

АА. Щойно дійшло. 

27й рік, Брюссель продовжив українським біженцям перебувати в ЄС до 2027 року. 

Сама чесна буде Німеччина. Ждуни поїдуть додому в першому ж потязі, або в інші країни. 

Розумніші, чи то хитріші країни, легалізують перебування, або роздадуть робочі візи на 3-5-10 років чи роздадуть картки на ВНЖ. Аби втримати українців. 

Робоча сила потрібна всім. А українці працьовиті. 

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 8/2/2025 at 2:40 AM, Zheny@ said:

Робоча сила потрібна всім. А українці працьовиті. 

ти писав, що в Німеччині жінки працюють на рівні з чоловіками, а в нас так не є, виходить не дуже працьовиті і не всі. Та і думаю в Німеччині не чілять в декреті 3 роки

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
В 02.08.2025 в 10:40, case_l сказав:

ти писав, що в Німеччині жінки працюють на рівні з чоловіками, а в нас так не є, виходить не дуже працьовиті і не всі. Та і думаю в Німеччині не чілять в декреті 3 роки

А ще я писав, що німці неохоче беруть людей на роботу без знання мови. Більше того, на нормальні професії, де не потрібно стригти газони чи водити бетоновози, потрібні підтверджені документи, як то дипломи і сертифікати, ПЛЮС, знання мови на рівні С1. 

На рахунок декрету не скажу (запитай у чат ЖПТ, дасть розгорнуту відповідь) . Але держ забезпечення на рівні. У них може бути 6 тижнів відпустки в рік, і ще скількись там тижнів лікарняних.  Прикинь, ти можеш з бодуна прийти до лікаря і сказати, що в тебе похмілля - отримаєш лікарняний. Норм? 

Там постом вище я навів приклад того, скільки українці принесли надходжень в бюджет деяких країн. Німеччина далеко не перша в переліку, хоча українців там найбільше! 

Опубліковано (змінено)
В 01.08.2025 в 23:25, volks сказав:

Коли в українців є своя держава - Україна

держава яка ставиться до людей як до рабів і як бродячих собак відловлює на вулиці щоб відправити кудись там? 

чи ви, шановний, про якусь іншу державу?

Змінено користувачем Litovets

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...