Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 30.07.2025 в 02:44, Zheny@ сказав:

На Борду повернувся, бо цікаво було чи ще жива.

:) посміявся :) Ти вже давно знав, шо вона давно померла. Форуми всі давно відмерли.

А про "Окрім того багато знайомих з ..." - ти ж розумієш, що я не про те. Знаймих всі мають, по всьому світу. Знайомі і "з ким поговорити" - не одне й те ж. Я ж про життя взагалі. Чуже воно там. Ментально. Німець ніколи тебе не зрозуміє, як і ти німця. Хоч ви й "знайомі". Так само араб, чи індус, і т.д. 
Життя на чужині - це життя в чужому. Воно ніколи не стане "своїм". Хіба якщо ти там не з малечку

• +1 2
  • Відповідей 91
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 7/30/2025 at 10:25 AM, jack74 said:

Німець ніколи тебе не зрозуміє, як і ти німця. Хоч ви й "знайомі". Так само араб, чи індус, і т.д. 

я колег по офісу зрозуміти не можу

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано
В 30.07.2025 в 05:47, case_l сказав:

з Луцька біженці чи заробітчани?

і ті і ті.

Хтось ще до війни поїхав на заробітки, то потім лише сім'ї забрали. 

Хтось мав змогу виїхати під час війни. А хтось за гроші. 

В 30.07.2025 в 05:58, vampirich сказав:

яким не вистачає гречки, сметана немає,

Є навіть українська, тут. Між іншим смачніша ніж в Україні, дивно нє ? :)

А інші тішаться всьому новому і незвичному чого не було у тій країні, звідки вони приїхали.

Так, наприклад порядку і дотримання законів. 

хорошим прикладом будуть багато арабів, які переїхали в європейські країни і вимагають в там у школах заборонити свинину і нападають на дівчат на вулиці бо вони не замотані з ніг до голови в мішок.

З цього приводу у нас в школі навіть "конфлікт" був, дівчина прийшла в шортах, то араби вили, як то так. А от так - приїхали в країну де можна все - пристосовуйтеся. Так їм і пояснили. 

• +1 2
Опубліковано
В 30.07.2025 в 09:25, jack74 сказав:

:) посміявся :) Ти вже давно знав, шо вона давно померла. Форуми всі давно відмерли.

А про "Окрім того багато знайомих з ..." - ти ж розумієш, що я не про те. Знаймих всі мають, по всьому світу. Знайомі і "з ким поговорити" - не одне й те ж. Я ж про життя взагалі. Чуже воно там. Ментально. Німець ніколи тебе не зрозуміє, як і ти німця. Хоч ви й "знайомі". Так само араб, чи індус, і т.д. 
Життя на чужині - це життя в чужому. Воно ніколи не стане "своїм". Хіба якщо ти там не з малечку

Зрозумій,  ніхто нікого не силує їхати жити за кордон. В кожній, мабуть, країні існують цілі діаспори переселенців. В Ляйпцігу є цілий "Турецький район", так званий, там араби, турки і інші подібні народності. Всі із сім'ями, друзями, знайомими. 

З німцями взагалі важко "дружити", вони надто специфічні. Вони й між собою дружать в свій дивний спосіб. 

З поляками прикольно. Вони простіші в цьому плані. 

А жити в Україні заради чого? От поясни ти тепер мені. 

Заради того, щоб раз на кілька місяців з кумом чи друзями пересіктися? Бо всі заклопотані, у всіх свої сім'ї, справи, проблеми. (кум в сусідньому під'їзді жив в Україні, ми бачили вкрай рідко, бо то він на роботі, то я, то дача влітку, то інші справи/проблеми)

А говорити про що? Завжди одна тема: де взяти гроші, щоб на все вистачало, куди дітей "всунути" у ВУЗ і де взяти гроші, щоб оплатити. Про що ще? Згадати як добре і безтурботно було колись?  З таким успіхом кожен, хто живе за кордоном може раз на пів року-рік приїхати на Батьківщину і побачити рідних, друзів і знайомих. А я таких людей знаю. Давно за кордоном, лише часом приїжджають щоб побачити тих, кого хоче. А є варіанти і навпаки, до них приїздять за кордон. 

Як казала та ж власниця публічного будинку, з Луцька, раніше їздили доволі часто, тепер вкрай рідко. Чому?, питаюся. А все просто, Женя. Кожен раз одні й ті ж питання і одні й ті ж розмови. Перша тема - гроші. Їх завжди мало і всі ниють. А от ти там маєш! А хто вам забороняв виїхати і мати? То нащо нити? 

• +1 2
Опубліковано
On 7/30/2025 at 2:25 PM, Zheny@ said:

Як казала та ж власниця публічного будинку, з Луцька

може в нас узаконять то відкриє тут бізнес

Опубліковано
В 30.07.2025 в 14:11, Zheny@ сказав:

Є навіть українська, тут. Між іншим смачніша ніж в Україні, дивно нє ? :)

Не придирайся до слів. То було просто для прикладу :)

Опубліковано
On 7/30/2025 at 2:46 PM, vampirich said:

якщо не придиратись то так і форум помре , бо всі все і так знають 

Опубліковано
В 30.07.2025 в 13:46, vampirich сказав:

Я не придирався, вибач, може це так виглядало. Я про те, що якщо комусь не вистачає гречки, то її ЗАВЖДИ можна знайти. Як і сало, і все решта. 

Тут, між іншим, дуже багато "ждунів". Які тільки й чекають на закінчення війни. пересидіти. Деякі в цьому мені самі признаються. То вони зазвичай і виють, що все не таке і не так. Добре сидіти на соціалі, ніфіга не робити і нити, що все не так.. 

Так міняй країну, але ж ні, бо в інших країнах, щоб жити, треба працювати. І там будуть нити, що їх робити заставляють. 

• +1 1
Опубліковано
В 30.07.2025 в 15:15, Zheny@ сказав:

ждунів

Ждуни то трохи інше, то коли здають наших хлопців :(

У тебе швидше лежні чи як їх там

• +1 2
Опубліковано
В 30.07.2025 в 14:25, Zheny@ сказав:

А жити в Україні заради чого?

Вдаримось трохи у філософію. А за що гинули українці впродовж століть і зараз гинуть хлопці?

Опубліковано
В 30.07.2025 в 14:25, Zheny@ сказав:

А жити в Україні заради чого? От поясни ти тепер мені. 

як кажуть, якщо це потрібно пояснювати, то це вже не потрібно пояснювати

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано
В 30.07.2025 в 19:23, volks сказав:

Вдаримось трохи у філософію. А за що гинули українці впродовж століть і зараз гинуть хлопці?

я впевнений, що ти не хочеш у філософію. І тим паче в історію. 

• +1 1
Опубліковано
В 30.07.2025 в 22:41, jack74 сказав:

як кажуть, якщо це потрібно пояснювати, то це вже не потрібно пояснювати

перечитай попереднє моє повідомлення. 

Опубліковано (змінено)
On 7/30/2025 at 8:23 PM, volks said:

Кацапи тупо прийшли сюди нас вбивати, довести до кінця те, що не зробили голодоморами, що тут не ясно, про що філософія? Українці тупо воюють щоб вижити.

Змінено користувачем case_l
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
В 30.07.2025 в 20:23, volks сказав:

якщо до цього питання підійти дійсно філософськи - тоді, справді, за що?

особисто я для себе відповіді на нього не знаю.

Змінено користувачем Litovets
  • Cумний 1
  • +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...