Amor Опубліковано 2 Серпня, 2022 в 04:35 Автор #26 Опубліковано 2 Серпня, 2022 в 04:35 18 часов назад, Bliksss сказал: абсолютно "весь" функціонал - там ніколи і не буде, майкрософт - патенти "застовбив", і навряд чи гугл (таблиці) переплюне функціонал "Office365" Крім того, є нюанси, але - мало бажаючих вникати, я б - точно не заморочувався, якщо не на постійній основі. обмежений функціонал я розумію, це ж безкоштовний продукт. Але коли таблиця не може підсумувати результат - це сором. Автоматичний підрахунок 44, а по факту кількість 46. Це геть нікуди не годиться 1
Unknown Опубліковано 2 Серпня, 2022 в 21:10 #27 Опубліковано 2 Серпня, 2022 в 21:10 On 01.08.2022 at 10:28, Amor сказано: On 15.07.2022 at 21:44, Unknown сказано: Можна детальніше в чому саме відстають? Чим дальше, тим менше часу на борду Наприклад, підсумок в зведеній таблиці, це ще саме примітивне з того що я робив, воно навіть суму не може порахувати нормально. Дуже цікаво! А можеш мені відтворити баг у файлі без особистих даних, щоб я міг поковирятись в ньому? Немало я в гугл таблицях останнім часом просидів, спочатку після локального екселя було дуже незручно і повільно (підгальмовує на моїх великих таблицях значно, звичні гарячі клавіші не працюють), але мусив гуглом користуватись, то якось пристосувався. І в нього є свої прикольні плюшки яких в локальному екселі немає. Але зведені таблиці дійсно туфтові, хоча явних багів я не зустрічав, тому і цікаво поколупати твій приклад. Нажаль не довелось поки в офіс 365 працювати, там ніби теж круто функціонал виріс у порівнянні з локальними типу 2007 чи 2010. 3
Amor Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 10:08 Автор #28 Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 10:08 12 часов назад, Unknown сказал: Дуже цікаво! А можеш мені відтворити баг у файлі без особистих даних, щоб я міг поковирятись в ньому? Немало я в гугл таблицях останнім часом просидів, спочатку після локального екселя було дуже незручно і повільно (підгальмовує на моїх великих таблицях значно, звичні гарячі клавіші не працюють), але мусив гуглом користуватись, то якось пристосувався. І в нього є свої прикольні плюшки яких в локальному екселі немає. Але зведені таблиці дійсно туфтові, хоча явних багів я не зустрічав, тому і цікаво поколупати твій приклад. Нажаль не довелось поки в офіс 365 працювати, там ніби теж круто функціонал виріс у порівнянні з локальними типу 2007 чи 2010. Звичайно, ось посилання Ще й опис додам. Маємо різних замовників, декілька накладних на кожного (відлік накладної на кожного постачальника свій і починається з 1). Потрібно порахувати кількість накладних в кожного замовника (тобто кількість унікальних значень). Робить воно це нормально, але підсумок вибиває поганий. Скоріше за все проблема в тому, що воно не тупо додає значення які вже отримали, а з нуля рахує в таблиці усі унікальні значення. А оскільки в декількох замовників може бути накладна 1, воно їх не розрізняє. Хоча на мою думку їм просто треба було зробити суму цього поля і все. Спойлер 1
Amor Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 14:24 Автор #29 Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 14:24 4 часа назад, Amor сказал: Скоріше за все проблема в тому, що воно не сумує отримані значення, а з нуля рахує в таблиці усі унікальні значення. А оскільки в декількох замовників може бути накладна 1, воно їх не розрізняє О то треба було мене підбити на розумову діяльність. В цьому і була проблема. Спочатку подумав що фіг з ним, хай буде. Так за годину воно мене замучило і мусив виправляти всі свої таблички, щоб біля кожної накладної це був ідентифікатор замовника типу (л1, о1 і т.д.) 1
Unknown Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 21:02 #30 Опубліковано 3 Серпня, 2022 в 21:02 (змінено) 11 годин тому, Amor сказано: Звичайно, ось посилання Ще й опис додам. Маємо різних замовників, декілька накладних на кожного (відлік накладної на кожного постачальника свій і починається з 1). Потрібно порахувати кількість накладних в кожного замовника (тобто кількість унікальних значень). Робить воно це нормально, але підсумок вибиває поганий. Скоріше за все проблема в тому, що воно не тупо додає значення які вже отримали, а з нуля рахує в таблиці усі унікальні значення. А оскільки в декількох замовників може бути накладна 1, воно їх не розрізняє. Хоча на мою думку їм просто треба було зробити суму цього поля і все. Hide contents Ну це точно не баг. Як ти уже зрозумів, то воно в підсумку видає кількість унікальних по всьому списку, там цілком міг би і нуль прописатись. Я трохи формул понавписував у твоєму файлі. В одному з варіантів єдиною формулою замінив зведену таблицю. Розберись, що я там понаписував, може чогось корисного для себе візьмеш Ще раджу таблиці конструювати так, щоб підмумки були не вкінці списку, як у бухгалтера, а на початку. Типу спочатку дивишся на підсумок, а потім деталізацію знизу гортаєш. Особливо корисно на довгих списках, де потрібно кілька екранів прогорнути, щоб добратись до підсумку )))) Змінено 3 Серпня, 2022 в 21:42 користувачем Unknown
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти