Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 25.05.2024 в 08:19, WebTraveller сказав:

Панелі це величезні витрати зразу. Окупність може ніколи не настати. Та й термін служби у них не вічний, 12-15 років як кажуть.

Я думаю тих 10 тищ баксів які треба викласти за 10 кВт сонячну станцію, мені з головою вистачить на 10 років на бензин в генератор)))

Та й толк з СС є тільки літом. Зимою ніякого.

Тим більше з моїм споживанням, коли в мене все на електриці. Газу немає

600-700 кВт літом  в мене набігає, зимою з опаленням 3000+

Спойлер

Термін служби до 25 років в панелей.
По величезних витратах..
інвертор на 5квт =25тис грн
12 панелей на 430ватт= 50 тис+5тис привезти і ще 5 на кріплення.
батарея кустарна на 9квт з пакетів = 25тис грн, можна дві взяти.
кабелі+ щиток з автоматами = 5тис грн
і того 115тис грн.  Менше 3 тис баксів.  Інше питання в ціні роботи. Я ставив сам, тому хз, що там воно вартує.
Генерація буде в середньому 20кватт в день. в сонячні дні 30. в пасмурні 5-10-15. залежно від погоди. Як опція - підключаєш зелений тариф, зливаєш зайве в мережу. В потрібний тобі час - береш з мережі.
Працює не лише літом. 8 місяців працює. Навіть зимою працює, але тут питання в тому що зимою в нас 5 сонячних днів в місяць і сам день короткий.

Окупність зараз 10 років.
якщо зроблять ринковий тариф, гривень 5. То відповідно стане 5 років.
З іншої сторони, люди купують айфони по 50 тис і шось за окупність айфона ніхто не думає.

п.с. щоб не бути голослівним
ось моя система, все як описано тільки на 6 панелей. За травень 310 кіловат на сьогодні вироблено. https://prnt.sc/b3f0nL3FpgM5

Так як це вже оффтоп, сховав під спойлер.

• Дякую! 1
  • +1 5
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
В 26.05.2024 в 11:22, xPON сказав:

Раджу відразу виділити тиждень для оцієї всієї фігні

А ще вони колись приймали лише 1 чи 2 дні на тиждень і то до обіду здається. Зараз так само ? Чи вже хоча б зараз перейшли на повний робочий тиждень і день ?

Опубліковано
В 26.05.2024 в 15:19, SergLutsk сказав:

А ще вони колись приймали лише 1 чи 2 дні на тиждень і то до обіду здається. Зараз так само ? Чи вже хоча б зараз перейшли на повний робочий тиждень і день ?

Приймають з 9 до 20, вроді, і влк в суботу є. Там 2 комісії по факту, одна до 14, інша після. Але певних лікарів може не бути на робочому місці. Ну і слід зауважити, що крім Стефаника ще має бути влк і самому тцк на 2-му поверсі, бо в 22-му я саме там проходив, і як забирав воєннік, то бачив, як туди підігнали пересувний рентгенкабінет з онкодиспансеру і робили знімки. Тобто, певно, там і зараз комісія є.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 15:34, xPON сказав:

Ну і слід зауважити, що крім Стефаника ще має бути влк і самому тцк на 2-му поверсі

З одним трохи прояснив, але одночасно іншим озадачив. Завжди була влк на Стефаника, але що значить "ще має бути влк в самому тцк" ? :0091:  Тобто спочатку одну проходиш а потім іншу ? :ohmy:  Чи у них якось поділені функції ? Чи пів влк на Стефаника, а пів в тцк ? Ось тут ніц не зрозумів.

Опубліковано
В 26.05.2024 в 17:31, SergLutsk сказав:

але що значить "ще має бути влк в самому тцк" ?

Це типу екпресс влк.

• Ха-ха 3
Опубліковано (змінено)
В 26.05.2024 в 17:31, SergLutsk сказав:

Завжди була влк на Стефаника, але що значить "ще має бути влк в самому тцк" ? :0091:

Ні, там різні комісії з різними лікарями. Людей багато, певно, тому так і зробили. Хто повністю в тцк проходить, кого - на Стефаника направляють.

Змінено користувачем xPON
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
В 26.05.2024 в 17:51, xPON сказав:

Ні, там різні комісії з різними лікарями. Людей багато, певно, тому так і зробили. Хто повністю в тцк проходить, кого - на Стефаника направляють.

Ок, а тцк самі вирішують кого куда направити чи є можливість самому обирати ? :D І я так підозрюю, що в тцк комісія більше для того щоб бігом поставити всі галочки "до всього придатний" і відправити на полігон якнайшвидше ? :D

P.S. сорян звісно, що так забомбив питаннями. Просто якось так виходить, що з кожним новим повідомленням ніби проясняється відповідь на попереднє запитання, але тут же вилазить нова інфа, яка провокує нове запитання :rolleyes:

Змінено користувачем SergLutsk
  • +1 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 18:08, SergLutsk сказав:

Ок, а тцк самі вирішують кого куда направити чи є можливість самому обирати ?

От хз, як воно. Бо мені то принесли повістку додому і там було вказано, що приходити на Стефаника.

І я так підозрюю, що в тцк комісія більше для того щоб бігом поставити всі галочки "до всього придатний" і відправити на полігон якнайшвидше ? :D

Ага, є таке. Я помітив різницю між комісіями. Та й в тцк там і обладнання нема ніякого, наприклад, для обстеження очей і т.д.

P.S. сорян звісно, що так забомбив питаннями. Просто якось так виходить, що з кожним новим повідомленням ніби проясняється відповідь на попереднє запитання, але тут же вилазить нова інфа, яка провокує нове запитання :rolleyes:

Та нічого, радий прояснити ситуацію. Хоча, з моменту, моїх ходінь(кінець квітня-початок травня), може що і помінялося. Бо і тоді черги були, а зараз наплив людей в рази більший. 

Головне, якщо є якісь обстеження і заключення лікарів, відразу їх брати на влк(бажано ще зробити копії) ну і старатися активно відстоювати свою позицію.

Хоча... скільки я всіх обстежень пройшов(причому за власний кошт, десь на 20к грн) і носив з собою купу макулатури, а признали повністю годним(навіть для служби в дшв) з зором -4.5 і ще іншими проблемами зі здоров'ям, які навіть візуально видні. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 21:01, xPON сказав:

Хоча, з моменту, моїх ходінь(кінець квітня-початок травня), може що і помінялося

Та ну, всього лиш місяць пройшов. Якщо їм 2 роки не вистачило щоб якось розумно організувати оперативно цей процес, то за цей місяць очевидно що могло стати лише гірше у зв'язку з початком нової хвилі мобілізації.

В 26.05.2024 в 21:01, xPON сказав:

Головне, якщо є якісь обстеження і заключення лікарів, відразу їх брати на влк(бажано ще зробити копії) ну і старатися активно відстоювати свою позицію

А от тут я навіть сумніваюсь чи варто мені рипатись, бо обстеження є, висновки лікарів є, проблеми зі здоров'ям є, але вони, скажімо так, "були актуальними" в мирному 2021 році для зняття мене з обліку як обмежено придатного, але я на 90% впевнений, що вони ні на кого  у влк "не справлять враження зараз", і я лише буду дарма бігати по лікарнях і псувати собі нерви і витрачати час. Тому навіть не знаю чи стану починати їм щось доводити, чи якось так...

• +1 3
Опубліковано

ВЛК то чудодійна контора, яка тебе зробить абсолютно здоровим. Очі бачать як у орла, руки, ноги відростають, по тиску та серцю можна у космос посилати. Ті в кого з головою не в порядку, у психіатра можуть бути спокійні: вони по справжньому нормальні у цьому царстві божевільних.

А якщо без жартів, то черги там на Стефаника просто ппц. Все, як тут вище описано: треба займати черги до всіх лікарів. Найбільш тривалий по проходженню це кабінет окуліста та лабораторія. Решта лікарів проходиться досить швидко, всім лікарям пох.. на все. Треба брати з собою всі виписки, все паперове щоб тикати лікарів носом у те чим ти хворий. Інакше будеш здоровий, навіть без ніг чи рук. А так можливо відправлять на дообстеження, але це вирішує голова влк.

Раджу приїхати хоча б за годину, півтори раніше, ніж починає працювати комісія (працює від 08:00 до 20:00, в суботу інший час, не пам'ятаю вже який), тоді є шанси що раніше попадеш у чарівний 118 кабінет, з якого, через 112 кабінет де реєструють електронні направлення, починається похід по лікарях. Але треба вважати що день на це піде.

Терапевта ще не проходив, до нього величезна черга, на декілька тижнів вперед. Так що поки що не знаю як там.

P.S. Думаю що через деякий час це трохи спаде. Але може помиляюсь.

• +1 4
Опубліковано
В 27.05.2024 в 08:47, Electronshik сказав:

ВЛК то чудодійна контора, яка тебе зробить абсолютно здоровим. Очі бачать як у орла, руки, ноги відростають, по тиску та серцю можна у космос посилати. Ті в кого з головою не в порядку, у психіатра можуть бути спокійні: вони по справжньому нормальні у цьому царстві божевільних.

А якщо без жартів, то черги там на Стефаника просто ппц. Все, як тут вище описано: треба займати черги до всіх лікарів. Найбільш тривалий по проходженню це кабінет окуліста та лабораторія. Решта лікарів проходиться досить швидко, всім лікарям пох.. на все. Треба брати з собою всі виписки, все паперове щоб тикати лікарів носом у те чим ти хворий. Інакше будеш здоровий, навіть без ніг чи рук. А так можливо відправлять на дообстеження, але це вирішує голова влк.

Раджу приїхати хоча б за годину, півтори раніше, ніж починає працювати комісія (працює від 08:00 до 20:00, в суботу інший час, не пам'ятаю вже який), тоді є шанси що раніше попадеш у чарівний 118 кабінет, з якого, через 112 кабінет де реєструють електронні направлення, починається похід по лікарях. Але треба вважати що день на це піде.

Терапевта ще не проходив, до нього величезна черга, на декілька тижнів вперед. Так що поки що не знаю як там.

P.S. Думаю що через деякий час це трохи спаде. Але може помиляюсь.

А у розиск подають, якщо з'явився по повістці, почав проходження і зник?

Опубліковано
On 5/27/2024 at 8:52 AM, romanc said:

Хз, не знаю. Напевно так. Вони ж фіксують що людина прийшла на влк. Потім фіксують коли маєш йти до терапевта. Так що думаю що просто так відпєтляти не вийде.

Опубліковано
On 5/25/2024 at 10:00 PM, MACCEN said:

в резерві пише що ВЛК маю пройти в 2204 році, так що може вони знають що я буду жити ще довго :)

в них свій календар, он в кндр зараз 113 рік

• Ха-ха 2
Опубліковано
В 27.05.2024 в 09:15, Electronshik сказав:

Хз, не знаю. Напевно так. Вони ж фіксують що людина прийшла на влк. Потім фіксують коли маєш йти до терапевта. Так що думаю що просто так відпєтляти не вийде.

Юридично треба ще повістка, щоб було за що наказувати.

Опубліковано
В 27.05.2024 в 08:47, Electronshik сказав:

Терапевта ще не проходив, до нього величезна черга, на декілька тижнів вперед

Тобто мається на увазі до свого терапевта не можеш попасти бо проходив по направленню дообстеження в своїй звичній поліклініці ?

А вони там на Стефаника хіба не встановлюють граничних термінів за скільки часу ти маєш пройти дообстеження і повернутись з висновком лікаря ?

Опубліковано
В 27.05.2024 в 08:52, romanc сказав:

Та в них є вроді штраф за затягування проходження строків влк.

• +1 1
Опубліковано

судячи по чергам ВЛКа можна рік проходити, тут звичайний проф огляд за тиждень фіг пройдеш.

Цікаво далі, от пройшов ВЛК типу придатний, все одразу вйо на учебку на два три дні, і на нуль?

Опубліковано
On 5/27/2024 at 5:54 PM, MACCEN said:

пройшов ВЛК типу придатний

Саме так і є. В понеділок повістка на прохідній, в середу вже на полігоні. Гіперлуп;)

• +1 2
Опубліковано
В 27.05.2024 в 18:05, xc90 сказав:

Саме так і є. В понеділок повістка на прохідній, в середу вже на полігоні. Гіперлуп;)

а як же оформити картку куди бабло скидати будуть, закрити ФОПа, взяти кредит на екіпіровку і так далі, часу я так поняв не дадуть.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 27.05.2024 в 18:05, xc90 сказав:

а в суботу вже поминальна вечеря, ну прямо бліц якийсь :)

• Ха-ха 1
  • Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
В 27.05.2024 в 18:09, MACCEN сказав:

а як же оформити картку куди бабло скидати будуть, закрити ФОПа, взяти кредит на екіпіровку і так далі, часу я так поняв не дадуть.

Ти стільки про це пишеш, шо повинен був  за 2 роки накопити та купити мінімум 2 комплекти всього.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
В 27.05.2024 в 22:58, romanc сказав:

Ти стільки про це пишеш, шо повинен був  за 2 роки накопити та купити мінімум 2 комплекти всього.

А який смисл купувати, якщо в купленому якщо завалять сім'я виплати не отримає, а ті броніки що видають я максимум зможу пробігти метрів 50 і то це оптимістично звучить :)

Пройшовши курс певний я зрозумів, якщо попаду з такими самими як я, то свої по необачності з переляку і завалять :)

Тому то все втрачає будь який сенс особисто для мене.

Змінено користувачем MACCEN
  • +1 1
Опубліковано
В 27.05.2024 в 23:02, MACCEN сказав:

А який смисл купувати, якщо в купленому якщо завалять сім'я виплати не отримає, а ті броніки що видають я максимум зможу пробігти метрів 50 і то це оптимістично звучить :)

Пройшовши курс певний я зрозумів, якщо попаду з такими самими як я, то свої по необачності з переляку і завалять :)

Тому то все втрачає будь який сенс особисто для мене.

Якщо плануєш в штурмовики, тренуйся., якщо писарем у штаб - теж.

• +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...