Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
9 годин тому, Bliksss сказав:

от і тут не погоджуюсь, вони втікали від війни, а не від нестачі зброї чи бажання захищати Батьківщину... власне, як і наші ;)

Ти схоже взагалі втратив нитку розмови, я вище про те саме писав

10 годин тому, SergLutsk сказав:

Точно про те саме подумав, що біженці це не ті люди, що прагнуть війни :D

А ти зі мною не погоджуєшся ? ;)

Таке враження, що ти просто шукаєш привід для диспута 

Як і оце

9 годин тому, Bliksss сказав:

бо нахіба їм - проти русні? вони вимагають від хранції - "гнобили стільки років - давайте пільги", не так?

А я десь намагався аналізувати і висловлювати свої думки чому вони буянять і хто саме і що хочуть ? Я взагалі за бунти не слова не згадував, поки їх туда не приплели інші дописувачі. Я все що мав на увазі вже повторюю втретє:

9 годин тому, SergLutsk сказав:

А я лиш прокоментував нещодавній пост про те що мовляв видай сирійцям-біженцям в Європі зброю

І все ! Не пропонував цього робити ! Не виясняв першопоходження незаконного обігу зброї в Парижі, не виясняв причин і організаторів безладів, не аналізував етнічного складу заворушників, першопричин їх невдоволення і їх вимог, це все вже ти приплів сюди і намагаєшся мені щось довести, хоч я в це питання взагалі не вникав, не цікавився і не маю інтересу до нього жодного. 

Тому пропоную закінчити цей безпредметний та офтопний диспут

Змінено користувачем SergLutsk
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
18 hours ago, Dima4s said:

там зараз стільки сирійців... що якщо їм дадуть нормальну зброю, то вони проти росії підуть дуже легко воювати. знаючи що росія робить в сирії.

А що на Сирію хтось напав? Чи може хтось проводить на території Сирії референдуми і приєднує ці території до інших держав? Чи може хтось прагне знищити їхню мову?

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано

А давайте до наших реалій повернемось.
Чогось борда пройшла мимо:
Вибух у суді Києва: підозрюваний зачинився всередині конвойного приміщення

Адвокат також додав, що 31 серпня було б 8 років, як Гуменюка утримували в СІЗО без вироку, тому, за його словами, "зрозуміло, що він морально зламаний".

Передісторія:

Як так? Ви просто вдумайтесь - 8 років судилища і без вироку. І що там справа Ріфмастера? І де зараз чорт аваков?

• Ха-ха 1
  • Збентежений 1
  • +1 3
Опубліковано
56 хвилин тому, sergkots сказав:

А давайте до наших реалій повернемось.

А яким боком до нього повертатись в темі війни ? Бо вибух ? То так будь-який вибух газового балона вже теж воєнне питання.

• +1 1
Опубліковано
6 hours ago, alexvvv said:

бо це проблема судової влади в країні, а не війни 

Але це наші захисники а війна з 2014 року (хоч її і називали АТО).

Опубліковано

Трохи не по темі війни, а топікстартер, це часом не цей мужик?

WWW.FACEBOOK.COM

Alex Savchuk ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Alex Savchuk und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook gibt Menschen die Möglichkeit, Inhalte zu teilen und die Welt...

Опубліковано
4 hours ago, xPON said:

Трохи не по темі війни, а топікстартер, це часом не цей мужик?

WWW.FACEBOOK.COM

Alex Savchuk ist bei Facebook. Tritt Facebook bei, um dich mit Alex Savchuk und anderen Nutzern, die du kennst, zu vernetzen. Facebook gibt Menschen die Möglichkeit, Inhalte zu teilen und die Welt...

Це пропозиція всім перейти у пейсбук?

• Cумний 1
Опубліковано
23 годин тому, Nokian сказав:

Це пропозиція всім перейти у пейсбук?

Та ні, просто хотів пересвідчитися чи це та людина, бо по мові в фейсбуці дуже схоже.

Опубліковано

Якщо не в цю гілку пишу, відразу вибачаюсь та прошу перенести.

Давно не був на борді.

Зараз виконуємо задачі на Запорізькому напрямку.

Питання до технарів.

Чи може хтось виготовити девайс з наступними ТТХ:

Потрібна керована машинка, якою можна знімати дистанційно розтяжки та при потребі відвозити і згружати вибухівку для дистанційного підриву і пророблення проходів в мінних полях.

Вимоги: 

- дальність керування з пульта не менше 1000 м

- вантажопідйомність від 1 кг.

- платформа для грузу в межах 30-40 см як по ширині, так і по висоті.

- можливість скидання вантажу з платформи

- висока прохідність

- автономність не менше 30 хв.

- управління з пульта або смартфону

- камера з обертанням на 360 і передача потокового відео на смартфон чи VR окуляри дальністю від 1 км.

- волого та пилезахист вразливих елементів. 

- максимальна простота конструкції

- висока маневреність

Інші моменти уточню з конструктором, якщо такий знайдеться. Про готові рішення знаю, але там завжди черги на місяці і деякі розробники роблять дуже велику маржу. Останню ціну мені озвучили в районі вартості повнопривідного пікапа 2010 року випуску. Хоча там справді гарне рішення, але викинути 5000 у.о. не має змоги.

Можливо, хтось запропонує інше рішення для озвучених задач, з задоволенням вислухаю.

Пишіть в особисті, буду на зв'язку, відпишу.

• +1 3
Опубліковано

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Маґура" Валерій Маркус попросив понизити його у званні через незгоду з діями командування ОМБР.

WWW.FACEBOOK.COM

Я категорично не згоден з рішеннями щодо застосування і розвитку 47 бригади. Збудувати військову частину згідно тих цінностей, які...

• +1 1
Опубліковано
15 minutes ago, case_l said:

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Маґура" Валерій Маркус попросив понизити його у званні через незгоду з діями командування ОМБР.

WWW.FACEBOOK.COM

Я категорично не згоден з рішеннями щодо застосування і розвитку 47 бригади. Збудувати військову частину згідно тих цінностей, які...

тут навіть не знаєш що додати, що вже робиться в інших то напевно і уявляти не захочеться. 

Людина хоче нижчу посаду, це якось "розривш шаблона" якщо чесно, тому що коли в тебе можливостей більше ти можеш зробити більше, але дійсно якщо краще не можеш зробити то краще вже піти на нижчу посаду шоб принаймні самому собі було не прикро, коли від тебе хочуть результат а ти його добитись не можеш.

Опубліковано
1 hour ago, MACCEN said:

тут навіть не знаєш що додати, що вже робиться в інших то напевно і уявляти не захочеться. 

Людина хоче нижчу посаду, це якось "розривш шаблона" якщо чесно, тому що коли в тебе можливостей більше ти можеш зробити більше, але дійсно якщо краще не можеш зробити то краще вже піти на нижчу посаду шоб принаймні самому собі було не прикро, коли від тебе хочуть результат а ти його добитись не можеш.

Всі посади, що він написав- офіцерські, від мол. Лейтенанта до майора, а в нього сержантське звання. Під час війни він може зайняти офіцерську посаду з підписанням контракту та отриманням мол лейтенанта, там і оклад вище.

• Подобається 1
  • +1 2
Опубліковано

а так все починалось:

У складі Збройних сил України з'явиться новий окремий 47-й батальйон. У ряди формування набирають кілька сотень бійців із Києва, Дніпра, Одеси та Львова.

Об цьому розповів український військовий, ветеран війни на сході України Валерій Маркус.

Військовослужбовець повідомив, що нещодавно йому надійшла пропозиція вступити до лав новоствореного 47-го батальйону, яку він з радістю прийняв.

Маркус стане головним сержантом частини, а його друг Іван Шаламага, котрий зараз виконує функції заступника комбата, – командиром батальйону.

• Ха-ха 2
Опубліковано

А що в його каналі робиться.

Але як на мене дописи там від тролів переважно.

Ну Маркусу схоже не дають спокою лаври чи то Махна,чи Пригожина.

• Збентежений 1
  • Cумний 1
Опубліковано

Якщо ситуація з БпЛА не зміниться, за рік нам доведеться сісти за стіл переговорів. FPV-дрони та їхня роль у війні

FPV – це абревіатура від First Person View (в перекладі з англійської: від першої особи). Така назва обумовлена принципом керування квадрокоптером. Пілот отримує відеопотік з дрона на окуляри, завдяки чому керує безпілотником набагато ефективніше.

Ціна одного – в середньому $300-400. Але ж це камікадзе. Тому це триста доларів, витрачені на один виліт.
сьогодні українські виробники не дотягують до 10 тисяч якісно вироблених FPV-дронів на місяць. 

А росіяни вже виходять на щомісячну кількість в 45-50 тисяч.

Міноборони не закуповує FPV-дрони взагалі. Добре, що в нас є Мінцифри, яке місцями підміняє Міністерство оборони. Воно закуповує FPV в рамках проєкту "Армія дронів".

І давайте згадаємо куди наша влада під час війни активно всовує гроші - стадіони, бруківка, квіточки.
Для них війна закінчилась?

• Cумний 1
  • +1 3
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
8 minutes ago, sergkots said:

Якщо ситуація з БпЛА не зміниться, за рік нам доведеться сісти за стіл переговорів. FPV-дрони та їхня роль у війні

І давайте згадаємо куди наша влада під час війни активно всовує гроші - стадіони, бруківка, квіточки.

В кацапів більше солдат в 3-4 рази, більше зброї в 3-4 рази, тепер і дронів. Війна на нашій території, економіка і заводи розбиті. Цікаво які у нас перспективи.

• Cумний 1
Опубліковано (змінено)

Костянтин Машовець

Трохи "витвирезуючого", не завадить...
Чесно кажучи... я не знаю хто там й куди "наступив" чи навіть "взяв під вогневий контроль"... але ситуація на ЛБЗ, особливо у Східній операційній зоні, дуже складна й останніми днями набула тенденції, далеко не на користь Сил оборони України (СОУ)...
Чому у мене складається саме таке враження?
Ну тому, що на сьогоднішній день стали очевидними 2 речі...
1) Командування військ противника продовжує активні наступальні дії зразу на 3-х напрямках, причому на 2-х з них має успіх...
2) Темпи та розмах наступальних дій ЗСУ у Південній операційній зоні - об'єктивно, м'яко кажучи, не видатні... хоча й сприяли тому, що на всіх ділянках, де наступають ЗСУ, також вдалося досягнути успіху (нехай й мінімального).
Якщо ми все це складемо до купи у стратегічному сенсі, то зрозуміємо, що поки все їде за планом... але, явно - не нашому...
На практиці (оперативному та тактичному рівнях), це виглядає наступним чином:
- Район Бахмуту, не дивлячись на бравурні "висновки" пані Маляр, про "вогневий контроль всіх входів та виходів", "напівоточення противника" й таке інше, сувора реальність трохи відрізняться від цих бравурних й гучних заяв...
Противник, підтягнувши на північний фланг досить суттєві резерви у вигляді 331-го парашютно-десантного полку (пдп) та 217-го пдп зі складу 98-ї потряно-десантної дивізії (пдд), досить успішно контр-атакував наші передові підрозділи в районі с.Дубово-Василівка, с.Берхівка та с.Ягідне...майже повністю їх зупинивши.
Більше того, південніше міста... вже навіть багато де "проанансоване" падіння с.Кліщіївка, також... якось не задалося... У смузі оборони 72-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) противника, свіжа 83-а десантно-штурмова бригада (дшбр) противника провела ряд контр-атак на західній околиці с.Кліщіївка та з напрямку с.Андріївка... чим примусила зупинитися передові підрозділи ЗСУ на цьому напрямку.
Навіть в самому місті... в якому по словам пані Маляр, ЗСУ вогневим способом контролюють усі переміщення противника, останній, між іншим, примудряється не дивлячись на це, організовувати та проводити регулярні атаки у напрямку на с.Іванівське...
- На Лиманському напрямку... також "не все за здравіє". Протягом останніх днів 74-й омсбр противника, яку він постійно підсилює свіжими підрозділами, достатньо суттєво розширила своє вклинення в нашу оборону по напрямку Кремінна - Зарічне, головним чином у південному напрямку....
Таким чином, ситуація із Серебрянським лісництвом продовжує погіршуватися... Адже в районі с.Діброва та с.Шипилівка (з боку протилежного берегу р.Сіверський Донець) противник також не припиняє свої атаки.
Якщо так піде й надалі, оборона ЗСУ вздовж лівого берегу р.Сіверський Донець буде "звернута" противником не тільки в районі с.Серебрянка та с.Білогоровки (верхн.), до якої, до речі противник вже підійшов впритул з півдні та південного сходу, а до самого с.Дронівка...
- Ситуацію ще бльше "покращує" успіх противника по напрямку с.Червонопопівка - с.Невське, а також на Куп'янському напрямку в районі с.Новоселівське, де підрозділи 7-го мсп та 27-ї омсбр противника явно намагаються прорватися ЗА дорогу Куп'янськ - Сватове й достатньо близьки до цього... Адже це певним чином сковує можливості українського командування вдреагувати належно на події, які відбуваються південніше цієї ділянки, на Лиманському напрямку... Й наскільки я розумію, це лише початок... принаймні, це справедливо для напрямку, як на Борову, так й на власне Куп'янськ...
До чого я все це веду...?
А до того, що так, всі ці успіхи противника носять поки виключно тактичний характер й вираховуються виключно парою км, а в окремих випадках сотнями метрів... Але питання, у зв'язку з усім цим, полягає в іншому...
Чи дійсно готові СОУ до прогризання оборони противника саме таким методом, сплачуючи кров'ю свого особового складу кожний км просування...? Чи дійсно, план нашої кампанії на це літо передбачав саме такий спосіб, що має на увазі - втягування наших військ у ближні тактичні м'ясорубки?
Судячи зі всього, росіяни до цього готові, й навіть саме таку методологію передбачили у своїх планах та задумах... Але чи варто нам уподоблюватися їм і "погоджуватися" на це?
Може варто пошукати якесь інше рішення?
В цьому сенсі, важко переоцінити значення та наслідки копіткої, щоденної роботи ВІЙСЬКОВОЇ РОЗВІДКИ... причому на всіх рівнях, починаючи зі стратегічного, закінчуючи "рутиною" на тактичному рівні...
Диверсії у глибокому тилу противника - важливі, навіть, дуже важливі, але не забуваємо - Головком та ГШ повинні мати для прийняття аргументованого та адекватного рішення ВИЧЕРПНУ інформацію, щодо противника... причому в режимі "онлайн".

• +1 3
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...