Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
11 minutes ago, Alex S said:

Військовий стан і стан війни це різні речі.

І в чому різниця? Бо бачу що основна різниця в тому що у стані війни Україна визнає себе державою, яка веде війну. А у воєнному стані це не робиться. Але оголошуємо стан війни і що далі?

Думаю що після цього багато закордонних фірм, які ще можливо з нами працюють, просто припинять співпрацю, як мінімум до рішення свої урядів на цю тему, і це не буде вважатись недотриманням контрактних зобов'язань, бо є форс-мажор.

Є ще цікавий момент, я так розумію, що саме на нього ви натякаєте: оон має визначити державу агресора, з якою усі країни члени ООН мають припинити дипломатичні стосунки. 

Але враховуючи той факт що росія є постійним членом ради безпеки оон, то зі 100% ймовірністю це рішення не буде прийняте через право вето, яке застосує росія. І з цим в сучасній архітектурі оон нічого не зробиш.

Я навмисно пишу оон з малих літер, бо вважаю її нікчемною організацією. І думаю що після цієї війни можливі радикальні реформи оон. Колись друга світова війна похоронила Лігу Націй, яка на відміну від недолугого оон спромоглася вигнати радянській союз зі своїх рядів, але не змогла запобігти початку війни і була викинута на смітник історії.

Можливо і після цієї війни те саме станеться з оон. Бо вже дуже багато країн незадоволені її ефективністю. 

• +1 3
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано

@Alex S ну я розумію іще всякі інсайди і т д - написав, потер, щоб не зробили бобо. Хто встиг почитати той молодець. А це ж аналітика без конкретики. Ти ж не на росію працюєш, що здравомисліє і то боком вилізти може

Опубліковано
6 minutes ago, Electronshik said:

І в чому різниця? Бо бачу що основна різниця в тому що у стані війни Україна визнає себе державою, яка веде війну. А у воєнному стані це не робиться. Але оголошуємо стан війни і що далі?

Думаю що після цього багато закордонних фірм, які ще можливо з нами працюють, просто припинять співпрацю, як мінімум до рішення свої урядів на цю тему, і це не буде вважатись недотриманням контрактних зобов'язань, бо є форс-мажор.

Є ще цікавий момент, я так розумію, що саме на нього ви натякаєте: оон має визначити державу агресора, з якою усі країни члени ООН мають припинити дипломатичні стосунки. 

Але враховуючи той факт що росія є постійним членом ради безпеки оон, то зі 100% ймовірністю це рішення не буде прийняте через право вето, яке застосує росія. І з цим в сучасній архітектурі оон нічого не зробиш.

Я навмисно пишу оон з малих літер, бо вважаю її нікчемною організацією. І думаю що після цієї війни можливі радикальні реформи оон. Колись друга світова війна похоронила Лігу Націй, яка на відміну від недолугого оон спромоглася вигнати радянській союз зі своїх рядів, але не змогла запобігти початку війни і була викинута на смітник історії.

Можливо і після цієї війни те саме станеться з оон. Бо вже дуже багато країн незадоволені її ефективністю. 

Пост вище. Словами військових юристів він так і називається цей час. Умови воєнного часу . 

Опубліковано (змінено)

Я не буду копіювати пост, як Ви просили, але є питання:

Як довго економіка країни проживе по цих правила, що ви описали?

По друге. В нас військові адміністрації взагалі то вже зараз мають подібні повноваження. Інше питання чому вони ними не користуються. Можливо тому щоб не нагадувати радянську систему? 

По третє. В мене немає сумнівів, що у випадку погіршення ситуації, все те, що ви описали, буде застосовано. Але ми вже навряд чи це побачимо, бо будемо на фронті через тотальну мобілізацію всіх, хто буде здатен тримати зброю в руках. 

P.S. Можливо ще і тому це не робиться, бо тоді в очах західного світу, від якого ми зараз цілком та повністю залежимо, це все, що ви описали, стане схожим на перетворення демократичної країни на військову диктатуру.

І крім того буде дуже великий соблазн після закінчення війни залишити все як є і остаточно перетворитись на військову диктатуру. Неможливо! може багато хто так скаже. Але історія знає багато прикладів такого перетворення. 

Мені не хочеться жити у країні військової диктатури. А вам?

Змінено користувачем Electronshik
Опубліковано
1 minute ago, vampirich said:

@Alex S ну я розумію іще всякі інсайди і т д - написав, потер, щоб не зробили бобо. Хто встиг почитати той молодець. А це ж аналітика без конкретики. Ти ж не на росію працюєш, що здравомисліє і то боком вилізти може

То давай постити всяку хуйню без жодної конкретики і жувати далі ютуб блохєрівгікспєрдів , пересказувати що вони там напизділи раді переглядів і лайків.

• +1 1
Опубліковано

️пригожин закликав кремль закінчити війну проти України

"Сьогодні ідеальний варіант - це оголосити про закінчення СВО, повідомити все про те, що росія досягла тих результатів, які планувала".

Отже нам вигідно тягнути час, як мінімум до осені, коли в любому суспільстві наростають  настрої бродіння, а ще краще до весни, коли в рашці мають відбутися президентські вибори.

В нас зрештою теж.

Але в нас підтримка діючого президента гарантована.

• Cумний 1
Опубліковано

Так в тому то і питання: в чому твоя хуйня без конкретики (в принципі просто роздуми якоїсь адекватної людини на основі загальнодоступної інформації - з чимось можна погодитись, з чимось - ні) то є щось таке суперсекретне, що аж копіювати не можна?

Опубліковано

@vampirich, колись був жарт: багато паперів у військових мають гриф "цілком таємно" щоб ними не підтерлись.

Але інше та без жартів. Якщо алекс має відношення до таємниць то він цього ніколи не розкаже, особливо тут на форумі. Бо йому буде бо бо, а всім нам воно що дасть? 

Опубліковано
6 minutes ago, vampirich said:

Так в тому то і питання: в чому твоя хуйня без конкретики (в принципі просто роздуми якоїсь адекватної людини на основі загальнодоступної інформації - з чимось можна погодитись, з чимось - ні) то є щось таке суперсекретне, що аж копіювати не можна?

Читай перший пост цієї теми. А то й взагалі створи свою і пиши там що хочеш. 

Опубліковано (змінено)
28 minutes ago, Alex S said:

Потім ти йдеш до забудовника в Луцьку наприклад і кажеш - мені треба вже вчора, всі твої екскаватори, вся солярка, і вантажівки і міксери з бетоном.

ти прикалуєшся? це і зараз можна, навіть шкільні автобуси позабирали. Це - там де немає бойових дій (в нашій області), а там де є - взагалі пох що забирати, напишуть акт і все. 

То в чому таки різниця між військовим станом і те що ти хочеш сказати?

Тільки в тому, що вся влада до Головнокомандуючого, і все.. І Він - цього не робить, щоб не бикували різні....ну, не буду уточнювати.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
1 minute ago, Bliksss said:

ти прикалуєшся? це і зараз можна, навіть шкільні автобуси позабирали. Це - там де немає бойових дій, а там де є - взагалі пох що забирати, напишуть акт і все. 

То в чому таки різниця?

Сірьйозно? Ти копав колись зимою яму лопатою? Ти носив колись щось кіль 50 хочаб кілометр в руках? Їв воєнне пірожене пару діб,хліб з вареням?

Опубліковано
18 minutes ago, Alex S said:

Буду пояснювати максимально по простому.Коли оголошується стан війни то фактично влада повністю переходить під вплив військових, і основним законодавчим органом є ставка Верховного ГК. Це Президент і генералітет . Автоматично всі військові в першу чергу штатно посадова категорія полковник і генерали стають невєбєнними начальниками. В містах,смт , селах, на базі поліцейських управлінь створюються військові або військово - цивільні комендатури . Вся судова система переходить до військової прокуратури і військового суду. Створюються військово польові суди. І військові вищого рангу мають дуже великі повноваження . Тому що країна починає жити по принципу - все для фронту все для перемоги. Воєнкомати мають в цему випадку необмежені умови для РЕКВІЗИТУ. Ревізування всього тилового майна і всіх ресурсів як приватних так і юросіб для ТИЛОВОГО забезпечення фронтів. Тобто ( приклад на Волинській області) Ти комендант області. Разом з воєнкомом ти йдеш в Епіцентр і кажеш - ось папір, мені треба 500 тон цементу, 200 кубів дошки і бруса, 10 тон арматури тощо. І він , власник маркета тобі мусить віддати. Потім ти йдеш до забудовника в Луцьку наприклад і кажеш - мені треба вже вчора, всі твої екскаватори, вся солярка, і вантажівки і міксери з бетоном. Всі твої робочі моїм наказом разом з тобою службовці ЗСУ( не плутати з в/сл) і після завтра ви вирушаєте в ККошмарський район і будуєте лінії оборони, фортифікації , на можливому напрямку біля кордону з Бульбою. … І відмовити ніззя, бо закон на його боці. Чи до власника Сільпо, АТБ - будь яка продовольча тема має місце в реквізиті по воєнному часові. Навіть розквартирування гарнізону на силах населення. Навіть машини приватних осіб можуть реквізовувати на потреби ЗСУ. В першу чергу це реквізит майна забудовників, власників буд та прод маркетів. Потім агрофірми. Трактори, причепи і тд Це важка гусенична і колісна техніка. Це не копання лопатами зимою мультикілометрових траншей, це якість бліндажів, це бетонні спальні приміщення і тд… Але так як забудовники і власники маркетів , заправок в нас в батальйоні Сан Тропе, то скоріш за все воєнного стану в нас не буде. Пост не копіюйте, будь ласка.

Сашко, Алєксандер.

Навіть якщо ми мобілізуємо всі до останньої крихти ресурси рідної неньки, то виграти війну проти такого монстра ,як росія, без допомоги Заходу ми не зможемо.

А от програти ВСЕ можемо з ймовірністю 50 відсотків.

Після цього виснажену росію не те, що дібють, а просто візьмуть без шуму та пилу голими руками американці, поляки, китайці ,іранці  ну хто що вхопить , того те й буде.

Українців тільки тоді вже не буде.

Тому наша стратегія має бути ВИСТОЯТИ максимально довго та зберегти максимально СВОЇХ ресурсів, у першу чергу людських.

Нас має бути 52 міліони, як у 1991, а не 26 , як зараз.

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано

@Electronshik Та я і не вимагаю здавати явки і паролі :)

Я не зрозумів чому його аналіз чим нам шкодитиме стан війни - це щось таке, що не варто повторювати вголос

Ну роздуми, ну висновки, ну бачення ситуації. Нічого ж секретного чи такого що б могло нашкодити, навіть у випадку доступу до таємниць

• +1 1
Опубліковано
7 minutes ago, Alex S said:

А то й взагалі створи свою і пиши там що хочеш. 

Ти щось пишеш тут щоб подискутувати, обмінятися думками, посперечатися в кінці кінців, чи просто заради переглядів, лайків  і схвалення? :)

Опубліковано (змінено)
10 minutes ago, Alex S said:

Сірьйозно? Ти копав колись зимою яму лопатою? Ти носив колись щось кіль 50 хочаб кілометр в руках? Їв воєнне пірожене пару діб,хліб з вареням?

багато чого робив, такого що нікому не побажав би.

Ти - що своїм постом хотів сказати? як в 90-х в армії тебе не дуже гарно кормили? чи про що?

Опубліковано
6 minutes ago, Nokian said:

Сашко, Алєксандер.

Навіть якщо ми мобілізуємо всі до останньої крихти ресурси рідної неньки, то виграти війну проти такого монстра ,як росія, без допомоги Заходу ми не зможемо.

А от програти ВСЕ можемо з ймовірністю 50 відсотків.

Після цього виснажену росію не те, що дібють, а просто візьмуть без шуму та пилу голими руками американці, поляки, китайці ,іранці  ну хто що вхопить , того те й буде.

Українців тільки тоді вже не буде.

Тому наша стратегія має бути ВИСТОЯТИ максимально довго та зберегти максимально СВОЇХ ресурсів, у першу чергу людських.

Нас має бути 52 міліони, як у 1991, а не 26 , як зараз.

Я тебе трішечки не порадую зараз. Є таке друковані видання як Вашингтон Пост . Не буду довго розписувати. Воно авторитетне і чисто політичне. Там настрої сенату, виступи в партіях і заяви Президента. В основному зовнішня політика США. То пару день назад була велика стаття суть якої , що війна буде мінімум в 24 році і Зеленському прийдеться мобілізувати все населення України. Потім вчора чи позавчора в усі диспетчерські центри управління повітряним рухом , Євроконтроль , ( зона що керує Європою в повітрі по лінії цивільної авіації, центр в Парижі) прислав телеграми , що прогнозовано небо над Україною буде закрите в зв’язку з бд, до 2029 року. Це офіційні документи , таємниці не мають. 

• Дякую! 1
Опубліковано
7 minutes ago, Bliksss said:

багато чого робив, такого що нікому не побажав би.

Ти - що своїм постом хотів сказати? як в 90-х в армії тебе не дуже гарно кормили? чи про що?

Про те що здоровий хворого ніколи не зрозуміє. Про те що тим хто десятиліттями грабив і радянську і нерадянську спадщину глибоко похуй ця війна. І це не сотні ,а тисячі підарасів. Коли покопаєш в мороз кілометри траншей, потім там же в тій ямі і заснеш, потім зранку руцями поносиш бк і повечеряєш воєнним піроженим - тоді зрозумієш про що.

• +1 2
Опубліковано
5 minutes ago, Alex S said:

що прогнозовано небо над Україною буде закрите в зв’язку з бд, до 2029 року.

хоча Україна сказала - зразу відкриє небо, як тільки війна закінчиться, і вже не не один пасажирський літак "евакуювали" з Борисполя.

Але, цікавить інше, як з України літати, якщо "стільки всього" на руках залишиться? з іншої сторони, в Іраку, Афгані - так само докуя залишилось, і літають... 

Опубліковано (змінено)
4 minutes ago, Alex S said:

Коли покопаєш в мороз кілометри траншей, потім там же в тій ямі і заснеш, потім зранку руцями поносиш бк і повечеряєш воєнним піроженим - тоді зрозумієш про що.

ти - це на війні робив?

Опубліковано
2 minutes ago, Bliksss said:

хоча Україна сказала - зразу відкриє небо, як тільки війна закінчиться, і вже не не один пасажирський літак "евакуювали" з Борисполя.

Але, цікавить інше, як з України літати, якщо "стільки всього" на руках залишиться? з іншої сторони, в Іраку, Афгані - так само докуя залишилось, і літають... 

Евакуаційні рейси то не те. Мова про пов простір. Про транзит по трасам. 

Опубліковано
1 minute ago, Alex S said:

Евакуаційні рейси то не те. Мова про пов простір. Про транзит по трасам. 

так і я не про те, як взагалі - спокійно літати з України, якщо стільки зброї на руках буде? 

Опубліковано (змінено)
8 minutes ago, Bliksss said:

так і я не про те, як взагалі - спокійно літати з України, якщо стільки зброї на руках буде? 

Ти знаєш, я не впевнений. За всю історію амеро- афганської війни не було жодного застосування ПЗРК  душманами.Повір мені , цю статистику я знаю. Стрілецьке по військовим багато.  По контакторам цивільним що працювали на тилове забезпечення арміі Штатів - багато.Але регулярка цивільна в них не маленька. Аріана, Сафі, і КамЕйр. Не чув ні про один обстріл, ні на злеті ,ні на посадці. Не внутрянка ,а міжнародні польоти. А в нас ПЗРК на руках зараз багато … Не впевнений.

Змінено користувачем Alex S
  • +1 1
Опубліковано
8 minutes ago, Alex S said:

Я тебе трішечки не порадую зараз. Є таке друковані видання як Вашингтон Пост . Не буду довго розписувати. Воно авторитетне і чисто політичне. Там настрої сенату, виступи в партіях і заяви Президента. В основному зовнішня політика США. То пару день назад була велика стаття суть якої , що війна буде мінімум в 24 році і Зеленському прийдеться мобілізувати все населення України. Потім вчора чи позавчора в усі диспетчерські центри управління повітряним рухом , Євроконтроль , ( зона що керує Європою в повітрі по лінії цивільної авіації, центр в Парижі) прислав телеграми , що прогнозовано небо над Україною буде закрите в зв’язку з бд, до 2029 року. Це офіційні документи , таємниці не мають. 

Диспетчерський центр управління не може знати,що буде через рік, а не те, що через 6. Бо коли закінчаться бойові дії не знають точно навіть самі учасники цих бойових дій. Не звертаємо уваги.

А на статті у Вашингтон Пост ( за сто тисяч дол, що не є  аж такими великими грошима, вони з радістю опублікують мою, чи твою) увагу варто звертати, ХТО її написав.

Ну приблизно те саме, як тут на Борді.

Все інше вкиди з метою сплутати карти.

• +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...