Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Щойно, zverexe сказано:

цікаво, а де заборонено, яким законо якшо ти в ЄС кудись їхати далі? Якщо ти громадянин України. Враження шо це та історія, де ті хто залишився в Україні, ненавидить тих хто залишився поза нею
А щодо заборон, вот результат цих заборон https://zaxid.net/nazk_znayshlo_koruptsiyni_riziki_v_zaboroni_na_viyizd_cholovikiv_za_kordon_n1551823

Пофіг на того, хто втік, але хизуватись, що ти купив собі машину в темі про війну і постити фотку, якось виглядає як блюзнірство, коли тих же автівок не вистачає на фронті. 

• +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
21 хвилин тому, alexvvv сказано:

Пофіг на того, хто втік, але хизуватись, що ти купив собі машину в темі про війну і постити фотку, якось виглядає як блюзнірство, коли тих же автівок не вистачає на фронті. 

До чого тут блюзнірство? В Канаді машина - це засіб пересування, без якого ти не виживеш. Автобуса чекати півгодини на морозі -20 - ще те задоволення. Та й ходить він не скрізь В тебе ж там вроді брат живе, то хай тобі розповість із перших вуст, як це працює. Чи він теж віддав авто на ЗСУ і автобусом їздить або пішки ходить?

• +1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, Serpent сказано:

До чого тут блюзнірство? В Канаді машина - це засіб пересування, без якого ти не виживеш. Автобуса чекати півгодини на морозі -20 - ще те задоволення. Та й ходить він не скрізь В тебе ж там вроді брат живе, то хай тобі розповість із перших вуст, як це працює. Чи він теж віддав авто на ЗСУ і автобусом їздить або пішки ходить?

В мене всі в Україні

• +1 1
Опубліковано (змінено)
14 хвилин тому, Serpent сказано:

В Канаді машина - це засіб пересування, без якого ти не виживеш. Автобуса чекати півгодини на морозі -20 - ще те задоволення.

Я їм звичайно дуже співчуваю, особливо тому, що в нас також такі морози є, крім того в нас багато людей без опалення через війну.

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Serpent сказано:

В Канаді машина - це засіб пересування, без якого ти не виживеш. Автобуса чекати півгодини на морозі -20 - ще те задоволення.

Родичка недавно поїхала, запропонували там роботу (в Канаді, якесь глухе село). Одразу - дали машину, щоб до роботи було як добратись, великий такий форд - серії ф.... аж завидую...:blush:

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано
54 минуты назад, Bliksss сказал:

Родичка недавно поїхала, запропонували там роботу (в Канаді, якесь глухе село). Одразу - дали машину, щоб до роботи було як добратись, великий такий форд - серії ф.... аж завидую...:blush:

Могла б в ЗСУ пойти, и зп норм и на большой машине можно ездить)))

• Ха-ха 2
Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, romanc сказано:

Могла б в ЗСУ

"гуманітарій", яке там ЗСУ....з неї - більше там толку - дофіга вислала амуніції сюди за свої гроші.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
19 годин тому, Bliksss сказано:

я там - нормально жив, і харчувався, не на "стройці" робив...нажаль чи ні, то вже хз.....100% - таки нажаль, хто ж міг таке передбачити.

А згадуєш ти іноді знайомих кацапур? Кацапочок?:rolleyes: (Може десь несвоєчасно задумався ? Дітей немає в аквафреші? )З тими що відносно близько працював? Я серйозно запитую, якщо довго жив…. цікаво просто. Спілкування яке небудь зараз?

Змінено користувачем Alex S
Опубліковано
1 хвилина тому, Alex S сказано:

Спілкування яке небудь зараз?

є, на відсотків так 20, з тих що залишились в мацквабаді. Інші - ще в 14 як стали на лижі ))) розумні люди.

• +1 1
Опубліковано
25 хвилин тому, Alex S сказано:

А згадуєш ти іноді знайомих кацапур? Кацапочок?

Звісно, ніякі теми про війну не піднімаються, нормальні люди, самі розуміють і вже пакують чемодани.

Є ще "родичі" на Камчатці, не військові, а з рибалок)) з ними - не спілкуюсь... вата. 

• +1 1
Опубліковано
15 хвилин тому, Waver сказано:

Доречі, радує те що далеко не всі навіть під час війни хочуть виїжати з України, особливо з тих місць де бойові дії не ведуться... ще місяць назад запропонував двом  своїм двоюрідним сестрам виїхати по програмі u4u до сша на два роки і що я сам за них підпишусь спонсором, то після того як усе зважили, тобто родина, батьки, робота, друзі... і взагалі порівняли все те що зараз мають в Україні і з чого прийдеться починати в сша - то поки не збираються кудись переїжати. Дівчата нормально виховані - де родина та батьки це головне та понад усе,  роботящі, виросли в селі біля роботящих батьків і з дитинства вміють працювати, обидві мають вищу освіту, одна живе (має просту невеличку але власну квартиру) та працює в Києві хоча доволі часто приїздить до батьків,  інша живе з батьками в селі на поліссі і після релокації дистанційно з дому працює в Київській фірмі. Живуть на своїй землі у власному новозбудованому будинку де все зроблено не гірше ніж в будинках в місті, є невелике домашнє господарство, опалення в будинку - сучасний автоматичний котел на дровах, теплі підлоги і т.д., через відключення електроенергії недавно придбали генератор... авто є, запас дизелю та бензину зробили. Тому, поки не бачуть смислу кудись виїжати...

Одночасно, теща з тестьом живуть в свому будинку в місті, опалення газове, вмовляю на всяк випадок, за мій рахунок придбати та мати на поготові хоча би сучасну заводську буржуйку,  то поки не ведуться )))

Розкажу про буржуйку, може попереджу руйнування стін в будинках. В Грузії , увага , до 2004-2005 року була нереальна розруха . Чого так , бо фактично бойових дій з 1994 го вже не було, не знаю. Було 10 років іздєца. Світло по годинам, так саме вода, газу і тепла не було взагалі. ( чого вони не домовлялися з покупкою енергоносіїв з сусідами - ніхто не знає) В міжнародному аеропорту через генератор вмикали локатори і радіостанції, щоб прийняти чи випустити літак, потім вимикали струм. Вночі  аеропорт не працював . Я впереше був там в 2010 році. Бачив ці багатоповерхівки . З отворами в стінах і конденсатом на всю зовнішню стіну. Багато хто тоді ще не демонтовував буржуйку… на всяк випадок. То говорив з носатими друзями про ці приколи. Вони це все пережили і перепробували все. Краще газового конвектора, з відкритим полум’ям чи закритим ,і балона пропану якщо дуже холодно в квартирі немає нічого. Там якось є ті що треба отвір назовні, а є що нетреба.

29F4F763-F61D-4E26-8624-DD7956E737CF.jpeg

• +1 3
Опубліковано
3 хвилин тому, Bliksss сказано:

а "продукти згоряння" куди?

Ти холодець на газу коли 5-6 годин вариш продукти згоряння газу куди?

Опубліковано (змінено)
19 хвилин тому, Bliksss сказано:

а "продукти згоряння" куди?

То ж кажу ,люди прожили багато зим без опалення. Буржуйка , люба металева піч ,це бруд від дров, бруд від чищення сажі і бруд на всі 9 поверхів 9поверхівок на зовнішніх стінах від дьогтю - конденсату. Часто застосовували ,, фуджик,,  .  Щось з Туреччини я сам не бачив.На керосині ,як примус і можна зверху ставити сковородку. Але зранку дуже болить голова . І конвектор з балоном. З виходом назовні , монтований замість батареї  - по богатому, ,, на колестках,, - по простому. Тепло і відносно безпечно для здоров’я .

Змінено користувачем Alex S
  • +1 2
Опубліковано
20 хвилин тому, Alex S сказано:

Ти холодець на газу коли 5-6 годин вариш продукти згоряння газу куди?

1. витяжка над плитою

2. не такі об'єми, що конфорка, що газовий обігрівач, це як вихлоп від "мопеда" і від реактивного двигуна...

Опубліковано
10 хвилин тому, Alex S сказано:

Буржуйка , люба металева піч ,це бруд від дров, бруд від чищення сажі і бруд на всі 9 поверхів

до речі, на пр.Волі (до Шопена, далі  - не знаю), також не було газу, піч на дровах, я - не застав, але бабуся розказувала. та навіть коли ремонт робив - було видно.

• +1 1
Опубліковано
12 хвилин тому, Bliksss сказано:

1. витяжка над плитою

2. не такі об'єми, що конфорка, що газовий обігрівач, це як вихлоп від "мопеда" і від реактивного двигуна...

На своїх об’єктах такі конвектори використовував, без вихлопа на вулицю. Час від часу потрібно провітрювати приміщення, але гріє норм. По витраті газа вже й не пам’ятаю але балона на кілька днів а може й до тижня вистачало - короче не сильно напрягало. Там значно менше полум’я ніж на плиті.

• Дякую! 1
Опубліковано
21 хвилин тому, Bliksss сказано:

1. витяжка над плитою

Бля …, та не може бути все ідеально ,бо немає батареї. Діти виростали на цих конвекторах. І було тепло . 

• +1 2
Опубліковано

Я давно купил такой конвектор угорский для таких аварийных случаев, за 700грн с чугунниной внутри и закрытой топкой, из дофига на лохе. И балон есть, но руки не дошли поменять жиклер с 1 на 0,5на  пропан и вмонтироватьв стену.

Еще автономка есть на газу в рабочей машине. Но той надо 12 В для вентилятора.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
20 хвилин тому, romanc сказано:

Могла б в ЗСУ пойти, и зп норм и на большой машине можно ездить)))

ти вже писав про це - на попередній сторінці

P.S. ЗП - таки побільше, а від того що треба їздити на такій великій машині - вона не в захваті, форд ф з коробкою на кермі (не самий новий) - то не крузак.

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
29 хвилин тому, sergkots сказано:

На своїх об’єктах такі конвектори використовував, без вихлопа на вулицю.

це ж типу як "теплова пушка"?

Опубліковано
6 минут назад, Bliksss сказал:

це ж типу як "теплова пушка"?

Пушка - это с вентилятором, а конвектор - кусок стали, чугуна или алюминия, подогреваемый газом или электрикой или водой и воздух с помощью конвекции греется. Батарея является конвектором.

• Дякую! 1
  • +1 2
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...