Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

стосовно зп, мама була викладачем, з-п 100-120руб. батько водій рейсового автобусу, (нічні рейси а Ужгород) зп порядка 150руб. + пару рублів за "лівих" пасажирів бувало (хоча контроль був серйозний)

тепер рахуйте теперішню з-п викладача і водія

• +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
1 хвилина тому, Marshall сказано:

стосовно зп, мама була викладачем, з-п 100-120руб. батько водій рейсового автобусу, (нічні рейси а Ужгород) зп порядка 150руб. + пару рублів за "лівих" пасажирів бувало (хоча контроль був серйозний)

тепер рахуйте теперішню з-п викладача і водія

Мама на заводі мала в районі 125-150 рублів. А тато працював на "важкому" заводі. То мав до 400, навіть, часом. Але більше 200 то точно.

• +1 1
Опубліковано
11 хвилин тому, sasha2008lk сказано:

Були в СССР плюси і мінуси, як на мою думку. Загадку таку хтось пам"ятає: іде дефіцит в дефіциті, несе дефіцит в дефіциті :D

Йде двірник в шкіряній куртці і несе ковбасу копчену в туалетному папері.

• Ха-ха 1
  • +1 4
Опубліковано
8 minutes ago, Bliksss said:

та в курсі як це було і кому насправді належить Ювант))

але, деякі - себе "власниками" вважають.

цікаво, як вони заьеруть свою власність якщо щось

• +1 1
Опубліковано

Про Ювант все трохи не так,а точніше майже зовсім не так.

В результаті купа людей прочитає і буде мати хибне уявлення.

Але не це важливо,не про це хочу сказати.

Важливо ,що ніхто щось так нічого в не сказав про мету,або мрію кожної держави.

Саме держави,бо на території тої самої країни в різні часи може бути різна держава з різною метою..

Так от зарплати,дефіцити ,квартири ,дороги та туалети це все таки другорядне в порівнянні з метою..

• Cумний 1
Опубліковано
Щойно, Marshall сказано:

Ніяк. будуть послані в сторону російського війського корабля

Опубліковано
Щойно, Nokian сказано:

Про Ювант все трохи не так,а точніше майже зовсім не так.

В результаті купа людей прочитає і буде мати хибне уявлення.

То просвіти нас малознаючих!

1 хвилина тому, Nokian сказано:

з різною метою..

Тут важко не погодитися.

Хтось будував міфічний комунізм, а хтось хоче стати членом ЄС.

І

ніхто не хоче зробити добре людям, що там живуть.

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

Мати заробляла 180-200, тато 120-140, в мене був оклад 140.

Що таке було кооперативна квартира? Як вона купувалася за савдепа? Всі по різному говорять або кажуть я не вникав. Ті що заробляли вже за савдепа. Знаєш?

Опубліковано
3 хвилин тому, Marshall сказано:

Щоб закрити дурне питання,власник в Юванті в любий момент може продати бутік..

Звісно по ринковій ціні.

З другої сторони це великий кооператив ,знову ж з плюсами та мінусами.

До речі власну ,превласну хату майже неможливо забрати в інше місце,не кажучи про інший світ.

Опубліковано
1 минуту назад, Alex S сказал:

Що таке було кооперативна квартира? Як вона купувалася за савдепа? Всі по різному говорять або кажуть я не вникав. Ті що заробляли вже за савдепа. Знаєш?

Я став на державну квартиру, але так і не встиг получити. Жінка стала на кооперативну, заплатили перший внесок десь 4990 руб і получили. 

• +1 2
Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, Nokian сказано:

До речі власну ,превласну хату майже неможливо забрати в інше місце,не кажучи про інший світ.

До речі, у власному магазині, можна встановлювати вихідний - коли захочеш, а не в понеділок, бо так сказали.

Можна охоронну фірму вибрати, ту яку захочеш, а не таку як сказали і ще багато чого можна робити - як вважаєш за потрібне, а не так як сказали.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 3
Опубліковано (змінено)

Добробут не може бути справжньою метою для людини.

Він є побічним продуктом успішного здійснення мети.

Так само і гроші є ЛИШЕ. побічним продуктом,а не САМОціллю..

Якщо задуматись,для чого живеш.

Змінено користувачем Nokian
  • +1 1
Опубліковано
4 хвилин тому, deluxkangoo сказано:

Я став на державну квартиру, але так і не встиг получити. Жінка стала на кооперативну, заплатили перший внесок десь 4990 руб і получили. 

То типу треба було її виплачувати? Ціна по Луцку повна яка була? В якому році? Це новобудови тільки? Розкажи дуже цікаво. Якщо знаєш і помниш деталі .

Опубліковано
13 хвилин тому, Alex S сказано:

Кооперативи з'явилися пізніше.

ТО вже, ніби, за Горбачова, чи я помиляюся. Це на кшталт того як зараз у нас будують житло. Можна вкладати у будівництво.

Опубліковано
9 хвилин тому, Bliksss сказано:

До речі, у власному магазині, можна встановлювати вихідний - коли захочеш, а не в понеділок, бо так сказали.

Можна охоронну фірму вибрати, ту яку захочеш, а не таку як сказали і ще багато чого можна робити - як вважаєш за потрібне, а не так як сказали.

Вітя з вірусолога і мікробіолога перевзувся у філософа.

Я ще не звик.

• Ха-ха 4
Опубліковано
Щойно, Zheny@ сказано:

ТО вже, ніби, за Горбачова, чи я помиляюся. Це на кшталт того як зараз у нас будують житло. Можна вкладати у будівництво.

Ні ні мова не про розвал і кооперативи як фірми. Кооп спілка або кооперація так здається називалася організація. 60-70-80 ті. Ті хто не хотів 10 років чекати ставали на коопквартирну чергу і з пільгами від підприємства її типу в розстрочку виплачував.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
5 хвилин тому, Zheny@ сказано:

ТО вже, ніби, за Горбачова, чи я помиляюся.

помиляєшся, ще в 70-х. А у 80-х вже було важко вступити в кооператив, бабла в народу на "книжках" було, а купити - ніц, чергу - також можна було не дочекатись.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 4
Опубліковано
1 минуту назад, Alex S сказал:

То типу треба було її виплачувати? Ціна по Луцку повна яка була? В якому році? Це новобудови тільки? Розкажи дуже цікаво. Якщо знаєш і помниш деталі .

Не все вже пам*ятаю. Може то було 3990. :rolleyes:. Мій товариш получив на рік раніше і те що повинен був виплачувати 25 років через рік два заплатив всю суму. Мені не повезло, через деякий час сказали доплатити, потім ще, потім 10 000, пізніше 100 000 руб. І на накінець сказали до отримання ордера заплатити всю суму. Взяв кредит 2млн грн (страшно було), через два роки банк повідомив або гасите 2 млн, або після нового року 8. Кредит був під гарантію заводу (якось так). 2 млн вже було не проблема, погасив. Це було приблизно 1992. Звісно новобудова. А перший взнос десь 1988-1989.

• Дякую! 1
Опубліковано
12 минут назад, Zheny@ сказал:

помиляєшся. кооперативи точно булив 70-х. тільки купити далеко не кожен міг. мабуть десь 10000 руб.

• +1 1
Опубліковано

Не буду сперечатися щодо кооперативних квартир.

Мама від заводу отримала державну. Стояла на черзі на авто. Не встигли.

• +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Стояла на черзі на авто. Не встигли.

От з авто ,правда тільки з бв ,була та сама тема. Були комісійні майданчики продажу машин. Ціна була правда іноді за 3-5 років машині по ціні нової .Мав гроші - купуй. Хотіли нове, бо нове було нове. В мене так батько в ленінграді купив трирічну Волгу 2410 за 10500. При ціні нової по черзі 10000.

• +1 4
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...