Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
9 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

зараз будуть пробувати туди військ більше перекидати

Яким чином?Кудою перекинути?Я дивився по карті-не бачу шляхів.

• Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
5 хвилин тому, igrok сказано:

Яким чином?Кудою перекинути?Я дивився по карті-не бачу шляхів.

самому цікаво

єдиний варіант - повітря

і, враховуючи їх інтелект (тобто його відсутність), цілком можуть спробувати

або пробуватимуть якісь дії наявним контингентом

• +1 1
Опубліковано
Только что, Werwolf777 сказал:

єдиний варіант - повітря

ну через Румунію навряд чи залетять, так і через нашу територію не особливо політаєш

Опубліковано
Щойно, Arden сказано:

ну через Румунію навряд чи залетять, так і через нашу територію не особливо політаєш

2 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

і, враховуючи їх інтелект (тобто його відсутність), цілком можуть спробувати

...через нашу територію з Чорного моря

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, volks сказано:

Ну так наші заявили вже давно, що літаки на придністров'я будуть збиватися.

Чорнобаївка 17 разів, ІЛи з десантом під Київ... це може стати продовженням списку

ще раз відмічу, що я НЕ СТВЕРДЖУЮ щодо перекидання військ в Придністров'я

Опубліковано (змінено)
18 годин тому, igrok сказано:

Так його збили,

Спойлер

Це плоский штопор. Їх є основні  три. Штопора бувають прямі, зворотні і пласкі. ( ліві - праві,встановлений-невстановлений, рівномірні - амплітудні…) Вони залежать від аеродинамічної схеми літака, його АД компоновки і тих сил та моментів в той момент, коли загасили швидкість, менше швидкості звалювання. По простому-  це авторотація літака . По відео…. про це можуть сказати тільки вони( а то і інколи не можуть сказати, тобто навіть ті ,що вже в кращому світі ,так і не зрозуміли природи аваріі…) На відео плаский штопор літака сімейства су 27 ,або су 34. Центровка літака ідеальна, зазвичай більшість в плоскому штопорі мають позитивний тангаж,тобто хвіст , задня частина донизу, конусна передня частина піднята доверху. А що зупинило відразу два двигуни…? Я не знаю. 90 відсотків - ппо ,бо двигуни не рознесені а поруч, так саме поруч і килева група ,можливо і втрата управління. Нема пожежі - спрацювала система пожежогасіння . Їх три - перша черга автоматична, дві черги ручна черга. Але з пожежогасінням все не так класно - автоматика зрізає двигун ( вимикає його ,перед тим як залити фреоном) , але якщо це пошкодження двох відразу, то це зупинення обох двигунів.  Чому не планували без двигунів? Хоча б до лінії фронту? Скоріш за все літак щей втратив керування. Загасити швидкість - це курсанти або бодун, я не знаю як внятніше сказати. А пас літаки - там буде кричати ВСЕ і світитися ВСЕ ,щоб до звалювання не довести. Хоча в 1993 році дитина в кабіні звалила в штопор А310 ….. і тяги двигунів не вистачило з нього вийти. 

Змінено користувачем Alex S
  • Дякую! 3
  • +1 6
Опубліковано
13 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Алекс, ніхуя не зрозуміло, але ну дуже цікаво!

Ну так Алекс так і написав, що ніхуя не зрозуміло по відео. Варіантів багато.

Опубліковано
1 хвилина тому, Bliksss сказано:

А Молдавани - проти?;)

После российского вторжения в Украину, 4 марта 2022 года Республика Молдова подала заявку на вступление в Европейский союз[10]. 11 апреля Молдова получила от ЕС опросные листы, ответы на которые необходимы для предоставления этим странам статуса кандидатов на вступление в ЕС

Адкватні країни розуміють, що "дружба" з рашкою - тупікова форма еволюції країни. А ЄС - прогресивна.

Якщо рашка ще там зарветься - то це точно 3-я світова.

Опубліковано
1 хвилина тому, volks сказано:

Ну так Алекс так і написав, що ніхуя не зрозуміло по відео. Варіантів багато.

я це зрозумів.

Але з того, що він розповідав про види і типи літаків і штопорів - я зробив для себе висновок!

• +1 1
Опубліковано
23 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Алекс, ніхуя не зрозуміло, але ну дуже цікаво!

З ніхуя в цілому, що найбільш ніхуя не зрозуміло?

• Ха-ха 4
Опубліковано
4 хвилин тому, volks сказано:

Вчора мені Ютуб таке підтягнув

Так Алекс і написав

29 хвилин тому, Alex S сказано:

Загасити швидкість - це курсанти або бодун, я не знаю як внятніше сказати

Просто він помилково дітей курсантами назвав:D

• Ха-ха 1
Опубліковано
7 хвилин тому, Alex S сказано:

З ніхуя в цілому, що найбільш ніхуя не зрозуміло?

Треба бути трошки в темі того, про що ти говориш.

В цілому це реально цікаво. Але мало що зрозуміло, окрім того, що "по відео нічого не можна сказати, окрім типу штопору, у який увійшов літак".

• +1 1
Опубліковано
9 хвилин тому, igrok сказано:

Так Алекс і написав

Просто він помилково дітей курсантами назвав:D

Спойлер

Це ніхєра не смішно. Ці відео вже не кумедні.  Не треба їх недооцінювати. Чути гул - це працює група таких літаків поруч. Це збитий літак ППО. Нашим ППО. Відео дилетантське. Боїнг не звалюється в штопор? Ні ,не звалюється , тільки заганяє автоматика стабілізатора на закритичні кути ,де не вистачає органу управління і він зривається в штопор. Як Ефіопеан, так і Малежан 737 Макс забрав життя понад 300 пасажирів. А всього з максами було ,ще крім цих ,більше 10 випадків, просто командири були більш спритні і досвідченіші. Будь який літак можна загнати в штопор, будь який. І не треба навіть видумувати нічого ,досить просто не контролювати черговість загрузки  багажу і центровки вантажу, особливо якщо це грузовики і є колісна або гусенична зашвартована техніка. Яка може від еволюцій літака зірвати швартування, зміститися в ніс або хвіст літака і зробити ГПЦ або ГЗЦ. ( гранично передня- задня центровки) І все, запасу ходу штурвалу не вистачить - літак гасить швидкість і звалюється. Це 747 Джамбо ,еслі чо…

• +1 2
Опубліковано
5 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я зрозумів, це зліт?

Яка причина?

То ж написав вище… зміщення вантажу в задню частину грузової кабіни. Гранично задня центровка на злеті. 

Опубліковано

@Alex S якщо це гул від групи літаків поруч, то чому він міняє гучність синхронно з обертами цього літака?  Причому гул наростає, коли літак соплами до автора відео повертається.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, volks сказано:

випередив)

може сильне пошкодження, яке не заглушило повністю, але вивело з ладу двигун(-и)?

Змінено користувачем Werwolf777
Опубліковано
1 година тому, Werwolf777 сказано:

.через нашу територію з Чорного моря

ППО збиватиме російські літаки, які агресор спробує перекинути через Україну в Придністров'я, - Генштаб  https://lb.ua/society/2022/04/07/512672_ppo_zbivatime_rosiyski_litaki_yaki.html

• Збентежений 1
Опубліковано
3 хвилин тому, igrok сказано:

1 година тому, Werwolf777 сказано:

Чорнобаївка 17 разів, ІЛи з десантом під Київ... це може стати продовженням списку

ще раз відмічу, що я НЕ СТВЕРДЖУЮ щодо перекидання військ в Придністров'я

• +1 1
Опубліковано
29 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

випередив)

може сильне пошкодження, яке не заглушило повністю, але вивело з ладу двигун(-и)?

Може перезапускали перед чи в процесі катапультування. Може вийшов на малий газ.( хоча відео таке , якість відео,що то все фантазії ) Якби тяга двигунів була б великою ,хоча б максимал , крейсерський , номінальний режим ,хоча б одного двигуна ,то плаский штопор не був би таким ідеальним.

• Дякую! 3
Опубліковано

Це я зрозумів,просто в мене теж такі думки проскакували-не може рашка потенціал Придністров*я не використати.Але як?

• +1 2
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...