Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В швагра на материнці одна пара слотів не хоче нормально працювати з пам'яттю. Навіть купував другий комплект пам'яті, і без толку. Доки не прочитав про таку біду в його мп та не переставив в інші слоти, де зараз в парі з р5 3600 працює на 3600 МГц

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

В Інтел запхнув проц і озу  - і все робе!

ага, маю пару нових машин на 460му чіпсеті (мамки асус в460 туфи) - впихнув пам'ять 3200 - отримав 2666 макс ) впихнув 3600 - отримав все рівно 2666

поряд порівняно старі машинки на 2х райзенах і мамки msi b350ті - впихнув нові плашки, вибрав xmp профіль і все, 3333 чи 3200 - і все робе

більше ніякого інтелю )

Опубліковано
3 годин тому, Zheny@ сказано:

Ото вже Галя балувана, Ваш той Райзен :)

В Інтел запхнув проц і озу  - і все робе!

якби не райзени то би  сиділи зараз 4 ядра і 8 потоків в топовому пк по захмарних цінах і 2 ядра 4 потоки на ноутах 

Опубліковано
5 часов назад, b0rg сказал:

ага, маю пару нових машин на 460му чіпсеті (мамки асус в460 туфи) - впихнув пам'ять 3200 - отримав 2666 макс ) впихнув 3600 - отримав все рівно 2666

поряд порівняно старі машинки на 2х райзенах і мамки msi b350ті - впихнув нові плашки, вибрав xmp профіль і все, 3333 чи 3200 - і все робе

більше ніякого інтелю )

В мене асус туф про щось там на в460 працює без проблем на 3200, в швагра тож якийсь асус то не хотів більше 2666 робити в одній парі слотів, в іншій на 3600 гатить

Опубліковано
6 годин тому, b0rg сказано:

більше ніякого інтелю )

АМД завжди не так працювали з пам'яттю, як Інтел. 

Хоча так і є - в мене зараз 3200, ледь завів її на 3000. Все хоче на 2400 працювати :)

Але це не привід відмовлятися від Інтела. 

Це, як я зрозумів - маркетинговий хід. Память працює на 3200, при умові  XMP профіля. Або руцями налаштувати.

Пограюся ще.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Завів я ОЗУ на 3200 :)

Ох вже ці інтели, без танців з бубном не обійдешся... Не те що... Кхмм... :D

• Ха-ха 3
Опубліковано

Невеликі підсумки. 

З цим БЖ комп працює стабільно, перезавантажень немає. Підключені всі попередні пристрої, всі сценарії використання перевірені. Скарг немає.

Тобто висновок - купівля БЖ :)

Опубліковано

Я його більше й не запускав. Нецікаво:)

Комп не використовується і ніколи не використовувався в таких режимах, де всі чотири ядра забиті на 100% - тому суть і важливість проходження цього тесту мені - от чесно - незрозуміла :)

Це для мене приблизно як AnTuTu на телефоні - куча балів, місця в рейтингу... Але який в тому сенс, коли дивишся лише YouTube, юзаєш Chrome і відписуєш в Telegram  ? :)

Опубліковано
13 годин тому, Revolver сказано:

Там є і серйозніші тести, стандартний тест виявляє якраз стабільність системи.

@ursa  в певній мірі правий!  не всім це  потрібно.

Якщо мені, умовно, для якогось "сервака" чи іншої цілодобової машинки, яка має працювати із певним стабільним навантаженням, я згоден.

А якщо йому відосіки дивитися в "тік-ток"-у чи заліпати на Ютубі чи інших "болотах",  працює, і вже добре.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

міняв у себе термопасту на 5900 амд, перший раз погано вставився проц (точніше був контакт поганий) і були точно такі ж симптоми, перезавантаження/зависання при тестах осст, тобто більш усього причиною є саме поганий контакт прижим, потрібно зняти проц промити чистою зубною щіткою зі спиртом ну і потім акуратно поставити.

• Ха-ха 1
Опубліковано
2 годин тому, Revolver сказано:

зняти проц промити чистою зубною щіткою зі спиртом ну і потім акуратно поставити.

А ножки не погнуться на проці? В сокет також спирт заливати?  

Опубліковано

@case_l ніжки не погнуться від зубної щітки, в сокет не лив, річ у тім що коли я зняв куллер, трохи термопасти потрапило на ніжки, просто так її не відмити було, не виключаю такого в в ТС, ну а те що ви скептично ставитесь, то ваша справа, я це на практиці перевірив, і мені дійсно допомогло, при тому, що ризику нема, якщо щітка чиста і спирт 96%.

https://overclockers.ru/blog/DenebCore/show/59117/chistim-processor-amd-spirtom-i-poluchaem-prirost-proizvoditelnosti-moe-issledovanie

Опубліковано
3 годин тому, Revolver сказано:

@case_l ніжки не погнуться від зубної щітки, в сокет не лив, річ у тім що коли я зняв куллер, трохи термопасти потрапило на ніжки, просто так її не відмити було, не виключаю такого в в ТС, ну а те що ви скептично ставитесь, то ваша справа, я це на практиці перевірив, і мені дійсно допомогло, при тому, що ризику нема, якщо щітка чиста і спирт 96%.

https://overclockers.ru/blog/DenebCore/show/59117/chistim-processor-amd-spirtom-i-poluchaem-prirost-proizvoditelnosti-moe-issledovanie

Зубной щеткой действуйте осторожно, можно легко погнуть тонкие ножки

• 4 місяця потому...
Опубліковано (змінено)

Що може бути з компом? Також почав рандомно перезавантажуватися, незалежно від навантаження і без будь-яких сповіщень як до, так і після перезавантаження. Вимикається не поступово, а так ніби кнопку ребут натиснув. Співпало з початком спеки, в кімнаті з компом 27 градусів, але на усіх датчиках не більше 50 градусів, навіть в іграх. Єдине на що думаю я, що не справляється БЖ. Як поводиться комп, якщо слабкий БЖ?

Спойлер

image.thumb.png.d449edf72b86bfdd8df66e3040c560a1.png

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
35 хвилин тому, nickel сказано:

Що може бути з компом? Також почав рандомно перезавантажуватися, незалежно від навантаження і без будь-яких сповіщень як до, так і після перезавантаження. Вимикається не поступово, а так ніби кнопку ребут натиснув. Співпало з початком спеки, в кімнаті з компом 27 градусів, але на усіх датчиках не більше 50 градусів, навіть в іграх. Єдине на що думаю я, що не справляється БЖ. Як поводиться комп, якщо слабкий БЖ?

Показати прихований контент

скачай програмку BlueScreenView

Подивися, чи там є помилки. Їх буде видно.

типу так:

ad1c51be38e4b182e1d56d250cc8ea113d4736d1

Якщо немає нічого. То тоді треба рити в сторону заліза.

Може щось да гріється. Або глючить.  ОЗУ. Проц. Вінт / ССД. БЖ.

Тестити все.

Почати із заміни БЖ. Це перше!

Опубліковано (змінено)

Твого скріншота не видно. В мене отак, але що з цим робити не знаю. Вільного БЖ немає, тому й питаю тут, може щось підкажете, щоб лишньо не купляв БЖ чи ще щось.

Спойлер

image.png.58dac075868a0e6bd37d297c27165942.png

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

Твого скріншота не видно. В мене отак, але що з цим робити не знаю. Вільного БЖ немає, тому й питаю тут, може щось підкажете, щоб лишньо не купляв БЖ чи ще щось.

Hide contents

image.thumb.png.b95b5c3ebaf88730757f8bd5d24d6ac3.png

скрін то таке. не головне.

З того що бачу в тебе - система фіксує помилку живлення.

Тому проблема все ж таки "залізна".

1) міняєш БЖ, на завідомо 100% робочий.  Спостерігаєш, якщо все ок, то більше нічого можеш і не робити.

Якби були проблеми із драйверами - записи були б інші.

Глючний БЖ буде відключати ССД чи вінта. Мамка буде глючитиі т.д.

Коли бж 100% робочий, проблеми шукати набагато легше.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...