Перейти до змісту

Проблема з локальною мережею

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю проблему. Перейшли з ADSL Укртелекома на Волинські оптичні мережі. Відповідно змінили роутер D-Link DSL-2540U на TP-Link Archer C6. І почалися проблеми з широкоформатним принтером. Він під'єднаний до мережі патч-кордом, має власний ІР, який я вручну прописую в сервісному меню принтера і який змінив після зміни роутера, так-як в старого роутера була адреса 192.168.1.1, а в нового 192.168.0.1. Адреса принтера 192.168.0.10 (стара 192.168.1.10). З старим роутером іноді бували проблеми, не бачив принтера. Я грішив на розбиті гнізда як на самому принтері так і на роутері і/або погані конектори RJ-45. Бо вистачало пойорзати корд туди-сюди і принтер з'являвся в мережі, про що свідчив індикатор відповідного порту на роутері. На старому роутері ніколи мережа під час друку не пропадала. А на новому стала пропадати під час друку, принтер зупиняється. Індикатора портів немає. Чи є принтер в мережі чи немає не видно, можу лише пінгувати. І він пінгується навіть коли друк став. В чому може бути проблема і як її вирішити?

На першому скріншоті видно як виглядає стан мережі під час друку і обривів, а на другому видно, що після того як я відміняю завдання на принтері (після зупинки друку), то передача даних на принтер відновлюється. Патч-корд при цьому я не чіпаю. І знову можна пускати завдання на друк. 

01.jpg

02.jpg

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Діагностувати проблему такого плану можна тільки за допомогою хорошого L2 комутатора, без нього тільки методом тику, міняєш все по черзі, включаючи роутер.

Ну і саме банальне може бути конфлікт ІР

Опубліковано
4 часа назад, nickel сказал:

і як її вирішити?

Щоб звузити пошук до мінімуму, даю від себе пораду.
1. Ставиш програмку WinMTR-v092
2. В хост прописуєш ІР принтера (192.168.0.10)

Спойлер

image.png.2fa10758b7bb6dd805f34169019c4f75.png

І по логам побачиш, де в тебе втрати зв'язку.

Тоді шукаєш що саме тупить, чи кабель, чи обладнання

Опубліковано

@nickel DHCP включений на роутері?

Якщо так, тоді включи його і на машинах (включаючи принтер).

Якщо вимкнений, то пропиши вручну всі ІР.

Опубліковано
13 часов назад, Lisovic сказал:

Ну і саме банальне може бути конфлікт ІР

Конфлікту немає 100%. Бачу все, що є в локальній мережі + можу його все тимчасово виключити (і виключав).

Опубліковано
10 часов назад, Zheny@ сказал:

@nickel DHCP включений на роутері?

Включений

10 часов назад, Zheny@ сказал:

Якщо так, тоді включи його і на машинах (включаючи принтер).

Якщо вимкнений, то пропиши вручну всі ІР.

На принтері не можу, немає в нього таких налаштувань, лише ІР, маска підмережі і шлюз.

Опубліковано
11 годин тому, pasha1207 сказано:

І по логам побачиш, де в тебе втрати зв'язку.

MTP йому нічим не допоможе, там однорангова мережа, у виводі буде тільки один "хоп" який і буде покривати весь шлях від пк до принтера. Навіть якшо програма буде показувати втрати, то всеодно не ясно де вони, і всеодно прийдеться міняти все по черзі.

Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

Включений

Якшо в тебе всюди статика до DHCP треба виключити бо получиш конфлікт ІР, або задати йому діапазон який не пересікається з статичним діапазоном.

Опубліковано
9 хвилин тому, Lisovic сказано:

Якшо в тебе всюди статика до DHCP треба виключити бо получиш конфлікт ІР, або задати йому діапазон який не пересікається з статичним діапазоном.

+1

налаштуй DHCP таким чином, щоб він починався з 192.168.0.100 і до 192.168.0.254

Всі інші пристрої, типу принтери, можеш прописати ІР від 192.168.0.2 до 192.168.0.99

Все.

Опубліковано

так всі тплінки dhcp і роздають починаючи зі 192.168.0.100 і я дуже сумніваюся що хтось заморочувався міняючи цей діапазон

але щоб відкинути на 100% конфлікт ір то достатньо запустити пінгалку, витягнути кабель з принтера і подивитися пару хвилин.

Опубліковано
2 минуты назад, Lisovic сказал:

26 минут назад, Zheny@ сказал:

+1

налаштуй DHCP таким чином, щоб він починався з 192.168.0.100 і до 192.168.0.254

Всі інші пристрої, типу принтери, можеш прописати ІР від 192.168.0.2 до 192.168.0.99

Все.

Більшу частину часу часу в локальній мережі лише я і принтер, тому я навіть не парюся через гіпотетичний конфлікт ІР.

Але вирішив вас послухати, зайшов в меню роутера, а там пул виставлений так, що конфлікту з принтером бути не повинно, нагадаю, що в принтера ІР 192,168,0,10

image.png.6af6808df038305b4d6c50cfa92f3ca6.png

Ще в нас є в локалці коммутатор D-Link DES-1008D, кинув на нього принтер і свій комп. Друку поки немає, але запустив пінг, десь за годин у часу втрати - 19 пакетів. Не знаю чи це може стати причиною зупинки принтера, в принтера є свій вінчестер в якому він буферизує файл для друку. Тому зможу взнати лише коли з'явиться робота.

image.png.7513e9c16a51dc709b5dfc0ba64d097c.png

Опубліковано
4 хвилин тому, nickel сказано:

Ще в нас є в локалці коммутатор D-Link DES-1008D, кинув на нього принтер і свій комп. Друку поки немає, але запустив пінг, десь за годин у часу втрати - 19 пакетів

Якби ти пінгував якийсь Гугл 8.8.8.8 - і 19 пакетів за годину - це було б норм!

Але в локальній мережі, втрати пакетів не повинні бути.

Включи себе і принтер напряму в Archer.  Якщо є можливість. 

Підозрюю, що свічик міг уже і підгуляти.  Є в Длінків така болячка.

Опубліковано
15 минут назад, Zheny@ сказал:

Якби ти пінгував якийсь Гугл 8.8.8.8 - і 19 пакетів за годину - це було б норм!

Але в локальній мережі, втрати пакетів не повинні бути.

Так от і мене це напрягає

15 минут назад, Zheny@ сказал:

Включи себе і принтер напряму в Archer.  Якщо є можливість. 

Підозрюю, що свічик міг уже і підгуляти.  Є в Длінків така болячка.

Зробив, запустив пінг-тест. Ждьомс.

Опубліковано
50 хвилин тому, nickel сказано:

Поки так, але друкувати ще не пробував, та й проблема проявляється рандомно.

image.png.5cc68faf83dc4bd68bb5026cb6225ced.png

тобто цього разу за годину часу жодної втрати?

Опубліковано
2 минуты назад, Zheny@ сказал:

тобто цього разу за годину часу жодної втрати?

Так, вже третю годину жодного втраченого пакету. Але їх певно і вчора не було, коли принтер ставав. Я ж нічого фактично не поміняв.

image.png.932d3c87d714bdc43834db4fbec9c76e.png

Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Я ж нічого фактично не поміняв.

ти включив все в один пристрій.

Чи так і було?

Опубліковано
3 минуты назад, Zheny@ сказал:

ти включив все в один пристрій.

Чи так і було?

Так і було. І з старим роутером і з новим. Але з новим почав принтер ставати, то я спробував його оминути через комутатор. А на комутаторі почалися втрати пакетів, хоча друкувати не пробував - немає замовлень.

Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Так і було. І з старим роутером і з новим. Але з новим почав принтер ставати, то я спробував його оминути через комутатор. А на комутаторі почалися втрати пакетів, хоча друкувати не пробував - немає замовлень.

Чекай.

Опубліковано

в тебе раніше і твій ПК і т принтер були увімкнені в старий роутер?

Коли пропав зв'язок з принтером, щось було включено в комутатор?

Чи все було включено в новий роутер? 

Опубліковано
1 минуту назад, Zheny@ сказал:

в тебе раніше і твій ПК і т принтер були увімкнені в старий роутер?

Коли пропав зв'язок з принтером, щось було включено в комутатор?

Чи все було включено в новий роутер? 

І мій комп і принтер були включені в новий роутер.

Опубліковано

Є нюанс. Навряд чи він має значення, але краще я його озвучу. В старому роутері DHCP був відключений, бо він використовувався не як ADSL роутер, а лише як комутатор в локальній мережі, тобто порт ADSL був не задіяний, але DHCP був включений на іншому ADSL роутерові, який давав нам ІР і ADSL інтернет через один з LAN портів. Ми переїхали в інший офіс з своїм старим ADSL роутером, а там вже стояв ADSL роутер тільки на іншому поверсі. Треба було без додаткових затрат швидко запуститися в роботу, тому я зібрав нашу локалку, але виключив на нашому роутерові DHCP і все льотало, поки не перейшли на ВОМ.

Опубліковано

в мене теж зараз зоопарк роутерів, в якості WiFI передавачів

Чекаю, щшо бюджет підпишуть,  трохи викину.

Але це не впливає ніяк на якість роботи.

І в кожному кабінеті мережевий принтер.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...