Перейти до змісту

теплий монтаж вікон


Рекомендовані повідомлення

В кінці вони показали як не має бути, чи що.... на дверях все відклеїлось, на вікнах  щілини (особо в кутах) а з піною що йде від вікна понад екструдером що, чи вона також якось відділяється ізоляцією від піни в шві між вікном і стіною...

По факту, стикався часто з випадками халтур при такому монтажі, сама часта - надлишок піни, роздуває ту ізоляцію так, що фіг чим поклеїш відкос до вікна.

шви ніразу небачив на сіліконі, просто накладують одну на іншу десь 5 см

частково та стрічка відклеюється з часом, від цегли не віддереш, а от по шву бували випадки

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, Серега89 сказано:

часто з випадками халтур при такому монтажі, сама часта - надлишок піни, роздуває ту ізоляцію так, що фіг чим поклеїш відкос до вікна.

 

Таке буває досить часто, в Німеччині турки ставили вікна, то пороздувало ту стрічку, що вирізав її, бо не можливо було відкоси зробити. Знайомий німець там, що займається монтажем дверей і вікон, казав, що раніше стрічку не давали і проблем не було, то десь як мода пішла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та тут (у відео), якщо вже всерйоз підійти, то та ізоляція не зовсім добре зроблена. Зверніть увагу на відкос, цегла-клейова суміш (роствор, клей...) -обліцовочний. Вони просто накрили цей паропроникний мостик холоду пароїзоляцією (під якою той холод та волога без проблем будуть проходити) і кажуть що буде все чьотко:D.

Як я вже раніше десь описував, вважаю найкращий монтаж вікон у вже утеплений проєм екструдером. Зробити зазор для піни кілька мм і заліпили потім герметиком (каучуковим, віконним...) от тоді буде ізоляція. При цьому відмітка температури внутрішнього відкоса практично ніколи не досягне температури "точки роси"

На рахунок підвіконного профіля, двома руками - За! Незнаю як зараз, але кілька років тому віконщики "морозились" їх ставити, гемору з ними більше, ціна монтажу та сама і з гарантїєю там щось мутно було.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а  якщо стрічку приклеювати після того, як піна затвердіє та буде підрізана по  вікну???

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, milana сказал:

а  якщо стрічку приклеювати після того, як піна затвердіє та буде підрізана по  вікну???

 

Як варіант піде, але є два але... Навряд монтажники будуть чекати поки застине та піна, якщо слой великий то застигати вона буде не швидко, та гемору по роботі добавиться немало і обрізати треба її акуратно, щоб ту плівку не зацепити.

Сугубо моя думка - це просто маркетинг, ще один спосіб здерти лишніх пару деняг:).Може в яких конфігураціях стінового "бутерброда" воно і буде виконувати свою незначну функцію, але в основній масі будинків воно не результативне. Про те що у відео начудили я вже написав, там на око(залежить від багатьох факторів), зона конденсації буде десь +/- 5см від вікна по внутрішньому відкосі, у червоній цеглі , ось і по тій стежині (звичайна цегла, слой клею та обліцовочна) і буде гуляти холод та волога туди, сюди. І толку тут , що вони піну ізолювали?), шлях вільний так і залишився. От, якби вони повибивали ввесь той клей, та у шов між стіною та обліцовкою плотно натрамбували і пропінили смужки екструдера хочаб 10см ширини, тим самим ізолювавши зовнішню стіну від внутрішньої, булаб геть інша картина, і результату прибавилось врази більше. А так, нащо заморачуватись, мозок напрягати, час гаяти, приїхали пацани, щляпнули вікна, кеш взяли і всі довольні бо то по німецькій технології:D.....(як то в нас всі дотримуються нормативів тих технологій, ну чесне слово....)

Щось знов мене понесло. І не соромтесь контролювати майстрів та задавати питання, бо таких чудес утеплення в цьому році надивився ...

 

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

ОСББ утепляло будинок, взяло кредит з частковою компенсацією. По програмі замінили і вікна в квартирах. Вікна встановили по цій технології, але внутрішні відкоси треба робити самим. Стрічка ще не приклеєна. Майстер, який має робити відкоси такого ще не бачив і не знає як робити. Хотів спочатку вирівняти відкоси стартовою шпаклівкою, потім приклеїти стрічку і перекрити стрічку вже фінішною шпаклівкою. Так можна робити? Але не знає чим приклеїти ту стрічку. В ролику з другого посту наносять якийсь клей у спреї. Хто знає що то за спрей?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це спрей який має гарну агдезію + клей. Типу грунтовка яка швидо сохне. Стрічка з двох країв має мати ленту з клеєм. Зі сторони вікна яка ок приклеюється до пластику (тонша), зі сторони стіни типу бітум/каучук по консистенції яка гарно зєднується з блоком/цеглою/бетоном. А спрей наносять щоб не вздувалась плівка по середині (між двома стрічками на самій ленті)

  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...