Перейти до змісту

Ткемалі. Кисло-солодкий гострий соус (до м'яса)


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Інгредієнти:
1 кг слив венгерок – перемолоти на м'ясорубці, без кісточок.

2ст л насіння кропу. (самі зернинки, вони такі пахучі!! )

1ст л перцю червоного пекучого. Типу чилі. (хто має свій мелений, то гуд, я купував у пачці)

3 ч л коріандру меленого

1 ст л солі

150-200 г цукру  (залежить від слив, солодкі - менше цукру, кисліші, то більше. Хоча загалом, варто куштувати на смак, щоб вгадати собі пропорцію!)

2-3 зубки часнику (+ - стандартні)

Приготування:
Все варити на малому вогні 20 хв.  За 5 хв до готовності  додати мелений (товчений)  часник.

Розкласти в стерилізовані гарячі банки і закрити кришками. Зберігати в холодильнику.

(це, нарешті!, той рецепт, який реально зайшов! )

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще б фото готового продукту зацінити)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, AnimaNoir сказано:

Ще б фото готового продукту зацінити)

Краще взяти пива, мяса і йти до нього куштувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, TARAS96 сказано:

Краще взяти пива, мяса і йти до нього куштувати

Гарна ідея!

Але пива я п'ю дуже багато. Як і м'яса їм.  :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 часов назад, Zheny@ сказал:

Гарна ідея!

Але пива я п'ю дуже багато. Як і м'яса їм.  :)

куди втебе те "багато" влазить? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 хвилин тому, MACCEN сказано:

куди втебе те "багато" влазить? :)

 в пузо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Yarchik сказано:

Продай банку?

я так дам скуштувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо вчора ще слив купив на порцію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато років тому вперше скуштував мариновані сливки. Був ошелешений пікантністю і незвичністю смаку, саме як сливки.

 

Потім спробував туніський 40° лікер "Thibarine", смак якого ну дуже нагадував ті мариновані сливки (тібарін робиться з фініків - мабуть, вони якісь далекі родичі слив :) ).

 

Тепер цікаво: а що ж ти зумів таке витворити з тих сливок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Yarchik сказано:

Багато років тому вперше скуштував мариновані сливки. Був ошелешений пікантністю і незвичністю смаку, саме як сливки.

 

Потім спробував туніський 40° лікер "Thibarine", смак якого ну дуже нагадував ті мариновані сливки (тібарін робиться з фініків - мабуть, вони якісь далекі родичі слив :) ).

 

Тепер цікаво: а що ж ти зумів таке витворити з тих сливок?

Мариновані сливки обожнюю також. завтикав,  зробити  (в сезон), хоча ще не пізно, але потрібно мати де тримати. Льох, чи прохолодне місце.

Рецепт маю (десь був) , навіть.

А щодо соусу, то кажу, дам банку, скуштуєш. 

Хоча, питання в продуктах ~50 грн (сливи і спеції) і в часі ~60 хв. :)

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Хоча, питання в продуктах ~50 грн (сливи і спеції) і в часі ~60 хв. :)

Знаєш анекдот: чому чоловіки не люблять готувати? Бо всі рецепти починаються словами "Візьміть ЧИСТУ каструлю".

 

Перший пункт твого рецепту - "перемолоти на м'ясорубці". І тут я зловив себе на думці: в мене вдома нема м'ясорубки! Ні ручної, ні електричної...

 

Ну і плюс фрази типу "за 5 хвилин до готовності..." вводять мене в ступор: а коли в нього готовність?

 

Тому я довірюся професіоналу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Yarchik сказано:

Знаєш анекдот: чому чоловіки не люблять готувати? Бо всі рецепти починаються словами "Візьміть ЧИСТУ каструлю".

 

Перший пункт твого рецепту - "перемолоти на м'ясорубці". І тут я зловив себе на думці: в мене вдома нема м'ясорубки! Ні ручної, ні електричної...

 

Ну і плюс фрази типу "за 5 хвилин до готовності..." вводять мене в ступор: а коли в нього готовність?

 

Тому я довірюся професіоналу :)

м'ясорубка / блендер / комбайн.

Стосовно готовності, то там все ж чіткко сказано :)

Все варити 20 хв.  За 5 хв до готовності . Тобто, від моменту закипання, має пройти 15 хв. після чого додати потрібний інгредієнт.

добре, то все лірика. Набереш мене якось, домовимося де зустрінемося, я тобі баночку спрезентую.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...