Перейти до змісту

Ткемалі. Кисло-солодкий гострий соус (до м'яса)


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Інгредієнти:
1 кг слив венгерок – перемолоти на м'ясорубці, без кісточок.

2ст л насіння кропу. (самі зернинки, вони такі пахучі!! )

1ст л перцю червоного пекучого. Типу чилі. (хто має свій мелений, то гуд, я купував у пачці)

3 ч л коріандру меленого

1 ст л солі

150-200 г цукру  (залежить від слив, солодкі - менше цукру, кисліші, то більше. Хоча загалом, варто куштувати на смак, щоб вгадати собі пропорцію!)

2-3 зубки часнику (+ - стандартні)

Приготування:
Все варити на малому вогні 20 хв.  За 5 хв до готовності  додати мелений (товчений)  часник.

Розкласти в стерилізовані гарячі банки і закрити кришками. Зберігати в холодильнику.

(це, нарешті!, той рецепт, який реально зайшов! )

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, AnimaNoir сказано:

Ще б фото готового продукту зацінити)

Краще взяти пива, мяса і йти до нього куштувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, TARAS96 сказано:

Краще взяти пива, мяса і йти до нього куштувати

Гарна ідея!

Але пива я п'ю дуже багато. Як і м'яса їм.  :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 часов назад, Zheny@ сказал:

Гарна ідея!

Але пива я п'ю дуже багато. Як і м'яса їм.  :)

куди втебе те "багато" влазить? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 хвилин тому, MACCEN сказано:

куди втебе те "багато" влазить? :)

 в пузо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Yarchik сказано:

Продай банку?

я так дам скуштувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато років тому вперше скуштував мариновані сливки. Був ошелешений пікантністю і незвичністю смаку, саме як сливки.

 

Потім спробував туніський 40° лікер "Thibarine", смак якого ну дуже нагадував ті мариновані сливки (тібарін робиться з фініків - мабуть, вони якісь далекі родичі слив :) ).

 

Тепер цікаво: а що ж ти зумів таке витворити з тих сливок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Yarchik сказано:

Багато років тому вперше скуштував мариновані сливки. Був ошелешений пікантністю і незвичністю смаку, саме як сливки.

 

Потім спробував туніський 40° лікер "Thibarine", смак якого ну дуже нагадував ті мариновані сливки (тібарін робиться з фініків - мабуть, вони якісь далекі родичі слив :) ).

 

Тепер цікаво: а що ж ти зумів таке витворити з тих сливок?

Мариновані сливки обожнюю також. завтикав,  зробити  (в сезон), хоча ще не пізно, але потрібно мати де тримати. Льох, чи прохолодне місце.

Рецепт маю (десь був) , навіть.

А щодо соусу, то кажу, дам банку, скуштуєш. 

Хоча, питання в продуктах ~50 грн (сливи і спеції) і в часі ~60 хв. :)

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Хоча, питання в продуктах ~50 грн (сливи і спеції) і в часі ~60 хв. :)

Знаєш анекдот: чому чоловіки не люблять готувати? Бо всі рецепти починаються словами "Візьміть ЧИСТУ каструлю".

 

Перший пункт твого рецепту - "перемолоти на м'ясорубці". І тут я зловив себе на думці: в мене вдома нема м'ясорубки! Ні ручної, ні електричної...

 

Ну і плюс фрази типу "за 5 хвилин до готовності..." вводять мене в ступор: а коли в нього готовність?

 

Тому я довірюся професіоналу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Yarchik сказано:

Знаєш анекдот: чому чоловіки не люблять готувати? Бо всі рецепти починаються словами "Візьміть ЧИСТУ каструлю".

 

Перший пункт твого рецепту - "перемолоти на м'ясорубці". І тут я зловив себе на думці: в мене вдома нема м'ясорубки! Ні ручної, ні електричної...

 

Ну і плюс фрази типу "за 5 хвилин до готовності..." вводять мене в ступор: а коли в нього готовність?

 

Тому я довірюся професіоналу :)

м'ясорубка / блендер / комбайн.

Стосовно готовності, то там все ж чіткко сказано :)

Все варити 20 хв.  За 5 хв до готовності . Тобто, від моменту закипання, має пройти 15 хв. після чого додати потрібний інгредієнт.

добре, то все лірика. Набереш мене якось, домовимося де зустрінемося, я тобі баночку спрезентую.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...