Перейти до змісту

Програма для адміністрації мережі

MrDm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

така ситуація: працюю на підприємстві, де в мережі є відкритий мережевий диск, на якому створені папки для користувачів різних відділів. потрібно зробити так: наприклад щоб кадровий відділ бачив на диску лише папку "кадри", бухгалтерія - "бухгалтерія" і т.д. на клієнтах стоять ліцензовані НОМЕ.

прохання: підкажіть програму за допомогою якої можна буде вирішити дану проблему.

Опубліковано

1 варіант : Підніми FTP server на тій машині де лежать доки (великий + , можеш роздавати права із стиранням, створенням та швидкостями доступу)

2 варіант: Заведи 2 користувача і роздай їм права, до певних папок. (майже так само, тільки без обмеження швидкості)

це як самі оптимальні.

Опубліковано

Що стоїть на сервері? В 2003 віндовс сервер майже штатними засобами вирішується така проблема. Клієнти бачать тільки ті папки, до яких у них є доступ.

Опубліковано

якщо клієнти будуть бачити "чужі" папки - погано. починаються розмови тіпа: "а чому я не можу зайти в ту папку, а в мою всі можуть". і фіг поясниш, повірте.

на рахунок фтп. ці люди ледь вміють папками користуватись. а якщо тоталом їм дати користуватись - підприємство зупиниться.

на сервері дійно 2003 віндовс сервер. підкажи як "майже штатними засобами вирішується така проблема".

Опубліковано
якщо клієнти будуть бачити "чужі" папки - погано. починаються розмови тіпа: "а чому я не можу зайти в ту папку, а в мою всі можуть". і фіг поясниш, повірте.

Підключи папки користувачу як мережевий диск, винеси ярличок диска на рабочій стол і все буде добре. :)

Опубліковано

на рахунок фтп. ці люди ледь вміють папками користуватись. а якщо тоталом їм дати користуватись - підприємство зупиниться.

на сервері дійно 2003 віндовс сервер. підкажи як "майже штатними засобами вирішується така проблема".

Ніяк

sergyj дав слушну пораду

Опубліковано

поставьте Novell 3.12 и будет вам щастье :)

а вообще. политиками дать доступ не на корень диска (\\server\) со всеми каталога, а на более верхний уровень (\\server\user\)

тогда он будет видеть только свое, пока в проводнике \\server не наберет

но это, насколько я понял, не сильно пользователям доступно.

Опубліковано

Запретить на сервере учетную запись гостя. Прописать учетные записи пользователей. Шарить папку под каждого пользователя. Вынести ерлыг с папкой каждому на рабочий стол.

На вопросы видят-невидят сказать: видеть все могу только я :)

Опубліковано
поставьте Novell 3.12 и будет вам щастье :(

Да ладно, думаю не надо так усложнять.

А можно и альтернативный вариант, для тех кто не любит лёгких путей :) , или кому это действительно надо - File Storage

Вот:

http://www-03.ibm.com/systems/storage/netw...7000/appliance/

Опубліковано
а вообще. политиками дать доступ не на корень диска (\\server\) со всеми каталога, а на более верхний уровень (\\server\user\)

не сильно. але натиснути клавішу "НАЗАД" можуть)))

нічого там нормального не знайшов.

поставьте Novell 3.12 и будет вам щастье smile.gif

шукаю))

Опубліковано

Ніяк

to Tum@n Не знаєш - не жужжи.

Є така штука - Access Based Enumeration. Що воно таке і як ним користуватись - курим тут.

Опубліковано

не сильно. але натиснути клавішу "НАЗАД" можуть)))

если маппить директорию как диск - то при нажатии "назад" юзер вывалится на список своих дисков

у него будут диск Х (USER на SERVER)

про Новель - это я пошутил, вообще-то :)

Опубліковано

про Новель - это я пошутил, вообще-то :)

да еще 3.12 :0088:

пускай уже 6,5 с Зенворком ставит :)

ну вырастет бюджет на сервер(а)+стойку+софт+кондиционер - зато у каждый бух будет видеть только свою папку :)

Опубліковано

Все делается очень просто "расшариванием" папок каждого отдела (пользователя). На расшареный ресурс задаются разрешения + права доступа NTFS.

Это всё включено в стандартную поставку Win 2000 SRV.

При этом придется завести для каждого отдела и(или) пользователя учетную запись на сервере (логин/пароль).

Желательно запретить локальный вход вышеуказаным пользователям на сервере.

Проблемным будет только вход на сервер, т.к. Win HOME Edition не сохраняет сетевые пароли локально, придется вводить каждый раз при доступе к серверу (1 раз за сеанс работы).

Доступ к ресурсу будет \\SERVER\Имя_ресурса (напр. \\SERVER\BUH) либо подключением сетевого диска (у клиента будет появлятся новый диск, указывающий в папку на сервере).

Рацуха: если к имени ресурса в конце добавлять знак "$" (\\SERVER\BUH$) то ресурс не будет виден в Сетевом окружении.

Опубліковано

Рацуха 2: Переместить папку "Мои Документы" с локального компа на сервер, при этом будет возможность контроллировать/проверять на вирусы/автоархивировать документы всех пользователей в одном месте :) Опять же, это исключит потерю информации при выходе из строя локального компьютера. Сервер, как правило, оборудован отказоустойчивым хранилищем данных.

• Адміністратори
Опубліковано
поставьте Novell 3.12 и будет вам щастье :lol:

Фи какой старый новель )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...