Перейти до змісту

Найкращий і найкомфортніший для проживання район м. Луцька

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Только что, $ΩLΩMΩN сказал:

Може він вам ще подобається, бо вам близько до роботи?

Я не прив'язую місце роботи до місця проживання

Принаймні в Луцьку можна собі це дозволити ,поки тут не мегаполіс )

Хоча під час карантину ,це могло бути величезною перевагою,коли не ходив громадський транспорт

Наприклад,в тому будинку живе моя подруга і ми з нею навіть нещодавно говорили про зручність розташування цих будинків 

А працює вона на Київському майдані

• +1 1
  • Відповідей 770
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
3 минуты назад, alexvvv сказал:

але палиця луцький

і в Швейцарії мене чекає Алекс,а не Ігор )

але це вже таке ... дрібниці

ми їх не братимемо до уваги

• Подобається 1
Опубліковано
2 годин тому, Alex S сказано:

І хочу звернутися до тих, в першу чергу ,хто живе в квартирі з  ОАГВ.... Ви робили б з цього першочергову перевагу? Тобто є бюджет ,є наприклад дві квартири в новобудові....Відразу з свіжим ремонтом і меблями. Одна з ОАГВ інша без. Різниця в однокімнатну квартиру з савдеп фонду....в ціні приблизно. Зробили б ви вибів в користь дорощої квартири з ОАГВ? Чи дійсно то така шалена економія на квартплаті ?

Це не стільки економія, як більше комфорт - тобі буде тепло тоді коли ти хочеш а не тоді коли включать опалення. Хоча знову ж - є електрокаміни та бойлери. А от утеплення відіграє більшу роль коли є АГВ - витрати десь раза в два менші.

• Дякую! 1
Опубліковано
2 годин тому, paksivatova сказано:

Наприклад,в тому будинку живе моя подруга і ми з нею навіть нещодавно говорили про зручність розташування цих будинків.

Хіба ЖК River House зданий і там живуть люди? Чи ви про будинок  на Шевченка 13а?

Опубліковано (змінено)
1 година тому, sergkots сказано:

Це не стільки економія, як більше комфорт.

Чому не економія? Знаю людей, які живуть за кордоном а сюди навідуються раз на рік. У них в квартирі автономка і програматор, зимою ставлять 15 градусів, бо ніхто не живе. Економія порівняно з ЦО суттєва.

Бо ЦО гріло б порожню квартиру без толку.

Змінено користувачем $ΩLΩMΩN
Опубліковано
3 годин тому, $ΩLΩMΩN сказано:

Чому не економія? Знаю людей, які живуть за кордоном а сюди навідуються раз на рік. У них в квартирі автономка і програматор, зимою ставлять 15 градусів, бо ніхто не живе. Економія порівняно з ЦО суттєва.

Бо ЦО гріло б порожню квартиру без толку.

Я не кажу, що це не економить гроші. В певних випадках дійсно можна скрутити котел на мінімум і відповідно менше платити. Але не забувайте про обслуговування котла, його чистку і через певний час заміна котла на новий.

І так, @Alex S правий - сусіди досить гарно гріють в таких випадках як ти описав. Та і не залишав би я котла аж на цілий рік без нагляду.

• +1 1
Опубліковано
2 годин тому, Alex S сказано:

Ні хєра вони не ставлять - їх сусіди гріють....

Ви праві, вони не ставлять, бо за кордоном майже цілий рік. Просили мене, я ставив на програматорі :)

Сусіди не шибко гріють, квартира кутова :(

• Ха-ха 1
Опубліковано
7 хвилин тому, sergkots сказано:

обслуговування котла, його чистку і через певний час заміна котла на новий.

Є таке.

Заміна котла - це "ще та" процедура.  Потрібно новий газовий проект під новий котел. Крім витрат на котел, ще купа папірців у Волиньгазі.

Але, як згадаю постійні проблеми з ЦО (завоздушені батареї, гнилі труби, вимкнене опалення в холод, включене в жару) то все таки бачу більше переваг в автономному опаленні.

• +1 2
Опубліковано
6 хвилин тому, Alex S сказано:

Яка різниця в сезон між квартирою однієї площі з котлом і з ЦО? В процентах хтось сказати може?

Там точної цифри не буде. Багато інших факторів впливають. В моїх умовах економія 50% у зимовий період.

• +1 1
Опубліковано
Щойно, Alex S сказано:

В деталі умов не лізу...Сім я з скільки чоловік ,та скільки кубів води в місяць тратиться ,плюс-мінус?

3 людини  3к 78м2 приблизно 1500 грн./міс. Газ+гаряча вода+опалення. У квартирі взимку 21-23 градуси.

Опубліковано
49 хвилин тому, Alex S сказано:

За свої роки в квартирі з ОАГВ вже робив профілактику котла?Як часто та що по грошам?Заміна на новий?

Котел потрібно чистити щороку плюс договір на обслуговування - це зараз вроді 300 грн. В котлі був потік насос за 10 років та згоріла плата - 400 долл за все. Кілька разів промивав теплообмінник - 500 грн за один. Вроді все.

• Дякую! 1
Опубліковано

в мене в плані житла розвинулась якась параноя. я  на всі будинки зараз дивлюся з точи зору "а якщо завра тиздець настане?".

Типу в карпатах - можуть бути зсуви, в низинах паводки, в багатквартирному будинку ти від купи факторів теж залежиш...а в селі можна виживати будучи відрізаним від всього. Вода в криниці, погрітися і їсти зготувати - дрова можна знайти,якщо ні електрики ні газу не буде. Та й поїсти можна самого себе забезпечити необхідним мінімумом маючи шматок землі

• Ха-ха 2
  • +1 2
Опубліковано
9 хвилин тому, vampirich сказано:

в мене в плані житла розвинулась якась параноя. я  на всі будинки зараз дивлюся з точи зору "а якщо завра тиздець настане?".

Типу в карпатах - можуть бути зсуви, в низинах паводки, в багатквартирному будинку ти від купи факторів теж залежиш...а в селі можна виживати будучи відрізаним від всього. Вода в криниці, погрітися і їсти зготувати - дрова можна знайти,якщо ні електрики ні газу не буде. Та й поїсти можна самого себе забезпечити необхідним мінімумом маючи шматок землі

Ти генератором обзавівся? Якщо старлінк запустять то і інтернет буде у випадку апокаліпсису 

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, vampirich сказано:

Але земля потребує догляду. Це в квартирі за тебе прибирають територію за 200-300 грн в місяць, а в селі мусиш платити або самостійно з бур'янами боротись. 

Квартиру зачинив, поставив на сигналізацію і гайда в мандри. А хату так не кинеш - як мінімум бур'янами заросте. 

Це вічне питання, що краще - хата чи квартира. 

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано

@vampirich кажуть в зоні ато люди переробляли китайські бензинові генератори на газ, бо електрика перебита, а газопостачання функціонувало. 

Опубліковано
1 хвилина тому, alexvvv сказано:

Ти що жартуєш? 

Залежить від того які рослини біля хати ростуть. 

Але хата вимагає більше часу ніж квартира - і це не жарт.

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, alexvvv сказано:

@vampirich кажуть в зоні ато люди переробляли китайські бензинові генератори на газ, бо електрика перебита, а газопостачання функціонувало. 

На метан і біогазову установку зробити - це типу реально, роблять так, є приклади в Україні.

• Збентежений 1
Опубліковано
Щойно, sergkots сказано:

Залежить від того які рослини біля хати ростуть. 

Але хата вимагає більше часу ніж квартира - і це не жарт.

Я так і живу в приватному будинку, це все знаю. В квартиру не повернусь ніколи. 

• +1 3
Опубліковано
50 хвилин тому, vampirich сказано:

Ви не один у мене теж таке. Але в ракурсі на новобудов Луцька. Відсотків 80% мають недоліки (НМД).

Опубліковано
4 годин тому, sergkots сказано:

На метан і біогазову установку зробити - це типу реально, роблять так, є приклади в Україні.

Це ви про біометан?

Опубліковано
32 хвилин тому, Cherman сказано:

В куркульському ідеалі - мати квартиру в "найкращому і найкомфортнішом районі", і будинок в передмісті.:)

А сенс того? Луцьк маленький, нащо в клітці жити. 

• +1 1
Опубліковано
5 часов назад, alexvvv сказал:

Я так і живу в приватному будинку, це все знаю. В квартиру не повернусь ніколи. 

Та ж ситуація. А жінка як переїжали в будинок чуть не плакала, як же вона буде жити не в квартирі і не в місті..

А тепер скажи їй про квартиру, то пальцем біля лоба покрутить))

• +1 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, $ΩLΩMΩN сказано:

Це ви про біометан?

Так, хто тримає в селі трохи живності то може собі "нагазувати".

П.С.

Але така живність то окрема сумна тема. 

Змінено користувачем sergkots
  • Дякую! 1
  • +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...