Перейти до змісту

[Архів] - Допоможіть з оцінкою двох комплектів

pawko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Допоможіть з оцінкою двох комплектів з подальшим продажем

Характеристики на фото
1.MB+CPU+2GB DDR2

1528349134_mbcpuddr.thumb.jpg.685552f5a1edf251ec0081c98911e4a0.jpg

2.MB+CPU

1372657163_mbcpuddr3.thumb.jpg.1fe6e549d0572993d1bb8b5f226c127f.jpg

Пишіть сюди або в ПП

Опубліковано
10 минут назад, frv сказал:

мамка підтримує ксеони.

А толку? ДДР2 память і максимум 4 Гб. Що перша що друга материнки то просто сміття на даний час. Друга ще й на нфорс чипсеті який може пихнути в любий момент.

Опубліковано
19 минут назад, Unknown сказал:

А якби не 4, а 8 гіг ддр2? 

Ну 8 гіг звісно краще ніж 4:) Але ж все одно ддр2, а вона ну дуууже повільна, хоч трохи може спасти ситуацію процесорний кеш л2 але його чимало тільки в ксеонах та і він тож дуууже повільний:D

Для прикладу (коротко кажучи) ддр4 память значно швидша ніж л2 кеш в ЦПУ на кор2 архітектурі.

Опубліковано
27 хвилин тому, Litovets сказано:

ддр4 память значно швидша ніж л2 кеш в ЦПУ на кор2 архітектур

Паєш на увазі швидкість доступу рандомного,  чи пропускну здатність?  Щось слабко віриться,  що за 10 років оперативка переплюнула процесорний кеш того часу. 

Опубліковано
2 минуты назад, Unknown сказал:

Паєш на увазі швидкість доступу рандомного,  чи пропускну здатність?  Щось слабко віриться,  що за 10 років оперативка переплюнула процесорний кеш того часу. 

Швидше пропускну здатність, впринципі чим вона вища і чим нижчі затримки ти кращі будуть і інші параметри.

Маю скріни результатів бенчмарку аіди для ддр4 на 2666 мгц, якщо цікаво можу викласти. Але не маю скрінів для кор2 цпу і ддр2, колись тестив але не заскрінив.

Опубліковано
7 минут назад, Unknown сказал:

Щось слабко віриться,  що за 10 років оперативка переплюнула процесорний кеш того часу. 

Більше того. Навіть ддр3 на частотах до 2к мгц є занадто "тугою" (не дає реалізувати потенціал) для всяких і7 на тій же архітектурі хасвел.

Опубліковано

Колись,  як я більше темою цікавився,  то склалося враження,  що кеш процесора  десь на порядок швидший від оперативки. І я сумніваюсь,  що розрив між дд2 і ддр 4 сягне 10 разів. Як би то перевірити саме швидкість кешу?,  бо тести оперативки в аіді то не складно знайти. 

Опубліковано
18 минут назад, Unknown сказал:

Як би то перевірити саме швидкість кешу?

А в чому вона має вимірюватись? Хіба не в кількості записаної/зчитаної інформації за одиницю часу?

Опубліковано
12 хвилин тому, Litovets сказано:

А в чому вона має вимірюватись? Хіба не в кількості записаної/зчитаної інформації за одиницю часу?

Саме так.  А чим ту швидкість протестувати можна? 

Опубліковано
7 минут назад, Unknown сказал:

А чим ту швидкість протестувати можна? 

А як на рахунок аіди? Як на мене для наглядності і висновків для себе її цілком достатньо.

Опубліковано

Привіт, є система і на ддр2 775 сокеті і на ддр3 фм1 сокеті від амд. 

як бачимо з тестів, то затримки л2 кеша на платформі амд більш ніж в тричі більші ніж на кор2, хоча швидкості вдвічі більші саме на процесорі амд.

а якшо рівняти ддр3 і л2 кеш кор2дуо, то: по швидкості, л2 кеш кор2дуо все ще швидший за ддр3 на частоті 2133 МГц, а по затримках там взагалі пропасть не на користь ддр3.

а на рахунок ддр3 проти ддр2, то там не так уже все і плачевно. так, по швидкості і затримках ддр2 приблизно вдвічі повільніша за ддр3. але тут треба враховувати частоту і таймінги, цю різницю можна як скоротити за рахунок розгону ддр2, так і розірвати за рахунок того ж розгону ддр3. Але повторюсь, якщо система використовується як медіацентр або офісний пк, на якому все ще можна пограти у старі іграшки, то 775 сокет все ще на коні (правда треба зробити оговорку, що за умови хоча б кор2дуо типу того ж е8400, а не всякого хламу типу древніх пентіумів чи чого ще старішого).

cachemem_ddr2.png

cachemem_ddr3.png

Опубліковано

Сфоткав 2 системи на 775 сок,  одна ддр2 інша ддр3. Різниця між оперативками невелика. А л2 кеш по часу досупу круто в оперативки виграє.  Не вірю,  що ддр 4 швидша за кеш С2D.  По загальній швидкості читання і запису десь близькі,  мабуть високочасотні ддр4 навіть переплюнуть покизники кешу нашого.  Але час доступу і близько не дотягне до показника кешу,  а це дуже сповільнить загальну швидкодію тому, що це простої процесора в очікуванні чергової порції інформації.  Тому,  я поки вважаю,  що загальна швидкодія кешу c2d вища за оперативку ддр4.

On 07.02.2020 at 21:46, Litovets сказано:

А як на рахунок аіди? Як на мене для наглядності і висновків для себе її цілком достатньо.

Давай скріншот тесту ддр4. ;)

IMG_20200217_095630.thumb.jpg.7d090e4e8b9e0d9d19eab873b22ceeea.jpgIMG_20200217_095604.thumb.jpg.3ed5e31ebdacaa6470cbe685850e0ea5.jpg

Опубліковано

Хлопці, автор просив оцінити його комплекти. Плюс-мінус 50 грн отримав відповідь. Все інше дуже швидко стане нікому не цікаве, особливо після виходу в люди RYZEN 4000.

Опубліковано
12 часов назад, Unknown сказал:

Давай скріншот тесту ддр4. ;)

На, тримай)

Дві частотні формули і різні таймінги.

Для моєї ОЗУ це майже потолок, сток частота 2133 і чіпи мікрон.

2666.jpg

5.jpg

2400.jpg

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...