Перейти до змісту

Кухонна плита. Газова VS Електрична. Ваші думки/досвід?!

MaestroA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Починаю за місяць глобальний ремонт в квартирі.

Є ідея перейти з газу на електро.

Переваги електро (індукційної) на мій хлопський розум: рівень безпеки вищий, відсутність газового нальоту, простіша в прибиранні.

Чи правильні мої думки?

Що по економіці поточних витрат?

Опубліковано

Если электро, то лучше комби-индукция+стеклокерамика, у каждой свои плюсы и минусы. И к этому еще скороварку электрическую.

Опубліковано
2 годин тому, MaestroA сказано:

Починаю за місяць глобальний ремонт в квартирі.

Переваги електро (індукційної) на мій хлопський розум: рівень безпеки вищий, відсутність газового нальоту, простіша в прибиранні.

Чи правильні мої думки?

Що по економіці поточних витрат?

по витратах те ж виходить.
в цілому думки правильні. витирати і прибирати точно зручніше індукційну ніж газову. але все одно треба спец засоби. бо те що зашкварюється під сковорідкою нічим з простих засобів не віддереш.
Я індукційною задоволений на 99%. Сестра жила якийсь час, то казала щ ов порівнянні, їй також індукція білш сподобалась.
З іншої сторони в газовій немає чому ламатись)

Опубліковано

Щоб не сплачувати за газ, чи можна через службу газу викинути лічильник та заварити вихід, зробивши трубу на прямоток (5-й поверх 9-поверхівки)?

Опубліковано

Не забувайте про споживання електроплити. Як ви ввімкнете всі поверхні, то одномоментне споживання стане близько 10кВт (якщо 4 поверхні). Це близько 50А. Якщо у вас типова квартира, то ваша проводка не витримає. У кращому випадку вимкнеться автомат, у гіршому вийде з ладу проводка. У найгіршому пожежа.

Опубліковано
1 хвилина тому, Electronshik сказано:

Не забувайте про споживання електроплити. Як ви ввімкнете всі поверхні, то одномоментне споживання стане близько 10кВт (якщо 4 поверхні). Це близько 50А. Якщо у вас типова квартира, то ваша проводка не витримає. У кращому випадку вимкнеться автомат, у гіршому вийде з ладу проводка. У найгіршому пожежа.

Я думав про цей нюанс. Проводку в квартирі буду міняти. Можна якось окрему лінію завести чи щось таке? Існують виходи з цієї ситуації?

Будинку близько 25 р.

Опубліковано
2 хвилин тому, n_a_p сказано:

і посуд підбирати потрібно

Я це знаю. Дякую.

2 хвилин тому, n_a_p сказано:

особливо найти турку під каву на індукційну поверхню це ще те завдання

Тут мені пощастило.)) Моя сім'я каву практично не п'є.

Опубліковано
Щойно, MaestroA сказано:

Я думав про цей нюанс. Проводку в квартирі буду міняти. Можна якось окрему лінію завести чи щось таке? Існують виходи з цієї ситуації?

Будинку близько 25 р.

поверхня свій автомат і лінія, духовка також свій автомат. 

Опубліковано

Тут ще питання чи здатний будинок дати стільки потужності. Зазвичай в типовому проекті раніше закладали 3кВт на квартиру. Ви ж один будете споживати як 4 квартири. Якщо в будинку є запас міцності по проводів то проблем не буде.

Бо вам не буде легше якщо не витримає проводка під'їзду.

Опубліковано
35 хвилин тому, Electronshik сказано:

Не стане. Не лякай людину)
середня потужність плит - 7квт. Ніхто ніколи не вмикає 4 і на всю котушку.  Банально все горить і збігає на максимумі.
Та підтримую, на потужність варто зважати. все ж проводка не резинова.
Для такого випадку бачив плити з пониженим максимумом.

Опубліковано

якщо сім'я невелика - двух "кружків"  з головою вистачає

для повноти раджу придбати мультиварку та аерогриль

Опубліковано
3 годин тому, n_a_p сказано:

поверхня свій автомат і лінія, духовка також свій автомат. 

Візьму до уваги. Дякую!

1 година тому, flashmax сказано:

якщо сім'я невелика - двух "кружків"  з головою вистачає

2 дорослих, 2 дітей. Думаю, все ж 4 "кружки" буде краще.))

3 годин тому, Dima4s сказано:

Для такого випадку бачив плити з пониженим максимумом.

Поцікавлюся такими. Дякую!

Повторю своє запитання, на яке поки ніхто не відповів. Цікаво.

4 годин тому, MaestroA сказано:

Щоб не сплачувати за газ, чи можна через службу газу викинути лічильник та заварити вихід, зробивши трубу на прямоток (5-й поверх 9-поверхівки)?

?

Опубліковано

на молоді до газовиків зайди поцікався. вони розкажуть, що можна. я як кухню в іншу кімнату переносив, то вони самі порадили, перейти на індукційну чи електричну плиту.

Опубліковано
9 годин тому, MaestroA сказано:

6 годин тому, MaestroA сказано:

так, відмовитись легко. Напишеш заяву - відріжуть. Але паритет у вартості кілоджоуля тепла від газу і від електрики може змінитись, і газ знову стане дешевшим за електрику, от тоді назад повернутись буде проблематично...

Я б від газу не відмовлявся. Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо?

Опубліковано
10 хвилин тому, jack74 сказано:

Я б від газу не відмовлявся. Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо?

Щоб не виділяти під лічильник шкафчик в меблях.

Опубліковано
1 година тому, jack74 сказано:

Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо?

Наші керманичі вже давно думають над тим, щоб зробити ціну на газ із двох частин, одна з яких буде фіксована абонплата. Тому відрізати газ повністю у випадку відмови від його користування - не така вже й безглузда ідея.

Опубліковано
13 годин тому, MaestroA сказано:

Проводку в квартирі буду міняти.

Заміни ще проводку від лічильника в під'їзді до щитка в квартирі. Ну і може подумай над встановленням двотарифного лічильника.

Опубліковано
40 хвилин тому, Vadimm сказано:

Заміни ще проводку від лічильника в під'їзді до щитка в квартирі. Ну і може подумай над встановленням двотарифного лічильника.

• нічний тариф – діє з 23.00 до 07.00 – використовується понижуючий коефіцієнт 0,5 до вартості електроенергії.  Це для бойлера і електроопаленя добре. Але є нюанси в нових двотарифних лічильниках - обмеження потужності запрогромоване згідно договору, а в більшості в договорі вказано 2,8-3,5 кВт. Збільшення потужності колись вартувало десь 1тис грн. за  кожен кВт. Включиш три камфорки на індукції, пилосос і фен, не враховуючи освітлення, компи і іншу побутову техніку, - це вже кіловат 10.
Опубліковано
10 годин тому, MaestroA сказано:

Щоб не виділяти під лічильник шкафчик в меблях.

це, звичайно, серйозна причина, щоб відрізатись від газу :) Ти прикинь по сумі, в скільки тобі обійдеться підключення по-новому, якщо що! Проекти, дозволи... Я б краще "поклав в шкафчик", їсти не просить, і місця не так вже й багато займає.

9 годин тому, Serpent сказано:

Наші керманичі вже давно думають над тим, щоб зробити ціну на газ із двох частин, одна з яких буде фіксована абонплата.

от коли таке зроблять, в чому я дуже сумніваюсь, от тоді й відрізати можна буде. А наперед навіщо?

ПиСи: І не "керманичі" таке хочуть, а бариги, котрі нам газ типу продають.

Опубліковано
2 хвилин тому, jack74 сказано:

це, звичайно, серйозна причина, щоб відрізатись від газу :) Ти прикинь по сумі, в скільки тобі обійдеться підключення по-новому, якщо що! Проекти, дозволи... Я б краще "поклав в шкафчик", їсти не просить, і місця не так вже й багато займає.

Якщо я оптимізую все під електро (проведу правильну проводку, куплю електро-плиту, не вмонтую в стіну короб для газового шлангу), то чи сильно рятує невикинутий лічильник?

Опубліковано
40 хвилин тому, MaestroA сказано:

проведу правильну проводку

"правильна", це всього лиш потрібного перерізу і розетка в потрібному місці. Нічого страшного, не пропаде, і місця багато не займе, якщо стане не актуальною.

40 хвилин тому, MaestroA сказано:

не вмонтую в стіну короб для газового шлангу

а ти вмонтуй. Хіба це сильно затратно?

Зрештою, справа твоя, але май на увазі, що газ ЗАВЖДИ дешевший від електрики. І це не лише в нас, в Україні, а у всьому світі.

Так що коли в нас все заспокоїться, ціна на газ, припустимо, впаде вдвоє, ти попереплачуєш рік за свою "оптимізацію", і знову почнеш думати повернути газ.

Мати вдома альтернативу - це плюс. Зрозуміло, коли заради мати "альтернативу" ти мусиш з "нуля" робити, а тут в тебе ВЖЕ воно є, а ти хочеш викинути, те, що вже маєш...

Опубліковано

ще є моменти не часто, але коли світла тривалий час не буде. газ як є можливість лшити то лиши. в нас був момент три дня попідряд світло вдень виключали. ох і не зручно було.

Опубліковано
12 часов назад, Serpent сказал:

Тому відрізати газ повністю у випадку відмови від його користування

для чого відрізати? пишеш заяву на опломбування і все.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...