MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 12:00 #1 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 12:00 Починаю за місяць глобальний ремонт в квартирі. Є ідея перейти з газу на електро. Переваги електро (індукційної) на мій хлопський розум: рівень безпеки вищий, відсутність газового нальоту, простіша в прибиранні. Чи правильні мої думки? Що по економіці поточних витрат?
romanc Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 13:17 #2 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 13:17 Если электро, то лучше комби-индукция+стеклокерамика, у каждой свои плюсы и минусы. И к этому еще скороварку электрическую.
Dima4s Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:01 #3 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:01 2 годин тому, MaestroA сказано: Починаю за місяць глобальний ремонт в квартирі. Є ідея перейти з газу на електро. Переваги електро (індукційної) на мій хлопський розум: рівень безпеки вищий, відсутність газового нальоту, простіша в прибиранні. Чи правильні мої думки? Що по економіці поточних витрат? по витратах те ж виходить. в цілому думки правильні. витирати і прибирати точно зручніше індукційну ніж газову. але все одно треба спец засоби. бо те що зашкварюється під сковорідкою нічим з простих засобів не віддереш. Я індукційною задоволений на 99%. Сестра жила якийсь час, то казала щ ов порівнянні, їй також індукція білш сподобалась. З іншої сторони в газовій немає чому ламатись)
MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:08 Автор #4 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:08 Щоб не сплачувати за газ, чи можна через службу газу викинути лічильник та заварити вихід, зробивши трубу на прямоток (5-й поверх 9-поверхівки)?
Electronshik Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:48 #5 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:48 Не забувайте про споживання електроплити. Як ви ввімкнете всі поверхні, то одномоментне споживання стане близько 10кВт (якщо 4 поверхні). Це близько 50А. Якщо у вас типова квартира, то ваша проводка не витримає. У кращому випадку вимкнеться автомат, у гіршому вийде з ладу проводка. У найгіршому пожежа.
MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:51 Автор #6 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:51 1 хвилина тому, Electronshik сказано: Не забувайте про споживання електроплити. Як ви ввімкнете всі поверхні, то одномоментне споживання стане близько 10кВт (якщо 4 поверхні). Це близько 50А. Якщо у вас типова квартира, то ваша проводка не витримає. У кращому випадку вимкнеться автомат, у гіршому вийде з ладу проводка. У найгіршому пожежа. Я думав про цей нюанс. Проводку в квартирі буду міняти. Можна якось окрему лінію завести чи щось таке? Існують виходи з цієї ситуації? Будинку близько 25 р.
n_a_p Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:52 #7 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:52 і посуд підбирати потрібно. особливо найти турку під каву на індукційну поверхню це ще те завдання.
MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:54 Автор #8 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:54 2 хвилин тому, n_a_p сказано: і посуд підбирати потрібно Я це знаю. Дякую. 2 хвилин тому, n_a_p сказано: особливо найти турку під каву на індукційну поверхню це ще те завдання Тут мені пощастило.)) Моя сім'я каву практично не п'є.
n_a_p Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:55 #9 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:55 Щойно, MaestroA сказано: Я думав про цей нюанс. Проводку в квартирі буду міняти. Можна якось окрему лінію завести чи щось таке? Існують виходи з цієї ситуації? Будинку близько 25 р. поверхня свій автомат і лінія, духовка також свій автомат.
n_a_p Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:57 #10 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 15:57 а так індукція вже майже рік. задоволені
Electronshik Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 16:01 #11 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 16:01 Тут ще питання чи здатний будинок дати стільки потужності. Зазвичай в типовому проекті раніше закладали 3кВт на квартиру. Ви ж один будете споживати як 4 квартири. Якщо в будинку є запас міцності по проводів то проблем не буде. Бо вам не буде легше якщо не витримає проводка під'їзду.
Dima4s Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 16:42 #12 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 16:42 35 хвилин тому, Electronshik сказано: Не забувайте про споживання електроплити. Як ви ввімкнете всі поверхні, то одномоментне споживання стане близько 10кВт (якщо 4 поверхні). Це близько 50А. Якщо у вас типова квартира, то ваша проводка не витримає. У кращому випадку вимкнеться автомат, у гіршому вийде з ладу проводка. У найгіршому пожежа. Не стане. Не лякай людину) середня потужність плит - 7квт. Ніхто ніколи не вмикає 4 і на всю котушку. Банально все горить і збігає на максимумі. Та підтримую, на потужність варто зважати. все ж проводка не резинова. Для такого випадку бачив плити з пониженим максимумом.
flashmax Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 18:17 #13 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 18:17 якщо сім'я невелика - двух "кружків" з головою вистачає для повноти раджу придбати мультиварку та аерогриль
MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 19:49 Автор #14 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 19:49 3 годин тому, n_a_p сказано: поверхня свій автомат і лінія, духовка також свій автомат. Візьму до уваги. Дякую! 1 година тому, flashmax сказано: якщо сім'я невелика - двух "кружків" з головою вистачає 2 дорослих, 2 дітей. Думаю, все ж 4 "кружки" буде краще.)) 3 годин тому, Dima4s сказано: Для такого випадку бачив плити з пониженим максимумом. Поцікавлюся такими. Дякую! Повторю своє запитання, на яке поки ніхто не відповів. Цікаво. 4 годин тому, MaestroA сказано: Щоб не сплачувати за газ, чи можна через службу газу викинути лічильник та заварити вихід, зробивши трубу на прямоток (5-й поверх 9-поверхівки)? ?
n_a_p Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 20:38 #15 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 20:38 на молоді до газовиків зайди поцікався. вони розкажуть, що можна. я як кухню в іншу кімнату переносив, то вони самі порадили, перейти на індукційну чи електричну плиту.
jack74 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 21:49 #16 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 21:49 9 годин тому, MaestroA сказано: Є ідея перейти з газу на електро. 6 годин тому, MaestroA сказано: Щоб не сплачувати за газ, чи можна через службу газу викинути лічильник та заварити вихід, зробивши трубу на прямоток (5-й поверх 9-поверхівки)? так, відмовитись легко. Напишеш заяву - відріжуть. Але паритет у вартості кілоджоуля тепла від газу і від електрики може змінитись, і газ знову стане дешевшим за електрику, от тоді назад повернутись буде проблематично... Я б від газу не відмовлявся. Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо?
MaestroA Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 22:00 Автор #17 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 22:00 10 хвилин тому, jack74 сказано: Я б від газу не відмовлявся. Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо? Щоб не виділяти під лічильник шкафчик в меблях.
Serpent Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 23:19 #18 Опубліковано 6 Квітня, 2019 в 23:19 1 година тому, jack74 сказано: Тим більше якщо лічильник стоїть, в чому проблема? "Щоб не сплачувати за газ" просто не користуєшся - не платиш, та й все. Відрізатись повністю нашо? Наші керманичі вже давно думають над тим, щоб зробити ціну на газ із двох частин, одна з яких буде фіксована абонплата. Тому відрізати газ повністю у випадку відмови від його користування - не така вже й безглузда ідея.
Vadimm Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 05:12 #19 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 05:12 13 годин тому, MaestroA сказано: Проводку в квартирі буду міняти. Заміни ще проводку від лічильника в під'їзді до щитка в квартирі. Ну і може подумай над встановленням двотарифного лічильника.
n_a_p Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 06:04 #20 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 06:04 40 хвилин тому, Vadimm сказано: Заміни ще проводку від лічильника в під'їзді до щитка в квартирі. Ну і може подумай над встановленням двотарифного лічильника. нічний тариф – діє з 23.00 до 07.00 – використовується понижуючий коефіцієнт 0,5 до вартості електроенергії. Це для бойлера і електроопаленя добре. Але є нюанси в нових двотарифних лічильниках - обмеження потужності запрогромоване згідно договору, а в більшості в договорі вказано 2,8-3,5 кВт. Збільшення потужності колись вартувало десь 1тис грн. за кожен кВт. Включиш три камфорки на індукції, пилосос і фен, не враховуючи освітлення, компи і іншу побутову техніку, - це вже кіловат 10.
jack74 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 08:35 #21 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 08:35 10 годин тому, MaestroA сказано: Щоб не виділяти під лічильник шкафчик в меблях. це, звичайно, серйозна причина, щоб відрізатись від газу Ти прикинь по сумі, в скільки тобі обійдеться підключення по-новому, якщо що! Проекти, дозволи... Я б краще "поклав в шкафчик", їсти не просить, і місця не так вже й багато займає. 9 годин тому, Serpent сказано: Наші керманичі вже давно думають над тим, щоб зробити ціну на газ із двох частин, одна з яких буде фіксована абонплата. от коли таке зроблять, в чому я дуже сумніваюсь, от тоді й відрізати можна буде. А наперед навіщо? ПиСи: І не "керманичі" таке хочуть, а бариги, котрі нам газ типу продають.
MaestroA Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 08:42 Автор #22 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 08:42 2 хвилин тому, jack74 сказано: це, звичайно, серйозна причина, щоб відрізатись від газу Ти прикинь по сумі, в скільки тобі обійдеться підключення по-новому, якщо що! Проекти, дозволи... Я б краще "поклав в шкафчик", їсти не просить, і місця не так вже й багато займає. Якщо я оптимізую все під електро (проведу правильну проводку, куплю електро-плиту, не вмонтую в стіну короб для газового шлангу), то чи сильно рятує невикинутий лічильник?
jack74 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 09:19 #23 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 09:19 40 хвилин тому, MaestroA сказано: проведу правильну проводку "правильна", це всього лиш потрібного перерізу і розетка в потрібному місці. Нічого страшного, не пропаде, і місця багато не займе, якщо стане не актуальною. 40 хвилин тому, MaestroA сказано: не вмонтую в стіну короб для газового шлангу а ти вмонтуй. Хіба це сильно затратно? Зрештою, справа твоя, але май на увазі, що газ ЗАВЖДИ дешевший від електрики. І це не лише в нас, в Україні, а у всьому світі. Так що коли в нас все заспокоїться, ціна на газ, припустимо, впаде вдвоє, ти попереплачуєш рік за свою "оптимізацію", і знову почнеш думати повернути газ. Мати вдома альтернативу - це плюс. Зрозуміло, коли заради мати "альтернативу" ти мусиш з "нуля" робити, а тут в тебе ВЖЕ воно є, а ти хочеш викинути, те, що вже маєш...
n_a_p Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 09:31 #24 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 09:31 ще є моменти не часто, але коли світла тривалий час не буде. газ як є можливість лшити то лиши. в нас був момент три дня попідряд світло вдень виключали. ох і не зручно було.
Saddy Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 11:49 #25 Опубліковано 7 Квітня, 2019 в 11:49 12 часов назад, Serpent сказал: Тому відрізати газ повністю у випадку відмови від його користування для чого відрізати? пишеш заяву на опломбування і все.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.