Перейти до змісту

Електронний кабінет водія


jack74

Рекомендовані повідомлення

В Україні запрацював онлайн-кабінет водія

Цитувати

22 грудня 2018

Остап Новицький

 

Окрім «Гугла» та «Фейсбука» інформація про вас, звісно, є у МВС. Однак, якщо популярні інтернет-ресурси лише відслідковують ваш так званий «цифровий слід» для власних потреб, то Електронний кабінет водія, який нещодавно запрацював в Україні, створений для іншої цілі: щоб ділитись інформацією про вас чи ваші автомобілі з вами ж. Ну або з тими, кого зацікавить ваш транспортний засіб.

 

Отже, що воно таке, цей «кабінет»?

Це персональна сторінка в інтернеті, на якій є кілька розділів.

Перший – картка водія: там відображатимуться дані про відкриті категорії та видані посвідчення, щоправда наразі не про всі, а лише про ті, що видані протягом найближчих кількох років. Там же можна побачити зареєстровані на вас автомобілі та інформацію про штрафи – сплачені та «завислі». До речі, оплатити штрафи можна там же, у «е-кабінеті водія», - хіба що ви скучили за особливою атмосферою черг на «Укрпошті» чи в «Ощадбанку»…

104851.jpg

Вкладка «автопарк» дозволяє отримати детальну інформацію про зареєстровані на вас автомобілі, а також наявність обтяжень на них.

Наступний розділ «запис на електронну чергу» призначений для реєстрації у потрібний вам сервісний центр для отримання послуг, які там надаються.

Також можна, не покидаючи комфортного дивану, прямо з комп’ютера замовити індивідуальні номерні знаки, відразу перевіривши, чи у вашому регіоні не зайнята обрана вами комбінація букв чи цифр. Ця функція доступна після натиснення кнопки «Замовлення ІНЗ». У скільки можуть обійтись «модні бляхи» можна дізнатись тут.

Цікавий для покупців авто розділ – «Перевірка ТЗ». Пошук відбувається за VIN-кодом автомобіля, видача результатів можлива у двох версіях – спрощена, зате безкоштовна, та платна (45,68 грн), у якій система обіцяє поділитись з вами розширеною інформацією. Наприклад, за гроші можна дізнатись про наявність обтяжень на ТЗ, кількість ДТП, у яких «небита-некрашена» приймала участь (звісно, якщо ці дані є в системі а ДТП були оформлені поліцією), кількість власників (що безумовно потішить продавців, які звикли писати у оголошеннях «перший власник з салону», коли це не відповідає дійсності), та про показники одометра (пробіг авто). Також у розширеній версії вам повідомлять про наявність страхування («автоцивілки») та що записано в особливих відмітках у «техпаспорті».

Вхід до електронного кабінету водія здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису, Bank ID або Mobile ID. Згодом, як повідомили на презентації послуги, буде додано ще ряд послуг, як-то внесення інформації про «належного користувача» та інші.

Кабінет водія доступний за адресою e-driver.hsc.gov.ua.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 годин тому, jack74 сказано:

 

 

Працює як місяць часу вже. Ставили,  знімали з обліку авто - зареєструвавшись в кабінеті, брали електронний талон. Без ніяких черг і в чітко встановлений час.

Для реєстрації потрібен електронний підпис - береться в податковій, або якщо є приватовська картка - можна зробити самому  в Приват 24.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Gendruk сказано:

Через онлайн кабінет зареєструвався в сервісний центр і поставив на облік.

А мені не дає записатись на чергу... І вчора пробував, і сьогодні... Обираю вже дату і час, і помилка, "спробуйте ще раз" :(

 

ПиСи: вже дало, але аж на 27-е. Раніший день-час викидало на помилку

 

ПиПиСи: і на 26-те знайшов час, на який дало "талончик"... Тепер не бачу там ніде, як видалити непотрібний... Виходить чергу зайняв, і хоч вже не хочу "стояти", але для людей звільнити місце не маю змоги :( 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, ISV сказано:

А в мене не відображається вкладка "Електронна черга", що робити?

Відсутня саме вкладка зверху? Не пам'ятаю, чи вона в мене була ДО того, як я все ж "записався", але записувався я спочатку не через неї, а через "Записатись?" внизу справа (типу як намалював на малюнку)

image.thumb.png.4d365210dabf1e03056e6affeaaf86ae.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Кабінет міністрів України закріпив у правилах дорожнього руху (ПДР) право підтверджувати наявність страхового поліса (автоцивілки) на авто з екрану гаджета. 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

36 минут назад, zaHARE сказал:

Кабінет міністрів України закріпив у правилах дорожнього руху (ПДР) право підтверджувати наявність страхового поліса (автоцивілки) на авто з екрану гаджета. 

 

То ж в поліції мав бути доступ до бази.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...