Перейти до змісту

Скважина..яку трубу вибрати

arimantaras

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Добрий день всім...потрібно вибити скважину в с.Гаразджа..не знаю яку трубу вибрати, майстрі що мають бити кажуть що вичтачить 50-кі труби..але щось не впевнений, чи вистачить, чи краще бити більшу 100-ку приблизно...хоча різниця в ціні дуже велика...підкажіть чи вистачить 50-кі труби, чи варто більшу бити.?

Опубліковано

в мене 110 труба до вапна, далі 50мм без труби. 0,75кВт. насос за добу безперервної роботи опустив рівень води в скважині лише на 0,5 метра. А це 2,5куба в годину.

думаю, що діаметра 50 вистачить для будинка. Головне, щоб в кілька водоносних шарів попали, а не лише в 1. 

І глибико не свердли. Чим глибша скважина, тим більше заліза і сірководню в воді. Я мусив піском трохи засипати. 

В Струмівці поверхневі води на 13м, кам'яний шар на 25м. 30м. обсадної труби і 40м. скважини вистачає з головою. Зробиш глибше - задовбешся фільтри міняти і труби з сантехнікою від іржі чистити. Ну і запах тухлого від сірководню появиться.

Опубліковано

Вибери спочатку чим будеш воду піднімати, яка добова потреба у воді буде. Інакше потім насос в скважину не всунеш. 

Опубліковано

У мене в сусіда була 50-ка, насос "здох" через 2 роки, інші майстри відмовилися опускати новий у існуючу свердловину, сказали - потрібно бити нову, хоча б сотку. Так і сидить рік без води, думає що робити.

Опубліковано
2 годин тому, YVitaliy сказано:

У мене в сусіда була 50-ка, насос "здох" через 2 роки, інші майстри відмовилися опускати новий у існуючу свердловину

один і той же насос для 50-ки і 100?

Опубліковано
3 годин тому, YVitaliy сказано:

насос "здох"

3 годин тому, YVitaliy сказано:

опускати новий

Ні, новий насос для сотки повинен був бути більший, а чому відмовились з п'ятдесяткою працювати — не знаю. Сусід хоче зекономити просто.

Опубліковано

Знайомий робив скважину дома та на дачі, то йому ставили насос( насосну станцію)  на поверхні.В трубі знизу був тільки зворотній клапан. 

Опубліковано
2 годин тому, Механік сказано:

А як в 50-ку опустити насос? І в 100-ці буде більший запас води якщо попадете в слабеньку жилу води. Тільки 100

Запас води ніпричому. Має значення відстань до поверхні води.  Якщо більше 8-7м, то поверхневий насос воду не потягне, потрібно тоді ежекторний насос ставити або робити колодязь і опускати поверхневий насос, щоб було ближче до води, хоча би 5м. А от 100-ка дає можливість опустити безпосередньо у свердловину так званий заглибний (рос. насос погружной ) то він звісно витягне воду з будь-якої глибини. 

Опубліковано
В 14.10.2018 в 10:15, case_l сказал:

Запас води ніпричому. Має значення відстань до поверхні води.  

Я і мав на увазі глибинний насос. І запас води якраз  "причому". Я робив скважини і знаю, що кажу. Якщо слабеньке джерело, то без достатнього запасу води в трубі насос просто викачає воду, а вода не зможе набратись. Це якщо порівняти 50 і 100 при одинаковому заглиблені труби після рівня води- запас в два рази більший 

Опубліковано
On 12.10.2018 at 22:12, Pr0ektant сказано:

в мене 110 труба до вапна, далі 50мм без труби. 0,75кВт. насос за добу безперервної роботи опустив рівень води в скважині лише на 0,5 метра. А це 2,5куба в годину.

думаю, що діаметра 50 вистачить для будинка. Головне, щоб в кілька водоносних шарів попали, а не лише в 1. 

І глибико не свердли. Чим глибша скважина, тим більше заліза і сірководню в воді. Я мусив піском трохи засипати. 

В Струмівці поверхневі води на 13м, кам'яний шар на 25м. 30м. обсадної труби і 40м. скважини вистачає з головою. Зробиш глибше - задовбешся фільтри міняти і труби з сантехнікою від іржі чистити. Ну і запах тухлого від сірководню появиться.

у мене десь під 50 метрів свердловина. і так і є. залізо і легіонела(сірководень).
Якщо засипати пару метрів вода стане чистіша?

Опубліковано
5 годин тому, Механік сказано:

. Це якщо порівняти 50 і 100 при одинаковому заглиблені труби після рівня води- запас в два рази більший 

Діаметр беруть великий, коли до дзеркала води далеко, щоб була можливість занурити насос,  а  не для запасу води.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...