Перейти до змісту

Потрібна порада покупки звуковрї карти


Рекомендовані повідомлення

Є бажання купити звукову карту pci. Чи велика різниця для ігор і на які характеристики звертати увагу при покупці? І можливо є якісь хороші моделі до 1500 грн (нові, б/у). Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

38 минут назад, Serpent сказал:

Яка акустична система чи навушники?

Steelseries SIberia

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 годин тому, Quatttro сказано:

Steelseries SIberia

Це ж звичайна ігрова гарнітура, в якій швидше за все по традиції завалений бас, щоби краще передавати вибухи та інший екшн. Яку саме якість звуку ви хочете в ній почути, тим більше в іграх? ІМХО, купівля зовнішньої звукової карти тут недоцільна, хіба із встроєною дійсно якісь серйозні проблеми. Різниці або не буде чути зовсім, або вона буде мінімальна і не варта витрачених грошей. Тим більше що за озвучений бюджет нові звукові всі будуть програмні, тобто фактично той же інтегрований звук тільки на окремій платі. Ну, якщо вже дійсно свербить в одному місці і немає куди діти кровно зароблені, то можна пошукати б/в Creative щось із новіших, напр. Creative Sound Blaster Z (якраз вкладетесь в бюджет). Погратися, послухати, а потім продати. :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 06.10.2018 в 16:19, Serpent сказал:

Різниці або не буде чути зовсім, або вона буде мінімальна і не варта витрачених грошей.

Це потрібно мати проблеми зі слухом, щоб не почути різницю! Це ж яке гавно так грає (відтворює) що немає різниці з встройкою? Вже аж цікаво,

чи ви мали на увазі встройку в материнці топового рівня, в порівнянні з звуковою за ціною 100грн.

Або хіба як варіант паршива акустика, чи наушники, тоді да, небуде різниці взагалі, в іншому випадку бред.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

quattro, коли зрозумієте що вам саме, і якого рівня потрібно пишіть в приват, маю декілька варіантів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, nikblack сказано:

маю декілька варіантів

О, то не соромтесь, озвучте ці декілька варіантів. Аж самому цікаво стало, що ж це буде так офігенно грати за 1,5к деревяних на геймерській гарнітурі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 минут назад, Serpent сказал:

О, то не соромтесь, озвучте ці декілька варіантів. Аж самому цікаво стало, що ж це буде так офігенно грати за 1,5к деревяних на геймерській гарнітурі :)

Де хоть слово про гарнітуру яка офігенно буде грати, я навпаки писав що може бути річ в колонах, гарнітурі, хіба ні? І з чого ви взяли що за 1.5к? А якщо вже так цікаво, наприклад креатив тітан за 1000грн дуже гарно звучить, тільки прямі руки треба щоб налаштувати. Ви так категорично висловлюєтесь, складається враження що всі глухі і купують непотрібні плати, які коштують дешевше, і їх можна замінити встоєнним звуком, і виходить що тільки грає те що коштує як "збитий літак" так я вам напевно віткрию таємницю, це не так!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 хвилин тому, nikblack сказано:

Де хоть слово про гарнітуру яка офігенно буде грати, я навпаки писав що може бути річ в колонах, гарнітурі, хіба ні? І з чого ви взяли що за 1.5к?

Є вихідні дані, які ТС написав вище - це наявна геймерська гарнітура Steelseries SIberia і бюджет на звуковуху 1,5к. Звук потрібен в іграх.

12 хвилин тому, nikblack сказано:

креатив тітан за 1000грн дуже гарно звучить

Приставка "Titanium" у звукових картах Creative означає тільки те, що ця карта має роз'єм Рсі-Ех х1, а не якусь там особливу крутість звуку, як можна подумати спочатку. X-Fi Titanium - це є фактично допотопна X-Fi Xtreme Music (яка вийшла у 2005(!) році) переведена на Рсі-eх х1. Наразі більшість із них вже є хламом із висохшими від часу конденсаторами і древніми проблемними драйверами, так як Creative має хорошу звичку "забивати" на техпідтримку своїх продуктів. Можливо у порівнянні із якимось ще більш древнім китайським лайном на C-media вона і "дуже гарно звучить", але сучасні встроєні аудіокодеки вже давно не ті що були були колись, і звук на них по якості впритул наблизився до зовнішніх звукових карт середнього цінового діапазону. Щоби не бути голослівним:

X-Fi Titanium vs. HDA

Спойлер

Результаты теста оказались интересными. На конкретных колонках Microlab SOLO 6 разница между тремя устройствами невелика. Интегрированный звук ALC889A практически не уступает по качеству X-Fi. На удивление, звучание кодека можно назвать очень хорошим, явных проблем не наблюдается.

Причому зверніть увагу, порівнювали на непоганій мультимедійній акустиці середнього рівня Microlab SOLO 6, а не на геймерській гарнітурі. Що на ній взагалі можна почути?

Ну і щоб поставити крапку в цій дискусії, ось дуже велика і дуже толкова стаття:

Компьютер как Hi-Fi аудиоплатформа

Читати всім, хто думає, що купивши зовнішню звукову він одразу ж почує божественну рапсодію, а волосся стане м'яким та шовковистим. :)  Для тих кому ліньки читати, ось короткий зміст: професіонал на слух пробував відрізнити встройку Realtek ALC889 і зовнішню карту Asus Xonar Essence STX (яка новіша і дорожча за X-Fi Titanium раза у 3-4) на професійному обладнанні із ціною за межами здорового глузду. Результат - у більшості випадків він невірно визначив, яка карта грає у тій чи іншій музичній композиції. Ви все ще хочете почути різницю у звуці на старій звуковушці і геймерській гарнітурі ціною в 50$? Причому навіть не в музиці, а в іграх, де все реве, стріляє і вибухає? Really? Ну що ж, тоді в мене аргументи закінчились. Гроші в зуби, і вперед за покупкою карти яка "дуже гарно звучить" )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, Serpent сказал:

це є фактично допотопна X-Fi Xtreme Music (яка вийшла у 2005(!) році) переведена на Рсі-eх х1. Наразі більшість із них вже є хламом із висохшими від часу конденсаторами і древніми проблемними драйверами, так як Creative має хорошу звичку "забивати" на техпідтримку своїх продуктів

На рахунок підтримки - http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&catName=Sound Blaster&subCatID=208&prodID=17927&prodName=Sound Blaster X-Fi Titanium&bTopTwenty=1&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_17927,VARSET=CategoryID:208

X-Fi Xtreme Music - є і така, схожа тільки що хіба назвою виробника, це стосується як компоновки, так і звуку.

 

3 часа назад, Serpent сказал:

мультимедійній акустиці середнього рівня Microlab SOLO 6

 

це добило :0016: що вони могли там почути, ви ще напишіть що древня креатив на базі ЕМІ не звучить, так щоб все стало зовсім зрозуміло.

 

Стіко букв, а толку... не розумію чому стільки негативу в сторону звукових.

На рахунок статті (навіть читати не буду, бо читав зовсім інше, і спробував особисто) - я вам негатив найду на любе залізо якщо треба. 

Використовую підсилювач telefunken і акустику ARCUS і там все добре чути, а що вони там слухали на тих хвальоних мікролабах я не знаю "шум"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо не правильно пояснив. Не женусь за мега крутими басами чи відмінним  звучанням, просто є проблема в шутерах з позиціонуванням, тобто я чую кроки чи постріли але точно визначити звідки важко. Думав з покупкою звукової карти краще буде. Можливво помиляюсь тому і вирішив дізнатись чи доцільно купувати дискретну звукову. Краще купити іншу гарнітуру? Якщо так то яку? В рамках цьогож бютжету. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Quatttro, маю Sound Blaster Audigy2 ZS, лежить без діла тому можу дати поюзати/послухати для порівняння з встройкою. Цікаво - пиши в ПМ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...