Перейти до змісту

Позитив України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 минуты назад, volks сказал:

Не повезло нашим роботодавцям з працівниками. Інша справа поляки. Їм пощастило. Їх українці працьовиті.

Не повіриш,у Львові в знайомого молодий амбітний айтішнік 2 тижні робив замовлення,яке в нормі роблять 3 дні і хотів з/п 1000дол.(бо ж айтішнік за меньше не буде робити).Звісно він з ним попрощався,бо той ні вчитись ні проацювати нормально не хотів,був на розслабоні. Поїхав до Польщі і тепер там має свою штуку баксів - слідкує щоб рівно голови курчатам на птахофабриці відрізало.Працює 12 годин на добу і має один вихідний . Зато приїде домів вже на а-6 або бесі якій.

• Відповідей 2,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
14 минут назад, zaHARE сказал:

Поїхав до Польщі і тепер там має свою штуку баксів - слідкує щоб рівно голови курчатам на птахофабриці відрізало

А в нас за таку роботу скільки платять?

Опубліковано
8 минут назад, Adiss сказал:

В нас в країні взагалі ситуація з робітниками в жахові від того що немає от таких працівників, порозводилися одні, юристи, айтішніки, менеджери, продавці , продавці "повітря",  професії невидимого фронту, що дуже примарна і незначна з них користь для суспільства, усілякі консультанти, адміни не тільки компютерних мереж бо це нормально, а адміни над адмінами, куча замів перезамів і зазамів, на фірмах,  каста держслужбовців. І Як не крути але країні щоб розвиватись потрібні як кров і повітря, звичайні робітники, слюсарі, механіки, будівельники, інженера, технологи,  та науковці,  а в нас групу цих людей ніхто не цінить і їх з розкритими обіймами приймають країни які думають про свою економіку і майбутнє а не про дешевий політичний піар і як тільки втриматися при владі, щоб розпилами займатись і красти як у нас думають.

Ти мабуть слюсар або кранівник?

Опубліковано
10 минут назад, volks сказал:

А в нас за таку роботу скільки платять?

Я не в курсі,але глянув сайт Пан Курчак,там вільні вакансії тільки управлінців з/п 9.000-40.000грн. Значить платять непогано,якщо вакансій в цеха немає.

Опубліковано
3 минуты назад, Adiss сказал:

Ви в курсі що цеха пан курчака розташовані по селах де працюють сільські жителі за 5-6000грн ну може якісь бригадири мають 9.  

То в чому проблема? Раз працюють,значить влаштовує. На Франківщині збудували німці завод і не могли набрати персонал на 6.000,Збільшили до 8.000 набрали 50%,зараз вже чув,що підняли до 10.000

Опубліковано
11 хвилин тому, Adiss сказано:

Якщо жити холостяком як лох,

:smile-zachot:

P.S. Лохами не стають, лохами - народжуються (с)народна мудрість

Опубліковано
21 минуту назад, zaHARE сказал:

На Франківщині збудували німці завод і не могли набрати персонал на 6.000,Збільшили до 8.000 набрали 50%,зараз вже чув,що підняли до 10.000

То так продуктивність праці зросла майже вдвічі, на яку в нас завжди спихають низькі зп? 

Опубліковано
24 хвилин тому, zaHARE сказано:

Раз працюють,значить влаштовує.

І так і ні.

бо типу варіантів немає. Краще вже 6-8К, ніж нічого.

Але тих 6-8К реально мало, але знову ж таки, на безриб'ї і корова соловей.

В Луцьку така ж фігня. народ працює, бо діватися особливо немає куди. 2 варіанти:

1 - працювати тут за те,що платять

2 - за кордон.

Варіант "вимагати більше" - не проходить, бо завжди є пункт 1): Завжди знайдеться той, хто працюватиме за те, що платять.

Опубліковано
24 минуты назад, Adiss сказал:

не фігню, ви пишите варіантів немає, так песимістично, є два варіанта або закордон або працювати на себе і що тут поганого? Знаю знайому яка працює на себе робить манікюри по 600-700грн в день, продає речі в інтернеті має свій інтернет магазин, і репетиторством англійської займається, вона краще мене живе її сумарний дохід більше 1000 дол в місяць,  є ще одна знайома оформляє урочисті події день народження бенкети, весілля, тобто оформлення залів, дизайн, теж більше 1000  долларів заробляє, а ви говорите про безвихідь.

Вас там двоє під одним акком? Один пише про жопу(всі їдуть в полщу),а інший пише,що можна заробляти по штуці баксів тут,якщо не лох))))

Опубліковано
38 минут назад, Zheny@ сказал:

І так і ні.

бо типу варіантів немає. Краще вже 6-8К, ніж нічого.

Але тих 6-8К реально мало, але знову ж таки, на безриб'ї і корова соловей.

В Луцьку така ж фігня. народ працює, бо діватися особливо немає куди. 2 варіанти:

1 - працювати тут за те,що платять

2 - за кордон.

Варіант "вимагати більше" - не проходить, бо завжди є пункт 1): Завжди знайдеться той, хто працюватиме за те, що платять.

Зарплати будуть піднімати,тільки не так швидко,як хочеться. Ми зараз не взмозу підняти з/п до польських.Я б з радістю платив би такі зарплати працівникам,але можливостей нема.І так відкусуємо шматки бюджету на підвищення зарплат з інвестиційних статей.Тобто не оновлюємо техніку і обладнання. Але також переходимо на європейську модель -меньше персоналу(скорочуємо,оптимізуємо)-більше роботи-більше зарплата.Поки так. Можливо коли приймуть податок на виведений капітал,то ситуація покращиться. Але міграція робочої сили йде по всій Європі.Шведи тікають від свого соціалізму в США і Канаду. А без знань шведської мови роботу не отримаєш.А спробуй її вивчи))) І т.д.

Опубліковано
27 хвилин тому, Adiss сказано:

не фігню, ви пишите варіантів немає, так песимістично, є два варіанта або закордон або працювати на себе і що тут поганого? Знаю знайому яка працює на себе робить манікюри по 600-700грн в день, продає речі в інтернеті має свій інтернет магазин, і репетиторством англійської займається, вона краще мене живе її сумарний дохід більше 1000 дол в місяць,  є ще одна знайома оформляє урочисті події день народження бенкети, весілля, тобто оформлення залів, дизайн, теж більше 1000  долларів заробляє, а ви говорите про безвихідь.

всі не можуть працювати самі на себе. Все одно повинні бути ті, хто працює на дядю. Я про це писав.

2) на щось своє потрібен який-не-який стартовий капітал.  А вдруг не піде, і мй манікюр не сподобається? Моє знання англійської не достатнє?  А що робити не дизайнеру.

НЕ всім везе в зароблянні на себе.

Опубліковано
1 година тому, Adiss сказано:

опановуєте ази електрика звичайного побутового,  автоелекрик то зовсім інша стихія, що елементарного в електриці в будинках, є завжди фаза , нуль і заземлення, принцип розподілення проводки теж елементарний нуль на шину фазу на автомати, далі по коробках уже простіше простішого ну і на клемах або скрутки запаяні, все це вимагає ну максимум місяць освоєння знань для найтугішої людини + ютут в поміч, викидуєте ологошення в рекламу

не дай Боже - зустріти електрика, який вчився на Ютюбі

P.S. маю на увазі - з "нуля" вчився, це пздц просто

Опубліковано
4 хвилин тому, halcogen сказано:

Так Наші чи Ваші, і Ваші це хто?  А бабла уви не має, все до нас роздерибанили попередники.

"ВАШІ", це ті - хто зараз керують "ВИШАМИ" ))) Але, зачепило, так?

Я про дерибан не казав, але, стандартну відмазку почув - "роздерибанили попередники."  Іпать, ЛЮДИ - скільки можна дерибанити?

Опубліковано
5 хвилин тому, halcogen сказано:

А бабла уви не має, все до нас роздерибанили попередники

на "карман" студенти не носять? 

Опубліковано
7 хвилин тому, halcogen сказано:

Студенти різні бувають ).

А совість є, у викладачів? Не відповідайте, в курсі...можу навести кілька реальних прикладів. :mdr:

І взагалі тут тема про Позитив в Україні

ТРИ сторінки перечитав - де, той позитив?

а ви тут про зраду.

нє, давайте про майдавн?

P.S.що таке "зрада"? Перехід на сторону ворога і т.п. Критика влади - право будь-якої АДЕКВАТНОЇ людини

Опубліковано

@halcogen , цитую 

Цитувати

Парламентський комітет з питань податкової та митної політики розглядає можливість зміни ставок для розмитнення автомобілів.

не зробили, РОЗГЛЯДАЄ!!!

Опубліковано

При нинішній ситуації можна розглядати виїзд за кордон на роботу як позитив:

Потік коштів буде надходити в Україну, людина заробила, привезла і облаштовує щось тут.

Переважна більшість їдуть чоловіки ( на мій погляд це кращий варіант чим як в Італію їхали переважно жінки )

Відтік кадрів змусить переформатовуватись наші ринкові відносини.

Імхо

Опубліковано
1 хвилина тому, hmara сказано:

Потік коштів буде надходити в Україну, людина заробила, привезла і облаштовує щось тут.

Впевнені? кілька знайомих - вже влаштувались "там", назад не приїдуть, які гроші вони пересилатимуть?

Власний приклад, діти через 1-2 роки закінчують школу - хочуть вчитись за кордоном, думаєте повернуться?

Опубліковано
4 хвилин тому, hmara сказано:

При нинішній ситуації можна розглядати виїзд за кордон на роботу як позитив:

Бачу позитив, що в Луцьку, на підприємствах з'явились вакансії для робітників 10К грн і вище, в Луцьку - конкретно відчувається нестача робочої сили, це - добре, можливо - буде адекватна ЗП в людей.

Опубліковано
4 минуты назад, Bliksss сказал:

Бачу позитив, що в Луцьку, на підприємствах з'явились вакансії для робітників 10К грн і вище, в Луцьку - конкретно відчувається нестача робочої сили, це - добре, можливо - буде адекватна ЗП в людей.

по розрахункам економістів,якщо темп зростання економіки і темп реформ буде такий як зараз,то років через 5-7  наші ЗП будуть конкурентними.Якщо темпи прискоряться і закінчиться війна то 3-5. Озвучували на форумі де я був.Песімісти кажуть 10 років.

Опубліковано
6 хвилин тому, halcogen сказано:

Є така народна прикмета - якщо середня зарплата піднялася до 400-600 у.е. - жди восени обвалу гривні ).

ага ,я зрозумів, позитив в тому, щоб зараз закупитись баксами, а восени скинути?

Попередньо - взяти кредит в гривні, бажано - в державному банку. 

Опубліковано
1 хвилина тому, zaHARE сказано:

закінчиться війна

Коли??? один казав - 4-5 днів, точно не пам'ятаю... пройшло 4 роки

3 хвилин тому, zaHARE сказано:

Песімісти кажуть 10 років.

дуже оптимістичні прогнози у ваших "песимістів"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...