Перейти до змісту

Хочу відправити дитину "на дєрєвню к бабушкє" за кордон. Як правильно?

yurgen

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу дитину (14 років, біометричний паспорт є) відправити в Чехію к бабушкє на місяць часу. Завезем і заберем з дружиною. Але тут виникають питання - чи потрібна якась нотаріальна довіреність на бабушку (громадянка України, має тривалий побут), чи не спитають в мене на кордоні при повернені в Україну де дів дитину, ну і взагалі як то правильно зробити, може я якісь тонкощі не знаю?

Опубліковано

@Юріч, а це точно, чи твоє припущення?

Ну добре, довіреність зроблю, а що я на кордоні буду показувати при повернені без дитини? Тоді має бути розписка від бабусі, такий собі акт приймання-передачі)))

Ну от якось їздять же ж в закордонні табори діти. Які документи потрібні?

Опубліковано

Дозвіл потрібен, якщо б дитина виїжджала з бабусею за кордон.

тут ситуація інша.

А саму дитину відправити? потягом чи автобусом

Якщо дитина їде сама чи в групі (напр., в табір)  тоді нотаріальний дозвіл від батьків

Опубліковано
3 минуты назад, yurgen сказал:

Юріч, а це точно, чи твоє припущення?

Я ж написав

10 минут назад, Юріч сказал:

Я думаю

:), що значить - припущення. Треба сходити до толкового нотаріуса, він має знати такі нюанси.

Опубліковано

Та я і піду до нотаріуса. Цікаво було б взнати як реально люди в такій ситуації робили. Бо зараз кожен трактує закони по своєму. Нотаріус скаже одне, а паспортний контроль на таможні зовсім інше

Опубліковано
20 хвилин тому, yurgen сказано:

Ну от якось їздять же ж в закордонні табори діти. Які документи потрібні?

моя їздила. потрібен нотаріально завірений дозвіл чи довіреність на супроводжуючого.

якби  дитину з України везла бабуся, то потрібен був би спільний дозвіл від батьків.

що потрібно у вашому випадку, краще звернутись до нотаріуса. тим паче що недавно прийняли зміни у законодавство з цього приводу.

імхо.

Опубліковано
17 хвилин тому, yurgen сказано:

Нотаріус скаже одне, а паспортний контроль на таможні зовсім інше

зазвичай вони трактують одинаково...

Опубліковано
27 хвилин тому, rl72 сказано:

А саму дитину відправити? потягом чи автобусом

саму ніяк до 18-ти років... тільки з супроводжуючим

Опубліковано
14 хвилин тому, Basil сказано:

зазвичай вони трактують одинаково...

Певно я трохи на холодне дмухаю... але, наприклад, нещодавно моїй мамі в дп Документ сказали, що її паспорт не дійсний для перетину кордону, бо термін його дії подовжено в консульстві, але насправді консульства просто перестали це робити, а ті що вже подовжено таки дійсні. І це сказали спеціалісти, які фактично працюють в системі Державної міграційної служби.

Вобщєм хз що від того паспортного контролю чекати

Опубліковано
4 хвилин тому, yurgen сказано:

Певно я трохи на холодне дмухаю... але, наприклад, нещодавно моїй мамі в дп Документ сказали, що її паспорт не дійсний для перетину кордону, бо термін його дії подовжено в консульстві, але насправді консульства просто перестали це робити, а ті що вже подовжено таки дійсні. І це сказали спеціалісти, які фактично працюють в системі Державної міграційної служби.

Вобщєм хз що від того паспортного контролю чекати

ну в дп Документ могли і не знати таких юридичних тонкощів... вони більш "технічні спєци"... їхня справа, документи друкувати... імхо

щось подібне було і в мене... спочатку, ще до біометричних паспортів, в дити був проїздний документ... потім, коли ввели біометрику, сказали що проїздний документ дитини вже не дійсний, хоча термін дії ще не закінчився... потім сказали, що дійсний, але потрібна віза...

Опубліковано
9 годин тому, Basil сказано:

саму ніяк до 18-ти років... тільки з супроводжуючим

Моя дочка іхала сама. Дозвіл від батьків і пояснення чому сама, хто зустріне. Автобусом рейсовим. І ій було менше 14.

Другий раз обидві. Літаком. Старшій було менше 14,  меншій 4.

Також дозвіл від батьків, вказували куди, як іде,хто зустріне, як повернуться назад.

@yurgen, до нотаріуса. Пояснити, щоб написали дозвіл на перебування дитини за кордном, із зазначенням нюансів виізду, перебування, повернення

Опубліковано

Нікуди нетреба йти. Їдьте собі й не партесь. Нотаріальний документ треба лише для виїзду за кордон без батьків чи когось із батьків. Якщо дитина поїде з батьками - нічого не треба на бабусю писати. Ви ж не повезете бабусю прикордонникам показувати - мовляв, вот бабуся, вот довіреність а вот дитина.

Якщо дитина має свій проїздний документ, а не вписана в паспорт батьків - все має бути ок. Поконсультуйтеся в прикордонній службі, в турфірмах.

Опубліковано
56 хвилин тому, rl72 сказано:

Моя дочка іхала сама. Дозвіл від батьків і пояснення чому сама, хто зустріне. Автобусом рейсовим. І ій було менше 14.

Не знав, що таке можливо...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...