Перейти до змісту

Питання по розміщенню нового будинку на ділянці


KILLER

Рекомендовані повідомлення

При нанесені меж будинку(по існуючому проекту) на геодезичну зйомку виникає проблема з відстанями між будівлями. Не можна дотримати 8 метрів від існуючої будівлі.

Проектанти кажуть, що міська рада, скоріш за все, не пропустить ескізний проект з недотриманням вимог ДБН. А розмістити будинок, щоб були витримані вимоги - неможливо.

Питання як можна вийти з ситуації, не перероблюючи існуючий наявний проект і не демонтовуючи існуючої споруди?5ad05f4d5133e_.thumb.jpg.711fb581ea0a40f21c12104fa8f343f2.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А можна посилання на таку вимогу?

Бо самому цікаво. Перший раз таке чую.

Знав що між будинками сусідів має бути не менше 5-ти метрів. Чи вже й це змінили в більшу сторону?

А щоб між твоїми надвірними спорудами було аж 8-м метрів не знав такого. Це точно так? Бо так ніякої стандартної ділянки не напасешся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, KILLER сказано:

Питання як можна вийти з ситуації

Це не форум телепатів. В кожній ситуації - купа нюансів.

Фахову пораду, в конкретній ситуації, можна отримати в архітектурі.

Є таке:

Спойлер

Протипожежні вимоги при проектуванні житлових районів (кварталів)

Додаток 3.1 ДБН 360-92**(обов'язковий)

1) Протипожежні відстані між житловими, громадськими і допоміжними будинками промислових підприємств треба приймати за таблицею 1 (числівник), а між виробничими будинками промислових підприємств, будинками і спорудами сільськогосподарських підприємств - відповідно до вимог чинних норм.

Протипожежні відстані від житлових, громадських, адміністративно-побутових будівель до виробничих будинків промислових підприємств, сільськогосподарських будівель і споруд треба приймати за таблицею 1 (знаменник).

Протипожежні розриви від житлових і громадських будинків до: трамвайних, тролейбусних, автобусних парків, депо метрополітену приймати не менше 50 м; складів з твердими горючими речовинами і матеріалами, а також легкозаймистими і горючими рідинами приймати залежно від ємкості складів відповідно до чинних норм.

Протипожежні розриви від житлових і громадських будинківТаблиця 1

Ступінь вогнестійкості будинку Відстані, м, при ступені вогнестійкості будинків
I, II III IIIа, IIIб, IV, IVа, V
I, II 6/9 8/9 10/12
III 8/9 8/12 10/15
IIIа, IIIб, IV, IVа, V 10/12 10/15 15/18

Примітка 1. Класифікацію будинків за ступенем вогнестійкості,категорії виробництва щодо пожежної безпеки треба приймати |відповідно до чинних нормативів.

Примітка 2. Протипожежні розриви до виробничих будинків з категорією виробництва щодо пожежної безпеки А і Б треба збільшувати на 50% для будинків I і II ступенів вогнестійкості, для категорії В - на 25% у порівнянні з даними, наведеними у таблиці 1.

 

Примітка 3. Відстані між будинками і спорудами приймаються у світлі між зовнішніми стінами або іншими конструкціями. За наявності конструкцій будинків і споруд, що виступають більше, як на 1 м, виготовлених із спалимих матеріалів, приймається відстань між цими конструкціями. Відстань між стінами будинків без віконних прорізів допускається зменшувати на 20%, за винятком будинків IIIа, IIIб, IV, IVа, і V ступенів вогнестійкості.

Примітка 4. У районах сейсмічністю 9 балів відстані між житловими будинками, а також між житловими і громадськими будинками IVа, V ступенів вогнестійкості, треба збільшувати на 20%.

Примітка 5. Для двоповерхових будинків каркасної і щитової конструкції V ступеня вогнестійкості, а також будинків, критих спалимими матеріалами, протипожежні відстані треба збільшувати на 20%.

Примітка 6. Відстані між будинками I і II ступенів вогнестійкості допускається передбачати менше 6 м за умови, якщо стіна вищого будинку, розміщеного навпроти іншого будинку, є протипожежною.

Примітка 7. Мінімальні протипожежні розриви між житловими будинками і господарськими будівлями у межах однієї присадибної ділянки не нормуються. При проектуванні та будівництві нових індивідуальних садибних будинків та господарських споруд, а також при повній їх перебудові в межах однієї садиби (зміна місця розташування, площі забудови, об'єму та поверховості будинку) в умовах забудови, яка склалася, відстані між житловими будинками та громадськими будівлями на двох сусідніх ділянках треба приймати за таблицею 1. Часткова реконструкція житлових будинків та господарських споруд на окремих садибних ділянках, які побудовані за раніше чинними нормативами, допускається за погодженням з місцевими органами архітектури і містобудування, державного пожежного та санітарного нагляду. В цьому випадку перебудова житлових будинків, їх господарських будівель та гаражів можлива за умови збереження існуючих відстаней між будівлями.

Примітка 8. Відстані між житловими, громадськими, а також житловими і громадськими будівлями не нормуються при сумарній площі забудови, включаючи незабудовану площу між ними, яка дорівнює найбільшій допустимій площі забудови (поверху) одного будинку того ж ступеня вогнестійкості без протипожежних стін відповідно до чинних нормативів за винятком будинків індивідуальної забудови. При визначенні відстані між житловими і громадськими будівлями площу забудови (поверху) треба приймати як для громадських будинків.

Примітка 9. Відстані між господарськими будівлями (сараями, індивідуальними гаражами, банями), розміщеними за територією присадибних ділянок, не нормуються за умови, якщо площа забудови зблокованих господарських будівель не перевищує 800 м. Відстані між цими блоками господарських будівель приймаються за таблицею 1.

і від цього доведеться відштовхуватись. дар переконання - в кожного він різний...

 

3 годин тому, S30 сказано:

А можна посилання

https://ips.ligazakon.net/document/view/fin35002?an=0&ed=2011_06_21

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 хвилин тому, Pr0ektant сказано:

2014-01-13-00.32.28.jpg

 

отак, відразу - кинулось в очі, що санітарна зона між туалетом (вигрібною ямою) і криницею 8м явно замало, відстань від стіни будинку до межі ділянки залежить від стіни (наявності/відсутності вікон, наприклад), в законодавстві не пам'ятаю різниці щодо "високого" і "невеликого" дерева (там по пам'яті - або дерево, або кущ)

плюс, по малюнку не видно, чи дотримані протипожежні розриви між будівлями на сусідніх ділянках

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще я вставлю своїх п'ять копійок.

Щоб розв'язати Вашу "задачу" в мене виникає перше питання

KILLER а Ви точно сформулювали всі "умови вашої задачі"?

бо як на мене, з прочитаних "умов", щоб там хто не писав і не розгадував всеодно не правильно буде.

тут тільки одне рішення занести ХАБАР :D

А якщо серйозно і по темі:

1. Ви не вказали розміри ділянки

2. ніколи не чув щоб хтось в межах самої ділянки регламентував відстань між будинком і господарськими будівлями, я десятки прикладів знаю коли на ділянці такий "шанхай" набудований і все там по закону, головне щоб сусідам не заважати.

3. що це за 1м. від межі ділянки, там що дорога?

4. а що сусіду ваша господарська будівля не заважає і там все по нормах ДБН, чи це Ви не вдало намалювали?

5. ця господарська будівля, що має якусь цінність для Вас?

On 13.04.2018 at 10:44, KILLER сказано:

виникає проблема з відстанями між будівлями.  і не демонтовуючи існуючої споруди?

 

мені аж самому вже цікаво, як можна поєднавши ці два речення вирішити Ваше питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. ділянка показана схематично і спрощено у вигляді прямокутника для показу самої суті. В реальності межі ділянки позначені 19 лініями. Площа ділянки 0,075га. з однієї сторони проходить червона лінія.

2. як мені пояснили проектанти, недотримання мінімальних пожежних відстаней на 99% стане причиною повернення поданих в міську раду документів. 

3. 1 м це відстань до межі сусідської ділянки, на якій до споруд понад 10м. По нормах, як запевнили проектанти,  1 м - це мінімальна допустима відстань.

4. сусід побудувався ще в 80-х роках, коли господарська споруда вже стояла. Чому тоді пропускали такі малі відстані - незрозуміло. Кілька років тому йому якось вдалося все узаконити.

5. так. це хороша повноцінна узаконена будівля, яку не хочеться і затратно демонтовувати чи перероблювати. 

варіанти:

Можна через засвідчення в нотаріуса про отримання не заперечень сусідами і зобов'язання виконання певних дій отримати дозвіл міськради

Можна стіни і накриття гаража запроектувати і виконати з негорючих матеріалів. В нормах зазначено, що в такому варіанті мінімальна відстань 6м, а не 8. Але можуть зобов'язати нанести протипожежне покриття на металеві конструкції...

і да, короче створюються умови при яких легше і дешевше дати хабар.

Поки, найкращою порадою є запис на прийом до архітектора міської ради для узгодження даної ситуації.

дякую всім за поради

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...