Перейти до змісту

Вибір шпаклівки

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Потрібно пошпаклювати гіпсокартонну стелю і стіни. Стіни поштукатурені Ротбандом. Нарахунок фінішної шпаклівки під покраску, невпевнений, яку саме обрати, щоб не тріскалась з часом, нормально затирилась. Крім того, в Луцьку багато фальсифікату. Поділіться досвідом і порадою яку і де купувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рекомендую взяти SATYN РSZ-11 на перші слої (2 в 1), Satyn PG 41 на фініш. Це середні варіанти по ціні, якість хороша. Або шпаклівки Stabill PG-41, те саме, що SATYNЗа французську чи польську Semin - дуже якісна, але дорого. Якщо стіни рівні, витрати мішок на стіну.

На останній шар можна у відрах готову акрілову, легко затирається і добре перефарбовується. Відра на невелику кімнату вистачить, використовується на фінішний слой, або купити невелике відеречко лише на потолок.

Під фарбування використовувати обов'язково прозору (акрілову) грунтовку, типу Грунтовка Ceresit CT-17 (Церезіт-Супер, прозора) або аналоги, звичайний універсальний грунт не підходить, можуть піти жовті плямки, наносити грут валиком. Фарбу рекомендую від Dekoral, стійка до витирання і за два рази профарбовується, гарно лягає.

На Варшавці в правих рядах як до Слона шукайте, розумні ціни і доставка по місту 50 грн брали. 

Якщо, то це не реклама, самі у них закуплюємося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

26 минут назад, bormotuha сказал:

Semin - дуже якісна, але дорого.

Залишився мішок. Якщо потрібно, звертайтесь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де продають турецькі шпаклівки? Чув, що їх хвалять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, volks сказано:

Залишився мішок. Якщо потрібно, звертайтесь.

50 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

А де продають турецькі шпаклівки? Чув, що їх хвалять.

За Semin, якщо за ціну домовитесь, для кімнати вистачить на фініш. Раніше була дешева турецька гіпсова Saten, не дуже хороша, при шпаклюванні пухирчиками ставала і, під час затирання протирались і дірочки маленькі були, підшпакльовувати доводилось лишній раз, і до того ж, жорстка після висихання, з часом тріскала.

Все ж таки, краще брати м'які акрилові шпаклівки, ніж чисто гіпсові, особливо (і тільки), коли використовувати під декоративні фарби і мазанки.

На сьогодні ми стараємось використовувати перевірені матеріали. Можливо, і є турецькі хороші шпаклівки, але не ризикуємо. Хіба що, замовник сам купить якусь шпаклівку і каже, робіть тим що є, хоча такий підхід не зовсім правильний, так як для кожного виду роботи є відповідні матеріали.

P.S. На шпакліку SATYN РSZ-11або АКРИЛ-ПУТЦ 2 в 1 (финиш+старт) добре виставляти кутники на відкосах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стелю з гіпсокартону шпаклював SATYN 2в1 -

з плюсів [+]

+ еластична

+ не забивається, легко затирається навіть нульовкою жовтою наждачною бумагою

+ після висихання має білий колір тому потім невеликий розхід фарби білої та і фарба легко наноситься.

з мінусів [-]

- ціна, я в 2015 році купував, тоді вона вже дорога була, зараз мабуть ще дорожче.

Стіни шпаклював Knauf Finish

з плюсів [+]

+ мабуть найдешевша шпаклівка з відомих брендів

на цьому її плюси закінчуються, все інше якщо коротко, то і ворогу б не побажав її.

з мінусів [-]

- швидко засихає, потрібно замішувати невеличкими порціями, або бути шпакльовщиком 50рівня, щоб встигати заміс виробити.

-затирати її жовтою наждачно бумагою неможливо, робиш один круговий оберт руки і все, полотно забите шпаклівкою, це при тому що затирав коли два місяці після шпаклювання пройшло так що сто відсотків вона була вже суха, тільки ще якось можна було затерти абразивною сіткою.

- ну і остання западлянка, мені попалась шпаклівка  з рожевим відтінком що потягнуло за собою перерозхід фарби, хоча тут це рулєтка бо на мішках виробник попереджає про різний відтінок в залежності від партії.

П.С. ця інформація взята тільки з власного досвіду.

Я не професійний будівельник, а відношусь до домашніх майстрів які роблять все самі і собі по ремонту.

Так що моя точка зору суб'єктивна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, fotlav сказано:

Стіни шпаклював Knauf Finish

а чи можете щось написати про Knauf MultiFinish ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

ні я цією шпаклівкою не користувався,

під час свого ремонту  тільки використовував

Альба -Львівська шпаклівка

SATYN 2в1

Knauf Fugenfuller

Knauf  START

Knauf Finish

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Скажу так - не рівня  SATYN чи Stabill, і ціна так само. Завтра запитаю на ринку по якій ціні у них Satyn. Раніше ми купували по 145 грн, в епіцентрі на той час була більше 200 грн.

Knauf Finish використовуємо лише для підшпакльовування стін під обої, затерти таку шпаклівку це нереально, лише замивається мочалкою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 hours ago, SΩLΩMΩN said:

Я шпаклював такою. Коли розводиться - по консистенції як сметана. Наноситься легко. Перетирати майже не треба - дуже гладко наноситься. Було ще пару мішків хвальоної Снєжки 2в1, то Кнауф себе краще показав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 годин тому, Boomboxic сказано:

Я шпаклював такою. Коли розводиться - по консистенції як сметана. Наноситься легко. Перетирати майже не треба - дуже гладко наноситься. Було ще пару мішків хвальоної Снєжки 2в1, то Кнауф себе краще показав.

про мультифініш чув що він дуже швидко застигає. Можете підвердити чи спростувати дані слухи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 хвилин тому, SΩLΩMΩN сказано:

про мультифініш чув що він дуже швидко застигає. Можете підвердити чи спростувати дані слухи?

Швидко - це поняття трохи абстрактне, у кожного своє. Зазвичай, я відро шпаклівки встигаю виробити, але хто як ворушиться, якщо навиків мало, замішуйте половину відра. Ще такий момент, буває стара шпаклівка, що довго десь лежала і трохи відсиріла, та схоплюється за декілька хвилин, тому перший заміс зробіть трохи менший (на пробу)

У середньому, час роботи з шпаклівкою 30 - 60 хвилин, якщо шпаклівка у відрах (полімерна - латексна і акрилова), з такою довше можна працювати, так як вона тужавіє не від випаровування води, а від доступу повітря.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в одному місці мені ще порадили фінішну акрилову шпаклівку. Бо вона не боїться вологи і міцніша. Хтось користувався такими?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...