LSD Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 09:09 #1 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 09:09 Доброго дня. Не глибоко копаючись в теренех інтернету шукав цифрову інтерпритацію першого куплету гімну України. Суть задачи: є певне обладнання яке вміє відтворювати базовий писк (на зразок системного динаміка). Потрібна нотна розкладка нашого гімну в нотах або командах на зразок: sound(frequency,duration) Світла ідея: Щоб ранок у людей починався патріотично. Навіть у не сильно патріотичних регіонах. Якщо у когось є розкладка гімну в нотах також буду вдячний(але саме по нотах а не нотним станом. Музика з мене ніякий ... Розшифровувати влом)
jack74 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 14:30 #2 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 14:30 5 годин тому, LSD сказано: Якщо у когось є розкладка гімну в нотах також буду вдячний(але саме по нотах а не нотним станом не можу зрозуміти, що ти хочеш... Тобі треба щоб не нотами намальовано, а нотами написати? Типу щоб хтось написав: до, соль, мі, фа? Ну то береш ноти (нотний стан, як ти кажеш), береш ручку і паперик і пишеш собі Ось ноти гімну: а ось де яка нота: А ті хвостики на палочках (і "перемички") - це довжина протяжності ноти. Правда там ще дієзи є (#), але то вже потім зрозумієш і підженеш. (якщо нота на "дієзному" рядку, чи дієз перед нотою намальований, то вона на пів-тона вища)
LSD Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 14:53 Автор #3 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 14:53 Думав мо хтось має напрацювання або робив подібне і готовий поділитися ... Півтони з дієзом обладнання підтримує. типу Do# Протяжність також варіюється від х1 до х32 Ну добре панове музиканти. а) Перевернуті ноти що то? б) Обєднані ноти палкою зверху чи знизу. Що то? в) Чого їх буває по 2 підряд (одна нижче друга вище) г) Як взнати бемоль?
jack74 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 15:30 #4 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 15:30 а) Перевернуті ноти що то? - теж саме, що і неперевернуті. Це просто для зручності написання, щоб не вилазило "за рамки" б) Обєднані ноти палкою зверху чи знизу. Що то? - я писав про "перемички", це типу однакові по протяжності ноти. А оті дужки зверху над ними (і знизу) - це плавний перехід. Ну типу от як ти натиснув одну кнопку, відпустив, натиснув другу - оце неплавно, а тут ти натиснув кнопку, і коли починаєш відпускати, вже натискаєш другу, зрозумів? в) Чого їх буває по 2 підряд (одна нижче друга вище) - це акорд. Одночасно натиснуті "конпки", тобто дві (три, чотири і т.д) ноти граються в один момент. г) Як взнати бемоль? - що значить взнати? Яким значком малюється? Он там типу м'яких знаків є (b). А що означає бемоль - коли перед нотою стоїть бемоль, то нота грається на пів-тона нижча. Типу протилежність дієза. Але це той же самий звук, що нижча нота, але з дієзом Наприклад, ре-бемоль, це теж саме, що й до-дієз
LSD Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 15:34 Автор #5 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 15:34 Дякую буду розшифровувать)
gen552 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 16:45 #6 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 16:45 Поставь программу Guitar Pro. Скачай для нее нужный .gtp файл (сам гимн). В программе будет все видно - интервалы, ноты, табы. Может это существенно облегчит задачу.
LSD Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 17:27 Автор #7 Опубліковано 22 Вересня, 2017 в 17:27 Та вже скачав пару розшифровувачів нот
LSD Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 06:38 Автор #8 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 06:38 On 22.09.2017 at 17:30, jack74 сказано: Ще залишилось питання чим відрізняється Перша "До" з восьмою "До"?
Вoвчик Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 07:52 #9 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 07:52 як чим? тональністю, друга до на порядок вище і звучить в інісон. бачив скільки клавіш на піаніно? ноути ідуть від до до сі і далі знову повторюються - тікі переходи і повтори нот називаються октавами, на якій октаві грати задається біля скрипічного ключа, це самі ази будь якого інструменту якщо починати вчи його нотний стан
jack74 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 11:19 #10 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 11:19 3 годин тому, Вoвчик сказано: інісон Унісон. Так, правду Вовчик каже, відрізняються вони звучанням, висотою тону. "Восьма" звучить вище "першої". Тобто, "перша До" знаходиться в одній, нижчій октаві (звучить нижче), а "восьма До" знаходиться вже в наступній, вищій октаві (звучить, відповідно, вище "першої") А взагалі октав багато. Наприклад, в фортепіано он скільки
jack74 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 11:26 #11 Опубліковано 28 Вересня, 2017 в 11:26 ну і вже про "до-дієз = ре-бемоль" малюнок на очі втрапив І вже до теми посилання на нотну грамоту в Вікі (там про "хвостики", різні карлючки і т.д.)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.