Перейти до змісту

Самовирівнююча підлога.

Гість Selbeor

Рекомендовані повідомлення

Потрібно вирівняти бетонну стяжу під ламінат, перепади до 10 мм. Хто має досвід використання таких сумішей, якого виробника і якої марки краще брати. Буду вдячний за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Візьміть для початку мішка 2 клею для плитки, правилом порівняйте підлогу ( попередньо прогрунтуйте ). А потім уже вирівнюйте самовирівнюючою сумішшю, або гольчатим валиком, або жосткою щіткою, таким чином видаляться бульбашки повітря.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча і називається суміш самовирівнююча, вона повністю сама не розтечеться, їй потрібно допомогти. Клеєм, тому що, велика витрата самовирівнюючої піде, не знаю, як зараз, колись вона коштувала у 2 рази дорожче за клей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, bormotuha сказано:

Візьміть для початку мішка 2 клею для плитки, правилом порівняйте підлогу ( попередньо прогрунтуйте ).

Дуже і дуже слушна порада,клей набагато дешевше.

Мені робочі залили клеєм звечора,а на ранок поки він ще геть повністю не заципів величезним шпателем таким яким стіни вирівнюють тупо стянули(пошкрябали) по ширині кухні і навіть я потім не заливав самовирівнюючу,да то може і не ідеально,але ще  під ламінат підкладка дається 3-5 міліметрова, і в принципі усе вийшло суперово і рівно,кароч від кута до кута рівня і немає,але перепади зовсім як для підлоги незначні,ну зовсім,а дешево вийшло значно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 минут назад, yura-patriot сказал:

Мені робочі залили клеєм звечора,

А можна детальніше: яка товщина клею, яка консистенція і розхід клею на квадрат і скільки часу потрібно щоб він висох щоб можна ламінат класти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Selbeor сказано:

А можна детальніше: яка товщина клею, яка консистенція і розхід клею на квадрат і скільки часу потрібно щоб він висох щоб можна ламінат класти

Да не знаю детально),бачив як якусь планку(доску)прикладали по ширині кухні і на неї клали рівень, а там і оприділялися скільки їм нада того клею,мені сказали два  мішка самого простого,не геть дешевого,а звичайного середнього,потім  я бачив як розводили його до дуже рідкого стану і розливали по підлозі,а зранку прийшли і зцарапали  деякі нерівності величезним шпателем(2метра точно), а після того я купив ту підкладку 3мм і вони положили той ламінат і повторююся  може і є перепади,але вони зовсім незначні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, yura-patriot сказал:

Да не знаю детально)

Дякую за інфу! Буду щось думати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще краще, перед клеєм чи самовирівнюючою сумішю прогрунтувати поверхню. Тоді все буде одним цілим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, mykola сказано:

Ще краще, перед клеєм чи самовирівнюючою сумішю прогрунтувати поверхню.

Ну це ж навіть і не обсуждається,я не уточнював,але то полюбе робиться))

PS: краща грунтовка:"Анцерглоб"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цитата

PS: краща грунтовка:"Анцерглоб"

Звідки такі переконання)?

З.И. Минулого року погрунтував анцерглобом балкон людині, а на другий день прийшов працювати. Вигляд грунту був *не такий*. Короч, я його шпателем піднімав і він просто здирався з поверхні, як лінолеум чи щось таке. Прийшлось все дерти і переробляти. З того часу відмовився. Зараз церезіт ст 17, під мої вимоги підходить норм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Грунтовкою обробити то це ясно, навіть 2 рази можна, я також при потребі купляю церезіт ст 17. А от що далі питання поки відкрите

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо в 10 мм перепад, то огого сікі то тра самовирівнючої заливати... Я в гаражі заливав в 0,3-0,5 см то пішло на 20 кв/м майже 1,5 тис грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо великі перепади підлоги - легковирівнююча суміш дозволить максимально грубо порівняти поверхню. В клеїв для плитки є рекомендована товщина шару. Як правило - 10 мм.

Перед заливкою самовирівнюючої я б радив максимально вирівняти підлогу спеціальними сумішами по маякам. Наприклад суміш "Момент Стяжка" коштує дешевше суміші "Момент для плитки".

Ceresit CT 17 - Момент Стяжка - Сeresit CT 17 - Ceresit CN 69

Можна використати легковирівнюючу суміш перед заливкою самовирівнюючою, але це призведе до здорожчання. І водичку по хелпу додавати, а не лити на око.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Саша Иванов сказано:

Звідки такі переконання)?

Та просто порадили дві різні бригади майстрів. Я купив розвів(пише 6:1)я вродь троха менше десь 4-5 до одного, прогрунтував підлогу, то навіть те,що попало на руки десь сутки не міг змити, ліпло,а стару стяжку зцепило піпєц,тож не видумую)),так було.І ще,в мене на потолку в кухні від старого светильника(він сильно грівся) залишилася жовта велика пляма,кароч гіпсокартон повністю насквозь пожовтів, затирали і зверху шпаклювали все одно просвітлялося,поки не сказали пройтися анцерглобом,ця грунтовка покрила це пятно,потім тільки покрасили краскою і всьо! забув,ну ось, в мене так було,колись грунтовав іншими,то щось не пам'ятаю,щоб аж руки ліпли,кароч вона мені сподобалася,а може є ще кращі,фіг його знає))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, yura-patriot сказано:

Та просто порадили дві різні бригади майстрів...

Особисто рекомендую не використовувати концентрат, так по ціні він дешевше, але багато чи то підробок, чи так уже роблять - зовсім не те, що на початку продажів. Якщо Ансерглоб, то грунтовку 60. З дорожчих грунтовок Церезіт (особливо Супер -прозорий, але здебільшого використовуємо під фарбування, дорого) або грунт Тріора, якщо знайдете.

Клей для плитки замішувати по консистенції як негуста сметана, чим рідше, тим більшу дасть усадку, якщо товщина шару велика і часу вдосталь, то за декілька шарів.

Або варіант тонкої стяжки по маяках - клеєм стянути по підлозі і одразу заливати цементним розчином (1 до 4), бо якщо тонкий шар ( 0-2 см ) без клею відлущується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо локально вирівняти нерівності тим же самим клем буде воно триматись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...