Перейти до змісту

Зовнішнє утеплення багатоповерхівки

Ukrainec

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, kushmiruk сказано:

Тобто, якщо утеплювати будинок (моє ОСББ має на меті зробити утеплення пінопластом), для максимального ефекту треба робити товщину піноласту в 25см?

Думали про 10см...

60 см цегляної стіни (червона + силікатна цегла) приблизно = 10...15см пінопласту

Якщо є зайві гроші  то є сенс утеплюватись 120мм чи 150мм щоб напевне. Все впирається в економічний розрахунок, просто колись десь давно якийсь економіст видав, що ефект капіталовкладень від тих +20...+50мм не значний ніж від перших 100мм.

Але будь хто має розуміти, що чим товще шар утеплювача тим ефективніше зберігається тепло.

• Відповідей 98
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
6 годин тому, Venom сказано:

Якої саме фурнітури немає в нас?

Дюбелів не бачив, щоб 20 см пінопласту прикріпити.

Опубліковано
18 годин тому, sergkots сказано:

Вже є. А в нас на базарі як?

Напевно теж є, бо коли я ще роздумував між 100 і 150 то  майстри казали що без проблем можуть повісити те і те. 

Все ж зупинився на 100ці

Опубліковано
Щойно, Ukrainec сказано:

Напевно теж є, бо коли я ще роздумував між 100 і 150 то в майстри казали що без проблем можуть повісити те і те. 

Все ж зупинився на 100ці

Коли я утеплювався було лише на 100 мм. Запити ростуть.

Опубліковано
1 година тому, Oli сказано:

@Ukrainec

мо вони на клей садили?

Яка різниця, якщо матеріал: зовнішня поверхня абсорбує вологу восени, а взимку циклічні замерзання-розмерзання роблять з силікатною цеглою своє діло. І чим більша глибина промерзання, тим агресивніші процеси

Опубліковано
15 годин тому, Ukrainec сказано:

Є ще сусіди які утеплили стіну пінопластом з середини, от це я дійсно переживаю щоб чого погано не сталося з несучою стіною. Те що вони з грибами постійно "борються" це мене мало хвилює, а ось руйнування конструкції зовнішньої стіни з силікатної цегли через циклічне замерзання-розмерзання мене насторожує. 

Не робіть ні в якому разі такого в багатоповерхівці!

Яка ваша думка по поводу утеплення зсередини неопалюванної, заскленої лоджії?

Опубліковано
2 годин тому, Ukrainec сказано:

Позитивна, якщо утеплення відбуватиметься по технології "вентильованого фасаду"

Я зробив собі сам, так:

1. Обрешітка, поміж нею пінопласт, стики запінені.

2. Пароізоляція.

3. Контрообрешітка.

4. Дерев'яна вагонка.

Добре, не добре?

Опубліковано
2 годин тому, SΩLΩMΩN сказано:

Я зробив собі сам, так:

1. Обрешітка, поміж нею пінопласт, стики запінені.

2. Пароізоляція.

3. Контрообрешітка.

4. Дерев'яна вагонка.

Добре, не добре?

Я не експерт з систем утеплення, але ніби гідроізоляція має ще бути. Та й мінімально-допустимі проміжки для вентиляції мають бути витримані.

Опубліковано

на сусідній ділянці, будинок з піноблоків (35 см), обкладали цеглою, з проміжком між піноблоком і цеглою в 5 см. 

я дивувався, чому нема ні пінопласту, ні мінвати, сказали, що й так вистачить

Опубліковано
1 година тому, rl72 сказано:

на сусідній ділянці, будинок з піноблоків (35 см), обкладали цеглою, з проміжком між піноблоком і цеглою в 5 см. 

Ну знаєш, інколи буває, що оркестр грає настільки наскільки є грошей. :)

Я ж писав, що я теж не всі стіни утеплюю якраз по фінансовій причині

Опубліковано
Ну знаєш, інколи буває, що оркестр грає настільки наскільки є грошей. [emoji4]

Я ж писав, що я теж не всі стіни утеплюю якраз по фінансовій причині

Так там питання не у фінансовій причині, вони вважають, що 35 см піноблок+5см повітряна подушка+цегла буде достатньо
Опубліковано
51 хвилин тому, rl72 сказано:

Так там питання не у фінансовій причині, вони вважають, що 35 см піноблок+5см повітряна подушка+цегла буде достатньо

Може за екологію люди думають. А ще утеплювачем не все так просто. Крім того цегла на фасаді однозначно має прослужити довше ніж утеплювач. Крім того всередині може бути гіпсокартон і там теж буде повітряна подушка.

Опубліковано
4 годин тому, rl72 сказано:

Потрібно щоб повітря не рухалось, а при такому проміжку будуть відбуватись конвективні процеси. У склопакетах є теж гранична товщина проміжку повітря після якої починаються конвективні процеси і відповідно значно більші тепловтрати.

Опубліковано
В 07.06.2017 at 15:22, rrid сказал:

мені стало цікаво, погуглив, нічого конкретного не знайшов, деякі аргументи просто смішні, більше схоже на загон в ОСББ. жодного реального прикладу - типу "от в тому будинку за такою-то адресою 2-3-5-10-20 років тому утеплили одну квартиру в багатоповерхівці, то тепер там і утеплення відвалилось, і кусок стіни утепленої, і будинок став аварійний" - жодного такого прикладу не знайшов.

...

і не  знайдете поки що. Я про це написала - утеплення багатоквартирних будинків почалося масово відносно недавно. Один з підрядників, розказував що бачив що там робиться - не знаю як :)

І взагалі, я нікого не переконую. Я тільки написала те що почула поспілкувавшись з виконавцями робіт. Сама вагаюсь. Але остання розмова трохи похитнула моє бажання самостійно утеплитися...

Тут, бажано щоб в тему зайшов якийсь хороший :) будівельник і не тільки теоретик а й практик і дав нам реальні поради.

В 07.06.2017 at 15:22, rrid сказал:

...

п.с. багатоповерхівка сестри приймала участь в програмі по енергозбереженню - 35% за рахунок держбюджету, 35% з міського, мешканцям-співвласникам залишалось заплатити тільки 30% вартості утеплення. сестра там член правління ОСББ, і попросила подивитись кошторис, бо щось їй здалось трохи дорого платити з квартири, зважаючи на компенсацію. сказав їй подивитись лінійні розміри будівлі, площу утеплення, поділити загальну суму кошторису на загальну площу утеплення, а тоді передзвонити до "шабашників" з оголошень в газеті. в результаті - кошторис роздутий в понад 3 рази, і навіть з урахуванням компенсацій від держави - економії 0,0 порівняно з шабашниками.

голова ОСББ не стала добиватись зниження кошторису, вона просто декільком обуреним мешканцям дала знижку (звісно, за рахунок тих, хто не обурювався, хто промовчав чи кому було просто по-барабану, чи не хотів псувати стосунки, чи ще з якихось інших міркувань), і роботи були виконані, кошти перераховані. причому, роботи були виконані похабно.

Про ОСББ Ви майже все написали що я хотіла... але я ще таки допишу пару речень ) ....

P.S. А голова ОСББ Вашої сестри випадково не Сабатюк?

Ну і якщо можна озвучте таки підрядника, який похабно утепляє...

і Сергій (sergkotsобіцяв контакти дати кого не рекомендує.  Чекаєм 

Опубліковано

і

25 хвилин тому, natalka) сказано:

і не  знайдете поки що. Я про це написала - утеплення багатоквартирних будинків почалося масово відносно недавно. Один з підрядників, розказував що бачив що там робиться - не знаю як :)

І взагалі, я нікого не переконую. Я тільки написала те що почула поспілкувавшись з виконавцями робіт. Сама вагаюсь. Але остання розмова трохи похитнула моє бажання самостійно утеплитися...

Тут, бажано щоб в тему зайшов якийсь хороший :) будівельник і не тільки теоретик а й практик і дав нам реальні поради.

Крім різного рівня "теоретиків" ви ні тут ні де інде ніц не знайдете, бо для того щоб порівняти потрібно не "хорошого будівельника", а провести наукове дослідження вченими якогось інституту. Для того щоб порівняти одне з одним потрібно вирівняти умови, наприклад на різних під"їздах одного будинку нанести клаптикове утеплення і повним шаром, потім зачекати кілька років і здерти їх обидва + ще купа факторів. Можливо і під суцільним шаром цілого підїзду те ж саме відбувається через кілька років? Він туди теж заглядав?

Я більш ніж впевнений, що дослідження такого масштабу в нас в Україні не проводили знаючи рівень нашої освіти і науки.

Тому вірити в те що комусь десь здалося не знаючи за яких це було умов, я б не довіряв.  

Я теж як теоретик припукаю ці всі моменти, але як практик оцінюю більші переваги від утеплення ніж недоліки

Опубліковано

На рахунок кредитів для ОСББ

По-перше існує державна програма кредитування - той самий ощадбанк, укргаз банк. https://www.oschadbank.ua/ua/business/loans/osbb/ На сайті є ще калькулятор там можна побачити прогнозні розрахунки щомісячних платжів і т.д.

Крім того, є ще  місцеві програми кредитування, зокрема від Луцької міської ради "відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами". Потрібно звернутись в міську раду за детальним роз'ясненням. Ось одне з останніх рішень http://lutskrada.gov.ua/prescription/pro-vidshkoduvannya-vidsotkovyh-stavok-za-zaluchenymy-kredytamy-11

Суть кредитування за двома програмами така: ОСББ бере державний кредит, отримує по ньому відшкодування (від 40 до 70%), а Луцька міська рада ще й відсотки по кредиту відшкодовує. Ну і вроді все добре - супер программа, про яку знає не так багато людей, і тут на перший план виходить голова ОСББ... 

На скільки мені відомо до 2017 року утеплялись лише (або більшість) ОСББ Сабатюк і Давидюка. Щоб Ви собі розуміли ці люди кожен є головами понад 12-ти ОСББ. Звичайно що вони не живуть в будинках які утеплюються і їм не зовсім цікава саме якість утеплення. Схема в основному одна і та ж сама. Один проект використовують майже під копірку для всіх будинків. На зборах, там де має прийматись рішення про утеплення уже озвучуються "їх підрядники і постачальники"... Альтернативні варіанти, як правило, не розглядаються... Я не кажу що у всіх так - але у тих що я спостеріала чи мені розповідали то саме так і робилось. Сума кредиту береться максимальна для конкретного будинку, а далі "проводяться підрахунки"... Тут, дійсно, важливо знати площу утеплення і середні розцінки по Луцьку на утеплення, щоб перевірити Голову ОСББ... А там дуууже цікаві цифри.

При утепленні через ОСББ, аналогічно, постачальники чи підрядники "коригують" ціну матеріалів і вартість робіт. Я ще можу зрозуміти, що якщо це все робиться в межах інтересів мешканців всього будинку - то й добре. Але якщо на цьому наживається лише одна людина, яка і відношення до того будинку майже немає - то це просто не припустимо!.

Але нажаль, багато людей далекі від розрахунків, кредитів, просто зайняті або не мають часу щоб розбиратись у всьому цьому - чим і користуються окремі особи...

Опубліковано
10 минут назад, Ukrainec сказал:

...

Я теж як теоретик припукаю ці всі моменти, але як практик оцінюю більші переваги від утеплення ніж недоліки

Практик в якій сфері?

Ну але ж чомусь всі масово стверджують що якщо утеплитись по стояку від підлоги до даху - то ефект в плані тепла набагато кращий ніж індивідуально (мова не про грибок і пошкодження стіни).  Ви хоч з цим погоджуєтесь?  

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...