Перейти до змісту

Куплю потужний багатоканальний роутер типу Mikrotik

Рекомендовані повідомлення

Завдання - "накрити" 2 поверхи по 100 кв. кожен. К-сть одночасних підключень може досягати 50-ти. Чи справиться TP-Link на три антенки, чи тільки професійне? Взагалі яку модель варто обрати і хто в Луцьку продає подібне обладнання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Harddriver як мінімум, потрібно на кожен поверх ставити роутер чи ТД... 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приміщення доволі компактне, квадратної форми, думаю можна обійтись одною ТД розташованою  в геометричному центрі. Дотепер там навіть 3G-роутер, справлявся, в усіх кутках ловило. А він зовсім "без антен" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 годин тому, Harddriver сказано:

Приміщення доволі компактне, квадратної форми, думаю можна обійтись одною ТД розташованою  в геометричному центрі. Дотепер там навіть 3G-роутер, справлявся, в усіх кутках ловило. А він зовсім "без антен" :)

По Ваших розповідях, думаю, повинен будь-який справитись, якщо компактне приміщення по 100м. кв. Але то всеодно тестувати треба, бо особисто помітив тенденцію зменшення потужності передавачів з кожною новою моделлю. Колись міняв стару на нову (бо вже швидкість не влаштовувала) і нова виявилась набагато слабша, хоч в неї і антен аж 3, а в старого була лише одна. Та й у пристроях теж та ж тенденція. Якщо старий ноут тягнув ~100м. (навіть через багато стін з одного кінця дому в інший ну не 100м, а десь 50 вже), то новий тягне 20 - максимум - вийшов в іншу кімнату і вже ледве одна поділка є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тре вирішити задачу за мінімальні кошти то, думаю, варто спробувати для початку потестувати "тп-лінк з трьома антенками" і якщо не справиться - розглядати вже більш "професійні" варіанти.

Приміщення то не велике - зони покриття навіть найбільш "домашнього" роутера вистачить, проблема більше в запасі продуктивності віфі каналу при підключенні багатьох пристроїв, але якщо великі обєми трафіку гуляти не будуть і просадки часу доступу не критичні то чогось "нормального" із хом-сегмента має вистачити, імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 годин тому, Harddriver сказано:

Завдання - "накрити" 2 поверхи по 100 кв. кожен. К-сть одночасних підключень може досягати 50-ти. Чи справиться TP-Link на три антенки, чи тільки професійне? Взагалі яку модель варто обрати і хто в Луцьку продає подібне обладнання?

тп-лінк обмеження на одночасне підключення по віфі має. 15 конектів максимум.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 минуты назад, n_a_p сказал:

тп-лінк обмеження на одночасне підключення по віфі має. 15 конектів максимум.

якщо і так то це обмеження програмне і сторонні прошивки (той же опен-врт) дозволяють його обійти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...