Перейти до змісту

Петиція. Прибирання Луцька


xriaps

Рекомендовані повідомлення

Лучани пропонують систематизовано прибирати вулиці міста.

Відповідну петицію зареєстрував Андрій Лазарев.

«Кожного року, на початку весни, як тільки зійдуть сніги, Луцьк стикається з проблемою сміття в місті. Комунальні служби, при всьому їхньому бажанні, з даною проблемою не справляються. Засмічений кожний куточок міста, живемо як в смітнику», - написав автор.

Він зазначив, що в Луцьку час від часу організовуються окремі осередки прибирання, в яких беруть участь окремі активісти, учні, студенти, проте якогось глобального, всезагального рівня воно не набуло. 

«Пропоную Луцькій міській раді винести питання щодо введення офіційного дня/днів загальноміського прибирання сміття. Підключити школи, інститути, університети, приватні та державні установи. Кожен будинок, магазин і т.д. повинен в цей день здійснити прибирання своєї території, міста вцілому», - додав Андрій Лазарев. 

Як варіант він пропонує розділити місто на сектори та призначити відповідальних за ці сектори, забезпечити кожен сектор інвентарем.

Прошу підтримати!

http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/829

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, xriaps сказано:

Підключити школи, інститути, університети, приватні та державні установи. Кожен будинок, магазин і т.д. повинен в цей день здійснити прибирання своєї території, міста вцілому», - додав Андрій Лазарев. 

а що, перепрошую, має робити автор петиції - споглядати як його петиція втілюється в життя?

А взяти і самому перестати смітити?

 

Народ бидло, в переважній своїй меншості.

Вчора, їхав додому, зупинка відчиняються двері - сидяча жіночка навпроти дверей викидає сміття прямо на зупинку.

Зробив зауваження.  Почервоніла. але чи дійде?

І це не перший випадок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А безробітних відправити на оплачувані громадські роботи (прибирання дворових територій, парків)?
У 2014 році виконавчий комітет Хмельницької міської ради прийняв рішення «Про визначення видів робіт та переліку підприємств, установ, організацій за участю яких планується організація громадських робіт у 2015 році». В липні 2015 року рішенням Хмельницької міської ради були виділені кошти з міського бюджету на проведення громадських робіт в управлінні праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. Дані громадські роботи передбачають роботу з документами в громадських приймальнях для оформлення субсидій за спрощеним порядком.
За зверненням управління праці та соціального захисту населення міської ради в липні цього року за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та міського бюджету Хмельницьким міським центром зайнятості організовано проведення оплачуваних громадських робіт. В управлінні праці та соціального захисту населення міської ради створено 32 тимчасових робочих місця за посадою діловод для роботи з документами по оформленню субсидій. Хмельницьким міським центром зайнятості було працевлаштовані 32 особи на ці роботи. Серед працевлаштованих є люди, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, в тому числі 7 осіб з числа внутрішньо переміщених , 3 учасника  АТО та 1 людина з інвалідністю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досвід Вінниці:

https://vn.20minut.ua/Groshi/za-yaki-gromadski-roboti-platyat-groshi-10195507.html


У 2010 році Вінницька обласна служба зайнятості уклала 1777 договорів на організацію та проведення оплачуваних громадських робіт. В них брали участь 8665 мешканців області, з них 730 – жителів Вінниці.
Види оплачуваних громадських робіт:
догляд за людьми похилого віку

сільськогосподарські роботи

роботи по благоустрою територій, кладовищ, зон відпочинку, придорожних смуг

підсобні роботи на будівництві або ремонті об’єктів соціальної сфери

робота в архівах з документацією

допоміжні роботи з документацією у військкоматах в період призовної кампанії

догляд за хворими у закладах охорони здоров’я

допоміжні роботи в дитбудинках та будинках для людей похилого віку

робота у складі виборчих комісій, під час президентських виборів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, xriaps сказано:

«Пропоную Луцькій міській раді винести питання щодо введення офіційного дня/днів загальноміського прибирання сміття. Підключити школи, інститути, університети, приватні та державні установи. Кожен будинок, магазин і т.д. повинен в цей день здійснити прибирання своєї території, міста вцілому», - додав Андрій Лазарев. 

:) Цікаво, цьому "Андрію Лазареву" 14 років чи 70? Бо таку утопічну ідею міг написати або юний замріяний ідеолог, або колишній пронафталінений совдепівський парторг :)

Ну що значить "міськрада має ввести якийсь ОФІЦІЙНИЙ ДЕНЬ прибирання"? Ну практично!? ЩО це означатиме? Механізм? Механізм примусу приватників який? Механізм компенсацій за простій виробничого процесу який? Механізм "кожен будинок ПОВИНЕН" який??? А якщо не виконує, далі що?

Короче брєдятіна блаженного. Хто хоче - той і так прибирає. Хто має виховання - той і так не смітить.

Я виріс в приватному секторі і в нас перед святами (та і просто час-від-часу) кожен намагався прибрати і біля хати, і дорогу перед своєю "усадьбою". І не потрібно було ніякого "офіційного ДНЯ". А були такі сусіди (одиниці), котрим було відверто плювати. І нічим таких  не примусиш.

 

Пітримую Іванну - саме реальне, це виділяти сезонні кошти для найму "сезонних" двірників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Петиція "Про громадські роботи з сезонного та передсвяткового прибирання міста"
http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/843

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...