Перейти до змісту

Стидоба України (самокритика)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
12 минут назад, Bliksss сказал:

чому - "фіктивно"? Оформитись підприємцем, плати - "мінімалку", отримаєш мінімальну пенсію...

Підприємця відкривають для бізнесу а не стажу. І краще навіть не ФОП а ТОВ. 

І щодо пенсії. Держава і про звичайних ледацюг піклується. Якщо стажу не хватає можна отримувати соціальну пенсію 1769грн. Не сильно менша за мінімальну.

• +1 1
Опубліковано

З підприємцем теж варіант не найкращий. Єдиннику на третій групі рахують віртуальних три мінімалки, коли визначають розмір субсидії (якщо нічого не змінилось). Дружина і так на 3 групі. Якщо ще й я - то це шість мінімальних ЗП. Скільки тієї субсидії буле з шести мінімалок?

Опубліковано (змінено)
5 хвилин тому, weldermaster сказано:

Підприємця відкривають для бізнесу а не стажу.

я "відкрив у 2005", не для стажу, для бізнесу... спеціально для того - загальну систему оподаткування - не було замовлень, не платиш,

тепер - по*уй, плати ЄСВ.

P.S. Плачу ЄСВ - не збираюсь поки переходити на групу.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано
6 minutes ago, Bliksss said:

Плачу ЄСВ - не збираюсь поки переходити на групу.

На групу по інвалідності? По на групах єдиного податку теж платять єсв незалежно від того, чи є якийсь дохід

Опубліковано
Только что, Bliksss сказал:

обгрунтуй...якщо зможеш )))

Інфа не 100%.

ТОВ як і ФОП може бути на спрощеній системі. Тут все однаково. Саме головне, ФОП відповідає всім своїм майном, в т.ч. і квартирою/машиною. А ТОВ лише в межах статутного капіталу. 

Але це питання потрібно ще детально вивчати.

• +1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, yu2007 сказано:

На групу по інвалідності? По на групах єдиного податку теж платять єсв незалежно від того, чи є якийсь дохід

"Раніше" - хто не на "групі" - не платили ЄСВ... "На загальних підставах" - не здійснюєш діяльність - не платиш, не так було?

Прийшли гроші на рахунок - чеки на витрати, отримав дохід - (мінус) податки, а тепер - покуй, плати ЄСВ. Не так?

• +1 1
Опубліковано
3 минуты назад, Alex S сказал:

Ну якщо в курсі, то просвіти. В товариша дружина в 44 роки ніде не працювала. Жодного разу. І не збирається. З 60 років їй щось будуть платити? Тіпа пенсуху?

Тьотці за 60 років. Все життя пропрацювала продавцем на варшавці. Хазяйка за неї не платила ЄСВ, стаж не нараховувався. Та й офіційно оформленою і не була. До стажу не хватає багато. Тепер отримує соц. пенсію. Вот і все.

Опубліковано (змінено)
13 хвилин тому, Alex S сказано:

З 60 років їй щось будуть платити? Тіпа пенсуху?

в 60 - не будуть, в 60+ будуть... соціальну допомогу, якщо взагалі нема стажу, якщо вже зараз - "біля 60", мож гривень 1800-1900...

там просто є обмеження всякі, не вникав, але - на жаль, довелось одному "полубомжу" сусідському допомагати...

• +1 1
Опубліковано
20 minutes ago, Alex S said:

Ну якщо в курсі, то просвіти. В товариша дружина в 44 роки ніде не працювала. Жодного разу. І не збирається. З 60 років їй щось будуть платити? Тіпа пенсуху?

Ні.

13 minutes ago, weldermaster said:

Тьотці за 60 років. Все життя пропрацювала продавцем на варшавці. Хазяйка за неї не платила ЄСВ, стаж не нараховувався. Та й офіційно оформленою і не була. До стажу не хватає багато. Тепер отримує соц. пенсію. Вот і все.

Наскільки я знаю з 1 січня соціальну пенсію для тих у кого не хватає стажу відмінили ...

• +1 1
Опубліковано
22 minutes ago, Bliksss said:

"Раніше" - хто не на "групі" - не платили ЄСВ... "На загальних підставах" - не здійснюєш діяльність - не платиш, не так було?

Прийшли гроші на рахунок - чеки на витрати, отримав дохід - (мінус) податки, а тепер - покуй, плати ЄСВ. Не так?

Все так. Не зрозумів щодо переходу на групу. Щоб що? 

А в тебе субсидія якась є?

Опубліковано
6 хвилин тому, jsrembrant сказано:

Наскільки я знаю з 1 січня соціальну пенсію для тих у кого не хватає стажу відмінили ...

трохи не так...відмінили поняття "пенсія" (с)Гройсман - 

Цитувати

З 2021 року в Україні припиняться виплати тимчасової допомоги, яку отримували українці, котрі пішли на пенсію у 60 років з нестачею стажу для звичайних пенсійних виплат.

вихід

Цитувати

Людям, які досягли 65 років, але не мають достатньо стажу, або й зовсім його не мають, потрібно звертатися в органи соціального захисту. Тоді їм призначається ця соціальна державна допомога для людей, які не набрали стажу. Також люди можуть звернутися по допомогу як малозабезпечені, яку в Україні одержують близько 2,5 мільйони осіб.

тобто - без грошей на прожиття (я б сказав - на існування) не залишаться

Опубліковано (змінено)
11 хвилин тому, yu2007 сказано:

А в тебе субсидія якась є?

ні, навіть матері - оплачую комуналку, хоча - вона, таки - може подати на субсидію, 2800 пенсії - комуналка за двушку ~ 2,2к взимку. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
11 хвилин тому, Alex S сказано:

Селянин ростив худобу ,грущик грузив мішки , заробітчанин мішав розчин в Польщі.... тощо. Буде їм на старість соцвиплата якась? Чи ні?

Цитувати

З 2021 року відбудуться певні зміни. З 2018 по 2020 роки можна було отримати тимчасову соціальну пенсію, якщо досягли пенсійного віку, але не маєте відповідного стажу. Розмір пенсії – прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність. Наразі це 1 769 гривень.Пенсіонерам без стажу, які мають дохід, виплачуть різницю між доходом і соціальною пенсією. Тобто за умови, що пенсіонер має дохід у розмірі 1 тисячі гривень, він отримує від держави соціальну пенсію у розмірі 769 гривень. Якщо доходу немає зовсім – то пенсія становить 1 769 гривень.

або

Цитувати

Людям, які досягли 65 років, але не мають достатньо стажу, або й зовсім його не мають, потрібно звертатися в органи соціального захисту. Тоді їм призначається ця соціальна державна допомога для людей, які не набрали стажу. Також люди можуть звернутися по допомогу як малозабезпечені, яку в Україні одержують близько 2,5 мільйони осіб.

ще рік (півтора) тому - було простіше..., думаю, нікого не залишать без державної допомоги, якщо 1769 грн. - можна вважати допомогою...

• +1 1
Опубліковано
29 minutes ago, Bliksss said:

ні, навіть матері - оплачую комуналку, хоча - вона, таки - може подати на субсидію, 2800 пенсії - комуналка за двушку ~ 2,2к взимку. 

Ясно. Я думав може там який лайф-фак є)) типу спрощенцю на 3 групі рахують для субсидії три мінімалки, а підприємцю на загальній - прозвітовану суму доходу, а вона може бути і 100 грн в місяць))

Опубліковано (змінено)
6 хвилин тому, yu2007 сказано:

Я думав може там який лайф-фак є)) типу спрощенцю на 3 групі рахують для субсидії три мінімалки, а підприємцю на загальній - прозвітовану суму доходу, а вона може бути і 100 грн в місяць))

можеш вказати прибуток 100 грн. + пдфо + армія  + єсв, тобто - заробив 100, а віддав? або - не заробив, але - пдфо...

Опубліковано

Краще відкладати щомісяця якусь суму, ніж ті податки платити. Років 10 після пенсії проживеш, це хай 2000*12*10/28=$8500 треба назбирати ))). Можна кілька місяців закордоном похерачити і ось тобі те, що держава тобі платитиме 10 років.

• +1 4
Опубліковано
Щойно, Bliksss сказано:

@Black , ну я  - це вже казав, кілька сторінок тому назад....

Правда щоб так пенсію проводити, треба буде трошки більше поднапрячся 

1535829064133932528.jpg

• Ха-ха 5
Опубліковано
31 минуту назад, Alex S сказал:

Селянин ростив худобу ,грущик грузив мішки , заробітчанин мішав розчин в Польщі.... тощо. Буде їм на старість соцвиплата якась? Чи ні?

На сьогоднішній день виплачують. Що буде через 3-10 років не відомо. Але є велика ймовірність що також будуть. 

А той що мішав розчин в Польші може ще й претендувати на польську пенсію.

• +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, Alex S сказано:

Гиндик думав, в суп попав... я майже був впевнений що знаєте . 

якщо про мене, я - просто сплачую єсв від мінімальної зп.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
5 хвилин тому, Black сказано:

Правда щоб так пенсію проводити, треба буде трошки більше поднапрячся 

не всі хочуть - померти на яхті...але, таки - да, якщо чесно віддавати державі від своїх заробітків, на гідну пенсію - зароблять тільки прокурори і судді, накуя? 

P.S.Власне, це моя думка,....

• +1 2
Опубліковано (змінено)

максимальна пенсія в Україні - 18540 грн... судді і т.п. - фінансуються не з пенсійного фонду і пенсія може бути 77 387 грн. -її отримують 3556 осіб, ось так (довічне фінансування)...

Опубліковано
25 минут назад, Bliksss сказал:

але, таки - да, якщо чесно віддавати державі від своїх заробітків, на гідну пенсію - зароблять тільки прокурори і судді, накуя? 

І ще 10 млн людей. Хоч і геть не гідну.

Опубліковано
30 хвилин тому, weldermaster сказано:

А той що мішав розчин в Польші може ще й претендувати на польську пенсію.

якщо платив і його не "розвели" на "повернення податків"...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...